X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella to nie jesteś sama. Też mam w pon wizytę i aż się boję co mi powie na moją szyjke po codziennych i conocnych twardnienia h i regularnych skurcz ach :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedzcie do smyka na wyprzedażowe rzeczy jeszcze -15% dodatkowo przy kasie założyliśmy kartę

B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pedzcie do smyka na wyprzedażowe rzeczy jeszcze -15% dodatkowo przy kasie założyliśmy kartę
    W internecie,po zarejestrowaniu się ,też ta promocja się nalicza :)

B_002, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelka a ty znowu na zakupach! Haha :)
    Ja się wybieram w poniedziałek po Auchan lub Tesco, zobaczę jakie ciuszki tam mają, potrzebuję kilka na początek takich niedrogich.
    Postanowiłam też że teraz albo nigdy, uszyję coś sama dla małej. Kupię materiał i za tydzień jadę do mamy, a ona ma maszynę do szycia. Chcę uszyć prześcieradła z gumką do wózka. Ręcznie uszyłabym to bez problemu ale chcę spróbować na maszynie wreszcie. Będę miała satysfakcję że zrobiłam coś też sama :)

india, malutka_mycha, Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest luty i ja już zaczęłam ósmy miesiąc! Ale ten czas leci :)
    Coraz bardziej się cieszę.
    Za miesiąc z koleżankami będę miała imprezę baby shower, robicie sobie taką zabawę przed porodem?

mysla.nieskalana, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Angella to nie jesteś sama. Też mam w pon wizytę i aż się boję co mi powie na moją szyjke po codziennych i conocnych twardnienia h i regularnych skurcz ach :/
    Na pocieszenie, ja w ostatnich dniach mam mega twardnienia, a noce to dramat ( na szczęście nie każda). Szyjka trzyma, byłam wczoraj na wizycie. Jedyne co na to to luteina, magnez, no-spa forte i odpoczynek. I idę we czwartek na podanie immunoglobuliny. Czy któraś już była? Bo mi lekarz kazał przyjść do siebie do szpitala, bo podobno nie chcą podawać. A ja chciałabym pojechać do rodziców, bo tam mam większe szanse na odpoczynek.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, ja tak mam czasem. Samo przychodzi i samo odchodzi, krótko trwa ale jest dość nieprzyjemne.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z galerii. Smyka juz ominelam, ale za.to zahaczylam o kappahl i h&m ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Rossamnie odebralam oliwke za 1 gr ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Na pocieszenie, ja w ostatnich dniach mam mega twardnienia, a noce to dramat ( na szczęście nie każda). Szyjka trzyma, byłam wczoraj na wizycie. Jedyne co na to to luteina, magnez, no-spa forte i odpoczynek. I idę we czwartek na podanie immunoglobuliny. Czy któraś już była? Bo mi lekarz kazał przyjść do siebie do szpitala, bo podobno nie chcą podawać. A ja chciałabym pojechać do rodziców, bo tam mam większe szanse na odpoczynek.

Pocieszające, nawet bardzo! :)
    Mi ostatnio też częściej twardnieje, na szczęście noce są znośne :)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny jest luty i ja już zaczęłam ósmy miesiąc! Ale ten czas leci :)
    Coraz bardziej się cieszę.
    Za miesiąc z koleżankami będę miała imprezę baby shower, robicie sobie taką zabawę przed porodem?
    Ja nie lubię takich imprez, panieńskie też nie robiłam :) A po drugie nie miałabym za bardzo z kim, albo koleżanki co mają malutkie dzieci i raczej się jeszcze nie wyrwia albo takie które same chciałyby być w ciąży i nie chcialabym robić im przykrosci

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ luteiny nie mam, nie bralam. Ciekawe czy mi teraz przepisze. Chyba pierwszy raz się przed wizytą tak cykam :) muszę sobie spisać wszystko co chce jej powiedzieć bo przez ostatni miesiąc trochę się u mnie zmieniło. Żebym nie wyszła tak jak z ostatniej wizyty z pytaniami bez odpowiedzi :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę, że dajecie radę jeszcze chodzić po sklepach, kupować, oglądać :)

Ja chyba jestem największą kaczką z tego forum :D trochę pochodzę zaraz brzuch kamień i już po moim wybiegu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Ja też mam w poniedziałek wizytę kontrolną sama jestem ciekawa co lekarz powie na wyniki i ogóle jak tam młody się ma ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wolę na smyka nie wchodzić bo znów coś nakupuje bo wszystko takie piękne haha

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    https://allegro.pl/uzytkownik/fun_baby?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-3-0107

Sprawdź link Aga :)
    Dziękuję Ci Kochana :) Dzięki Tobie już przeglądam :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za info z tym kłuciem - na Was zawsze można liczyć :) Bo w necie to oczywiście już oznacza poród ;)

AniaKJ, też masz większe twardnienia nocą?

Ale dużo wizyt będzie w poniedziałek :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za info z tym kłuciem - na Was zawsze można liczyć :) Bo w necie to oczywiście już oznacza poród ;)

AniaKJ, też masz większe twardnienia nocą?

Ale dużo wizyt będzie w poniedziałek :)
    Tak, nocą silniejsze, tzn. bardziej bolesne i częstsze. Ja upratruję u siebie też wpływ stresu na twardnienia.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Tak, nocą silniejsze, tzn. bardziej bolesne i częstsze. Ja upratruję u siebie też wpływ stresu na twardnienia.
    Stres ma ogromny wpływ na twardnienia! Ten profesorek z Poznania powtarza mi to za każdym razem. Meliska i rozluźnij się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, porównywałaś te mleka modyfikowane? Chciałabym mieć w razie W lub chociaż znać nazwę, gdybym nagle męża musiała w nocy do apteki wysyłać :) Wiem, że każde dziecko chwyci co innego, ale też wolałabym zacząć od lepszego składu. Oczywiście mam nadzieję, że wszystkie będziemy mlecznymi krówkami, ale życie samo zweryfikuje.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ