X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rutinoscorbin w ciąży miałyście pozwolony przez lekarza?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek! Super wieści! <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Propozycja moja jest taka-nie patrz już na to,na pewno jest wszystko w porządku :)

pytam z ciekawości :) nie stresuję się :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a co do pytania o krztusiec - znalazłam takie coś:
    Zaleca się przyjęcie szczepienia jak najszybciej po 20. tygodniu ciąży. Najlepiej jest zaszczepić się między 20. a 32. tygodniem ciąży, ale zasadniczo im szybciej, tym lepiej. W ten sposób organizm matki ma więcej czasu na wytworzenie przeciwciał i na przekazanie ich nienarodzonemu dziecku. Po 32. tygodniu ciąży również można się zaszczepić, ale w takiej sytuacji dziecko nie będzie miało zapewnionego takiego
    samego poziomu ochrony.

dzięki Espoir! to mam jeszcze czas, mało ale mam :) najpierw jutro chcę zrobić badania na p-ciała bo ja jakieś 5 lat temu chorowałam na krztusiec... i w sumie może nie muszę się szczepić? no ale to już oceni lekarz po wynikach... nie wiecie może ile się czeka na wyniki? i jak wygląda procedura szczepienia? sama kupuję szczepionkę czy dostaję jakieś skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 22:10

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś przemeblowanie w pokoju, wstawione łóżeczko, mam małą przestrzeń ale pod ręka wszystko, co mi będzie potrzeba! :)

Paula 90, DorotaAnna, mysla.nieskalana, espoir, Tunia76, malutka_mycha, Mama36, Fasolka77, B_002, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ona się nie ,zarazila w ciazy. Ona ja miała w sobie od dzieciństwa prawdopodobnie, są jakies dwa badania na parwowirozę. Jedna miała ujemne a drugie że właśnie ma w sobie. I ta parwowiroza jest wynikiem po ospie śwince itp
    Ja pierdzielę, ale mnie nastraszyłaś teraz... Przeszłam świnkę w 6 tygodniu tej ciąży. Nie będę Wam opowiadać, co przeżyłam, jak się martwiłam. Najpierw dostaliśmy potwierdzenie, że serduszko bije, potem prenatalne ok, połówkowe ok i myślałam, że mogę zapomnieć o tej nieszczęsnej chorobie, bo dziecię silne i to przetrwało.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja pierdzielę, ale mnie nastraszyłaś teraz... Przeszłam świnkę w 6 tygodniu tej ciąży. Nie będę Wam opowiadać, co przeżyłam, jak się martwiłam. Najpierw dostaliśmy potwierdzenie, że serduszko bije, potem prenatalne ok, połówkowe ok i myślałam, że mogę zapomnieć o tej nieszczęsnej chorobie, bo dziecię silne i to przetrwało.
    Kasiu twój synuś rośnie. Spokojnie

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasiu twój synuś rośnie. Spokojnie
    Dziękuję :* Wiem, muszę tak myśleć. Zresztą daje o sobie znać, więc jestem spokojna :)

Karolcia, przypomniało mi się, że rano pisałaś o odwołaniu sesji. Ja mam umówioną na 22 marca, pewnie część z Was już pozna swoje maluszki <3 Szukałam kilka dni, robiłam dokładne rozeznanie, chciałam wybrać jak najlepiej. I powiem Ci, że niektórzy robią przefantastyczne zdjęcia! To niemożliwe, żeby domowym aparatem i w domowych warunkach stworzyć takie cuda. Jeśli nie jest za późno, nie rezygnuj! To jedyna okazja w życiu, kiedy możesz sobie zafundować taką pamiątkę! A po czasie może Ci być przykro, że jednak tego nie zrobiłaś. I tak większość tych cudnych romantycznych zdjęć to sama mama z brzuszkiem, bez mężczyzny u boku. Faceci często psują efekt xD Także tym się nie przejmuj. A niech mu będzie szkoda, że go to ominęło! :/ Dużo obiecywał, ale życie zweryfikowało jego zapędy.

Sesję noworodkową zrobi nam ta sama dziewczyna. Nie mogę się doczekać <3 Mam nadzieję, że to będą najlepiej wydane pieniądze - miła pamiątka na całe życie <3

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to ja mam plan, żeby urodzić 18.04, bo od wtedy mam donoszoną :D wtedy wypis 20.04 i Święta w 5 <3 :D
    Ja mam termin na 5.5 a jakoś nie wiem dlaczego, czuję, że 20 kwietnia będę na porodówce :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisalyscie o tych slodkosciach i choc mialam ochote oslodzic sobie ten ciezki dzien to nie wzielam z was przykładu i zrobilam miske sałatki warzywnej :p

Kasiulka90, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak pisalyscie o tych slodkosciach i choc mialam ochote oslodzic sobie ten ciezki dzien to nie wzielam z was przykładu i zrobilam miske sałatki warzywnej :p
    Szacun :)

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę...nadrobiłam zaległości a tu samo żarcie się przewija...i to słodkie...zrozumcie, że przez Was żrę i tyję, bo w drodze do kibelka za wiele kalorii nie tracę ;)

Ale dobre wieści dzisiaj, aż się mordka cieszy :D

A kto jutro wizytuje? Tzn. dzisiaj :)

KarmeLoVe, AniaKJ, Syska2202, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Podziwiam! Ja po przeczytaniu idę po kawałek piernika na piwie w czekoladzie przekładanego powidłami śliwkowymi ;)

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spanko dzisiaj macie ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię.
    Włączyło mi się na dobre, bo robiąc sobie w głowie co tam do torby szpitalnej potrzeba oswiecilo mnie ze musze kupić szczoteczkę (swojej elektrycznej nie wezmę) mini pastę żel pod prysznic. Bo wyląduje z zapasem podpasek.. Ale o podstawach zapomniałam! Już dałam do koszyka do rossmana.. Nabiera mocy urzędowej teraz :D

Daffi, Fasolka77, malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam.. Ja standard 3.20 szukalam mleka w lodówce taka zgaga mnie dopadla po salatce :p i teraz juz znow spac nie moge..

b2ujp2.png

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku! Druga noc cała przespana bez siku i bez „mama tu przyjdzie” bo moja księżniczka życzy sobie żeby przyjść do niej zamiast ona do nas:p

Powodzenia na wizytach jeśli ktoś dziś ma!

martusiawp lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę tych nocy przespanych. Ja nie dosc ze spac szlam po 1 to po 3 juz pobudka.. Po 5 pobudka i w zasadzie juz zasnac nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 06:26

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te koszmary moje są okropne...
    Śniło mi się że urodzilam Ignasia i nawet nie dali mi go zobaczyć, coś było nie tak. Nie mogłam go znaleźć na oddziale, całą noc w kółko mi się to śniło. Budziłam się dusząc się łzami i kiedy zasypiałam było znowu to samo. Nawet teraz łzy mi lecą jak grochy...
    Ale Malutki mnie pociesza, kopie radośnie i to mnie uspokaja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cukier 91.
    Wczoraj miałam wysoki i już wiem chyba dlaczego.
    Przedwczoraj podczas iniekcji miałam problem z wkłuciem. Bolało i mimo że długo trzymam igłę żeby zeszlo to poleciało dużo krwi. Obstawiam że wyleciało też sporo insuliny.
    Wczoraj igła weszła gładko i nic nie wyciekło. A nie zwiększylam dawki.

Czytałam o błędach w podaniu i właśnie takie wycieki były tam wymienione. A mi przedwczoraj leciało i leciało.

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ