X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pół godziny spacerem nad morze. Już się nie mogę doczekać wiosny <3

Mama36, martusiawp, valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już parę z Was pisało o antybiotyku ktiry w ciazy bierzecie.. Coś na A...
    Potrzebuje, nie dla mnie, ale nazwę bezpiecznego antybiotyku w ciazy potrzeba :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochane już parę z Was pisało o antybiotyku ktiry w ciazy bierzecie.. Coś na A...
    Potrzebuje, nie dla mnie, ale nazwę bezpiecznego antybiotyku w ciazy potrzeba :)

Amotaks :) wszystkie antybiotyki z grupy amoksycylin.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Amotaks :) wszystkie antybiotyki z grupy amoksycylin.
    Dziękuję :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Ja mam Amotaks

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90

Pierwszy poród miałam po akcji sn, poród 38+2 a 2 cc na zimno (zrobiło się rozwarcie i czop zaczął odchodzic) 37+1 urodzony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie są porody przedwczesne ladnie donoszone. No wiadomo że nie 40 tygodni. A jak z waga dzidziusiow przy porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No to nie są porody przedwczesne ladnie donoszone. No wiadomo że nie 40 tygodni. A jak z waga dzidziusiow przy porodzie?

Nie no przedwczesne nie są , bardziej chodzi o to że nie donoszone do 40 tygodni bo każde urodziło się szybciej o 2 i 3 tygodnie i teraz pewnie też urodze wcześniej .

Waga w sam raz 3280 i 3360 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na aplikację airly to większy smog jest na wsiach bo tam ludzie palą śmieciami drewnem tanim węglem. Jak np u nas w Krakowie jest na pomarańczowo syf to okoliczne wsie są na borodowo.
    A latem na wsi znowu won opryskow. Także są plusy i minusy życia i na wsi i w mieście. Mi na osiedlu robią przepiękny wielki park Reduta, praktycznie na blokami . Bardzo blisko mam do parku lotników również. A że ja kocham soacwry kocham błonie krakowskie planty stare miasto Wawel, to jeśli buba tylko będzie lubiła to my będziemy mieć gdzie spacerować. A weekendy w samochód i z tatusiem a to w góry a to park ojcowski a to jakieś jeziorka do dziadków na wieś, żeby tylko nie byla domatorką haha. Ale jak tylko pogoda pozwoli i nasza forma to my zaczynamy zaraz po wyjściu ze szpitala i ogordek i spacerki

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue u nas w szkole rodzenia położna mówiła, że waga 3200 to taka "wymarzona" bo dzieci się łatwiej rodzą sn.
    Ja bym chciała dziecko o takiej wadze, ale zobaczymy, sama miałam 2800 jak się urodziłam, mąż też, a nasza mała jest na razie w tych niższych przedziałach wagowych więc pewnie będzie nieduża.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nie no przedwczesne nie są , bardziej chodzi o to że nie donoszone do 40 tygodni bo każde urodziło się szybciej o 2 i 3 tygodnie i teraz pewnie też urodze wcześniej .

Waga w sam raz 3280 i 3360 :)
    No jak to położna na SR mówiła noworodek idealny 3200! A jak ci lekarze mierzyli dzieciaczki? Zgadzaly się wagi?

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak patrzę na aplikację airly to większy smog jest na wsiach bo tam ludzie palą śmieciami drewnem tanim węglem. Jak np u nas w Krakowie jest na pomarańczowo syf to okoliczne wsie są na borodowo.
    A latem na wsi znowu won opryskow. Także są plusy i minusy życia i na wsi i w mieście. Mi na osiedlu robią przepiękny wielki park Reduta, praktycznie na blokami . Bardzo blisko mam do parku lotników również. A że ja kocham soacwry kocham błonie krakowskie planty stare miasto Wawel, to jeśli buba tylko będzie lubiła to my będziemy mieć gdzie spacerować. A weekendy w samochód i z tatusiem a to w góry a to park ojcowski a to jakieś jeziorka do dziadków na wieś, żeby tylko nie byla domatorką haha. Ale jak tylko pogoda pozwoli i nasza forma to my zaczynamy zaraz po wyjściu ze szpitala i ogordek i spacerki
    Zgadzam się z tobą. Kiedyś myślałam, że chciałabym mieszkać gdzieś pod miastem, bardziej na wsi, ale jak patrzę na te odczyty pomiarów smogu to jednak wolę miasto, a jeśli chodzi o Kraków to jestem ciekawa jak będzie w przyszłą zimę, bo będzie to pierwsze miasto w Polsce gdzie od września nie będzie można palić w piecu żadnym paliwem stałym.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miasto nie jest duże, takie w sam raz ale mamgdzie chodzić na spacery, jezioro kilka kroków za blokiem, piękna plaża, promenada :) tylko czekać na ładną pogodę!

Karmelllka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem Basiu ciekawa! Może w końcu się coś poprawi, chociaż w tym roku jakby mniejszy ten smog. W zeszłym roku to był jakiś dramat. W pracy nawet jak byłam a praca w samym centrum to śmierdziało smogiem. A jak mieszkalam jeszcze dwa lata temu przy al. 29 listopada blisko centrum to w domu nam śmierdziało :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No jak to położna na SR mówiła noworodek idealny 3200! A jak ci lekarze mierzyli dzieciaczki? Zgadzaly się wagi?

Powiem ci że niemalże idealnie miałam wymierzona wagę tolerancja byla +-50/100 gram od tego co lekarz na wizycie ostatniej miał podane :)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moje miasto nie jest duże, takie w sam raz ale mamgdzie chodzić na spacery, jezioro kilka kroków za blokiem, piękna plaża, promenada :) tylko czekać na ładną pogodę!
    Karolinka a jakie to miasto? Obczajke na mapach zrobię :) chciałabym w końcu wybrać się na Mazury nigdy nie byłam i nigdy nie byłam nad polskim morzem. Bo ogólnie nad Bałtykiem byłam ale nie po polskiej stronie . Zawsze wakacje wybieraliśmy za granicą z gwarancja dobrej pogody

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Karola zaproś nas na mazury haha ja też nigdy nie byłam A podobno pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 chciałabyś jeszcze jedna dzidzie? Czy po tym porodzie podcinasz męża ??? Haha bo ja do mojego się śmieje że ok 2 dzieci a później wazektomia :):)

Blue2019, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, piękny ten Twój owczar. I to spojrzenie prosto w Ciebie, ufne i oddane! Uwielbiam to u psiaków!
    Fasolka, Twoja Maja też słodka, pewnie oszaleje na Waszym punkcie!
    Malutka mucha, dziękuję za dobre słowa. Pewnie kiedyś znowu weźmiemy innego owczarka, ale to już nie teraz, bo muszę skupić się na Coreczce. A nie chce wziąć psiaka i go zaniedbać, bo nasza uwaga skupi się na Dziecku. Kiedyś na pewno tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:37

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Blue2019 chciałabyś jeszcze jedna dzidzie? Czy po tym porodzie podcinasz męża ??? Haha bo ja do mojego się śmieje że ok 2 dzieci a później wazektomia :):)

Ja już kończę karierę rozrodcza bo inaczej bym przedszkole musiała w domu założyć haha

Ale oczywiście zapytam lekarza po operacji jak wyglądam od kuchni bo oczywiście założę wkładkę i zabezpieczenie będzie ale muszę wiedzieć na w razie nie daj boże wpadki w jakim jestem stanie. Chociaż też już mojemu mężowi powiedziałam czemu ja mam.stale się truć on niech się podwiaze to się śmiał :D

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ