Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:No to nie są porody przedwczesne ladnie donoszone. No wiadomo że nie 40 tygodni. A jak z waga dzidziusiow przy porodzie?
Nie no przedwczesne nie są , bardziej chodzi o to że nie donoszone do 40 tygodni bo każde urodziło się szybciej o 2 i 3 tygodnie i teraz pewnie też urodze wcześniej .
Waga w sam raz 3280 i 3360 -
nick nieaktualnyJak patrzę na aplikację airly to większy smog jest na wsiach bo tam ludzie palą śmieciami drewnem tanim węglem. Jak np u nas w Krakowie jest na pomarańczowo syf to okoliczne wsie są na borodowo.
A latem na wsi znowu won opryskow. Także są plusy i minusy życia i na wsi i w mieście. Mi na osiedlu robią przepiękny wielki park Reduta, praktycznie na blokami . Bardzo blisko mam do parku lotników również. A że ja kocham soacwry kocham błonie krakowskie planty stare miasto Wawel, to jeśli buba tylko będzie lubiła to my będziemy mieć gdzie spacerować. A weekendy w samochód i z tatusiem a to w góry a to park ojcowski a to jakieś jeziorka do dziadków na wieś, żeby tylko nie byla domatorką haha. Ale jak tylko pogoda pozwoli i nasza forma to my zaczynamy zaraz po wyjściu ze szpitala i ogordek i spacerki -
Blue u nas w szkole rodzenia położna mówiła, że waga 3200 to taka "wymarzona" bo dzieci się łatwiej rodzą sn.
Ja bym chciała dziecko o takiej wadze, ale zobaczymy, sama miałam 2800 jak się urodziłam, mąż też, a nasza mała jest na razie w tych niższych przedziałach wagowych więc pewnie będzie nieduża.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Nie no przedwczesne nie są , bardziej chodzi o to że nie donoszone do 40 tygodni bo każde urodziło się szybciej o 2 i 3 tygodnie i teraz pewnie też urodze wcześniej .
Waga w sam raz 3280 i 3360 -
Karmelllka90 wrote:Jak patrzę na aplikację airly to większy smog jest na wsiach bo tam ludzie palą śmieciami drewnem tanim węglem. Jak np u nas w Krakowie jest na pomarańczowo syf to okoliczne wsie są na borodowo.
A latem na wsi znowu won opryskow. Także są plusy i minusy życia i na wsi i w mieście. Mi na osiedlu robią przepiękny wielki park Reduta, praktycznie na blokami . Bardzo blisko mam do parku lotników również. A że ja kocham soacwry kocham błonie krakowskie planty stare miasto Wawel, to jeśli buba tylko będzie lubiła to my będziemy mieć gdzie spacerować. A weekendy w samochód i z tatusiem a to w góry a to park ojcowski a to jakieś jeziorka do dziadków na wieś, żeby tylko nie byla domatorką haha. Ale jak tylko pogoda pozwoli i nasza forma to my zaczynamy zaraz po wyjściu ze szpitala i ogordek i spacerki
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyTeż jestem Basiu ciekawa! Może w końcu się coś poprawi, chociaż w tym roku jakby mniejszy ten smog. W zeszłym roku to był jakiś dramat. W pracy nawet jak byłam a praca w samym centrum to śmierdziało smogiem. A jak mieszkalam jeszcze dwa lata temu przy al. 29 listopada blisko centrum to w domu nam śmierdziało
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:No jak to położna na SR mówiła noworodek idealny 3200! A jak ci lekarze mierzyli dzieciaczki? Zgadzaly się wagi?
Powiem ci że niemalże idealnie miałam wymierzona wagę tolerancja byla +-50/100 gram od tego co lekarz na wizycie ostatniej miał podaneKarmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Moje miasto nie jest duże, takie w sam raz ale mamgdzie chodzić na spacery, jezioro kilka kroków za blokiem, piękna plaża, promenada
tylko czekać na ładną pogodę!
chciałabym w końcu wybrać się na Mazury nigdy nie byłam i nigdy nie byłam nad polskim morzem. Bo ogólnie nad Bałtykiem byłam ale nie po polskiej stronie . Zawsze wakacje wybieraliśmy za granicą z gwarancja dobrej pogody
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Syska, piękny ten Twój owczar. I to spojrzenie prosto w Ciebie, ufne i oddane! Uwielbiam to u psiaków!
Fasolka, Twoja Maja też słodka, pewnie oszaleje na Waszym punkcie!
Malutka mucha, dziękuję za dobre słowa. Pewnie kiedyś znowu weźmiemy innego owczarka, ale to już nie teraz, bo muszę skupić się na Coreczce. A nie chce wziąć psiaka i go zaniedbać, bo nasza uwaga skupi się na Dziecku. Kiedyś na pewno tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:37
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Blue2019 chciałabyś jeszcze jedna dzidzie? Czy po tym porodzie podcinasz męża ??? Haha bo ja do mojego się śmieje że ok 2 dzieci a później wazektomia
Ja już kończę karierę rozrodcza bo inaczej bym przedszkole musiała w domu założyć haha
Ale oczywiście zapytam lekarza po operacji jak wyglądam od kuchni bo oczywiście założę wkładkę i zabezpieczenie będzie ale muszę wiedzieć na w razie nie daj boże wpadki w jakim jestem stanie. Chociaż też już mojemu mężowi powiedziałam czemu ja mam.stale się truć on niech się podwiaze to się śmiał