X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z palenm porodu nie jadę, u nas położne maja te wszystkie pytania w swoich arkuszach więc przy przyjęciu będą o to pytać.

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama już doczytałam na jakich zasadach to przyznawali. nie macie szans na Working Tax Credit? my dostajemy jakąś śmieszną sumę - 3 czy tam 4£ tygodniowo, ale specjalnie nie rezygnujemy z tego, żeby było, że pobieramy...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja z palenm porodu nie jadę, u nas położne maja te wszystkie pytania w swoich arkuszach więc przy przyjęciu będą o to pytać.

Racja przy przyjęciu też jest mnóstwo pytań , u nas jak przyjeżdżasz podłącza Cię do ktg Leżysz sobie A one wszystkie papiery wypisują pobierają krew do badan

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja robię plan porodu do CC, bo w stresie zapomnę pewnie języka. A zależy mi żeby mąż kangurowal te dwie godziny potem od razu do mnie do piersi. Chce mieć dziecko przy sobie i nie chce dokarmiania i broń boże żeby glukozy nie podawały na uspokojenie żeby nie kapaly itd. ważne to dla mnie zarówno przy SN i cc
    To w ogóle nie będzie kąpana dzidzia?
    To znaczy tylko wytarta po porodzie i tyle?
    A przez te 2-3 dni w tym szpitalnym ciepełku, to żadne bakterie się na skórze nie rozwina?
    Ja jednak jestem zielona. Mojego dokarmiali glukozą, nikt nie mowil, że to źle. No ale to 19lat różnicy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moich też nie kąpali w szpitalu. teraz się odchodzi już chyba od tego...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76

U nas normalnie przychodzą i kapia dziecko codziennie przez cały pobyt w szpitalu , oczywiście przy mnie mnie bo robią to na sali i świeże ciuchy dziecku zakładają. Nie wiem dla mnie nie jest to problem bo jak świat stary zawsze dzieci się kapalo :)

Ale fakt że ja rodzilam też 3 lata temu to może od tego czasu zasady się zmieniły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:28

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    moich też nie kąpali w szpitalu. teraz się odchodzi już chyba od tego...
    Moją kąpali ze wzgledu na zielone wody. A tak to dziecko w tej mazi ma zachowana barierę ochronna ktore je skutecznie chroni. Ale kolejnego dnia juz normalnie kapia dzieci w naszym szpitalu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A przez te 2-3 dni w tym szpitalnym ciepełku, to żadne bakterie się na skórze nie rozwina?
    Ja jednak jestem zielona. Mojego dokarmiali glukozą, nikt nie mowil, że to źle. No ale to 19lat różnicy.
    Szpitale już odchodzą od kapania zdrowsze dla dziecka jest żeby go wytrzeć a pierwsza kąpiel w domku. Maź i wody płodowe to ochrona dla dziecka.
    Jedynie zielone wody są wskazaniem do umycia od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:33

B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi

No u nas też na następny dzień po porodzie , nie mówiłam broń boże o pierwszym dniu i pierwszych godzinach życia ;)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się w ogóle nie kąpię. Przynajmniej u Nas. Od niedawna. Położna dobrze ze Nam Powiedziała bo by mi Szczęka opadła.

• Anete Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

U mnie w szpitalu nie kąpią. Tylko wycierają. Masz prawo być przy każdym badaniu/czynnościach pielęgnacyjnych swojego dziecka. Nie mogą bez Twojej zgody zabrać dziecko i robić z nim niewiadomo co lub podawać leki/glukozę/mm. Ale pewnie co szpital to inaczej

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Blue jak najbardziej powielilabym co piszesz ja chcę tylko szybką pionizacje. Max 6 godz. No może 8 zniose.. Ale ani minuty dłużej. Jak będę się czuła tak jak zawsze oczywiście. No i kangurowanie po cc przez malza i mnie :)
    To czas pionizacji też można wpisać?
    A skąd ja mam wiedzieć jak się będę czuła?
    Podobno lepsza szybka pionizacja.
    Kurczę, niech ten mój mięśniak się przesunie i wypchne to moją kluske naturalną drogą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele! Dzisiaj na marcowkach dziewczyna była na wizycie i dziecko miało bardzo wysokie tętno na zapisie, poszła na badania do swojego ginekologa i dał jej skierowanie do szpitala, szyjke miała u gina wymierzona na 2,5 cm pojechała do szpitala na szczęście KTG pokazało że tętno dziecko w porządku ale zapisały się skurcze i lekarz po badaniu USG stwierdził że ma rozwarcie na 4 cm -2 palce. Zostawili ja żeby podać dziecku sterydy i wyciszyć skurcze ... Ale jak kuźwa mógł lekarz nie widzieć rozwarcia?
    Jednkak co więcej oczu to więcej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76
    Wiedzialas o miesniaku przed ciążą??
    Moja koleżanka nie może zajść w ciążę przez mięśniaka właśnie, ale że ma 33 lata to lekarze nie chcą jej operować bo ma większe szanse na ciążę z tym mięśniakiem niż jakby byla po operacji.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Teraz się w ogóle nie kąpię. Przynajmniej u Nas. Od niedawna. Położna dobrze ze Nam Powiedziała bo by mi Szczęka opadła.
    Na Borowskiej połozna na SR mówiła że u nich od 5 lat nie kąpią.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Współczuję Wam, że już wiecie co Was czeka. Ja pierworódka żyje sobie w błogiej nieświadomości ;-)
    Mój plan zakłada 3 godziny porodu SN, bezproblemowe ssanie i jedziemy do domu :-D
    Z takim nastawieniem jadę i proszę mnie z błędu nie wyprowadzać :-D :-D :-D
    Ja tak miałam przy pierwszym porodzie, wszystko się sprawdziło, tylko cesarka się wdarła, ale ze na cito to szybko poszło:)

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Na Borowskiej połozna na SR mówiła że u nich od 5 lat nie kąpią.
    O no popatrz :) chyba dobrze z tego co położne mówią ale tak dziwnie bo młodzi byli kapani ze 2 razy dziennie :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy widziałyście:
    https://youtu.be/cm4siVebfWM
    Cała prawda o nas! :D

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia76
    Wiedzialas o miesniaku przed ciążą??
    Moja koleżanka nie może zajść w ciążę przez mięśniaka właśnie, ale że ma 33 lata to lekarze nie chcą jej operować bo ma większe szanse na ciążę z tym mięśniakiem niż jakby byla po operacji.
    Tak. Ja o mieśniaku wiem od kilku lat. Jestem pod stałą kontrolą, teraz już mam duzego, ponad 9cm. Mój lekarz twierdził, że mięśniak nie jest przeszkodą do zajścia w ciąże. Już mieliśmy planować usunięcie, a tu ciąża.
    Aha, ale u mnie nie było z nim problemów. Nic mnie nie bolało, okresy regularne i skąpe. Nigdy nie miałam krwotoków.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na lutowki.. 20 min temu dziewczynie odeszly wody. Alez emocje.
    Za chwilę my bedziemy czekac i sie empcjonowac. Choc nim do mnie dojdzie to juz nikt nie bedzie mial czasu na forum bo kazda będzie tulic swoje malenstwa:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ