X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Hej laski
    Ja mało sie udzielam bo mnie jakies kryzysy dopadaja :/
    Kondycyjnje cos słabo, wszystko mnie boli a to rzutuje tez na psychike. Błędne koło

Karmelka widzialam, ze pytałaś o tętno małej. Jak słyszę na wizycie, ze wszytko ok to staram sie nie drążyc tematu. Ostatnio polozna tez mówiła, ze wysokie ale w normie

India dawaj tutaj swoje żale! pomożemy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Haha, ja to już się nauczyłam chyba Krakowskiej Ikei na pamięć i zawsze jak robię listę zakupów to sobie wypisuję działami, żeby iść pokolei i nie musieć się wracać potem. Idzie szybko i sprawnie, zwykle po godzince wychodzę ze wszystkim :)

O widzisz mamy nawet przewodnika.po Ikei,dobrze wiedzieć bo czasem się ktoś zgubi A tu cyk i już wiadomo.jak.wyjsc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

Właśnie !! Jak masz doła.to.pisz nawet posta za postem będzie ci lżej A my Ciebie doskonale rozumiemy zawsze coś doradzimy. Głowa do góry

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Naleśniki racuchy placki i inne takie robi u mnie mąż. Ja jestem nie cierpliwa.
    Złożyłam u niego zamówienie na racuchy i na ciasto bananowe bez cukru ....

ciasto bananowe bez cukru? sam piecze czy kupuje? jak sam to daj przepis :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka A skąd wiesz że.to.moj ulubiony zestaw do kawy :) jak zajrzę do costa cofee.to zawsze zamawiam szarlotkę z lodami bita śmietana i latte duża xD

Ale jak się do KRK wybiorę to muszę obadac.obiekt o którym mówisz ;)

bo chyba nie ma osoby co by nie lubiła szarloty na ciepło z lodami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Haha, ja to już się nauczyłam chyba Krakowskiej Ikei na pamięć i zawsze jak robię listę zakupów to sobie wypisuję działami, żeby iść pokolei i nie musieć się wracać potem. Idzie szybko i sprawnie, zwykle po godzince wychodzę ze wszystkim :)
    Ja mieszkam pod Krakowem i jestem bez prawka więc zdana na łaskę innych,dlatego bardzo rzadko bywam,bo nikt ze mną do Ikei nie chce :D
    Od teraz będę dzwonić po Ciebie! :D

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja bym zjadła wielkie ciasto jakieś karmelowe o matko uwielbiam wszystko ale to wszystko co ma karmel. Maz wczoraj zjadł pół pudełka lodow słony karmel i w sumie dobrze bo raczej po ciąży sobie pozwolę na nie. Ale już są na moim zamówieniu do szpitala ! Wiaderko lodow słony karmel i sushi !!! Fuck yeaaaa ... Już to czuję

słony karmel.. ja pierdole... uwielbiam!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basia nie dość że chudniesz to cukrzycy nie masz!!
    Ehh gdzie te sprawiedliwości ;)
    Dokładnie. Może sobie jeść słodycze ile dusza zapragnie. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Espoir też mam taki plan :) termin na 18.04 :)
    Też tak planuję:)

espoir lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła hot doga z Ikei albo ta bułkę z kotlecikami.
    Mniam :-P

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    słony karmel.. ja pierdole... uwielbiam!

To.fakt że ten smak.sie komuś udał.:) ja lubię lody z Sowy słony karmel mniam

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja bym zjadła hot doga z Ikei albo ta bułkę z kotlecikami.
    Mniam :-P

Paula, ja od kilku dni mam ochotę na hot dogi własnej roboty, muszę zrobić! :P

Paula 90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzu ...:)lody słony karmel to mój numer 1 z pracowni lodów u mnie w rodzinnym mieście :)

Daffi, B_002 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula, ja od kilku dni mam ochotę na hot dogi własnej roboty, muszę zrobić! :P
    Proszę przestać dawać coraz to nowe pomysły! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski gemini się szarpnęło :)
    dostałam próbki...

8505f2d7df3cbcffmed.jpg

i mam jeden dylemat... prosiłam o długie terminy przydatności i wszystko ok poza maścią bepanthen .. jest do 09.2019... myślicie, ze wymienią?

Misiabella, malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam u lekarza, mojej ginekolog, dostalam zwolnienie na 6 tygodni, tylko czy ksiegowy bedzie chcial dostarczac ten przeklety druk, o ironio ;) Dzisiaj u niej wazylam 60 kg, na swojej wadze waze 62, ale zdalam sobie sprawe ze w 10tc na jej wadze wazylam 53 kg, czyli na swojej juz musialam 55, a wiec nie przytylam 9kg, tylko 7. Od ostatniej wizyty 7 stycznia nie przytylam nic. Spojrzala tez na moje cukry i wg niej - nie jest co prawda diabetologiem nie wymagaja insulinoterapii. Pojutrze bedzie moje cukry ogladala dietetyczka. Dziecko wg mojej ginekolozki wazy niecale 1200 gr. Wg usg jest to 27 tc i 5 dni, kolo 28. Glowka urosla do 69 mm, dwa tygodnie temu bylo 65. Ogolnie dziecko jest troche ponizej 50 centyla, tak na 40stym moze powyzej. Mowila mi ze z cesarkami teraz w szpitalach jest ciezko, decyzje o cesarce przeciagaja do oporu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:07

AniaKJ, Fasolka77, B_002, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja dziś jadłam na obiad :) robię z tego przepisu tylko zamieniam mąkę 720 na 1850, jabłka kroję sama grubo

https://kuron.com.pl/przepisy/zytnie-racuchy-z-jablkami-thermomix/
    No i racuszki zjedzone na kolację :)
    Fasolka zrobiłam wg twojego przepisu, tylko zamiast zmiksowanych świeżych jabłek dodałam podsmażone, które miałam w słoiku w lodówce.
    Pyszniutkie!

Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No i racuszki zjedzone na kolację :)
    Fasolka zrobiłam wg twojego przepisu, tylko zamiast zmiksowanych świeżych jabłek dodałam podsmażone, które miałam w słoiku w lodówce.
    Pyszniutkie!

ja nie miksuję tylko kroję na grubsze kawałki bo lubie czuć jak jabłka :) prawda, że pyszny przepis? :) Na zdrowie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mieszkam pod Krakowem i jestem bez prawka więc zdana na łaskę innych,dlatego bardzo rzadko bywam,bo nikt ze mną do Ikei nie chce :D
    Od teraz będę dzwonić po Ciebie! :D
    Jasne! Ja uwielbiam jeździć do Ikei :) I najlepiej bez męża żeby mnie nie poganiał. On nie cierpi zakupów, jak tylko wchodzimy do większego supermarketu to jego głowa boli :D Ja lubię zakupy, ale tylko samochodem żeby potem tego nie dźwigać.

stresant, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jasne! Ja uwielbiam jeździć do Ikei :) I najlepiej bez męża żeby mnie nie poganiał. On nie cierpi zakupów, jak tylko wchodzimy do większego supermarketu to jego głowa boli :D Ja lubię zakupy, ale tylko samochodem żeby potem tego nie dźwigać.

Basia dobrze ze go glowa w Ikea boli a nie w sypialni :)

Ale tak serio ja tez wole robic zakupy sama....nawet z kolezanka nie lubie chodzi, bo zawsze sie czuje tak dziwnie ze ktos na mnie czeka albo ja na kogos....samemu jest najlepiej :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ