X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    To jesteśmy praktycznie w tym samym wieku, ja skończyłam 26 :)

W Krakowie byłam raz, Karmelka jak zabierzesz mnie na takie pyszniutkie domowe pączki to będę :D
    Na pączki to do mnie. Nie robię, ale pod blokiem mam cukiernie, a w niej jedne z najlepszych pączków w Krakowie:)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia

Wiesz kochana że wyglodnialym ciezarnym dwa razy powtarzać nie trzeba haha :D

Tunia76, malutka_mycha, Karollinax26 lubią tę wiadomość

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam lekturę, jako dobrą motywację, by wytrwać jak najdłużej:)
    https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Misiabella, Paula 90 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O samych pysznościach Laski piszecie :)
    Słodycze to coś co uwielbiam ;)
    A pączka ostatnio w Boże Narodzenie jadłam takiego mega pysznego i cieplutkiego jeszcze :) rety...aż się rozmarzyłam :)

My juz po wizycie w szkole i duma mnie rozpiera :) Córka jest jedną z 3 najlepszych uczniów w klasie :)

Dopiero obiad zjadłam bo spotkanie i rozmowa się przedłużały a teraz leżę i odpoczywam bo brzuch znowu twardy jak skała...

malutka_mycha, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Blue ja w tym roku skończę 27lat :)

Valetta może się kiedyś miniemy na deptaku z wózkami :D

U mnie chłopiec a dzisiaj wciągnęłam dwa pączki z wiśniami, teściowa robiła. Bez słodyczy bym nie przeżyła :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodziewam sie chlopca a mam ochote na slodkie, jedynie cukrzyca ciazowa mnie powstrzymuje :)

AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu mi lepiej jak czytam że nie tylko ja mam taki problem że słodyczami :D

Ja już w tym roku 28, ale jakoś teraz mi lżej. W zeszłym roku jak kończyła 27 a ciąży ani widu ani slychu to miałam mega doła. A teraz na urodzinki (mam 24.04) już powinna być z nami córeczka!!

AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    .gdzieś przeoczyłam temat, ty też kochana masz problem.z.zusem czy z czym.??

właśnie... bo chyba nie pisałaś.. też nie wiem o co chodzi? ja czekałam 6 lat aż syndyk zlikwiduje majątek ale się opłaciło :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    I czy mozna kogos skazac mimo ze jest poza zasiegiem policji i sadu.

'w jakim sensie Misia poza zasięgiem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karolina, Blue ja w tym roku skończę 27lat :)

Valetta może się kiedyś miniemy na deptaku z wózkami :D

U mnie chłopiec a dzisiaj wciągnęłam dwa pączki z wiśniami, teściowa robiła. Bez słodyczy bym nie przeżyła :)

Z jakiego miesiąca jesteś ? :)

Tunia, wpadamy na pączki! Z czekoladą są ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:09

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie :) pomyliłam godziny i zamiast na 15:15 pojechałam na 15:45 ale dzięki temu, że ginka się zawsze spóźnia weszłam z marszu :)
    nie badała mnie bo wczoraj na IP mnie zbadali ale sprawdziła tylko na usg serduszko, dziś Młody od 6 rano szaleje i miał tętno 150 :) , dostałam skierowanie na p-ciała na krztusiec i jutro robię badania razem z toxo i cyto. Ginka mówiła, ze to już czas aby się zaszczepić.. w sumie nie wiem do którego tc można się szczepić na krztusiec?
    w środę znowu się z nią widzę na usg III trymestru :)

mysla.nieskalana, AniaKJ, MamaAga85, Tunia76, Daffi, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Kochana podrzucam przepis na sprawdzone i przepyszne :) moja rada po starciu jabłek.odcisnac nadmiar soku z nich i dopiero dodać do.ciasta i nie dawać z dużo ciasta naraz żeby się upiekły są wyśmienite

https://www.doradcasmaku.pl/przepis/379808/racuszki-z-jablkami-na-maslance

Ja jutro będę robiła na kefirze, tylko że ja nigdy nie tarkuję jabłek, tylko kroję w kostkę, lubię kiedy są wyczuwalne :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    No niestety z ksiegowym, nie wyslal mi druku z3 do zwolnienia i jego sekretarka twierdzi ze go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie, a z zusu przyszlo mi pismo ze strace prawo do zasilku jak firma nie przesle tego druku lub potwierdzenia mojego zatrudnienia. Szefowie sa na innym kontynecie, firma na papierze a ksiegowy zewnetrzny.

zgłaszaj od razu do PIP Misia! nie czekaj

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja idę jutro do mojego gina. Zobaczę jak tam mała. 2 tygodnie temu miała 1180g na Kopernika. Trochę się denerwuję.

Tunia który masz tc? ustaw sobie suwaczek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Z jakiego miesiąca jesteś ? :)

Tunia, wpadamy na pączki! Z czekoladą są ? :D

Z maja, będę rodzić jako 26latka jeszcze :D

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Juz nie mam sil na nich normalnie. Fasolka77, widzisz ja tez mam taka zagwozdke z cukrem. Mi kazala mierzyc po 8 godzinach od ostatniego posilku i ustalilysmy ze to bedzie 7:30, dzis tez tak zmierzylam, z tym ze jadlam wczesniej i zmierzylam o 7 a nie 7:30, bo musialam zaniesc mocz do punktu diagnostycznego, zanioslam, wrocilam i mysle zmierze jeszcze raz ten cukier, byla 8 rano i jeszcze nie zdazylam zjesc, cukier mialam 104, a przeciez sie ruszalam, moze organizm zaczal glodowac i wtedy zaczal wariowac...

ja się jutro umówiłam ze znajomą znajomej w tej klinice to której chodzę do mojej profesor. Ta kobieta jest doktorem i idę na 1,5h porozmawiać o tej francy.. ma zerknąć na moje wyniki, na menu..mam mnóstwo pytań... mam nadzieję, że to spotkanie wniesie jakąś iskierkę nadziei na okiełznanie te cholery rano :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Blue2019, teraz juz jest kak firma krzak, podczas mojego wychowawczego wszyscy zostali zwolnieni lub zwolnili sie, a oni wyprowadzili z Polski, spolka funkcjonuje nadal na papierze, ksiegowy robi im jakies sprawozdanie roczne itd, nie chca jej rozwiazywac w sumie nie wiem czemu, w majatku spolki maja biuro nasze stare ktore wynajmuja, moze chca kiedys reaktywowac, moze boja sie ze wyjda jakies przekrety i chca odczekac z czyms czasowo, az sie przedawni.

a tak sprawa wygląda... będzie ciężko...

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    To jesteśmy praktycznie w tym samym wieku, ja skończyłam 26 :)

W Krakowie byłam raz, Karmelka jak zabierzesz mnie na takie pyszniutkie domowe pączki to będę :D
    I to jeszcze na gorąco moze być?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja jutro będę robiła na kefirze, tylko że ja nigdy nie tarkuję jabłek, tylko kroję w kostkę, lubię kiedy są wyczuwalne :)

Ja też robię na kefirze i tylko kroje drobno jabłka :) a masz jakiś patent żeby je smażyć? Kurde bo minusie zawsze przyklejają... i kończy się tak ze smażę na duuuzej ilość oleju a potem mi ociekają na ręczniku papierowym

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera nie daj się zwieść :-D piękne oczka to on ma ale żeby zrobić takie piękne zdjęcie to trzeba mieć po drugiej stronie aparatu smakołyk bo inaczej to piesek nie ma czasu na takie pierdoły jak zdjęcia :-D

Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ