X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella to nie jesteś sama. Też mam w pon wizytę i aż się boję co mi powie na moją szyjke po codziennych i conocnych twardnienia h i regularnych skurcz ach :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedzcie do smyka na wyprzedażowe rzeczy jeszcze -15% dodatkowo przy kasie założyliśmy kartę

B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pedzcie do smyka na wyprzedażowe rzeczy jeszcze -15% dodatkowo przy kasie założyliśmy kartę
    W internecie,po zarejestrowaniu się ,też ta promocja się nalicza :)

B_002, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelka a ty znowu na zakupach! Haha :)
    Ja się wybieram w poniedziałek po Auchan lub Tesco, zobaczę jakie ciuszki tam mają, potrzebuję kilka na początek takich niedrogich.
    Postanowiłam też że teraz albo nigdy, uszyję coś sama dla małej. Kupię materiał i za tydzień jadę do mamy, a ona ma maszynę do szycia. Chcę uszyć prześcieradła z gumką do wózka. Ręcznie uszyłabym to bez problemu ale chcę spróbować na maszynie wreszcie. Będę miała satysfakcję że zrobiłam coś też sama :)

india, malutka_mycha, Kasiulka90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest luty i ja już zaczęłam ósmy miesiąc! Ale ten czas leci :)
    Coraz bardziej się cieszę.
    Za miesiąc z koleżankami będę miała imprezę baby shower, robicie sobie taką zabawę przed porodem?

mysla.nieskalana, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Angella to nie jesteś sama. Też mam w pon wizytę i aż się boję co mi powie na moją szyjke po codziennych i conocnych twardnienia h i regularnych skurcz ach :/
    Na pocieszenie, ja w ostatnich dniach mam mega twardnienia, a noce to dramat ( na szczęście nie każda). Szyjka trzyma, byłam wczoraj na wizycie. Jedyne co na to to luteina, magnez, no-spa forte i odpoczynek. I idę we czwartek na podanie immunoglobuliny. Czy któraś już była? Bo mi lekarz kazał przyjść do siebie do szpitala, bo podobno nie chcą podawać. A ja chciałabym pojechać do rodziców, bo tam mam większe szanse na odpoczynek.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, ja tak mam czasem. Samo przychodzi i samo odchodzi, krótko trwa ale jest dość nieprzyjemne.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z galerii. Smyka juz ominelam, ale za.to zahaczylam o kappahl i h&m ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Rossamnie odebralam oliwke za 1 gr ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Na pocieszenie, ja w ostatnich dniach mam mega twardnienia, a noce to dramat ( na szczęście nie każda). Szyjka trzyma, byłam wczoraj na wizycie. Jedyne co na to to luteina, magnez, no-spa forte i odpoczynek. I idę we czwartek na podanie immunoglobuliny. Czy któraś już była? Bo mi lekarz kazał przyjść do siebie do szpitala, bo podobno nie chcą podawać. A ja chciałabym pojechać do rodziców, bo tam mam większe szanse na odpoczynek.

Pocieszające, nawet bardzo! :)
    Mi ostatnio też częściej twardnieje, na szczęście noce są znośne :)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny jest luty i ja już zaczęłam ósmy miesiąc! Ale ten czas leci :)
    Coraz bardziej się cieszę.
    Za miesiąc z koleżankami będę miała imprezę baby shower, robicie sobie taką zabawę przed porodem?
    Ja nie lubię takich imprez, panieńskie też nie robiłam :) A po drugie nie miałabym za bardzo z kim, albo koleżanki co mają malutkie dzieci i raczej się jeszcze nie wyrwia albo takie które same chciałyby być w ciąży i nie chcialabym robić im przykrosci

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ luteiny nie mam, nie bralam. Ciekawe czy mi teraz przepisze. Chyba pierwszy raz się przed wizytą tak cykam :) muszę sobie spisać wszystko co chce jej powiedzieć bo przez ostatni miesiąc trochę się u mnie zmieniło. Żebym nie wyszła tak jak z ostatniej wizyty z pytaniami bez odpowiedzi :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę, że dajecie radę jeszcze chodzić po sklepach, kupować, oglądać :)

Ja chyba jestem największą kaczką z tego forum :D trochę pochodzę zaraz brzuch kamień i już po moim wybiegu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Ja też mam w poniedziałek wizytę kontrolną sama jestem ciekawa co lekarz powie na wyniki i ogóle jak tam młody się ma ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wolę na smyka nie wchodzić bo znów coś nakupuje bo wszystko takie piękne haha

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    https://allegro.pl/uzytkownik/fun_baby?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-3-0107

Sprawdź link Aga :)
    Dziękuję Ci Kochana :) Dzięki Tobie już przeglądam :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za info z tym kłuciem - na Was zawsze można liczyć :) Bo w necie to oczywiście już oznacza poród ;)

AniaKJ, też masz większe twardnienia nocą?

Ale dużo wizyt będzie w poniedziałek :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za info z tym kłuciem - na Was zawsze można liczyć :) Bo w necie to oczywiście już oznacza poród ;)

AniaKJ, też masz większe twardnienia nocą?

Ale dużo wizyt będzie w poniedziałek :)
    Tak, nocą silniejsze, tzn. bardziej bolesne i częstsze. Ja upratruję u siebie też wpływ stresu na twardnienia.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Tak, nocą silniejsze, tzn. bardziej bolesne i częstsze. Ja upratruję u siebie też wpływ stresu na twardnienia.
    Stres ma ogromny wpływ na twardnienia! Ten profesorek z Poznania powtarza mi to za każdym razem. Meliska i rozluźnij się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, porównywałaś te mleka modyfikowane? Chciałabym mieć w razie W lub chociaż znać nazwę, gdybym nagle męża musiała w nocy do apteki wysyłać :) Wiem, że każde dziecko chwyci co innego, ale też wolałabym zacząć od lepszego składu. Oczywiście mam nadzieję, że wszystkie będziemy mlecznymi krówkami, ale życie samo zweryfikuje.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ