X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że każda z nas jest rozsądna osoba i informacje bierze na pół i sama.weryfikuje wszystko. Nikt nie jest na forum lekarzem i nikt nie będzie brał odpowiedzialności jak coś się stanie. Myślę że luźne rozmowy wymiana doświadczeń są okej dopóki nie zaczyna się zbyt daleką ingerencją osób trzecich w nasze zdrowie A już tym bardziej porady dotyczące zwiększania dawek leków. Takie jest moje zdanie na ten temat :)

mysla.nieskalana, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    masz w piątek wizytę - idziesz i mówisz, żeby pobrała Ci krew, bo musisz to sprawdzić. jak odmówi zmień położną. serio.

To wychodzi na to, ze juz powinnam zmienic bo jak chcialam zeby mi pobrala za pierwszym razem to mi powiedziala, ze musze isc do GP, a nie do niej. Nie pobrala mi krwi, a ja musialam sie umawiac na inny termin w recepcji do kogos innego i dopiero wtedy i pobrali.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem,ja mam trochę inne podejście. Uważam,że jeśli coś nas niepokoi to najlepiej to skonsultować ze swoim lekarzem. Tak jak tu Anete napisała-tarczyca to bardziej skomplikowana sprawa niż tylko samo TSH. Jeśli to byłoby takie proste to pewnie nie potrzebni byliby endokrynolodzy. Każda ma swój rozum i zrobi co będzie uważać.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja myślałam, że nie ma limitów do lekarza.
    Po prostu jak ma dużo, to trudniej się do niego dostać.
    Może zalezy od przychodni?? Ja mam taką jakby prywatna, ale ma kontrakt z NFZ

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety sa limity i jesli nie ma miejsc to trzeba szukac innej przychodni. Lekarze tez maja okreslona ilosc pacjentow. Ale to są fikcje ludzie zapisuja sie do kogolowiek a i tak rejestrują do tego na którym im zalezy. Ja do niedawna mialam wpisanego w karcie lekarza ktory nie żył od 2 lat.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia ten Kopernik to straszny jest. Byłam dzisiaj na I piętrze i się modliłam, żeby mnie tam przypadkiem nie zostawili.
    Pani doktor całkiem sympatyczna, ale tak kląskała guma że szok. Zamknęła drzwi od jednej strony a od drugiej nie ... Wstaje z lekko odkrytym łonem wycieram się a tam facet ze swoją ciężarna po oddziale spaceruje a moje łono im mówi część. :/

Generalnie mam jakieś takie mieszane odczucia. Jakbym musiała płacić to bym się wkurwila
    Miałam tam USG 2 razy i zawsze drzwi od oddziału były otwarte. Za drugim razem podczas usg miałam grupę studentów, którzy omawiali mój przypadek.
    Gdyby nie to, że mój lekarz tam pracuje, to bym tam nie rodziła.
    A tak jakoś przeżyję z tymi studentami.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to tego porodu. Ja po wizycie z moją położna mam jedną myśl. Jestem stworzona do rodzenia dzieci. Nie ważne jaka drogą czy przez pochwę czy otworem w brzuchu :)
    Ale położna też mi powiedziała to co moja ginekolog, że szyjka przygotowuje się do porodu i jeśli traci cm w przebiegu ciąży ale odpowiednio do wieku ciąży, to że porody z reguły są szybsze. Oby to była prawda.
    Moja mama rodzila 3 razy każdy poród miała 5-7 godzinny. Moje siostry też nie męczyły się bardzo no jedna jak miała wywołany to 12 godzin i mówi że bolało bardzo

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powtarzam ,że ja na pewno jestem stworzona do rodzenia dzieci,tylko jeszcze o tym nie wiem!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Miałam tam USG 2 razy i zawsze drzwi od oddziału były otwarte. Za drugim razem podczas usg miałam grupę studentów, którzy omawiali mój przypadek.
    Gdyby nie to, że mój lekarz tam pracuje, to bym tam nie rodziła.
    A tak jakoś przeżyję z tymi studentami.
    O patrz to ja nie miałam na szczęście studentów! Ale te drzwi były szokiem ja ich nie zauważyłam i stałam w nich z tym łonem wystawionym i wycieram sobie brzuch.
    A jeszcze sama sobie przygotowałam leżankę i sama ja posprzątałam haha :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja myślę że u Ciebie będzie przez pochwę :D

Ty to silna babka jesteś! Ja trochę mniej.

mysla.nieskalana, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    To wychodzi na to, ze juz powinnam zmienic bo jak chcialam zeby mi pobrala za pierwszym razem to mi powiedziala, ze musze isc do GP, a nie do niej. Nie pobrala mi krwi, a ja musialam sie umawiac na inny termin w recepcji do kogos innego i dopiero wtedy i pobrali.
    a nie pobierała Ci, żeby sprawdzić jaką masz grupę, rożyczkę i inne takie? ja dopowiadam wtedy, że proszę mi zaznaczyć też sprawdzenie TSH itp. bo mnie niepokoi...

ja położną zmieniłam, bo nie przyszła na wizytę i nic nie napisała po, żadnego smsa, czy telefonu... ale ja się nie szczypię. jedyne z kim nie potrafię tu gadać to gp... oni to absurd.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, ja myślę że u Ciebie będzie przez pochwę :D

Ty to silna babka jesteś! Ja trochę mniej.
    Oh bardzo bym chciała. Mam nadzieję że kryzys ze spojeniem zażegnany że ile się miało rozejść to się rozeszło ... Strasznie bym chciała pochwą rodzić hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to mój ginekolog po.1 dziecku mi powiedział no cóż nie jest Pani stworzona do rodzenia dzieci :D A będę mieć 3 to ciekawa teoria :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z tych urodowych ;)
    Napęczniały wam usta??? Moje są takie zajebiste że się jaram. Serio chyba sobie zrobię zdjęcie i jak zejdą po porodzie to sobie ostrzykne

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Haha to mój ginekolog po.1 dziecku mi powiedział no cóż nie jest Pani stworzona do rodzenia dzieci :D A będę mieć 3 to ciekawa teoria :)
    Ale dlaczego tak powiedział? Bo miałaś CC??

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi napęczniało wszystko, od tyłka po palce, ale usta to nie :P

kamylalyt, Karmelllka90, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Tunia76, AniaKJ, Lolka30, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esopir,
    na to mi pobierala, ale to bylo chyba na samym poczatku ciazy, gdy ja jeszcze sama nie wiedzialam co i jak. Nie wiedzialam wtedy, ze trzeba sprawdzic tarczyce wiec sie nie odzywalam. Powiedzial mi o tym dopiero polski ginekolog, wiec zrobilam to badanie w Polsce.
    Po powrocie z polski, gdy pobierala mi krew w ok. 28 tygodniu i chcialam sprawdzic tarczyce to mi wtedy odmowila odsylajac mnie do gp.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale dlaczego tak powiedział? Bo miałaś CC??

Chyba dlatego że mam nieprawidłową budowę miednicy oraz cechy jej zwężenia i że jedyne wyjście ewakuacyjne dla moich dzieci to dziura w brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mi napęczniało wszystko, od tyłka po palce, ale usta to nie :P
    No ja zawsze widzialam że ciężarnym te usta tak pęcznieją, moja przyjaciółka miała takie zajebiste zaszłam w ciążę i się nie mogłam doczekać i walsnie od 2 tyg już coś się zaczęło dziać :) a mąż mówi ze są mniamniusne ;)
    I ja sobie je oglądam w lusterku i się tak podniecam :)
    Aaaa palce też mi napęczniały a dupa z kim Kardashian zrobiła się jakaś taka pociągła mąż mówi że z ręki mu uciekła. :/ A ja na wadze coraz więcej. Na pewno mnie w barach rozwaliło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu mężowi też mówiłam że sobie powiększa usta A on się mnie pyta czy mam.jakies.kompelksy że takie głupoty wymyślam i weź tu zrozum faceta o.O

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ