X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zamówienie na Ali ekspress zamówiłam lalkę metoo 45 cm za uwaga nie całe 45 zł :p zobaczymy co to przyjdzie komentarze są super. Mam jeszcze dwie w koszyku i całą masę innych zabawek ale sprawdzę te dzisiejsze jak dojdą jak nie będą śmierdzieć i mieć innych wad klikam wszystkie wtedy :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w poczekalni i czekam. Ważę już 62, więc +3 od ostatniej wizyty. Aż tyle w ciągu miesiąca jeszcze nie przybieralam więc teraz chyba jest największy wzrost brzucha i wagi.

B_002 ja też już różnicy w wielkości brzucha nie widzę, centymetr też pokazuje czasami +1cm.

Aga to super że szyjka trzyma! Mam nadzieję że za chwilę otrzymam równie optymistyczne informacje :)

Daffi dobrze ze ruszyłas z tym :) Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się wszystko wyjasnilo

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam na chwilę do centrum, kupiłam małej trzy książeczki, sobie torebkę i czapkę :) od razu humor mi się poprawił, jednak zakupy to świetna terapia :D a jeszcze torebka z promocji - 50% więc już w ogóle luz :D

Karmelllka90, martusiawp, AniaKJ, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że nie mam.przekonania do zakupów z aloexpress nie wiem czemu ale jakoś z dala się trzymam od tej strony.mam nadzieję że wy z zakupów jesteście zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego mi brakuje.. Ze mogłam sobie iść i kupić coś.. I tak chodzę po domu bo po lekach widzę mega różnice. Twardnienia się skończyły. Więc i obiad zrobię i ciasto.. I pranie.. Ale na zakupy to nie. W środę wizyta.. Może coś pozwoli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja wam powiem że nie mam.przekonania do zakupów z aloexpress nie wiem czemu ale jakoś z dala się trzymam od tej strony.mam nadzieję że wy z zakupów jesteście zadowolona :)
    Kupuje już długo na Ali i jestem ze wszystkiego bardzo zadowolona. :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Cieszę się u nas same dobre wieści na forum że dzieciaczki rosną duże i zdrowe,że szyjki długie i pozamykane A nasze słodziaki dzielnie walczą i się nie poddaja :)

P.s robiliście już hbs ?

Tak ja teŻ już robiłam. Chyba donporodu trzeba jeszcze raz HIV powtórzyć co?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:

ja też się nie moge przekonać :) zwłaszcza do czasu oczekiwania na dostawę.. juz bym zdążył zapomniec, że zamówiłam :p

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zrobiłam zamówienie na Ali ekspress zamówiłam lalkę metoo 45 cm za uwaga nie całe 45 zł :p zobaczymy co to przyjdzie komentarze są super. Mam jeszcze dwie w koszyku i całą masę innych zabawek ale sprawdzę te dzisiejsze jak dojdą jak nie będą śmierdzieć i mieć innych wad klikam wszystkie wtedy :)

Podasz linka? :) ja co prawda spodziewam się synka :D ale siostra mojego męża dziewczynki w lipcu, może bym coś fajnego dla niej znajdę :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka mam to samo z tym ali......okropnie dlugo sie czeka i to mnie odradza

Karolinka co sie tak przypomnialo M ze zadzwonil? potrzebowal cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Podasz linka? :) ja co prawda spodziewam się synka :D ale siostra mojego męża dziewczynki w lipcu, może bym coś fajnego dla niej znajdę :)
    Ta zamówiłam dzisiaj
    PLN 14.88 51%OFF | Nowy 45 cm Pluszowe Słodkie Słodkie Piękny Wypchane Zabawki Dla Dzieci dla Dziewczyn Urodziny Boże Narodzenie Prezent Cute Girl Keppel Baby Doll panda Metoo Doll
    https://s.click.aliexpress.com/e/cCNGY0aV

I jeszcze zamówiłam z zabawek dzisiaj taka zawieszkę
    PLN 9.44 36%OFF | Grzechotki dla niemowląt swój telefon komórkowy zabawki edukacyjne dla dzieci gryzak małych dzieci łóżko dzwon dziecko gry zabawki wózek dziecięcy wiszące lalki
    https://s.click.aliexpress.com/e/bpWbcCiHwwzielam ta kantrastowa z myślą i wózku i foteliku, ale oczywiście będę używać dopiero jak przyjdzie na to czas.

Dziewczyny ja zamawiam na Ali to co wiem że mogę poczekac, ale np zamówiłam aż 6 otulaczy bambusowych/muślinowych są duże po praniu rewelacja mięciutki szczerze za cenę 1 w Polsce mam 3-4 sztuki z Ali. Zamawiałam wcześniej więc już są w domu. Teraz zabawki więc zanim przyjdzie na nie czas zdarza dojść :) o ile dojdą. Bo mam chyba złodzieja na poczcie bo nie dochodza do mnie większe gabarytowo paczki z ali

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, no jak mnie tak zalatwia, to bede probowala jednak ich pozwac. Ciekawe czy komornik sadowy jest w stanie cos odzyskac z moich pieniedzy - bo zaskarze ich ze narazili mnie na utrate macierzynskiego, jesli tak bedzie, na podstawie informacji o biurze ktore firma wynajmuje i mieszkaniu prywatnym, ktorego znam adres i wiem ze komus tam wynajmuja...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem A sprawie tej afery mięsnej to wiadomo do jakich sklepów u czy w ogóle.do sklepów trafila ta wołowina ??? Bo wkurzona jestem bo mam w planie an urodziny właśnie zupę z wołowiną i sama nie wiem kurde co zrobić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi, no jak mnie tak zalatwia, to bede probowala jednak ich pozwac. Ciekawe czy komornik sadowy jest w stanie cos odzyskac z moich pieniedzy - bo zaskarze ich ze narazili mnie na utrate macierzynskiego, jesli tak bedzie, na podstawie informacji o biurze ktore firma wynajmuje i mieszkaniu prywatnym, ktorego znam adres i wiem ze komus tam wynajmuja...

.gdzieś przeoczyłam temat, ty też kochana masz problem.z.zusem czy z czym.??

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy mozna kogos skazac mimo ze jest poza zasiegiem policji i sadu.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z ksiegowym, nie wyslal mi druku z3 do zwolnienia i jego sekretarka twierdzi ze go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie, a z zusu przyszlo mi pismo ze strace prawo do zasilku jak firma nie przesle tego druku lub potwierdzenia mojego zatrudnienia. Szefowie sa na innym kontynecie, firma na papierze a ksiegowy zewnetrzny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:45

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, tak, w trzecim trymestrze jeszcze raz HIV będzie.

A ten Hbs to wirus wątroby, ja robiłam prywatnie w diagnoście, jakieś 20 zł. Ja i tak przyjęłam na to chyba z 5 szczepionek, ostatnią przed migdałami. I musiałam mieć ze sobą przy artroskopii kolana.

Stresant kochana, za tydzień wizyta, więc zgrywa zainteresowanego tatusia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi ale absolutnie nie miej żadnych wątpliwości ani wyrzutów sumienia! Ja się już kilka razy przekonałam, że jesli chodzi o pracodawcę to należy być egoistą! Myśl o sobie i dziecku! Walcz o swoje :)
    Dokładnie. U mnie w pracy usłyszałam, że nie ma ludzi niezastąpionych, a w biznesie sentymentów nie ma.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela

A co to.kurde jakąś firma krzak że takie cyrki się dzieja?? Nie wierzę aż przykro się czyta co wy za stres macie

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    1700g ale waga zgadza sie z ostatnim USG i przyrostem. Moja koleżanka chodziła tam na USG na patologie i wymierzyli idealnie małego zgodnie z porodem. A druga była na IP na Koperniku tuż przed porodem i wymierzyla jej na 3500 a mała była 3980
    Ja idę jutro do mojego gina. Zobaczę jak tam mała. 2 tygodnie temu miała 1180g na Kopernika. Trochę się denerwuję.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ