Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie nam też tak to położna opisywała. Podawała, o co będą pytać i właśnie te kwestie z planu porodu były w tym ujęte. A że rodze po raz pierwszy to będzie duuuuzo czasu na pytaniaBlue2019 wrote:Racja przy przyjęciu też jest mnóstwo pytań , u nas jak przyjeżdżasz podłącza Cię do ktg Leżysz sobie A one wszystkie papiery wypisują pobierają krew do badan
-
Położna czy pediatre? Polozna od 21tc mozesz sobie juz wybrac.Tunia76 wrote:Byłam dzisiaj wybrać położną. I w przychodni powiedziano mi, że wybór pediatry to dopiero po porodzie.
To w końcu trzeba mieć wybraną pediatre do porodu, czy nie? -
Daffi,
No na szczescie na swieta bylam w Polsce wiec zrobilam caly pakiet badan a dodatkowo jezdze prywatnie do polskiej kliniki w Manchesterze wiec mnie to uspokaja, no ale place za to slono bo wizyty tanie nie sa,
Blue w Polsce macierzynski 12 miesiecy platny 80%??? ja nawet nie wiedzialam!
To super macie!

-
Oj niekoniecznie. To ze pierworodka nie oznacza ze bedziesz tkwic pare godz albo kilkanascie. Znajoma ale to już pare lat temu pojechala ze skurczami.. Odeslali do domu ze wymysla bo ktg nic nie zapisuje... Po 15min moj tesc wiozl ja na cito do szpitala bo rodzila i glowka byla widoczna.. W ostatniej chwili dotarla do szpitala i nie było czasu juz na papierologie. To bylo jej pierwsze dziecko takze szansa jest zawszemalutka_mycha wrote:No właśnie nam też tak to położna opisywała. Podawała, o co będą pytać i właśnie te kwestie z planu porodu były w tym ujęte. A że rodze po raz pierwszy to będzie duuuuzo czasu na pytania

-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Byłam dzisiaj wybrać położną. I w przychodni powiedziano mi, że wybór pediatry to dopiero po porodzie.
To w końcu trzeba mieć wybraną pediatre do porodu, czy nie?
Tunia u mnie w szpitalu z tego co dobrze pamiętam pytają gdzie będę zapisywać do lekarza i oni informują przychodnie jak się dziecko urodzi A deklarację zapisu przy 1 wizycie składasz.
A co do położnej to u mnie samemu się nigdzie nie wędruje tylko u położnej którą pomaga mojemu lekarzowi wypisuje się papiery do kogo chcesz chodzić i ona już dalej to przekazuje gdzie trzeba -
ale to mierzenie brzucha nie jest wcale takie złe. mi z Bartusiem zawsze wychodziły 3 cm za dużo i miałam dzięki temu więcej scanów, żeby wykluczyć makrosomie i wielowodzie...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sa u nas dwie opcje... 20tyg po 100% i pozniej 32tyg po 60% ale jesli wyjdzie mniej niz 1000zl to panstwo doplaca do tego tysiaca. No i druga opcja to 52tyg po 80%chce_byc_mama wrote:Daffi,
No na szczescie na swieta bylam w Polsce wiec zrobilam caly pakiet badan a dodatkowo jezdze prywatnie do polskiej kliniki w Manchesterze wiec mnie to uspokaja, no ale place za to slono bo wizyty tanie nie sa,
Blue w Polsce macierzynski 12 miesiecy platny 80%??? ja nawet nie wiedzialam!
To super macie! -
Mistella wrote:Ja tez się staram poświęcać czas córce chociaż nie mam sił często, dziś znów nieprzespana noc bo wymiotowała , jakiś paskudny uparty wirus, odpuścił na jedna noc i powrót ... teraz znów ok. Jestem zmęczona , czuje się totalnie niedotleniony bo od dawna nie byłam na powietrzu , ale co zrobić ... gratulacje dla marcowki która otworzyła pule i czekamy... byle do 37 tyg
Współczuję....Mistella czy aby czasem Twój stary sie nie dobiera do kompa bo czasem piszesz z końcówkami w rodzaju męskimFasolka77

-
nick nieaktualnyChce być mama
Tak.dokladnie l4 jest 100% płatne, A macierzyński sobie wybierasz opcja pierwsze 20 tygodni 100% 32 tygodnie 60% lub opcja druga 80% przez 12 miesięcy obliczane oczywiście z Twojego.wynagrodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:29
-
Świetny plan. Wszystko co najważniejsze zawarteDorotaAnna wrote:U nas też już nie kąpią dzidziusiów- nie wiem od kiedy, mój brat urodził się 14 lat temu to go kąpali, a chrześniak rok temu to już nie kąpali
bratowa rodziła pół roku temu w Warszawie to też nie kąpali.
Powiem Wam, że ja usiadłam do tego planu i się popłakałam. Normalnie nie wiem chyba ze wzruszenia. Tak naprawdę mój plan mógłby też zawierać tylko 4 punkty! Chce rodzić z mężem, chce być informowana o wszystkim bardzo dokładnie i pytana o zgodę na wszystkie konieczne zabiegi, chce kangurować- chyba że nie będę mogła to mąż. I chce żebyśmy wyszli cali i zdrowi do domu po 3 dniach!
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Karolcia w mojej klinice na stronie jest napisane że przed usg trzeba zaznaczyć że chce się film. Może zobacz tez u Ciebie co piszą
Nie wiem jak z filmem ale u nas sie robi dopłatę za zdjecie 3D po wizycie jak sie uda dzidzie uchwycicFasolka77

-
Karmelllka90 wrote:BARDZO PROSZĘ NIE CYTOWAĆ, BEDĘ USUWAĆ ZDJĘCIE
Dziewczynki wstałam dzisiaj spojrzałam w lustro i trochę spanikowałam. Jakiej wielkości ja będę miała brzuch do porodu? Czy ja dam radę się przekręcać na łóżku? Chodzić?
[url=
Nie zalapalam sie na fotkeFasolka77

-
Teoretycznie wiem. Też znam jedna dziewczynę która w 25 minut urodziła od pierwszych skurczy które poczuła. Ale to jednak są wyjątkiDaffi wrote:Oj niekoniecznie. To ze pierworodka nie oznacza ze bedziesz tkwic pare godz albo kilkanascie. Znajoma ale to już pare lat temu pojechala ze skurczami.. Odeslali do domu ze wymysla bo ktg nic nie zapisuje... Po 15min moj tesc wiozl ja na cito do szpitala bo rodzila i glowka byla widoczna.. W ostatniej chwili dotarla do szpitala i nie było czasu juz na papierologie. To bylo jej pierwsze dziecko takze szansa jest zawsze

aż tak dobrze mi chyba nie będzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiecej wielorodek znam co po 20min rodzily. Ba! Bedac u bratowej w odwiedziny byl taki zamęt na oddziale a sie okazalo ze dziewczyna normalnie na sali urodzila przez sen.. Sasiadka z sali zaniepokoila sie ze przez sen ta wydaje jakies odglosy i jak zglosila to juz bylo po fakcie :p to dopiero porod marzenie.. Spac i rodzic i bez bólu ze szczęśliwym finałem
-
Ja 8 marca będę w 37+0, to można już rodzićKarmelllka90 wrote:Już bym chciała 8 marca!!! Będę miała 35+0 a jakos wtedy będę czuła się bezpiecznie bo do porodu będzie tak nie wiele
Może będzie prezent na dzień kobiet?
Karmelllka90, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyBierz cała tabletke. I po 4 tygodniach powtórz poziom. 6 lat już jestem na tych lekach. Najlepiej w ciąży TSH w okolicach 1 a nawet ciut poniżej. Normy są teoretycznie do 2.5 ale wzorowe TSH to takie koło 1 a nawet ciut mniejchce_byc_mama wrote:Karmelka,
TSH3 Mialam 3.8 w grudniu. To bylo chyba jeszcze w 28 tygodniu ciazy. Endokrynolog w Polsce powiedzial, ze powinno byc w granicach 2.0.
Dostalam Euthyrox 75 (nie wiem, czy dobrze napisalam nazwe) po pol tabletki na czczo.
Po powtorzeniu badania w UK, wynik wyszedl mi 3.5.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja robię plan porodu do CC, bo w stresie zapomnę pewnie języka. A zależy mi żeby mąż kangurowal te dwie godziny potem od razu do mnie do piersi. Chce mieć dziecko przy sobie i nie chce dokarmiania i broń boże żeby glukozy nie podawały na uspokojenie żeby nie kapaly itd. ważne to dla mnie zarówno przy SN i cc
A czemu maja nie podawac glukozy? Jak bedzie miala dzidziw niski cukier to tez nie?Fasolka77