X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ej dziewczyny, ja już dzisiaj tyle słodkiego zjadłam, ale jak piszecie o takich dobrych rzeczach to idę zaraz po kromkę z nutellą bo nie wytrzymam :D

ja dziś K. opierdzieliłam, żeby nie wcinał krówek na moich oczach.. zrobił to z premedytacją :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nie dość że chudniesz to cukrzycy nie masz!!
    Ehh gdzie te sprawiedliwości ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    polecam szarlotkę z lodami na cieplo w Cafe Camelot- w zaułku niewiernego Tomasza - pracowałam tam na studiach :)

Fasolka A skąd wiesz że.to.moj ulubiony zestaw do kawy :) jak zajrzę do costa cofee.to zawsze zamawiam szarlotkę z lodami bita śmietana i latte duża xD

Ale jak się do KRK wybiorę to muszę obadac.obiekt o którym mówisz ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Z jakiego miesiąca jesteś ? :)

Tunia, wpadamy na pączki! Z czekoladą są ? :D
    No niestety te najlepsze tylko tradycyjne z roza i lukrem.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Naleśniki racuchy placki i inne takie robi u mnie mąż. Ja jestem nie cierpliwa.
    Złożyłam u niego zamówienie na racuchy i na ciasto bananowe bez cukru ....
    U mnie placki zrobiła Swojska Chata z Biedronki :X :D ale ciii :D

Blue2019, Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja wam.powiem że słodyczy nigdy nie jadłam od 14 lat je i slodze A w tej ciąży to mam jakąś.wscieklizne na ciasta żelki cukierki chyba oszlalam

ej laski! my tu niektóre mamy cukrzycę a Wy tylko o kinderkach, żelkach, ciasteczkach ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadła wielkie ciasto jakieś karmelowe o matko uwielbiam wszystko ale to wszystko co ma karmel. Maz wczoraj zjadł pół pudełka lodow słony karmel i w sumie dobrze bo raczej po ciąży sobie pozwolę na nie. Ale już są na moim zamówieniu do szpitala ! Wiaderko lodow słony karmel i sushi !!! Fuck yeaaaa ... Już to czuję

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam na różnych patelniach i e tem :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to ja mam plan, żeby urodzić 18.04, bo od wtedy mam donoszoną :D wtedy wypis 20.04 i Święta w 5 <3 :D

Espoir też mam taki plan :) termin na 18.04 :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Świetnie! Teraz znowu będę musiała robić racuchy! Z Wami to się nie da :D
    Komoda kupiona,od razu organizery do szuflad i woreczki strunowe.
    Ale spacery po tym labiryncie ikeowym to są kosmiczne :D
    Mnie to denerwuje czasem bo przydałoby się żeby były jakieś skróty między tymi działami (są, ale za mało ich). Albo żeby się z końca dało szybko pójść na początek w razie czego i odwrotnie.
    Ostatnio przeszliśmy z mężem cały dół Ikei i Krakowie, dotarliśmy do magazynu i okazało się że i na dole i w magazynie skończyły się pojemniki na śmieci, których szukaliśmy, ale za to pełno ich w dziale Kuchnia na pierwszym piętrze :P
    Mąż czekał w magazynie, a ja poleciałam po ten kosz przez cały ten labirynt na dole, potem na górze do połowy i z powrotem tą samą drogą do magazynu i kas.
    Jego nie wysłałam bo on by się zgubił :P Ja w Ikei bywam częściej, poza tym mam lepszą orientację w terenie. Ale o ile byłoby prościej jakbym mogła z tego magazynu od razu znaleźć się na górze i dotrzeć do odpowiedniego działu, ale tak to dziwnie projektują te sklepy. Nie wiem czy tak jest w każdej Ikei, ale spodziewam się że tak.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia który masz tc? ustaw sobie suwaczek :)
    U mnie z @ to 28+2.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Oooo tak, plaża, molo, szum fal i mewy nad głową ahhh nie mogę się doczekać..Ale wiecie jak to jest, jak się mieszka nad morzem to się mało kiedy widuje to morze :D Ale teraz będzie inaczej, będzie dzidzia to będziemy nadrabiać :)

ja planuję jeszcze przed porodem odwiedzić polskie morze na weekend :)

mysla.nieskalana, Misiabella, valetta94 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i w costa coffe mają takie wyraziste Brownie z karmelem tak i to bym zjadła i Oreo... W sumie w avitexie na woli justowskiej to bym bananowca zjadla, i jakieś torciki... O matko i paczki i faworki i niech już będzie ten 28 luty. Mam tyle śliny w ustach, że nie nadążam przełykać. I cukierki pistacjowe w czekoladzie bym zjadła ale nigdzie ich nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:03

Blue2019, B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ej laski! my tu niektóre mamy cukrzycę a Wy tylko o kinderkach, żelkach, ciasteczkach ;)

Ojoj kochana zapedzilysmy się obiecujemy poprawę :)

Od dziś tylko pyszne gotowane brokuły marchewki chuda szyneczka z indyka i twarożek chudy z jogurtem naturalnym.:)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basia nie dość że chudniesz to cukrzycy nie masz!!
    Ehh gdzie te sprawiedliwości ;)
    Ale ja nie chcę chudnąć. Jak zrzucę ciążowy brzuszek to zostanie sama skóra i kości, wolałabym mieć trochę więcej tłuszczyku :)
    Ale tak to z nami jest, żadnej kobiecie nie dogodzisz :D

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Lili90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

No.w tych takich giga Ikeach to by trzeba było te jeździki od ochroniarzy pożyczyć bo nogi potrafią rozbolec A gdzie to żeby wszystko obejrzeć hehe :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mnie to denerwuje czasem bo przydałoby się żeby były jakieś skróty między tymi działami (są, ale za mało ich). Albo żeby się z końca dało szybko pójść na początek w razie czego i odwrotnie.
    Ostatnio przeszliśmy z mężem cały dół Ikei i Krakowie, dotarliśmy do magazynu i okazało się że i na dole i w magazynie skończyły się pojemniki na śmieci, których szukaliśmy, ale za to pełno ich w dziale Kuchnia na pierwszym piętrze :P
    Mąż czekał w magazynie, a ja poleciałam po ten kosz przez cały ten labirynt na dole, potem na górze do połowy i z powrotem tą samą drogą do magazynu i kas.
    Jego nie wysłałam bo on by się zgubił :P Ja w Ikei bywam częściej, poza tym mam lepszą orientację w terenie. Ale o ile byłoby prościej jakbym mogła z tego magazynu od razu znaleźć się na górze i dotrzeć do odpowiedniego działu, ale tak to dziwnie projektują te sklepy. Nie wiem czy tak jest w każdej Ikei, ale spodziewam się że tak.
    To jest jakiś cyrk :D ale to jest tak dobrze przemyślane..przechodzisz przez wszystkie działy i zawsze Ci coś wpadnie w oko-a tu jakaś świeczuszka niezbędna,kubeczek 148 nowy,a może bym sobie półke kupiła.. :D Ja się zawsze najbardziej z mojego taty śmieje,jak już ze mną pojedzie to zawsze jest tylko "kur...przecież my chodzimy w kółko,ja pier..na pewno jest jakiś skrót!" Dziś stwierdził,że czuje się jak w Escape Roomie :D

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kuźwa!! Oszaleje z wami, mam nadzieję że mąż jeszcze w sklepie bo mi się racuchów chce!!

ja dziś jadłam na obiad :) robię z tego przepisu tylko zamieniam mąkę 720 na 1850, jabłka kroję sama grubo

https://kuron.com.pl/przepisy/zytnie-racuchy-z-jablkami-thermomix/

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To jest jakiś cyrk :D ale to jest tak dobrze przemyślane..przechodzisz przez wszystkie działy i zawsze Ci coś wpadnie w oko-a tu jakaś świeczuszka niezbędna,kubeczek 148 nowy,a może bym sobie półke kupiła.. :D Ja się zawsze najbardziej z mojego taty śmieje,jak już ze mną pojedzie to zawsze jest tylko "kur...przecież my chodzimy w kółko,ja pier..na pewno jest jakiś skrót!" Dziś stwierdził,że czuje się jak w Escape Roomie :D
    Haha, ja to już się nauczyłam chyba Krakowskiej Ikei na pamięć i zawsze jak robię listę zakupów to sobie wypisuję działami, żeby iść pokolei i nie musieć się wracać potem. Idzie szybko i sprawnie, zwykle po godzince wychodzę ze wszystkim :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, u mnie z wagą jest dokładnie tak samo. Startowałam z wagą 50 kg, przez pierwszy trymestr schudłam i ważyłam 44,5. Teraz ważę 51 prawie, znaczy 3 tyg temu tyle było.

Karmelka, przestań już! :D ja to wszystko bym jadła!!

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ