X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa!! Oszaleje z wami, mam nadzieję że mąż jeszcze w sklepie bo mi się racuchów chce!!

mysla.nieskalana, Karollinax26, Tunia76, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie i ja po wizycie, poślizg 1,5godz! Malutka podwoiła swą masę przez te 4 tyg i ma już 1600g! Wystawiła język, ale buzię ciągle zaslaniala rączkami i wciskala w łożysko. Za to pięknie pokazała pipke!
    Szyjka ma całe 4cm! Jest zamknięta i twarda.
    Wód jest duzo, wiec ciagle sporo miejsca, ale przekrecila się glowka w dół na ten moment.
    Cieszę się! :-)

malutka_mycha, mysla.nieskalana, AniaKJ, Karmelllka90, Blue2019, DorotaAnna, Karollinax26, Mama36, MamaAga85, B_002, Fasolka77, Tunia76, Daffi, Lolka30, Anete, martusiawp, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Wreszcie i ja po wizycie, poślizg 1,5godz! Malutka podwoiła swą masę przez te 4 tyg i ma już 1600g! Wystawiła język, ale buzię ciągle zaslaniala rączkami i wciskala w łożysko. Za to pięknie pokazała pipke!
    Szyjka ma całe 4cm! Jest zamknięta i twarda.
    Wód jest duzo, wiec ciagle sporo miejsca, ale przekrecila się glowka w dół na ten moment.
    Cieszę się! :-)
    Właśnie też u swojej zauważyłam taki skok wagi. Moja na początku stycznia 933 a teraz 1730 więc też prawie podwoiła. Przyspieszył nasze maleństwa. Dobrze ze wszystko ok :)

Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ale Wam fajnie z tymi spacerami, w miescie to jednak w miescie, u nas na wsi nawet chodnika nie ma :) a jak czlowiek idzie na spacer to sie sasiedzi glupio patrza ze na wsi i na spacer ? a malo to roboty kolo domu ? :)

najlepsz miejsce na spacery to bedzie miec Valetta, brzegiem morza po promenadzie cudo :)

Stresant ja też mieszkam na wsi i mam obok park z pałacykiem ;) już znam każdą alejkę bo chodzę codziennie na takie 40-60 minutowe spacery :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant ja też mieszkam na wsi i mam obok park z pałacykiem ;) już znam każdą alejkę bo chodzę codziennie na takie 40-60 minutowe spacery :)
    Zazdroszczę. Ja po takich spacerach nie mogłabym się ruszyć przez spojenie :/ i to pewnie też na moją wagę wpływa :/

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Ja mało sie udzielam bo mnie jakies kryzysy dopadaja :/
    Kondycyjnje cos słabo, wszystko mnie boli a to rzutuje tez na psychike. Błędne koło

Karmelka widzialam, ze pytałaś o tętno małej. Jak słyszę na wizycie, ze wszytko ok to staram sie nie drążyc tematu. Ostatnio polozna tez mówiła, ze wysokie ale w normie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I to jeszcze na gorąco moze być?

No ba, jadę! Nocleg zapewniasz ? :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpdajcie na ostatnie sztuki więcej mi się uchwycić nie udało bo rozeszły się jak swieze bułeczki :)

2e49b251ac7dcb67med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:36

Karollinax26, Karmelllka90, B_002, Fasolka77, Tunia76, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też robię na kefirze i tylko kroje drobno jabłka :) a masz jakiś patent żeby je smażyć? Kurde bo minusie zawsze przyklejają... i kończy się tak ze smażę na duuuzej ilość oleju a potem mi ociekają na ręczniku papierowym

Dorota, nie mam chyba :) oleju trochę wlewam i smażę, nie przyklejają się ale też zawsze je odsączam na ręczniku ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby dziecko po jednym kinderku siało takie spustoszenie w brzuchu, to nie do pomyślenia :P

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nic nie umiem smażyć, placków ziemniaczanych tez nie umiem, wszystko mi się przykleja- mąż zawsze smaży xd no cóż może kiedyś się nauczę

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Hej laski
    Ja mało sie udzielam bo mnie jakies kryzysy dopadaja :/
    Kondycyjnje cos słabo, wszystko mnie boli a to rzutuje tez na psychike. Błędne koło

Karmelka widzialam, ze pytałaś o tętno małej. Jak słyszę na wizycie, ze wszytko ok to staram sie nie drążyc tematu. Ostatnio polozna tez mówiła, ze wysokie ale w normie
    Ale nie podawali ci wartości? Moja dzisiaj miała 153 i 157 - jest w normie nie powód do strachu ale nazywali to tachykardia okresowa. Dlatego mam kolejne echo serca

India co do kryzhsow ja też je mam :/ są spowodowane tymi rozstępami i bólami kości :( czuję się jak czołg.
    Do tego tym, że gdzie bym nie poszła tam chorzy ludzie i mam już dość tego okresu grupowego. I strachu żeby nie złapac tego świństwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:51

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie! Teraz znowu będę musiała robić racuchy! Z Wami to się nie da :D
    Komoda kupiona,od razu organizery do szuflad i woreczki strunowe.
    Ale spacery po tym labiryncie ikeowym to są kosmiczne :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale ja nic nie umiem smażyć, placków ziemniaczanych tez nie umiem, wszystko mi się przykleja- mąż zawsze smaży xd no cóż może kiedyś się nauczę

A może to kwestia patelni po prostu ?? Ja mam z tefala z powłoką nieprzywierajaca i nie ma.bata żeby coś się nie udało. I trzeba też naprawdę mocno rozgrzewac olej bo jak za słabo to się orzyklei czy to naleśnik czy placek

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jutro na obiad będą placki ziemniaczane! :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No ba, jadę! Nocleg zapewniasz ? :D
    w pokoju gościnnym już nia da rady bo jest za małe łóżeczko haha :p ale jest jeszcze salon z kanapa ;)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Z tego.co wiem to wkładkę można wcześniej usunąć. Ja właśnie planując dzieci wybrałam doustna antykoncepcję A teraz już się zaczipuje na 5 lat :)

ja pewnie zaraz będę przechodzić menopauzę :) :) :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czyli dla mojej figury byłoby lepiej gdybym spodziewała się chłopca :D
    Ja dosłownie pochłaniam słodycze a zamiast tyć to chudnę :P Dziecko rośnie a moja waga stoi w miejscu. Chyba to już zależy od skłonności każdego organizmu.

malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nie ma.sprawy ja chętnie nie byłam nigdy w Krakowie :) na dobra latte i jakieś.pyszne ciasto omniomniom

polecam szarlotkę z lodami na cieplo w Cafe Camelot- w zaułku niewiernego Tomasza - pracowałam tam na studiach :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki racuchy placki i inne takie robi u mnie mąż. Ja jestem nie cierpliwa.
    Złożyłam u niego zamówienie na racuchy i na ciasto bananowe bez cukru ....

martusiawp lubi tę wiadomość

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ