SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zamówienie na Ali ekspress zamówiłam lalkę metoo 45 cm za uwaga nie całe 45 zł :p zobaczymy co to przyjdzie komentarze są super. Mam jeszcze dwie w koszyku i całą masę innych zabawek ale sprawdzę te dzisiejsze jak dojdą jak nie będą śmierdzieć i mieć innych wad klikam wszystkie wtedy :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w poczekalni i czekam. Ważę już 62, więc +3 od ostatniej wizyty. Aż tyle w ciągu miesiąca jeszcze nie przybieralam więc teraz chyba jest największy wzrost brzucha i wagi.

B_002 ja też już różnicy w wielkości brzucha nie widzę, centymetr też pokazuje czasami +1cm.

Aga to super że szyjka trzyma! Mam nadzieję że za chwilę otrzymam równie optymistyczne informacje :)

Daffi dobrze ze ruszyłas z tym :) Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się wszystko wyjasnilo

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam na chwilę do centrum, kupiłam małej trzy książeczki, sobie torebkę i czapkę :) od razu humor mi się poprawił, jednak zakupy to świetna terapia :D a jeszcze torebka z promocji - 50% więc już w ogóle luz :D

Karmelllka90, martusiawp, AniaKJ, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że nie mam.przekonania do zakupów z aloexpress nie wiem czemu ale jakoś z dala się trzymam od tej strony.mam nadzieję że wy z zakupów jesteście zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego mi brakuje.. Ze mogłam sobie iść i kupić coś.. I tak chodzę po domu bo po lekach widzę mega różnice. Twardnienia się skończyły. Więc i obiad zrobię i ciasto.. I pranie.. Ale na zakupy to nie. W środę wizyta.. Może coś pozwoli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja wam powiem że nie mam.przekonania do zakupów z aloexpress nie wiem czemu ale jakoś z dala się trzymam od tej strony.mam nadzieję że wy z zakupów jesteście zadowolona :)
    Kupuje już długo na Ali i jestem ze wszystkiego bardzo zadowolona. :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Cieszę się u nas same dobre wieści na forum że dzieciaczki rosną duże i zdrowe,że szyjki długie i pozamykane A nasze słodziaki dzielnie walczą i się nie poddaja :)

P.s robiliście już hbs ?

Tak ja teŻ już robiłam. Chyba donporodu trzeba jeszcze raz HIV powtórzyć co?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:

ja też się nie moge przekonać :) zwłaszcza do czasu oczekiwania na dostawę.. juz bym zdążył zapomniec, że zamówiłam :p

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zrobiłam zamówienie na Ali ekspress zamówiłam lalkę metoo 45 cm za uwaga nie całe 45 zł :p zobaczymy co to przyjdzie komentarze są super. Mam jeszcze dwie w koszyku i całą masę innych zabawek ale sprawdzę te dzisiejsze jak dojdą jak nie będą śmierdzieć i mieć innych wad klikam wszystkie wtedy :)

Podasz linka? :) ja co prawda spodziewam się synka :D ale siostra mojego męża dziewczynki w lipcu, może bym coś fajnego dla niej znajdę :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka mam to samo z tym ali......okropnie dlugo sie czeka i to mnie odradza

Karolinka co sie tak przypomnialo M ze zadzwonil? potrzebowal cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Podasz linka? :) ja co prawda spodziewam się synka :D ale siostra mojego męża dziewczynki w lipcu, może bym coś fajnego dla niej znajdę :)
    Ta zamówiłam dzisiaj
    PLN 14.88 51%OFF | Nowy 45 cm Pluszowe Słodkie Słodkie Piękny Wypchane Zabawki Dla Dzieci dla Dziewczyn Urodziny Boże Narodzenie Prezent Cute Girl Keppel Baby Doll panda Metoo Doll
    https://s.click.aliexpress.com/e/cCNGY0aV

I jeszcze zamówiłam z zabawek dzisiaj taka zawieszkę
    PLN 9.44 36%OFF | Grzechotki dla niemowląt swój telefon komórkowy zabawki edukacyjne dla dzieci gryzak małych dzieci łóżko dzwon dziecko gry zabawki wózek dziecięcy wiszące lalki
    https://s.click.aliexpress.com/e/bpWbcCiHwwzielam ta kantrastowa z myślą i wózku i foteliku, ale oczywiście będę używać dopiero jak przyjdzie na to czas.

Dziewczyny ja zamawiam na Ali to co wiem że mogę poczekac, ale np zamówiłam aż 6 otulaczy bambusowych/muślinowych są duże po praniu rewelacja mięciutki szczerze za cenę 1 w Polsce mam 3-4 sztuki z Ali. Zamawiałam wcześniej więc już są w domu. Teraz zabawki więc zanim przyjdzie na nie czas zdarza dojść :) o ile dojdą. Bo mam chyba złodzieja na poczcie bo nie dochodza do mnie większe gabarytowo paczki z ali

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, no jak mnie tak zalatwia, to bede probowala jednak ich pozwac. Ciekawe czy komornik sadowy jest w stanie cos odzyskac z moich pieniedzy - bo zaskarze ich ze narazili mnie na utrate macierzynskiego, jesli tak bedzie, na podstawie informacji o biurze ktore firma wynajmuje i mieszkaniu prywatnym, ktorego znam adres i wiem ze komus tam wynajmuja...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem A sprawie tej afery mięsnej to wiadomo do jakich sklepów u czy w ogóle.do sklepów trafila ta wołowina ??? Bo wkurzona jestem bo mam w planie an urodziny właśnie zupę z wołowiną i sama nie wiem kurde co zrobić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi, no jak mnie tak zalatwia, to bede probowala jednak ich pozwac. Ciekawe czy komornik sadowy jest w stanie cos odzyskac z moich pieniedzy - bo zaskarze ich ze narazili mnie na utrate macierzynskiego, jesli tak bedzie, na podstawie informacji o biurze ktore firma wynajmuje i mieszkaniu prywatnym, ktorego znam adres i wiem ze komus tam wynajmuja...

.gdzieś przeoczyłam temat, ty też kochana masz problem.z.zusem czy z czym.??

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy mozna kogos skazac mimo ze jest poza zasiegiem policji i sadu.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z ksiegowym, nie wyslal mi druku z3 do zwolnienia i jego sekretarka twierdzi ze go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie, a z zusu przyszlo mi pismo ze strace prawo do zasilku jak firma nie przesle tego druku lub potwierdzenia mojego zatrudnienia. Szefowie sa na innym kontynecie, firma na papierze a ksiegowy zewnetrzny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:45

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, tak, w trzecim trymestrze jeszcze raz HIV będzie.

A ten Hbs to wirus wątroby, ja robiłam prywatnie w diagnoście, jakieś 20 zł. Ja i tak przyjęłam na to chyba z 5 szczepionek, ostatnią przed migdałami. I musiałam mieć ze sobą przy artroskopii kolana.

Stresant kochana, za tydzień wizyta, więc zgrywa zainteresowanego tatusia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi ale absolutnie nie miej żadnych wątpliwości ani wyrzutów sumienia! Ja się już kilka razy przekonałam, że jesli chodzi o pracodawcę to należy być egoistą! Myśl o sobie i dziecku! Walcz o swoje :)
    Dokładnie. U mnie w pracy usłyszałam, że nie ma ludzi niezastąpionych, a w biznesie sentymentów nie ma.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela

A co to.kurde jakąś firma krzak że takie cyrki się dzieja?? Nie wierzę aż przykro się czyta co wy za stres macie

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    1700g ale waga zgadza sie z ostatnim USG i przyrostem. Moja koleżanka chodziła tam na USG na patologie i wymierzyli idealnie małego zgodnie z porodem. A druga była na IP na Koperniku tuż przed porodem i wymierzyla jej na 3500 a mała była 3980
    Ja idę jutro do mojego gina. Zobaczę jak tam mała. 2 tygodnie temu miała 1180g na Kopernika. Trochę się denerwuję.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ