X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam i szukam jakiegoś ładnego koszyka ozdobnego na kosmetyki dla małej, do postawienia na komodzie ... i nic nie mogę znaleźć.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina nie kuś! Jedna już zjedzona, zaraz polecę po kolejną :P

Co do zgagi to wiem, że własnie powinnam unikać, ale unikam wszystkiego innego, ale słodyczy nie potrafię sobie w ciąży odmówić. Mimo że przed ciążą wcale nie jadłam.
    Mam dokładnie tak samo. Nigdy nie miałam problemów żeby trzymać dietę, zdrowo się odzywialam. A teraz jest dramat. Nie mm apetytu na wszystko oprócz slodyczy

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam.powiem że słodyczy nigdy nie jadłam od 14 lat je i slodze A w tej ciąży to mam jakąś.wscieklizne na ciasta żelki cukierki chyba oszlalam

• espoir Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam plan, żeby urodzić 18.04, bo od wtedy mam donoszoną :D wtedy wypis 20.04 i Święta w 5 <3 :D

martusiawp, Tunia76, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro postanowiłam zrobić na obiad placuszki z jabłkami <3

B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym słodycze jadła jadła...

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ale Wam fajnie z tymi spacerami, w miescie to jednak w miescie, u nas na wsi nawet chodnika nie ma :) a jak czlowiek idzie na spacer to sie sasiedzi glupio patrza ze na wsi i na spacer ? a malo to roboty kolo domu ? :)

najlepsz miejsce na spacery to bedzie miec Valetta, brzegiem morza po promenadzie cudo :)

Oooo tak, plaża, molo, szum fal i mewy nad głową ahhh nie mogę się doczekać..Ale wiecie jak to jest, jak się mieszka nad morzem to się mało kiedy widuje to morze :D Ale teraz będzie inaczej, będzie dzidzia to będziemy nadrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:23

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pragnę w drugiej połowie marca się rozpakować ;)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki uroczy łańcuszek do smoczka wybrałam ;) to już ten okres się zaczął gdzie takie pierdoły mnie rozczulaja ♥️

https://www.aptekagemini.pl/canpol-lancuszek-do-smoczka.html

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mam dokładnie tak samo. Nigdy nie miałam problemów żeby trzymać dietę, zdrowo się odzywialam. A teraz jest dramat. Nie mm apetytu na wszystko oprócz slodyczy
    Podobno w ciąży z dziewczynkami jest taka ochota na słodycze :)
    W pierwszym trymestrze jak jeszcze nie znałam płci to już mnie do słodkiego ciągnęło i się zastanawiałam ile w tym prawdy.
    A moja bratowa spodziewa się chłopca i nie może na słodycze patrzeć. W sumie to ciekawe :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

U mnie.chlopak I wścieklizna na słodycze o.O A z.corka znów.mialam.ochote ciągle na corn flakes z mlekiem o.O

B_002 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Podobno w ciąży z dziewczynkami jest taka ochota na słodycze :)
    W pierwszym trymestrze jak jeszcze nie znałam płci to już mnie do słodkiego ciągnęło i się zastanawiałam ile w tym prawdy.
    A moja bratowa spodziewa się chłopca i nie może na słodycze patrzeć. W sumie to ciekawe :)
    Czyli dla mojej figury byłoby lepiej gdybym spodziewała się chłopca :D

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja pragnę w drugiej połowie marca się rozpakować ;)

Ooo ja to samo, na to liczę. Donoszoną mam już 10 marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:37

Mistella lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakupy na Aliexpress są od 5 lat. W tym czasie zrobiłam około 400 zamówień.
    Tylko kilka nie przyszło. Zawsze dopłacam do wysyłki i mam zwykle w dwa tygodnie przesyłkę w domu.

Dzięki za info że też macie te klikania ;-) Wiem że to nic złego ale raźniej mi jak Wy też to macie

Co do daty porodu - ja chciałabym urodzić 23 marca. To rocznica ślubu i naszego pierwszego spotkania z mężem. Fajnie by było mieć taka skumulowana datę ;-) to będzie już 38tc.

Była u mnie koleżanka, fajnie było. Dzień mi zleciał błyskawicznie. Dwa prania ciuszkow zrobione. Jeszcze ze dwa zostaly i będzie z głowy ;-) I prasowanko ;-)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja jutro postanowiłam zrobić na obiad placuszki z jabłkami <3

Ja ostatnio robiłam i mi jakieś zkapciałe wyszły :/ Nie wiem chyba za rzadkie ciasto zrobiłam i za mało cukru sypnęłam bo były bezsmakowe i wywaliłam :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopiec i wszystko co słodkie mi smakuje. Moja mama też tak przy bracie miała a przy mnie jadła rzodkiewki na tony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja ostatnio robiłam i mi jakieś zkapciałe wyszły :/ Nie wiem chyba za rzadkie ciasto zrobiłam i za mało cukru sypnęłam bo były bezsmakowe i wywaliłam :/

Kochana podrzucam przepis na sprawdzone i przepyszne :) moja rada po starciu jabłek.odcisnac nadmiar soku z nich i dopiero dodać do.ciasta i nie dawać z dużo ciasta naraz żeby się upiekły są wyśmienite

https://www.doradcasmaku.pl/przepis/379808/racuszki-z-jablkami-na-maslance

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała od razu na początku kwietnia, 31 marca mam donoszona i nie chce za długo już się później męczyć. Dzisiaj mi ginekolozka mówi że ostatni miesiąc mi się będzie dluzyc na co ja jej mówię że mnie już to dopadło. Z jednej strony czas leci a z drugiej jak się męczę z tymi żebrami to mam dość.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chłopiec i też słodkie.. Zresztą nigdy od słodkiego w ciazy nie stroniłam a to 3 chłopak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do daty to my tylko nie chcemy 1 kwietnia jednak.. Jak Nam termin cc beds zapisywać. Termin mam na 10 kwietnia więc może być i 2,3,4,5.. Jakoś tak.
    Termin z usg mam 2 tyg wcześniej ale nie biorę go pod uwagę bo dziecko duże po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:43

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ