X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam i szukam jakiegoś ładnego koszyka ozdobnego na kosmetyki dla małej, do postawienia na komodzie ... i nic nie mogę znaleźć.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina nie kuś! Jedna już zjedzona, zaraz polecę po kolejną :P

Co do zgagi to wiem, że własnie powinnam unikać, ale unikam wszystkiego innego, ale słodyczy nie potrafię sobie w ciąży odmówić. Mimo że przed ciążą wcale nie jadłam.
    Mam dokładnie tak samo. Nigdy nie miałam problemów żeby trzymać dietę, zdrowo się odzywialam. A teraz jest dramat. Nie mm apetytu na wszystko oprócz slodyczy

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam.powiem że słodyczy nigdy nie jadłam od 14 lat je i slodze A w tej ciąży to mam jakąś.wscieklizne na ciasta żelki cukierki chyba oszlalam

• espoir Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam plan, żeby urodzić 18.04, bo od wtedy mam donoszoną :D wtedy wypis 20.04 i Święta w 5 <3 :D

martusiawp, Tunia76, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro postanowiłam zrobić na obiad placuszki z jabłkami <3

B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym słodycze jadła jadła...

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ale Wam fajnie z tymi spacerami, w miescie to jednak w miescie, u nas na wsi nawet chodnika nie ma :) a jak czlowiek idzie na spacer to sie sasiedzi glupio patrza ze na wsi i na spacer ? a malo to roboty kolo domu ? :)

najlepsz miejsce na spacery to bedzie miec Valetta, brzegiem morza po promenadzie cudo :)

Oooo tak, plaża, molo, szum fal i mewy nad głową ahhh nie mogę się doczekać..Ale wiecie jak to jest, jak się mieszka nad morzem to się mało kiedy widuje to morze :D Ale teraz będzie inaczej, będzie dzidzia to będziemy nadrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:23

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pragnę w drugiej połowie marca się rozpakować ;)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki uroczy łańcuszek do smoczka wybrałam ;) to już ten okres się zaczął gdzie takie pierdoły mnie rozczulaja ♥️

https://www.aptekagemini.pl/canpol-lancuszek-do-smoczka.html

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mam dokładnie tak samo. Nigdy nie miałam problemów żeby trzymać dietę, zdrowo się odzywialam. A teraz jest dramat. Nie mm apetytu na wszystko oprócz slodyczy
    Podobno w ciąży z dziewczynkami jest taka ochota na słodycze :)
    W pierwszym trymestrze jak jeszcze nie znałam płci to już mnie do słodkiego ciągnęło i się zastanawiałam ile w tym prawdy.
    A moja bratowa spodziewa się chłopca i nie może na słodycze patrzeć. W sumie to ciekawe :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

U mnie.chlopak I wścieklizna na słodycze o.O A z.corka znów.mialam.ochote ciągle na corn flakes z mlekiem o.O

B_002 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Podobno w ciąży z dziewczynkami jest taka ochota na słodycze :)
    W pierwszym trymestrze jak jeszcze nie znałam płci to już mnie do słodkiego ciągnęło i się zastanawiałam ile w tym prawdy.
    A moja bratowa spodziewa się chłopca i nie może na słodycze patrzeć. W sumie to ciekawe :)
    Czyli dla mojej figury byłoby lepiej gdybym spodziewała się chłopca :D

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja pragnę w drugiej połowie marca się rozpakować ;)

Ooo ja to samo, na to liczę. Donoszoną mam już 10 marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:37

Mistella lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakupy na Aliexpress są od 5 lat. W tym czasie zrobiłam około 400 zamówień.
    Tylko kilka nie przyszło. Zawsze dopłacam do wysyłki i mam zwykle w dwa tygodnie przesyłkę w domu.

Dzięki za info że też macie te klikania ;-) Wiem że to nic złego ale raźniej mi jak Wy też to macie

Co do daty porodu - ja chciałabym urodzić 23 marca. To rocznica ślubu i naszego pierwszego spotkania z mężem. Fajnie by było mieć taka skumulowana datę ;-) to będzie już 38tc.

Była u mnie koleżanka, fajnie było. Dzień mi zleciał błyskawicznie. Dwa prania ciuszkow zrobione. Jeszcze ze dwa zostaly i będzie z głowy ;-) I prasowanko ;-)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja jutro postanowiłam zrobić na obiad placuszki z jabłkami <3

Ja ostatnio robiłam i mi jakieś zkapciałe wyszły :/ Nie wiem chyba za rzadkie ciasto zrobiłam i za mało cukru sypnęłam bo były bezsmakowe i wywaliłam :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopiec i wszystko co słodkie mi smakuje. Moja mama też tak przy bracie miała a przy mnie jadła rzodkiewki na tony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja ostatnio robiłam i mi jakieś zkapciałe wyszły :/ Nie wiem chyba za rzadkie ciasto zrobiłam i za mało cukru sypnęłam bo były bezsmakowe i wywaliłam :/

Kochana podrzucam przepis na sprawdzone i przepyszne :) moja rada po starciu jabłek.odcisnac nadmiar soku z nich i dopiero dodać do.ciasta i nie dawać z dużo ciasta naraz żeby się upiekły są wyśmienite

https://www.doradcasmaku.pl/przepis/379808/racuszki-z-jablkami-na-maslance

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała od razu na początku kwietnia, 31 marca mam donoszona i nie chce za długo już się później męczyć. Dzisiaj mi ginekolozka mówi że ostatni miesiąc mi się będzie dluzyc na co ja jej mówię że mnie już to dopadło. Z jednej strony czas leci a z drugiej jak się męczę z tymi żebrami to mam dość.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chłopiec i też słodkie.. Zresztą nigdy od słodkiego w ciazy nie stroniłam a to 3 chłopak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do daty to my tylko nie chcemy 1 kwietnia jednak.. Jak Nam termin cc beds zapisywać. Termin mam na 10 kwietnia więc może być i 2,3,4,5.. Jakoś tak.
    Termin z usg mam 2 tyg wcześniej ale nie biorę go pod uwagę bo dziecko duże po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:43

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ