X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też i myślę sobie czy jeszcze za mało bo ciągle chodzę jak bym kaca miała masakra :/

Mama36

No to nie zła historia z ta znajoma, ja bym w ogóle się nie zastanawiała czy ktoś śpi tylko zaraz bym alarm podniosła jak się nic nie dzieje to niech sobie śpi ale bez jaj

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moja koleżanka nie chciała w nocy budzić położnej (mała Miejscowość) bo ja bolało i myślała że chce się załatwić... I poszła do toalety szpitalnej.. Ciśnie.. Ciśnie.. Mówi mi potem czmeu ta 2 nie idzie.. Dotyka ręką a tam Główka.. To już położna obudzila.. Dostała taki ochrzan biedna od położnej. Wiecie co by było gdyby urodziła do toalety a polozna spała!!??
    Wy to macie historie, chciałabym taki łatwy poród.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie znam jakichś historii porodowek nietypowych może to i lepiej bo przynajmniej się nie ludzilam że to wygląda jak na amerykańskiej komedii :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym to ja była ehhh.. Ale to moja kumpela ze studiów była. Ona nie obudziła tej położnej bo my obie takie pipy, wiecie.. Zobaczyła że śpi.. Aaaa to nie będę przeszkadzać.., trochę boli ale zrobię kupę i przejdzie. :D
    Dla mnie została Mistrzem

Blue2019, mysla.nieskalana, india, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Byłam dzisiaj wybrać położną. I w przychodni powiedziano mi, że wybór pediatry to dopiero po porodzie.
    To w końcu trzeba mieć wybraną pediatre do porodu, czy nie?
    A w której przychodni byłaś?
    W szkole rodzenia nam mówili że jak przyjmują do porodu w szpitalu to już pytają jaki lekarz żeby tam od razu wysłać kartę szczepień dziecka, więc deklarację przydałoby się wypełnić wcześniej, a nie po porodzie.

Edit.
    A już doczytałam, że pisałyście że przychodnię się tylko podaje w szpitalu a deklaracja potem.
    W tej przychodni co planuję ją wybrać są dwie panie pediatry, muszę poczytać opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:26

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wkrecilam sie w to forum:) tak siedze od rana, odzwiezam strone i czytam co piszecie. Przynajmniej czas w pracy leci o wiele szybciej:)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie Ty pracujesz, że możesz na tel. tak swobodnie siedzieć? ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A w której przychodni byłaś?
    W szkole rodzenia nam mówili że jak przyjmują do porodu w szpitalu to już pytają jaki lekarz żeby tam od razu wysłać kartę szczepień dziecka, więc deklarację przydałoby się wypełnić wcześniej, a nie po porodzie.
    Ja chodzę do tej na wyslouchow, tej starej na przeciw biedronki.
    Powiedzieli mi tak, jak dziewczyny tu pisały. Trzeba podać przychodnie i tam przesyłają kartę. Ale ja i tak pewno lekarza wybiorę wczesniej, a deklaracje podpisze mąż po porodzie.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja 8 marca będę w 37+0, to można już rodzić :) Może będzie prezent na dzień kobiet? :)
    To mozesz juz 6 marca w moje urodziny :) nie pogniewam się :)

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja wiem że Ty wszystko wiesz ale euthyrox to nie cukierki. Weźmiesz odpowiedzialność za ewentualne następstwa zwiększenia dawki?

Dziewczyny, ja dzisiaj leżę. Byliśmy na spacerze na działkę ale takie szaleństwa już nie dla mnie ;-) O 16:55 mam wizytę u internisty w sprawie krztuśca. Lenia mam i nie chce mi się :-)

mysla.nieskalana, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Położną załatwiłam. Chodzi o pediatrę. Powiedzieli mi, że dopiero po porodzie.
    U nas po porodzie wybiera sie pediatre.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karrrmelka,

Kurcze a to mnie nastraszylas. Mowisz brac cala tabletke? A jak obnize za bardzo, czy to raczej niemozliwe?

espoir, no zobaczymy jak to bedzie. To moja pierwsza ciaza i wszystko porownuje z tym co pamietam z Polski gdy moja przyjaciolka byla w ciazy i co rusz miala wszystko sprawdzane. Ja zawsze wole chuchac na zimne, dlatego moze panikuje
    Ja biorę 4x125 i 3x 100 a schodziłam z 1,7
    Ciezko będzie zbić ci za bardzo sama 75

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Weszłam na lutowki.. 20 min temu dziewczynie odeszly wody. Alez emocje.
    Za chwilę my bedziemy czekac i sie empcjonowac. Choc nim do mnie dojdzie to juz nikt nie bedzie mial czasu na forum bo kazda będzie tulic swoje malenstwa:)
    Ja jestem ostatnia w kolejce, więc spokojnie, nie będziesz na szarym końcu :D Nie mogę się doczekać, kiedy będę to przeżywała z każdą z Was po kolei :) To będzie piękny czas! <3

Daffi, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moja koleżanka nie chciała w nocy budzić położnej (mała Miejscowość) bo ja bolało i myślała że chce się załatwić... I poszła do toalety szpitalnej.. Ciśnie.. Ciśnie.. Mówi mi potem czmeu ta 2 nie idzie.. Dotyka ręką a tam Główka.. To już położna obudzila.. Dostała taki ochrzan biedna od położnej. Wiecie co by było gdyby urodziła do toalety a polozna spała!!??
    U nas dziewczyna 18 lat urodzila do toalety ale u nas praktykuje sie taka metode ze jak nie czujesz partych a ja ich nie czulam kazalu usiasc na toalete.. Jak poczulam parcie i wyskoczyłam z tego wc to bieglam okrakiem z ręką między nogami bo balam sie ze dziecko zgubie choc wcale glowka nie wystawala ale byla juz nisko.. Tamta dziewczyna musiala poprostu przec na tej toalecie i chlup do kibelka. Ale nic sie dzidzi nie stało. Za to bardzo glosnym echem sie odbilo i w gazetach i w mediach.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnia to jestem ja ;)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir, siedze za biurkiem i podliczam zeszly miesiac ale mam na to czas do 15 lutego wiec narazie mam Was na laptopie:)

Paula90 ja szczepilam sie na krztusca w 28 tygodniu

Karmelllka - bede dzisiaj jeszcze raz dzwonic do szpitala, moze w koncu mnie wcisna. Napewno pierwsze co zechca zrobic to znowu sprawdzic poziom wiec poczekam i jak wyjdzie tak jak teraz to bede brac cala

Paula 90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,myśle,że taka rada do obcej osoby "bierz całą tabletkę,bo ja biore juz ileś tam lat" podczas gdy lekarz jej kazał pół to chyba troche niebezpieczne..
    Nie wiem,może się nie znam,ale nie bawmy się w doktorów ,bo można komuś zrobić krzywdę.
    Jak moje TSH skoczyło i automatycznie zwiekszylam dawkę pochwaliła mnie bo powiedziała że dobrze zrobiłam. Zauważ że dziewczyna na dość wysokie TSH mimo brania leku w dawce bardzo lekkiej praktycznie w ogóle jej nie zbiło. W tej chwili tarczyca zaczyna już światowac jak zwiększy dawkę z połówki do całej nie spadnie jej TSH nie wiadomo jak tak jak napisałam za 4 tyg trzeba powtórzyć poziom TSH . Akurat tutaj nie ma dużej filozofi. Ale mówię to z doswiadczenia 6 letniego. Niestety ale większe szkody robi dla dziecka w tej chwili TSH za wysokie. Ewidentnie tarczyca nie wyrabia.

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde to zadna z Nas nie wie, ktora bedzie ostatnia…:)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też muszę się umówić na szczepienie, ale mam takiego lenia... w następnym tygodniu mam już w środę położną, a w piątek wizytę w szpitalu, więc to już za wiele dla takiej kulki... poczekam z 2 tygodnie :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasiunia, dla mnie to on jest duży i ciężki :D

Kiedy masz wizytę ? ;)
    Zwykłą wizytę w poniedziałek, ale tam tylko wyniki badań analizujemy ;) Z dzidzią zobaczymy się 19 lutego na usg i tego nie mogę się znowu doczekać :D Ale odkąd mamy kontakt (kopniaki, przewracania, ostatnio nawet falowanie brzucha), to ciąża jest dla mnie spełnieniem marzeń <3 Tak wyraźnie czuję to dzieciątko i już tak mocno kocham! <3 Jezu zapiekanka mi się spali przez Was xD

AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ