X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mam sil na nich normalnie. Fasolka77, widzisz ja tez mam taka zagwozdke z cukrem. Mi kazala mierzyc po 8 godzinach od ostatniego posilku i ustalilysmy ze to bedzie 7:30, dzis tez tak zmierzylam, z tym ze jadlam wczesniej i zmierzylam o 7 a nie 7:30, bo musialam zaniesc mocz do punktu diagnostycznego, zanioslam, wrocilam i mysle zmierze jeszcze raz ten cukier, byla 8 rano i jeszcze nie zdazylam zjesc, cukier mialam 104, a przeciez sie ruszalam, moze organizm zaczal glodowac i wtedy zaczal wariowac...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019, teraz juz jest kak firma krzak, podczas mojego wychowawczego wszyscy zostali zwolnieni lub zwolnili sie, a oni wyprowadzili z Polski, spolka funkcjonuje nadal na papierze, ksiegowy robi im jakies sprawozdanie roczne itd, nie chca jej rozwiazywac w sumie nie wiem czemu, w majatku spolki maja biuro nasze stare ktore wynajmuja, moze chca kiedys reaktywowac, moze boja sie ze wyjda jakies przekrety i chca odczekac z czyms czasowo, az sie przedawni.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Właśnie zależy kto czego oczekuje od wózka. Mi zależało na dużych pompowanych kołach, bo są lepsze na nierównych podłożach, a jak chodzę po tych naszych osiedlach w różnych miastach to sama się często potykam na wertepach :P
    Fakt że taki wózek jest cięższy, ale może ten dół wózka z kółkami będę trzymała w piwnicy bo tylko kilka schodków w doł jest to nie będę wnosić na 3 piętro i jakoś sam radę :)
    Najlepiej o porównanie zapytać sprzedawców, przedstawią wady i zalety obu wózków.
    Czyli też nie masz windy. Ja się boję, że będę łapać kapcia. Ale chyba bebetto wygra.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzedni wózek miałam.z pomopowanymi kołami to mimo że służył dobrze to teraz stawiam.na żelowe.kola.kilka.razy na spacerze kapcia już miałam A ja po żadnych bagnach nie będę chodzić w mieście raczej wszędzie chodniki są hah

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czyli też nie masz windy. Ja się boję, że będę łapać kapcia. Ale chyba bebetto wygra.

U mnie też Bebetto Holland, szary na grafitowym stelażu :) odbieram pod koniec miesiąca, też nie mam windy i 3 piętro :) jakoś trzeba będzie sobie radzić.

Tunia76 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    No niestety z ksiegowym, nie wyslal mi druku z3 do zwolnienia i jego sekretarka twierdzi ze go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie, a z zusu przyszlo mi pismo ze strace prawo do zasilku jak firma nie przesle tego druku lub potwierdzenia mojego zatrudnienia. Szefowie sa na innym kontynecie, firma na papierze a ksiegowy zewnetrzny.
    Misiabella pisz wniosek/skargę ZAP-58. ZUS sam będzie kontaktował się z Twoją księgowością. Dopiero zaczęłam czytać co Ty i Dafii napisałyście. JA też niestety z tym się borykam. Dziś (teoretycznie) kadrowa obiecała, ze w końcu wyśle Z3 trzech zwolnień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:05

Misiabella lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już nie mogę się doczekać chwil, kiedy będę spacerować z Marcelą promenadą, brzegiem jeziora <3

malutka_mycha, martusiawp, mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A już nie mogę się doczekać chwil, kiedy będę spacerować z Marcelą promenadą, brzegiem jeziora <3
    Też nie mogę się doczekać spacerów. Niestety na osiedlu nie mam pięknych miejsc na spacery.

Karollinax26, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja też ciagle myśle kiedy będzie wiosna i będę sobie spacerować z wózeczkiem <3

Karollinax26, malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ulzylo mi. Szyjka dluuuga (ok 5 cm) i zamknięta. Więc te regularne skurcze to nic złego, po prostu macica ćwiczy. Na seks nadal mamy zielone światło (bo po ostatniej akcji odpuscilismy). Mała waży już 1700, jest na 63 centylu więc podskoczyla bo wcześniej była zawsze trochę poniżej 50. I wagowo wychodzi tydzień później.
    więc teraz sobie spokojnie czekam na usg III trymestru 13 lutego :)

Blue2019, martusiawp, Mama36, Tunia76, AniaKJ, Sansivieria, DorotaAnna, valetta94, Lolka30, mysla.nieskalana, Fasolka77, Aga2606, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też! Mamy las, mamy ogródek więc będzie co robić :)

Karollinax26, martusiawp, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się zmotywowana że wiosna to będę spacerować i wyjdę.na ogródek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:41

Karollinax26, malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam fajnie z tymi spacerami, w miescie to jednak w miescie, u nas na wsi nawet chodnika nie ma :) a jak czlowiek idzie na spacer to sie sasiedzi glupio patrza ze na wsi i na spacer ? a malo to roboty kolo domu ? :)

najlepsz miejsce na spacery to bedzie miec Valetta, brzegiem morza po promenadzie cudo :)

B_002, DorotaAnna, valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Uff, ulzylo mi. Szyjka dluuuga (ok 5 cm) i zamknięta. Więc te regularne skurcze to nic złego, po prostu macica ćwiczy. Na seks nadal mamy zielone światło (bo po ostatniej akcji odpuscilismy). Mała waży już 1700, jest na 63 centylu więc podskoczyla bo wcześniej była zawsze trochę poniżej 50. I wagowo wychodzi tydzień później.
    więc teraz sobie spokojnie czekam na usg III trymestru 13 lutego :)

Super, cieszę się! Szyję masz mega długą, daj kilka mm :D
    Twoje wieści też są mega pocieszające i dla mnie! Czyli skurcze i twardnienia bo macica sobie ćwiczy ?

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka w moim przypadku tak. Ale pewności nie ma ze w każdym przypadku przebiega to bez skutków ubocznych.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ale Wam fajnie z tymi spacerami, w miescie to jednak w miescie, u nas na wsi nawet chodnika nie ma :) a jak czlowiek idzie na spacer to sie sasiedzi glupio patrza ze na wsi i na spacer ? a malo to roboty kolo domu ? :)

najlepsz miejsce na spacery to bedzie miec Valetta, brzegiem morza po promenadzie cudo :)

Olac sąsiadów niech na swoje.podworko patrzą A nie kimś.sie interesuja to.nei są.takie czasy jak kiedyś żeby ktoś.sie.tym.martwil:) A.spacer A wsi czy do lasu to jest bardzo normalne świeże powietrze nie ma.nic lepszego.dla.dziecka.a w mieście.to.smrod, smog i spalony też mi przyjemność.

Dlatego.dombedizemy budować na wsi całe życie mieszkałam na wsi i bardzo mi tego brakuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś już lekarz oznajmił że z moja tendencja do wcześniejszych porodow bo taka przypadłość mi się przydarzyła to już zakomunikował że skierowanie na cc mi wystawi w okolicy 34 tygodnia żebym poszła.i się na spokojnie już umówiła bez stresu o.O i "przewiduje" że teraz też do terminu nie donoszę ale się tym nie martwię byle.do 35 tygodnia A potem.juz mi wszystko jedno

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karolinka w moim przypadku tak. Ale pewności nie ma ze w każdym przypadku przebiega to bez skutków ubocznych.

Wiem, wiem, niestety. Zobaczymy jak to jest u mnie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiem, wiem, niestety. Zobaczymy jak to jest u mnie.

Będzie wszystko dobrze nie martw się ;) uszu do góry !!!

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Mi dziś już lekarz oznajmił że z moja tendencja do wcześniejszych porodow bo taka przypadłość mi się przydarzyła to już zakomunikował że skierowanie na cc mi wystawi w okolicy 34 tygodnia żebym poszła.i się na spokojnie już umówiła bez stresu o.O i "przewiduje" że teraz też do terminu nie donoszę ale się tym nie martwię byle.do 35 tygodnia A potem.juz mi wszystko jedno
    W których tc rodziłam? Zawsze miałaś CC po naturalnej akcji porodowej?

‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ