X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Płakać mi się chce bo 20 razy się załatwilam w domu.. A jadę i już mi się chce strasznie. No posikam się w majtki :(
    Nie nawidze tego!!! Nie dość że chodzę jak niedołega to zanim dojdę do tej przychodni to juz na bank nie wytrzymam..
    Mam to samo.Ile razy bym się nie wysikała w domu to wyjdę i już musze. Masakra jest.
    A jeszcze często jest tak,że mi się tylko wydaje,że aż tak mi się chce,bo dotre do wc a tam :kap,kap...

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja rozumiem,ale nie jesteś lekarzem ,a każdy organizm jest inny.Bałabym się brać odpowiedzialność za czyjeś zdrowie. Lepiej niech pójdzie do lekarza,który się na tym zna.
    Owszem nie jestem lekarzem. Ale model postępowania jest taki sam. Poczytaj inne wypowiedzi, za każdym razem dawka jest zwiększana. To jest oczywiście. Jsontsh nie zbija się do odpowiedniego poziomu to dawkę się zwieksza. TSH ponad 3 jest za dużo i dla dzidziusia i dla jej laktacji po ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśla nieskalana

Haha właśnie my ciężarna to rozumiemy :D ale jak to wkurza lecisz nerwowo szybko do wc A tam dwie kropelki i myślisz sobie wrrr przecież mogłam wytrzymać haha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka,

No mozna i teraz juz mam wyrzuty sumienia, ze to troche zaniedbalam.
    Dzisiaj zadzwonie i zobacze co powiedza, jak dalej nic to pojde prywatnie.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir, nie mam czegos takiego. Moze to zalezy od przychodni

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karmelllka,

Jak coś Cię niepokoi to pewnie że skonsultuj z lekarzem a na własną rękę badanie krwi absolutnie nie zaszkodzi A będziesz mieć jakieś konkretne wyniki i będziesz wiedzieć co lekarzowi mowic

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Do tej samej się właśnie zapisuję bo mam do niej 200 metrów od domu :)
    Tam do położonej już jestem zdeklarowana.
    Ja też mam bliziutko. Położną też mam z stamtąd. Pani Iwona, tak mi wpisano w deklaracji i stwierdziłam, skoro los tak chciał:)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karmelllka,

A na prawdę nie masz możliwości zrobienia sobie sama badania z krwi? Ja to bym serio nie wytrzymala w UK, w sumie to moja sisotra prowadzila ciążę u pilskiej ginekolog i wszystkie badania miała robione. Może dlatego nie wiedziałam że to tam aż tak kuleje.
    Szwagierka rodziła w Irlandii i coś tam narzekała i douczala się w internecie. A najważniejsze badania przylatywała do PL

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, Basia ja dzisiaj będąc na wizycie zadeklarowałam przychodnie powiedzieli że nie ma problemu, wybrałam też panią doktor ale muszę zapytać bliżej terminu czy się ta pani zgodzi bo też ilość jej pacjentów jest ograniczona ale tam jest ogólnie 5 pediatrów z tym że ta przyjmuje od pn-pt a to dla mnie ważne i ma super opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstałam i tocze się to lepiej ufff... Nie uciska tak na pęcherz.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po obiedzie, dziś mi obiad robiło Da grasso(sałatka z kurczakiem), boli mnie dziś okropnie głowa, to nie jest mój dzień. Wczoraj było lepiej.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, No wlasnie przed chwila wpisywalam w google i szukalam. Kosztuje to £29 wiec nawet nie jest drogo prywatnie.
    Jak mnie dzisiaj nie umowia na wizyte to tak zrobie. Przez to ze czekam juz tak dlugo to jakos przestalam o tym myslec i zaniedbalam problem.

Dzieki dziewczyny za rady!
    Dzisiaj dzwonie i musze to koniecznie ogarnac, tak czy inaczej - musze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:17

Karmelllka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - Karmelka jest naszym fachowcem od wszystkiego ale być może nie wie że nie tylko TSH się bada żeby sprawdzić stan tarczycy. Powinnaś zbadać też przynajmniej ft4. Możesz mieć niedobór jodu, różnie nietolerancję itd. a zwiększanie bezkrytyczne euthyroxu może dać efekt przeciwny do zamierzonego.
    Owszem - w większości przypadków zaleca się zwiększenie dawki, ale możesz nie być w większości i wystarczy u Ciebie zmiana suplementacji.
    Zgadzam się co do jednego - powinnaś jak najszybciej wyrównać tarczycę. Tarczyca w ciąży odpowiada za rozwój intelektualny dziecka, zaniedbany i w skrajnych przypadkach może prowadzić do choroby która nazywa się "kretynizm" u dziecka. A to jest rodzaj opóźnienia w rozwoju. Goń do lekarza i daj znać co tam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:19

malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ten Kopernik to straszny jest. Byłam dzisiaj na I piętrze i się modliłam, żeby mnie tam przypadkiem nie zostawili.
    Pani doktor całkiem sympatyczna, ale tak kląskała guma że szok. Zamknęła drzwi od jednej strony a od drugiej nie ... Wstaje z lekko odkrytym łonem wycieram się a tam facet ze swoją ciężarna po oddziale spaceruje a moje łono im mówi część. :/

Generalnie mam jakieś takie mieszane odczucia. Jakbym musiała płacić to bym się wkurwila

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja jestem właśnie po obiedzie, dziś mi obiad robiło Da grasso(sałatka z kurczakiem), boli mnie dziś okropnie głowa, to nie jest mój dzień. Wczoraj było lepiej.

Mi maz przywiozl do pracy pizze, worek mandarynek i banany ommomoomm :) <3

Karollinax26, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym państwie jest inaczej jeżeli chodzi o kasę po urodzeniu dziecka.
    U mnie tez nie jest kolorowo bo płacą ok.60 % wynagrodzenia przez rok lub dwa lata. Z tym,że jeżeli na rok to 60% miesiecznie a jeżeli na dwa to ta kwota podzielona jest na 2 lata (te 65% podzielone na pol przez 2 lata)..mam nadzieję,ze rozumiecie

ja Was dziś podczytuje z doskoku bo tu obiadek,ciasta odebrać byłam i jesscze ogarniam chatę na szybko zanim mąż wróci-oczywiście okazało się,ze będzie później niż wczoraj planowali...ehhh

co do porodu pierworódek-trzeba się dobrze nastawić :) to mega ważne bo o ile strach jest normalny przed tym co nieznane o tyle panika nie jest wskazana:)
    Ja pierwszy poród mimo tego,że bez udziału męża (porodowka byla w remoncie i istniała tylko patologia ciąży)wspominam dobrze i uważam,że jak na poerwszy raz poszło szybko-urodziłam o 1.44 a po 23 podawano mi oksytocyne i po tym.jeszcze spacerowalam po korytarzu.Nie ma się co oszukiwać-bolało ale wyszłam z założenia,ze nie ja pierwsza i nie ostatnia rodzę i skoro innym się udało to dam rade:) I tym sposobem urodziłam sn śliczną,zdrową córkę 3960g i 56cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:21

AniaKJ lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chcebycmama - Karmelka jest naszym fachowcem od wszystkiego ale być może nie wie że nie tylko TSH się bada żeby sprawdzić stan tarczycy. Powinnaś zbadać też przynajmniej ft4. Możesz mieć niedobór jodu, różnie nietolerancję itd. a zwiększanie bezkrytyczne euthyroxu może dać efekt przeciwny do zamierzonego.
    Owszem - w większości przypadków zaleca się zwiększenie dawki, ale możesz nie być w większości i wystarczy u Ciebie zmiana suplementacji.
    Zgadzam się co do jednego - powinnaś jak najszybciej wyrównać tarczycę. Tarczyca w ciąży odpowiada za rozwój intelektualny dziecka, zaniedbany i w skrajnych przypadkach może prowadzić do choroby która nazywa się "kretynizm" u dziecka. A to jest rodzaj opóźnienia w rozwoju. Gin do lekarza i daj znać co tam :-)
    Nie większy niż ty Paula ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karmelka, No wlasnie przed chwila wpisywalam w google i szukalam. Kosztuje to £29 wiec nawet nie jest drogo prywatnie.
    Jak mnie dzisiaj nie umowia na wizyte to tak zrobie. Przez to ze czekam juz tak dlugo to jakos przestalam o tym myslec i zaniedbalam problem.

Dzieki dziewczyny za rady!
    Dzisiaj dzwonie i musze to koniecznie ogarnac, tak czy inaczej - musze!
    Jesli tak jak pisze espoir masz szansę wydusić od położnej skierowanie to super jakbyś zrobiła TSH, ft3 ,i ft4 przy czym jak to mówi mój endokrynolog ciążowym problemem jest raczej samo TSH, w moim przypadku jest o tyle więcej filozofi że ja mam już tylko jeden płat tarczycy

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz w piątek wizytę - idziesz i mówisz, żeby pobrała Ci krew, bo musisz to sprawdzić. jak odmówi zmień położną. serio.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia, Basia ja dzisiaj będąc na wizycie zadeklarowałam przychodnie powiedzieli że nie ma problemu, wybrałam też panią doktor ale muszę zapytać bliżej terminu czy się ta pani zgodzi bo też ilość jej pacjentów jest ograniczona ale tam jest ogólnie 5 pediatrów z tym że ta przyjmuje od pn-pt a to dla mnie ważne i ma super opinie.
    A ja myślałam, że nie ma limitów do lekarza.
    Po prostu jak ma dużo, to trudniej się do niego dostać.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ