Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir,
Ja tez mam w przyszly piatek polozna. Pisalas wcesniej, ze dzieki mierzeniu brzucha mialas dodatkowe skany - wlasnie na to zwroce uwage bo ostatnim razem tez mi wyszlo kilka cm za duzo, ale polozna nic nie powiedziala. Wypelnila karte i sie pozegnalysy, a ja dopiero w domu zobaczylam krzyzyk zaznaczony ponad wykresem.

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chce_byc_mama faktycznie to Tsh trochę za wysokie masz, raczej nie jestem za wtrącaniem się w kompetencje lekarzy ale przy takim wyniku zwiększenie dawki do całej wielkich rewelacji nie zrobi. Ale tylko pod warunkiem że masz możliwość to kontrolowac co 3, 4 tyg. Ja w pewnym momencie miałam prawie 3 i też dała mi dawkę 75 (wcześniej 50). Dopiero po dwóch miesiącach zeszło do 1.wiadomo że każdy organizm jest inny.
Ja bym sobie sama zwiększyła dawkę ( i w sumie tak zrobiłam jak czekałam na wizyte). Też lekarka nie miała zastrzezenWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:54
Kiwona, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Jak moje TSH skoczyło i automatycznie zwiekszylam dawkę pochwaliła mnie bo powiedziała że dobrze zrobiłam. Zauważ że dziewczyna na dość wysokie TSH mimo brania leku w dawce bardzo lekkiej praktycznie w ogóle jej nie zbiło. W tej chwili tarczyca zaczyna już światowac jak zwiększy dawkę z połówki do całej nie spadnie jej TSH nie wiadomo jak tak jak napisałam za 4 tyg trzeba powtórzyć poziom TSH . Akurat tutaj nie ma dużej filozofi. Ale mówię to z doswiadczenia 6 letniego. Niestety ale większe szkody robi dla dziecka w tej chwili TSH za wysokie. Ewidentnie tarczyca nie wyrabia.
Karmelka samo TSH nie świadczy o tym, że tarczyca nie wyrabia. To jest hormon pośredni. Jak jest podwyższone to trzeba zbadać Ft4, żeby zobaczyć czy hormonów tarczycy jest wystarczająco. Mi TSH skacze, teraz mam koło 3, ale Ft4 mam cały czas na tym samym poziomie i to dosyć wysoko. Euthyroxu nie biorę, próbowałam jeszcze przed ciążą zbić i miałam straszne objawy jakie są przy nadczynności. Podejrzewam, że TSH jest podwyższone przez jod, bo jak go nie brałam to miałam 1,5.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

-
Karmelllka90 wrote:Chce być mamą
W PL eutyrox wypisal co endokrynolog? Wystarczy że dzwonisz do niego i powiesz jaki masz poziom po tej połówce.
Ale wiesz ja powtarzalam badania w UK ok 2 tygodnie po powrocie z Polski wiec byc moze leki dzialaja, ale to byl za krotki okres zeby to stwierdzic.
Moze lek poprostu nie zdazyl jeszcze zbic poziomu, wiec nie bardzo chce zwiekszac od razu dawke jesli tak naprawde nie wiem jak to wyglada obecnie
Zeby wiedziec musialabym zrobic badania teraz i o to wlasnie walcze

-
chce_byc_mama tak, miałam 3 cm za wiele, więc 3 tygodnie do przodu i dzięki temu 3 scany więcej.
musisz się nauczyć cisnąć o wszystko położną, mi ona zawsze wszystko załatwiała, jak coś było nie tak. a jeśli nie jesteś z niej zadowolona, to możesz ją zmienić. ja zmieniłam w ciąży z Bartusiem.
i pisałaś, że nie dostajesz wyników do ręki - nie masz do nich wglądu? ja mam wszystko przez Internet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:55
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Boziu, co za marazm mnie ogarnął! Leżę, śpię, jem i sikam. Nie potrafię się zmusić do większej aktywności. Jedyne co, to poumawialam wizyty i badania.
Chce być mama, ja też bym dzwoniła do endo, to jest już wysoki poziom TSH jak na ciążę. -
Ja dostalam bo w ciagu roku zeszlego mialam wyplaty z zus. Ja na pue juz mam od jakiegos czasu ale jest tak zmulone ze ciezko sie otwiera i często wyskakuje blad.Mama36 wrote:Słuchajcie My z Zusu pita dostajemy też?
-
Do tej samej się właśnie zapisuję bo mam do niej 200 metrów od domuTunia76 wrote:Ja chodzę do tej na wyslouchow, tej starej na przeciw biedronki.
Powiedzieli mi tak, jak dziewczyny tu pisały. Trzeba podać przychodnie i tam przesyłają kartę. Ale ja i tak pewno lekarza wybiorę wczesniej, a deklaracje podpisze mąż po porodzie.
Tam do położonej już jestem zdeklarowana.
29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyMama36 wrote:Słuchajcie My z Zusu pita dostajemy też?
Jeśli przelewy robi ci ZUS to.normalnie dostaniesz od nich pita, jeśli tylko zakład pracy płaci to tylko z zakładu pracy, a jeśli w ubiegłym roku płacił ci i zakład pracy i ZUS to pity będą dwaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:58
Mama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChce być mama
Skonsultuj wynik z lekarzem i pdopytaj czy masz powtórzyć wynik czy zmodyfikować dawkę leku, ja nie jestem z tych którzy popierają samowolke w sprawach lecznictwa A tymbardizje w ciąży. Szkody niby nic nie zrobi ale.pozytek też może być żaden
-
Ja rozumiem,ale nie jesteś lekarzem ,a każdy organizm jest inny.Bałabym się brać odpowiedzialność za czyjeś zdrowie. Lepiej niech pójdzie do lekarza,który się na tym zna.Karmelllka90 wrote:Jak moje TSH skoczyło i automatycznie zwiekszylam dawkę pochwaliła mnie bo powiedziała że dobrze zrobiłam. Zauważ że dziewczyna na dość wysokie TSH mimo brania leku w dawce bardzo lekkiej praktycznie w ogóle jej nie zbiło. W tej chwili tarczyca zaczyna już światowac jak zwiększy dawkę z połówki do całej nie spadnie jej TSH nie wiadomo jak tak jak napisałam za 4 tyg trzeba powtórzyć poziom TSH . Akurat tutaj nie ma dużej filozofi. Ale mówię to z doswiadczenia 6 letniego. Niestety ale większe szkody robi dla dziecka w tej chwili TSH za wysokie. Ewidentnie tarczyca nie wyrabia.

-
nick nieaktualnyNie no jasne, a czy nie macie czegoś takie że idziesz płacisz i robisz badania z krwi na własną rękę?chce_byc_mama wrote:Ale wiesz ja powtarzalam badania w UK ok 2 tygodnie po powrocie z Polski wiec byc moze leki dzialaja, ale to byl za krotki okres zeby to stwierdzic.
Moze lek poprostu nie zdazyl jeszcze zbic poziomu, wiec nie bardzo chce zwiekszac od razu dawke jesli tak naprawde nie wiem jak to wyglada obecnie
Zeby wiedziec musialabym zrobic badania teraz i o to wlasnie walcze
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Płakać mi się chce bo 20 razy się załatwilam w domu.. A jadę i już mi się chce strasznie. No posikam się w majtki

Nie nawidze tego!!! Nie dość że chodzę jak niedołega to zanim dojdę do tej przychodni to juz na bank nie wytrzymam..
Świetnie to rozumiem.i czasami się zastanawiałam czy to nie jest takie coś że psychika nam Plata figle bo masz świadomość że przez jakiś czas będzie spoza zasięgiem kibla
bo ja też przed wyjściem sikam sto razy , wsiada do auta i nagle UPS muszę do wuuuceeee
Mama36 lubi tę wiadomość
-
ja wiem, że dzwonią, jak coś nie tak, ale oprócz tego powinnaś mieć konto na stronie ze wszystkimi wynikami. położna na pierwszej wizycie (wtedy kiedy robi wywiad) podaje login i hasło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:05
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧