Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heya. Ja po wizycie. 32 tyg 0 dnia mała 1900 g. Idelanie w 50 centyl.Skurcze bardzo męczą i macica się stawia ale nie mają wpływu na szyjke. Miałam być gotowa na 34 tydzień bo poród był bardzo możliwy ale dzisiaj lekarz mowil, że jak narazie nic się nie zapowiada. Przeplywy są ok. Nie ma się do czego doczepic. Ale super wieści.
Blue2019, malutka_mycha, mysla.nieskalana, AniaKJ, Karollinax26, Lolka30, Misiabella, Mama36, Tunia76, martusiawp, Fasolka77, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90, B_002, Lili90, Daffi, Wiewióreczka, Anete, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny patrzę na wypis z wczorajszej IP..
wiecie jakie sa normy przepływów i co to za oznaczenia?
MCA-PI 1,38
UmA- PI 0,84
CPR>1
?Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Heya. Ja po wizycie. 32 tyg 0 dnia mała 1900 g. Idelanie w 50 centyl.Skurcze bardzo męczą i macica się stawia ale nie mają wpływu na szyjke. Miałam być gotowa na 34 tydzień bo poród był bardzo możliwy ale dzisiaj lekarz mowil, że jak narazie nic się nie zapowiada. Przeplywy są ok. Nie ma się do czego doczepic. Ale super wieści.
obyś jak najdłużej wytrwala w dwupaku
(oczywiscie w granicach zdrowego rozsądku
)
-
malutka_mycha wrote:Super że dobre wieści
obyś jak najdłużej wytrwala w dwupaku
(oczywiscie w granicach zdrowego rozsądku
)
malutka_mycha, Karmelllka90, martusiawp, Fasolka77, espoir, B_002, Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Heya. Ja po wizycie. 32 tyg 0 dnia mała 1900 g. Idelanie w 50 centyl.Skurcze bardzo męczą i macica się stawia ale nie mają wpływu na szyjke. Miałam być gotowa na 34 tydzień bo poród był bardzo możliwy ale dzisiaj lekarz mowil, że jak narazie nic się nie zapowiada. Przeplywy są ok. Nie ma się do czego doczepic. Ale super wieści.
To oby tak dalej
-
nick nieaktualny
-
a co do pytania o krztusiec - znalazłam takie coś:
Zaleca się przyjęcie szczepienia jak najszybciej po 20. tygodniu ciąży. Najlepiej jest zaszczepić się między 20. a 32. tygodniem ciąży, ale zasadniczo im szybciej, tym lepiej. W ten sposób organizm matki ma więcej czasu na wytworzenie przeciwciał i na przekazanie ich nienarodzonemu dziecku. Po 32. tygodniu ciąży również można się zaszczepić, ale w takiej sytuacji dziecko nie będzie miało zapewnionego takiego
samego poziomu ochrony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 21:19
mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Heya. Ja po wizycie. 32 tyg 0 dnia mała 1900 g. Idelanie w 50 centyl.Skurcze bardzo męczą i macica się stawia ale nie mają wpływu na szyjke. Miałam być gotowa na 34 tydzień bo poród był bardzo możliwy ale dzisiaj lekarz mowil, że jak narazie nic się nie zapowiada. Przeplywy są ok. Nie ma się do czego doczepic. Ale super wieści.