X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie udało mi się znaleźć na szybko ale patrz na to:
    http://kotlet.tv/pilaw-z-kurczakiem-i-kukurydza/
    Ja bym wciągnęła :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, paszteciki z gotowego ciasta francuskiego są super. I możesz je dawać na zimno i ciepło. Do środka np. Pieczarki i ser wierzch smarujesz jajkiem i do piekarnika.
    Bagietka czosnkowa gotowa zawsze się sprawdzi, do tego możesz skrzydełka z kurczaka zrobić. Jakaś sałatkę dzień wcześniej . Ja zawsze robię moja petarde która pierwsza znika. (makaron ryżowy, pieczarki, czosnek, majonez). Ja nawet trzeba zrobić dzień albo dwa wcześniej żeby się przegryzla.

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na urodziny robie zawsze pieczen w piekarniku ( wbrew pozorom szybko i bez pracy) i zasmazana kiszona kapuste, do tego daje chleb....goscie najedzeni po 2 kawalkach miesa :)

zimne przekaski to pasta czosnkowa z winogronami na bagietce, ser plesniowy, kiszone ogorki, kazdy dziubie co chce

plus ciasto .....w sumie ilez mozna zjesc za 4 godziny :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    szooooooooooook! ja płacę za usg III trymestru 200 zł....
    W moim rodzinnym mieście w PL cena za usg kazdego trymestru uzależniona oczywiscie od lekarza ale przeciętnie 350zl :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja się przerzucilam na asmagb6 to jest lek a nie suplement ale jego wie bietxr 3 razy dziennie po parę tabletek. Fakt, jak wczoraj rano obudzilo mnie drganie powieki max.. To wzięłam 3 tabletki i przeszło od razu. Nie powtórzyło się.
    Z racji wygody brania nie wiem jednak czy nie wrócę do MagneB6 bo jak brałam to nie miałam w ogóle takich rewelacji. A teraz i łydki się pojawiają i powieka.

czy magnez pomoże mi na takie ciągnięcie w prawym podbrzuszu? od kilku dni czuję... nawet jak nogę podnoszę i chodzę to czuję delikatne ciągnięcię... Mały ma główke na dole z prawej strony własnie i się zastanawiam czy nie naciska tam przypadkiem na mięśnie i stąd ten ból...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to super :) pojadę :) oczywiście z torbą w razie w.... gdzie jedziecie w góry? ja bym pojechała na narty no ale w obecnej sytuacji muszę poczekać do kolejnego sezonu ;)
    My mamy teściów w górach więc miejscowa za darmo.. I jedzonko ;)
    Na pewno podjeżdża na winterpool w Karpaczu bo musimy tam karnet wykorzystać, potem pewnie Szklarska bo tam fajne wyciągi a cała moja trójka super jeździ. Może Harachove.ja i tam zostaje z książką w domu :(

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 250 za prenatalne 3 trymestru.
    Boziu, od rana o zarełku mówimy i jestem już mega głodna!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    czy magnez pomoże mi na takie ciągnięcie w prawym podbrzuszu? od kilku dni czuję... nawet jak nogę podnoszę i chodzę to czuję delikatne ciągnięcię... Mały ma główke na dole z prawej strony własnie i się zastanawiam czy nie naciska tam przypadkiem na mięśnie i stąd ten ból...
    Kochana nie jestem lekarzem nie mam pojęcia. Dzisiaj się spytaj :) Mi na pewno pomagal na twardnienia brzucha i bóle brzucha bo skojarxylam że jak zapomniałam brać to się nasilaly. Ale jak mały naciska po prostu to chyba nic nie pomoże :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja płacę 250 za prenatalne 3 trymestru.
    Boziu, od rana o zarełku mówimy i jestem już mega głodna!
    Jaaaaa też!!! A normalnie do 9 czekałam. Chyba szybciej wyskocze z łóżeczka.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka, trzymam kciuki mi dziś wizyty :) Czekam na super wieści od Ciebie a potem zaraz ja :)
    Kto jeszcze dziś!!??

o której wizytujesz? :)

ja mam dziś napięty plan :)
    o 10:30 mam okulistę i to zakrapianie oczu... ale będę szczęśliwa jak dostanę zielone światło do porodu SN, potem idę do internisty zapytać o szczepienia na krztusiec, potem mam rehabilitację... wszystko w ENEL- MED na abonament... ja ich wykończę finansowo ;)
    potem zjem jakiś obiadek w MANUFAKTURZE... wczoraj wyszedł mi trochę bokiem bo skusiłam się na wołowinę po tajsku z ryżem jaśminowym i cukier po 1h miałam 140 :) niby jeszcze w normie ale.. dzis pójdę do innej knajpy :) USG o 15:45 dopiero więc będę cały dzien poza domem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:58

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na naszych marcóweczkach pierwszy dzidziuś <3 własnie poczułam, że to już coraz bliżej :)

Fasolka77, Lili90, DorotaAnna, B_002, martusiawp, malutka_mycha, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Heloł
    Teściowie jednak zdecydowali się po spektaklu wejść do nas jeszcze na chwilę. Ja już zdążyłam zasnąć na kanapie, młody już spał i mi go obudził a rano do szkoły. Ja kurtka felek wiem, że oni są bardzo rzadko w mieście, wiem że K im powiedział że mogą jeszcze wpaść po teatrze, ale no ja bym do kobiety w ciąży nie lazla po 22... Nic to, po siedzieli i ok. 23 pojechali.
    Ja nie mogłam spać, bo musiałam się K wygadac na temat tej koleżanki, bo on nie wiedział co i jak do końca. No i się nakrecilam i po spaniu. Głowa mnie boli teraz :/
    My mieliśmy na SR pokazany masaż krocza ale jeszcze nie próbowaliśmy w domu.
    Wiecie, mi się też ciężko na plecach leży, mam duszności i mi ciężko, chyba też to krążenie gorzej u mnie wtedy działa. Najlepiej na prawym boku.
    Jutro mam fryzjera, ale tak mi się nie chce iść, że masakra. Najchętniej przełożyłabym na za miesiąc, ale czy będzie mi się wtedy chciało bardziej? ;)

no faktycznie trochę mało taktownie :) ale przeżyłaś :)
    a do fryzjera idź koniecznie... i najlepiej jeszcze do kosmetyczki!!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka.. Sklerotyczko. Sto razy gadałysmy. O 16:30 mam po Tobie :D

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, ja nie jestem ekspertka, bo raczej nie podejmuje gości... Ale z jednogarnkowych to lubię ryż w takim sosiku z marchewka start, kukurydza i piersią kurczaka. Zaraz wyguglam, bo to chyba nie brzmi zachęcająco :P A dawno nie robiłam.

no to już Kiwona dużo roboty bo ryż trzeba pewnie ugotować w drugim garnku? :) :) :) ale dawaj przepis :) my mamy w sobotę 12-15 szkołę rodzenia więc wrócimy na 16-17 a goście na 18-19 więc nie będę miała za dużo czasu na ogar... muszę wszystko przygotować w piątek

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny na naszych marcóweczkach pierwszy dzidziuś <3 własnie poczułam, że to już coraz bliżej :)
    A mi się wydaje to tak strasznie jednak daleko!!...i nic mnie nie potrafi przekonać. Myślę sobie.. No nawet poród w 37 tyg to jeszcze mam 6 tyg.. To jest pół wieku!!

Kiwona lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nasze forumowe chudzielce, rozmawiałyscie już z lekarzami na temat porodu

aaa to ja nie pomogę :) nie jestem forumowym chudzielcem ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam nart na nogach. Na ferie sie nie jeździło, jak był śnieg to sanki w łapy i na górki zjeżdżać ;) Od kilku lat mieszkam w Bielsku i tylko raz byłam na sankach w górach ;) Ja mam schrzanione kolano od dzieciństwa, zostało to zaniedbane przez rodziców i teraz albo operacja, która nie daje gwarancji poprawy, albo muszę żyć po prostu ostrożniej. Już przywyklam.
    Za to młody z exmezem czasem jeździł zima, w tym roku dostał narty i w poniedziałek zaczyna też kurs nauki. Mój ex jest wysportowany, silka, diety, baseny, narty, ścianki, góry... Wszystkim chciałby zarazić syna, a młody, jak na złość, bardziej po mnie kanapowcem jest ;) Ja byłam bardzo aktywna do studiów jeszcze, potme ciąża i zmiana trybu życia...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dobra, nie udało mi się znaleźć na szybko ale patrz na to:
    http://kotlet.tv/pilaw-z-kurczakiem-i-kukurydza/
    Ja bym wciągnęła :D

no brzmi ciekawie :) dla gości będzie :) ja z cc kukurydza raczej odpada ale i tak pewnie zjem obiad wcześniej a na imprezie nie będę sie najadać tylko ok 20 kolacyjka i szlus :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, dla mnie to też jeszcze hohoho! Daleko że hej! 10 tygodni jak nic, to kawał czasu. No ale jak myślę o malowaniu i przygotowaniach, to perspektywa się zmienia :P

Mama36 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka, paszteciki z gotowego ciasta francuskiego są super. I możesz je dawać na zimno i ciepło. Do środka np. Pieczarki i ser wierzch smarujesz jajkiem i do piekarnika.
    Bagietka czosnkowa gotowa zawsze się sprawdzi, do tego możesz skrzydełka z kurczaka zrobić. Jakaś sałatkę dzień wcześniej . Ja zawsze robię moja petarde która pierwsza znika. (makaron ryżowy, pieczarki, czosnek, majonez). Ja nawet trzeba zrobić dzień albo dwa wcześniej żeby się przegryzla.

hahaha sałatka petarda!!! skojarzyło mi się z kawałem....

pyta kelner w knajpie gościa:
    -"czy smakowało"?
    gości odpowiada:
    - "jak mam być szczery to dupy nie urywa"
    na co kelner:
    -"cierpliwości"
    :):):)

kurde same bomby kaloryczne..ciasto fransuskie, bagiety... będę miała ślinotok :) ale fakt znajomi lubią fransuskie....
    no i EUREKA!!! skrzydełka!!! zajebisty pomysł!!!
    a jak robisz tą petardę? pieczarki podsmażasz czy marynowane? tylko te 4 składniki i już?

mysla.nieskalana, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ