Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja właśnie wstałam w nocy średnio 2x siusiu mały jakoś się źle ułożył i oczywiście dzień zaczęłam miłym akcentem o 7.45 czyli mamooooo dzieeeennnn ! :D

A jak u was ? Jak samopoczucie?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no brzmi ciekawie :) dla gości będzie :) ja z cc kukurydza raczej odpada ale i tak pewnie zjem obiad wcześniej a na imprezie nie będę sie najadać tylko ok 20 kolacyjka i szlus :)
    A widzisz, ja nie mam cc to nie zwracam uwagi... Może łaski z cc maja jakieś pomysły jeszcze :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    My mamy teściów w górach więc miejscowa za darmo.. I jedzonko ;)
    Na pewno podjeżdża na winterpool w Karpaczu bo musimy tam karnet wykorzystać, potem pewnie Szklarska bo tam fajne wyciągi a cała moja trójka super jeździ. Może Harachove.ja i tam zostaje z książką w domu :(

to byłam raz w Twoich rejonach... w X.2018 i jak wróciłam to po 2 dniach wylądowałam z krwawieniem w szpitalu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja płacę 250 za prenatalne 3 trymestru.
    Boziu, od rana o zarełku mówimy i jestem już mega głodna!

hhhaha, to samo sobie pomyślałam ;) znowu o żarciu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona powiem Ci ze ja tez zawsze leniwcem bylam, przez cale liceum mialam zwolnienie z WF bo mi sie cwiczyc nie chcialo :)

potem skonczylam AWF :)

wbrew pozorom lepiej sie czulam, moje cialo lepiej funcjonowalo jak dawalam mu bardziej w kosc, biegalam cwiczylam plywalam... miesiaczka byla co 28 dni jak w zegarku, wlaczajac tryb kanapowy okres sie tak rozregulowal ze byl co 2 miesiace......tylko ze czlowiek taki leniuch jest i nie chce mu sie....ale jak juz sie zmobilizuje to potem jestem zadowolona i pomimo zmeczenia fizycznego bardziej szczesliwa niz lezac na kanapie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka.. Sklerotyczko. Sto razy gadałysmy. O 16:30 mam po Tobie :D

MAMA36 moje życie toczy się wokół żarcia ostatnio :) :) wybacz!!!

edit: Wiewióra ma też o 16:30 i jakoś myślałam, ze Ty o innej porze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:01

nick nieaktualny, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahaha sałatka petarda!!! skojarzyło mi się z kawałem....

pyta kelner w knajpie gościa:
    -"czy smakowało"?
    gości odpowiada:
    - "jak mam być szczery to dupy nie urywa"
    na co kelner:
    -"cierpliwości"
    :):):)

kurde same bomby kaloryczne..ciasto fransuskie, bagiety... będę miała ślinotok :) ale fakt znajomi lubią fransuskie....
    no i EUREKA!!! skrzydełka!!! zajebisty pomysł!!!
    a jak robisz tą petardę? pieczarki podsmażasz czy marynowane? tylko te 4 składniki i już?
    Makaron w kształcie ryżu (bo raz koleżanka kupiła ryżowy chiński hihi), na jebdo opkaownaie pół kg pieczarek, drobno kroisz mogą być nawet na tarce o dużych oczkach zjechane. Na maselku duszisz. Do makaronu Bach, do tego czosnek. I tak. Kto co lubi. Jak 3 ząbki to zjecie wszyscy.. Jak 5 to tylko ja chyba hihi i smakosze.. Jak dwa będzie delikatna. Wycisniety rzecz jasna. Do tego majonez. Makaron dużo pije więc tak z pół sloiczka wyjdzie. Sól pieprz. Jest najlepsza ever!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:05

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nigdy nie miałam nart na nogach. Na ferie sie nie jeździło, jak był śnieg to sanki w łapy i na górki zjeżdżać ;) Od kilku lat mieszkam w Bielsku i tylko raz byłam na sankach w górach ;) Ja mam schrzanione kolano od dzieciństwa, zostało to zaniedbane przez rodziców i teraz albo operacja, która nie daje gwarancji poprawy, albo muszę żyć po prostu ostrożniej. Już przywyklam.
    Za to młody z exmezem czasem jeździł zima, w tym roku dostał narty i w poniedziałek zaczyna też kurs nauki. Mój ex jest wysportowany, silka, diety, baseny, narty, ścianki, góry... Wszystkim chciałby zarazić syna, a młody, jak na złość, bardziej po mnie kanapowcem jest ;) Ja byłam bardzo aktywna do studiów jeszcze, potme ciąża i zmiana trybu życia...

no to super, że masz aktywnego małża!!! my też lubimy pojeździć na nartach, rowerze, basen wyjazdy i tak planujemy też Małego zarazić od dziecka... ja jako dziecko to tylko wakacje u dziadków na wsi i tylko robota i robota...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona powiem Ci ze ja tez zawsze leniwcem bylam, przez cale liceum mialam zwolnienie z WF bo mi sie cwiczyc nie chcialo :)

potem skonczylam AWF :)

wbrew pozorom lepiej sie czulam, moje cialo lepiej funcjonowalo jak dawalam mu bardziej w kosc, biegalam cwiczylam plywalam... miesiaczka byla co 28 dni jak w zegarku, wlaczajac tryb kanapowy okres sie tak rozregulowal ze byl co 2 miesiace......tylko ze czlowiek taki leniuch jest i nie chce mu sie....ale jak juz sie zmobilizuje to potem jestem zadowolona i pomimo zmeczenia fizycznego bardziej szczesliwa niz lezac na kanapie :)

STRESANT a jak Twoje ciśnionko?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Makaron w kształcie ryżu (bo raz koleżanka kupiła ryżowy chiński hihi), na jebdo opkaownaie pół kg pieczarek, drobno kroisz mogą być nawet na tarce o dużych oczkach zjechane. Na maselku duszisz. Do makaronu Bach, do tego czosnek. I tak. Kto co lubi. Jak 3 ząbki to zjecie wszyscy.. Jak 5 to tylko ja chyba hihi i smakosze.. Jak dwa będzie delikatna. Wycisniety rzecz jasna. Do tego majonez. Makaron dużo pije więc tak z pół sloiczka wyjdzie. Sól pieprz. Jest najlepsza ever!!

zapisałam na listę! prosto i szybko! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu no już głodna max przez to Nasze gadanie jestem. Muszę sobie moją sałatkę po powrocie machnac!nie ma bata!

A wiecie co ja zrobiłam jak mnie przyjęli z drugim przed porodem. Bo odszedł czop. Przyjechałam na ktg i mieli mnie wysyłać do domu ale w ostatniej minucie spadło mu tetno i już musialam Zostać. Więc wiedząc ze wyjdę stąd już z dzieckiem, a wtedy była niestety te kilkanaście lat temu dieta matki karmiącej (smażonego się nie jadło owoców pestkowych bla bla bla..)
    To już z oddziału pobiegła do stołówki patrz.. Kluski w sosie grzybowym. Zjadłam chyba 2 porcje bo mówię.. Grzybów przecież nie zjem! Ostatni porządny posiłek! : D

Fasolka77, Kiwona, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, to ja byłam aktywna od małego, bo rower, judo, siatkówka, biegi, potem jeszcze na studiach góry i duuuzo na rowerze. A dopiero potem stałam się kanapowcem ;)
    Fasolka, to mój ex jest aktywny, mój aktualny mąż jest idento jak ja teraz ;) Dobralismy się ;)
    Ja już wstałam ogarniać śniadanie ale... No przecież mam mufinki! :D

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z aktywnością też na bakier w ostatnich latach z reguły to też basen rolki rower aktywny tryb życia A przy zoecoach to mi się włączył tryb len nad czym bardzo ubolewam ale.obiecalam sobie że jak urodze 3 dziecko to już się za siebie wezmę bo rozmiar 42 to nie dla mnie :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa wstalam z bolącym lewym migdalem. Ja mam nadzieje ze sie nie rozkreci :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mieliście takie zajęcia przygotowujące cialo do porodu? W naszej szkole rodzenia niestety nie ma takich zajęć.
    Ogólnie w tej szkole rodzenia można sobie kupić karnet na zajścia z ćwiczeniami o różnej tematyce (gimnastyka, joga, na kręgosłup, mięśnie dna miednicy, itd),ja na razie zapisałam się na 3 różne bo w pakiecie z kursem szkoły rodzenia dostaliśmy 3 wejściówki gratis. Chcę wypróbować i zobaczyć jakie ćwiczenia można wykonywać. Zawsze można sobie to powtarzać w domu. Na karnet się raczej nie zdecyduję bo teraz po przeprowadzce mam dość daleko do ten szkoły. Z resztą nadal mam w ciągu dnia dużo ruchu więc nie wiem czy dodatkowe ćwiczenia mi są aż tak bardzo potrzebne. No ale spróbować można jak jest okazja :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dafii trzymam kciuki. Oby nie angina! Ja z racji nawravajacych angin kiedyś, sama mechanicznie czyscilam gardło, co nawet lekarze chwalili, żeby nie brać antybiotyku. Ale nie będę opisywała teraz, jak będzie potrzeba.. A mam nadzieję że nie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Kurczę to nie dobrze jescze tobie jakieś paskudztwo się przyplatalo :( trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego i żeby się nie rozkrecilo !

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nasze forumowe chudzielce, rozmawiałyscie już z lekarzami na temat porodu czy on.bardziej widzi cc czy sn?? Ja wczoraj zapytałam to mi odpowiedział, że jak dziecko.bedzie miało sporo ponad 3 kg to, że raczej nie ma możliwosci że dam rade go sn urodzic i bedzie cc, bo mam za wąskie biodra i nie przyjdzie. Ale dokładnie ważyć i mierzyć będzie przy zdjeciu pessara to wtedy cos wiecej ma mi powiedzieć.
    Lili mi nikt o cc na razie ani raz nie wspomniał, więc nastawiam się na sn.
    Ale właśnie liczę na dziecko o wadze oko 3kg bo mam wąskie biodra i cała drobna jestem. Na razie córcia jest nieduża więc może się uda :) Ale decyzja będzie przed samym terminem pewnie i raczej będę próbować sn, chyba że się nie obróci głową w dół, to by było chyba jedyne wskazanie na razie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja płacę 270 zł, w sumie będę płacić w poniedziałek. Od nowego roku podniosła cennik, wcześniej było 250 :)

Lili, a widzisz! Muszę o tym pogadać z gin, ciekawe co mi powie, bo ja mam bardzo mało na plusie ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się z Wami w kolejnym tygodniu, co raz bliżej do tego wielkiego dnia! ;)

Fasolka77, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, MamaAga85 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ