X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa!! Oszaleje z wami, mam nadzieję że mąż jeszcze w sklepie bo mi się racuchów chce!!

mysla.nieskalana, Karollinax26, Tunia76, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie i ja po wizycie, poślizg 1,5godz! Malutka podwoiła swą masę przez te 4 tyg i ma już 1600g! Wystawiła język, ale buzię ciągle zaslaniala rączkami i wciskala w łożysko. Za to pięknie pokazała pipke!
    Szyjka ma całe 4cm! Jest zamknięta i twarda.
    Wód jest duzo, wiec ciagle sporo miejsca, ale przekrecila się glowka w dół na ten moment.
    Cieszę się! :-)

malutka_mycha, mysla.nieskalana, AniaKJ, Karmelllka90, Blue2019, DorotaAnna, Karollinax26, Mama36, MamaAga85, B_002, Fasolka77, Tunia76, Daffi, Lolka30, Anete, martusiawp, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Wreszcie i ja po wizycie, poślizg 1,5godz! Malutka podwoiła swą masę przez te 4 tyg i ma już 1600g! Wystawiła język, ale buzię ciągle zaslaniala rączkami i wciskala w łożysko. Za to pięknie pokazała pipke!
    Szyjka ma całe 4cm! Jest zamknięta i twarda.
    Wód jest duzo, wiec ciagle sporo miejsca, ale przekrecila się glowka w dół na ten moment.
    Cieszę się! :-)
    Właśnie też u swojej zauważyłam taki skok wagi. Moja na początku stycznia 933 a teraz 1730 więc też prawie podwoiła. Przyspieszył nasze maleństwa. Dobrze ze wszystko ok :)

Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ale Wam fajnie z tymi spacerami, w miescie to jednak w miescie, u nas na wsi nawet chodnika nie ma :) a jak czlowiek idzie na spacer to sie sasiedzi glupio patrza ze na wsi i na spacer ? a malo to roboty kolo domu ? :)

najlepsz miejsce na spacery to bedzie miec Valetta, brzegiem morza po promenadzie cudo :)

Stresant ja też mieszkam na wsi i mam obok park z pałacykiem ;) już znam każdą alejkę bo chodzę codziennie na takie 40-60 minutowe spacery :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant ja też mieszkam na wsi i mam obok park z pałacykiem ;) już znam każdą alejkę bo chodzę codziennie na takie 40-60 minutowe spacery :)
    Zazdroszczę. Ja po takich spacerach nie mogłabym się ruszyć przez spojenie :/ i to pewnie też na moją wagę wpływa :/

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Ja mało sie udzielam bo mnie jakies kryzysy dopadaja :/
    Kondycyjnje cos słabo, wszystko mnie boli a to rzutuje tez na psychike. Błędne koło

Karmelka widzialam, ze pytałaś o tętno małej. Jak słyszę na wizycie, ze wszytko ok to staram sie nie drążyc tematu. Ostatnio polozna tez mówiła, ze wysokie ale w normie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I to jeszcze na gorąco moze być?

No ba, jadę! Nocleg zapewniasz ? :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpdajcie na ostatnie sztuki więcej mi się uchwycić nie udało bo rozeszły się jak swieze bułeczki :)

2e49b251ac7dcb67med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:36

Karollinax26, Karmelllka90, B_002, Fasolka77, Tunia76, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też robię na kefirze i tylko kroje drobno jabłka :) a masz jakiś patent żeby je smażyć? Kurde bo minusie zawsze przyklejają... i kończy się tak ze smażę na duuuzej ilość oleju a potem mi ociekają na ręczniku papierowym

Dorota, nie mam chyba :) oleju trochę wlewam i smażę, nie przyklejają się ale też zawsze je odsączam na ręczniku ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby dziecko po jednym kinderku siało takie spustoszenie w brzuchu, to nie do pomyślenia :P

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nic nie umiem smażyć, placków ziemniaczanych tez nie umiem, wszystko mi się przykleja- mąż zawsze smaży xd no cóż może kiedyś się nauczę

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Hej laski
    Ja mało sie udzielam bo mnie jakies kryzysy dopadaja :/
    Kondycyjnje cos słabo, wszystko mnie boli a to rzutuje tez na psychike. Błędne koło

Karmelka widzialam, ze pytałaś o tętno małej. Jak słyszę na wizycie, ze wszytko ok to staram sie nie drążyc tematu. Ostatnio polozna tez mówiła, ze wysokie ale w normie
    Ale nie podawali ci wartości? Moja dzisiaj miała 153 i 157 - jest w normie nie powód do strachu ale nazywali to tachykardia okresowa. Dlatego mam kolejne echo serca

India co do kryzhsow ja też je mam :/ są spowodowane tymi rozstępami i bólami kości :( czuję się jak czołg.
    Do tego tym, że gdzie bym nie poszła tam chorzy ludzie i mam już dość tego okresu grupowego. I strachu żeby nie złapac tego świństwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:51

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie! Teraz znowu będę musiała robić racuchy! Z Wami to się nie da :D
    Komoda kupiona,od razu organizery do szuflad i woreczki strunowe.
    Ale spacery po tym labiryncie ikeowym to są kosmiczne :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale ja nic nie umiem smażyć, placków ziemniaczanych tez nie umiem, wszystko mi się przykleja- mąż zawsze smaży xd no cóż może kiedyś się nauczę

A może to kwestia patelni po prostu ?? Ja mam z tefala z powłoką nieprzywierajaca i nie ma.bata żeby coś się nie udało. I trzeba też naprawdę mocno rozgrzewac olej bo jak za słabo to się orzyklei czy to naleśnik czy placek

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jutro na obiad będą placki ziemniaczane! :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No ba, jadę! Nocleg zapewniasz ? :D
    w pokoju gościnnym już nia da rady bo jest za małe łóżeczko haha :p ale jest jeszcze salon z kanapa ;)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Z tego.co wiem to wkładkę można wcześniej usunąć. Ja właśnie planując dzieci wybrałam doustna antykoncepcję A teraz już się zaczipuje na 5 lat :)

ja pewnie zaraz będę przechodzić menopauzę :) :) :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czyli dla mojej figury byłoby lepiej gdybym spodziewała się chłopca :D
    Ja dosłownie pochłaniam słodycze a zamiast tyć to chudnę :P Dziecko rośnie a moja waga stoi w miejscu. Chyba to już zależy od skłonności każdego organizmu.

malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nie ma.sprawy ja chętnie nie byłam nigdy w Krakowie :) na dobra latte i jakieś.pyszne ciasto omniomniom

polecam szarlotkę z lodami na cieplo w Cafe Camelot- w zaułku niewiernego Tomasza - pracowałam tam na studiach :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki racuchy placki i inne takie robi u mnie mąż. Ja jestem nie cierpliwa.
    Złożyłam u niego zamówienie na racuchy i na ciasto bananowe bez cukru ....

martusiawp lubi tę wiadomość

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ