Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, 15 Lutówek już urodziło! Właściwie wszystkie w styczniu. Aaaaa!
Edit: urodziło 17, bo dziś doszły dwieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 15:10
Kasiulka90, valetta94, Karmelllka90, Lolka30, Tunia76, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Karmelka, porównywałaś te mleka modyfikowane? Chciałabym mieć w razie W lub chociaż znać nazwę, gdybym nagle męża musiała w nocy do apteki wysyłać
Wiem, że każde dziecko chwyci co innego, ale też wolałabym zacząć od lepszego składu. Oczywiście mam nadzieję, że wszystkie będziemy mlecznymi krówkami, ale życie samo zweryfikuje.
Ponoć w rossmannie są próbki różnych mlek modyfikowanych, więc na początek super, bo dzieciom co innego podchodzi.
Ale moja lista pod względem jakości składu to:
Numer 1: Capricare 1
Numer 2: Holle mleko kozie BIO 1
Numer 3: Hipp BIO Combiotik 1
Pozostałe mają podobnej jakości składy, więc już obojętne co się wybierze, ale a pewno odradzam Enfamil Premium 1, bo ma sztuczne słodziki i chemię.Misiabella, Wiewióreczka, Lolka30, india lubią tę wiadomość
-
Padam!
Ja już nie mówię o twardnieniach, o bólu spojenia czy ciągnięciu brzucha. Ja już na początku zakupów miałam zawroty głowy i słabości takie, że kilka kroków i musiałam się na wózku podpierać a wybierając farby w leroy merlin robiłam to z pozycji siedzącej, z podłogi przed regalem. Matko, toż to jest straszne
Ale wiecie co? Mamy już farby i można malowaćI tak najwcześniej za tydzień możemy zacząć, ale ważne że już zrobiliśmy pierwszy krok
Kupiłam też strój kąpielowy w decathlonie, dzięki za cynkA potem pojechaliśmy na obiad do restauracji, więc gotowanie mamy z głowy, fajnie
Teraz pijemy kawusie i za chwilę K się bierze za sprzątanie, ja zacznę ogarniać łazienkę pewnie. Mam nadzieję, że wieczorem uda nam się wyskoczyć cała trójką na basen
Aha, kupiliśmy też piłkę gumowa ta duża, super się nadaje do masowania pleców, cwiczylismy na SR ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 15:21
Wiewióreczka, Lolka30, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
U mnie tez najczęściej te twardnienia występują w nocy, po nospienprzechosza. Wczoraj jedynie miałam takie dwa mocne. Ze myślałam ze zaraz pojadę na pogotowie, ale przeszlo i cała noc przespałam.
To dziewczyny nam nadzieje ze w sobote przyniesiemy same dobre wiadomości
O której macie wizyty ? Ja na 10.30 i serio już mam stresa -
Ja tez mam w poniedzialek wizyte, o 17:15, i musze wczesniej pojechac na bielany do apteki gemini po kupiona miesiac wczesniej immunoglobuline anty d, zeby mi zapodali w formie zastrzyku na wizycie. Dzis robilam badanie na przeciwciala. Baby shower chetnie bym zrobila tylko czasu u mnie brak i nie wiem kto by przyszedl, bo ciagle ktos chory u moich znajomych. Mam kolezanki tez niedzieciate, bardziej dyspozycyjne ale dla nich to taka impreza moze byc jak z kosmosu, jedna jest obecnie zagorzala przeciwniczka posiadania dzieci
-
nick nieaktualny
-
Dzis rozmawialam z siostra ktora 8 lat temu byla w ciazy i 18 nascie i 18 nascie lat temu miala cukrzyce ciazowa. Jest pielegniarka ale taka po studiach i ma pamiec do takich rzeczy. Ona miala cukry czasem po 100 i bywalo ze troche wiecej i wtedy leczyli takie przekroczenia dieta. Ja sie nie sugeruje jej slowami, aninawet brata ktory byl na studiach lekarskich zwiazanych z krwia, bo oni nie sa specjalistami od cukrzycy ciazowej, ale zawsze to dobrze uslyszec, ze ktos kogo znam dobrze mial cos takiego i urodzil zdrowe dzieci. No i moja siostra w 2 ciazy juz nie miala cukrzycy, ani teraz poki co.
-
Wiewióreczka wrote:Karmelka, porównywałaś te mleka modyfikowane? Chciałabym mieć w razie W lub chociaż znać nazwę, gdybym nagle męża musiała w nocy do apteki wysyłać
Wiem, że każde dziecko chwyci co innego, ale też wolałabym zacząć od lepszego składu. Oczywiście mam nadzieję, że wszystkie będziemy mlecznymi krówkami, ale życie samo zweryfikuje.
Wiewióreczko ja robiłam rozeznanie i kupiłam Hipp BIO Combiotik 1. Wolałam kupić bo w aptece nie zawsze jest wybór a brać pierwsze lepsze albo jezdzić po mieście w poszukiwaniu..
Ja dzisiaj ogarnęłam łazienkę i ugotowałam ryż z mleczkiem kokosowym i krewetkami mniaaaam. Czekam aż wystygnie i będę wciągać.
Pomalutku zaczynam sprzątać mieszkanie bo 12 lutego mąż wraca aaaaaaa te ostatnie dni najbardziej się dłużą. Ma już loty i wraca z Los Angeles 12stego, więc 13stego będzie w Gdańsku. Akurat na Walentynki a mamy wtedy 5 rocznicę związkumartusiawp, Wiewióreczka, Lolka30, Karmelllka90, india, AniaKJ, B_002, Kasiulka90, malutka_mycha, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś w Lidlu na zakupach specjalnie poszłam rano aby tylu ludzi nie było i co? Kolejka na pół sklepu nawet do kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży. Z tej kolejki nikt mnie nie przepuścił, ale Pani z kolejki obok z małym dzieckiem mnie zawołała i przepuściła ufff a już mi się robiło słabo.. W kolejnym sklepie osiedlowym też mega kolejka i Pani kasjerka mnie zawołała od razu bez kolejki. Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
martusiawp, Wiewióreczka, Lolka30, Tunia76, mysla.nieskalana, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Nie do mnie pytanie, ale może pomogę, bo robiłam rozeznanie przedwczoraj
Ponoć w rossmannie są próbki różnych mlek modyfikowanych, więc na początek super, bo dzieciom co innego podchodzi.
Ale moja lista pod względem jakości składu to:
Numer 1: Capricare 1
Numer 2: Holle mleko kozie BIO 1
Numer 3: Hipp BIO Combiotik 1
Pozostałe mają podobnej jakości składy, więc już obojętne co się wybierze, ale a pewno odradzam Enfamil Premium 1, bo ma sztuczne słodziki i chemię.
Z tych mlek co wymieniłaś, znam tylko Hipp. Super opcja z tymi próbkami.
Valetta, dziękiCzyli też Hipp polecasz.
Mąż na jak długo przyjeżdża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 15:49
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Dziewczyny, byłam zrobić badania krwi i się trochę nastałam - złapały mnie bolesne kłucia w pochwie. Nie kłucia macicy, tylko niziutko w samej pochwie, takie krótkie i bardzo bolesne. Przeszło jak się położyłam. Miałyście tak?
-
Karmelllka90 wrote:Często mialas!? Ja ostatnio miałam kilka takich kłuć w pochwie i do tego te parcie w pochwie na odbyt. Ale badana szyjka dalej długa twarda zamknięta i do krzyża więc wszystko w porządku. Ale kłucia takie pojedyncze jak taka szpilka ostre to
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Karmelka, porównywałaś te mleka modyfikowane? Chciałabym mieć w razie W lub chociaż znać nazwę, gdybym nagle męża musiała w nocy do apteki wysyłać
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBo z hippa mleko kest ekologiczne dlatego ka.dobry skład o jest drogie mój syn na początku też je jadł przy dokarmianiu potem dswalismy bebiprima którą też wychodzi z fabryki hippa
U mnie nie przeszły mleka ani Babilon ani bebiko ani nanWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 15:56
Wiewióreczka, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Tak poczytałam ten link co espoir wysłała i jeski będę musiała kupić mleko to pierwsze po jakie wyślę męża to HiPP cimbiotik 1. I będziemy obserwować czy przyoasuje ale w składzie nie miał nic za duzo i nic na co trzeba uwazac.
Dzięki
Karmelllka90, valetta94 lubią tę wiadomość