X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja właśnie wstałam w nocy średnio 2x siusiu mały jakoś się źle ułożył i oczywiście dzień zaczęłam miłym akcentem o 7.45 czyli mamooooo dzieeeennnn ! :D

A jak u was ? Jak samopoczucie?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no brzmi ciekawie :) dla gości będzie :) ja z cc kukurydza raczej odpada ale i tak pewnie zjem obiad wcześniej a na imprezie nie będę sie najadać tylko ok 20 kolacyjka i szlus :)
    A widzisz, ja nie mam cc to nie zwracam uwagi... Może łaski z cc maja jakieś pomysły jeszcze :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    My mamy teściów w górach więc miejscowa za darmo.. I jedzonko ;)
    Na pewno podjeżdża na winterpool w Karpaczu bo musimy tam karnet wykorzystać, potem pewnie Szklarska bo tam fajne wyciągi a cała moja trójka super jeździ. Może Harachove.ja i tam zostaje z książką w domu :(

to byłam raz w Twoich rejonach... w X.2018 i jak wróciłam to po 2 dniach wylądowałam z krwawieniem w szpitalu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja płacę 250 za prenatalne 3 trymestru.
    Boziu, od rana o zarełku mówimy i jestem już mega głodna!

hhhaha, to samo sobie pomyślałam ;) znowu o żarciu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona powiem Ci ze ja tez zawsze leniwcem bylam, przez cale liceum mialam zwolnienie z WF bo mi sie cwiczyc nie chcialo :)

potem skonczylam AWF :)

wbrew pozorom lepiej sie czulam, moje cialo lepiej funcjonowalo jak dawalam mu bardziej w kosc, biegalam cwiczylam plywalam... miesiaczka byla co 28 dni jak w zegarku, wlaczajac tryb kanapowy okres sie tak rozregulowal ze byl co 2 miesiace......tylko ze czlowiek taki leniuch jest i nie chce mu sie....ale jak juz sie zmobilizuje to potem jestem zadowolona i pomimo zmeczenia fizycznego bardziej szczesliwa niz lezac na kanapie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka.. Sklerotyczko. Sto razy gadałysmy. O 16:30 mam po Tobie :D

MAMA36 moje życie toczy się wokół żarcia ostatnio :) :) wybacz!!!

edit: Wiewióra ma też o 16:30 i jakoś myślałam, ze Ty o innej porze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:01

Mama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahaha sałatka petarda!!! skojarzyło mi się z kawałem....

pyta kelner w knajpie gościa:
    -"czy smakowało"?
    gości odpowiada:
    - "jak mam być szczery to dupy nie urywa"
    na co kelner:
    -"cierpliwości"
    :):):)

kurde same bomby kaloryczne..ciasto fransuskie, bagiety... będę miała ślinotok :) ale fakt znajomi lubią fransuskie....
    no i EUREKA!!! skrzydełka!!! zajebisty pomysł!!!
    a jak robisz tą petardę? pieczarki podsmażasz czy marynowane? tylko te 4 składniki i już?
    Makaron w kształcie ryżu (bo raz koleżanka kupiła ryżowy chiński hihi), na jebdo opkaownaie pół kg pieczarek, drobno kroisz mogą być nawet na tarce o dużych oczkach zjechane. Na maselku duszisz. Do makaronu Bach, do tego czosnek. I tak. Kto co lubi. Jak 3 ząbki to zjecie wszyscy.. Jak 5 to tylko ja chyba hihi i smakosze.. Jak dwa będzie delikatna. Wycisniety rzecz jasna. Do tego majonez. Makaron dużo pije więc tak z pół sloiczka wyjdzie. Sól pieprz. Jest najlepsza ever!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:05

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nigdy nie miałam nart na nogach. Na ferie sie nie jeździło, jak był śnieg to sanki w łapy i na górki zjeżdżać ;) Od kilku lat mieszkam w Bielsku i tylko raz byłam na sankach w górach ;) Ja mam schrzanione kolano od dzieciństwa, zostało to zaniedbane przez rodziców i teraz albo operacja, która nie daje gwarancji poprawy, albo muszę żyć po prostu ostrożniej. Już przywyklam.
    Za to młody z exmezem czasem jeździł zima, w tym roku dostał narty i w poniedziałek zaczyna też kurs nauki. Mój ex jest wysportowany, silka, diety, baseny, narty, ścianki, góry... Wszystkim chciałby zarazić syna, a młody, jak na złość, bardziej po mnie kanapowcem jest ;) Ja byłam bardzo aktywna do studiów jeszcze, potme ciąża i zmiana trybu życia...

no to super, że masz aktywnego małża!!! my też lubimy pojeździć na nartach, rowerze, basen wyjazdy i tak planujemy też Małego zarazić od dziecka... ja jako dziecko to tylko wakacje u dziadków na wsi i tylko robota i robota...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona powiem Ci ze ja tez zawsze leniwcem bylam, przez cale liceum mialam zwolnienie z WF bo mi sie cwiczyc nie chcialo :)

potem skonczylam AWF :)

wbrew pozorom lepiej sie czulam, moje cialo lepiej funcjonowalo jak dawalam mu bardziej w kosc, biegalam cwiczylam plywalam... miesiaczka byla co 28 dni jak w zegarku, wlaczajac tryb kanapowy okres sie tak rozregulowal ze byl co 2 miesiace......tylko ze czlowiek taki leniuch jest i nie chce mu sie....ale jak juz sie zmobilizuje to potem jestem zadowolona i pomimo zmeczenia fizycznego bardziej szczesliwa niz lezac na kanapie :)

STRESANT a jak Twoje ciśnionko?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Makaron w kształcie ryżu (bo raz koleżanka kupiła ryżowy chiński hihi), na jebdo opkaownaie pół kg pieczarek, drobno kroisz mogą być nawet na tarce o dużych oczkach zjechane. Na maselku duszisz. Do makaronu Bach, do tego czosnek. I tak. Kto co lubi. Jak 3 ząbki to zjecie wszyscy.. Jak 5 to tylko ja chyba hihi i smakosze.. Jak dwa będzie delikatna. Wycisniety rzecz jasna. Do tego majonez. Makaron dużo pije więc tak z pół sloiczka wyjdzie. Sól pieprz. Jest najlepsza ever!!

zapisałam na listę! prosto i szybko! :)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu no już głodna max przez to Nasze gadanie jestem. Muszę sobie moją sałatkę po powrocie machnac!nie ma bata!

A wiecie co ja zrobiłam jak mnie przyjęli z drugim przed porodem. Bo odszedł czop. Przyjechałam na ktg i mieli mnie wysyłać do domu ale w ostatniej minucie spadło mu tetno i już musialam Zostać. Więc wiedząc ze wyjdę stąd już z dzieckiem, a wtedy była niestety te kilkanaście lat temu dieta matki karmiącej (smażonego się nie jadło owoców pestkowych bla bla bla..)
    To już z oddziału pobiegła do stołówki patrz.. Kluski w sosie grzybowym. Zjadłam chyba 2 porcje bo mówię.. Grzybów przecież nie zjem! Ostatni porządny posiłek! : D

Fasolka77, Kiwona, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, to ja byłam aktywna od małego, bo rower, judo, siatkówka, biegi, potem jeszcze na studiach góry i duuuzo na rowerze. A dopiero potem stałam się kanapowcem ;)
    Fasolka, to mój ex jest aktywny, mój aktualny mąż jest idento jak ja teraz ;) Dobralismy się ;)
    Ja już wstałam ogarniać śniadanie ale... No przecież mam mufinki! :D

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z aktywnością też na bakier w ostatnich latach z reguły to też basen rolki rower aktywny tryb życia A przy zoecoach to mi się włączył tryb len nad czym bardzo ubolewam ale.obiecalam sobie że jak urodze 3 dziecko to już się za siebie wezmę bo rozmiar 42 to nie dla mnie :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa wstalam z bolącym lewym migdalem. Ja mam nadzieje ze sie nie rozkreci :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mieliście takie zajęcia przygotowujące cialo do porodu? W naszej szkole rodzenia niestety nie ma takich zajęć.
    Ogólnie w tej szkole rodzenia można sobie kupić karnet na zajścia z ćwiczeniami o różnej tematyce (gimnastyka, joga, na kręgosłup, mięśnie dna miednicy, itd),ja na razie zapisałam się na 3 różne bo w pakiecie z kursem szkoły rodzenia dostaliśmy 3 wejściówki gratis. Chcę wypróbować i zobaczyć jakie ćwiczenia można wykonywać. Zawsze można sobie to powtarzać w domu. Na karnet się raczej nie zdecyduję bo teraz po przeprowadzce mam dość daleko do ten szkoły. Z resztą nadal mam w ciągu dnia dużo ruchu więc nie wiem czy dodatkowe ćwiczenia mi są aż tak bardzo potrzebne. No ale spróbować można jak jest okazja :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dafii trzymam kciuki. Oby nie angina! Ja z racji nawravajacych angin kiedyś, sama mechanicznie czyscilam gardło, co nawet lekarze chwalili, żeby nie brać antybiotyku. Ale nie będę opisywała teraz, jak będzie potrzeba.. A mam nadzieję że nie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Kurczę to nie dobrze jescze tobie jakieś paskudztwo się przyplatalo :( trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego i żeby się nie rozkrecilo !

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nasze forumowe chudzielce, rozmawiałyscie już z lekarzami na temat porodu czy on.bardziej widzi cc czy sn?? Ja wczoraj zapytałam to mi odpowiedział, że jak dziecko.bedzie miało sporo ponad 3 kg to, że raczej nie ma możliwosci że dam rade go sn urodzic i bedzie cc, bo mam za wąskie biodra i nie przyjdzie. Ale dokładnie ważyć i mierzyć będzie przy zdjeciu pessara to wtedy cos wiecej ma mi powiedzieć.
    Lili mi nikt o cc na razie ani raz nie wspomniał, więc nastawiam się na sn.
    Ale właśnie liczę na dziecko o wadze oko 3kg bo mam wąskie biodra i cała drobna jestem. Na razie córcia jest nieduża więc może się uda :) Ale decyzja będzie przed samym terminem pewnie i raczej będę próbować sn, chyba że się nie obróci głową w dół, to by było chyba jedyne wskazanie na razie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja płacę 270 zł, w sumie będę płacić w poniedziałek. Od nowego roku podniosła cennik, wcześniej było 250 :)

Lili, a widzisz! Muszę o tym pogadać z gin, ciekawe co mi powie, bo ja mam bardzo mało na plusie ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się z Wami w kolejnym tygodniu, co raz bliżej do tego wielkiego dnia! ;)

Fasolka77, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, MamaAga85 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ