X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karmelka

Nie pisalam, ze ja CC :) Pisalam, ze bardzo chcialabym naturalnie wlasnie ze wzgledu na to, ze chcielibysmy miec wiecej dzieci jak najszybciej.

Nigdy jednak nie wiadomo jak potoczy sie porod
    Możliwe że coś źle przeczytałam. Tak to prawda porody jak życie ...nie da się przewidzieć. Ale pozytywne nastawienie to podstawa

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, jaki słodziak! Jaki malutki i fajniutki nosek, a Te usteczka <3

Super, że wszystko w porządku, to faktycznie duży ... ciekawe ile będzie miała moja na tym samym etapie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    26303b42a6b08855med.jpg
    Kochane.. Zdrowy jak Ryba!!
    Ale nic się nie zmieniło. Waży już 2100 i ma wszystko bardzo duże i długie. Mówi spokojnie 68 się szykuje... I bardzo duża waga.
    Leży główka w dół. Ze względu na wagę muszę sprawdzać przepływy ale wszystko jest jak najbardziej cacy!!
    Cudownie! Na prawdę duży chłopak! Może faktycznie twoja ciąża jest starsza i ty jesteś marcoweczka co??
    Jak szyjka?
    Piękne zdjęcie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36

No widzisz warto było sikanie wstrzymać dla tego pięknego zdjęcia :) gratuluję dobrych wieści !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 17:25

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 cudne wieści :)i jakie piękne zdjęcie :) i faktycznie duży się chłopak szykuje :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

Właśnie dlatego lepiej się nie chwalić bo teraz cała rodzina gada i głupio się ich dopytuje...A jeśli coś jest na rzeczy to napewno nie jest łatwo im mówić... dokładnie każdy myślał że to będzie wszystko od pstrykniecia palcami A tymczasem męża kuzynka 10 lat w ciążę nie mogła zajść... teraz ta moja kuzynka więc problem jest globalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 17:28

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ja juz na dzisiaj zmykam. Przesiedzialam tu prawie caly dzien:) U mnie jest godzinka do tylu, czyli 16:40 wiec zbieram sie do domu. A wyrwe sie troche wczesniej, co mi tam:)

Zajrze tutaj jutro bo po dniu spedzonym w pracy przed komputerem, w domu nie zagladam juz ani na telefon, ani na zadnego ipada itp. Musze dac odpoczac oczom, wiec zabieram psa na spacer, zjemy z mezem kolacje i bedziemy pewnie leniuchowac:) W pierwszej kolejnosci dzwonie jednak w sprawie tej mojej niesczesnej tarczycy.

Milego wieczoru :*

Lolka30, mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.. Ciąża zgodna raczej z terminem... Ale małż się urodził 65 cm i 4800. Teraz ma prawie 2 m a ja 170cm.. Więc dziecko ma. Prawo być duże. Jak to moja koleżanka powiedziała.. Gortata też ktoś urodził :D

Karmelllka90, AniaKJ, mysla.nieskalana, MamaAga85, malutka_mycha, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ale piekny synus <3 swietne zdjecie. No i ładny z niego klopsik.
    Ja jutro sie dowiem ile ma juz moja kluska )

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochane.. Ciąża zgodna raczej z terminem... Ale małż się urodził 65 cm i 4800. Teraz ma prawie 2 m a ja 170cm.. Więc dziecko ma. Prawo być duże. Jak to moja koleżanka powiedziała.. Gortata też ktoś urodził :D
    Mówił coś o terminie cesarki?
    W sumie moja babcia urodziła 4 dzieci z czego każde 4,5-5 kg

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja tez jutro, na którą masz wizytę? Ja 16.40.

Mama36 Krystek cudny <3 i kawał z niego mężczyzny hihi, przeskoczysz od razu co najmniej dwa rozmiary ciuchów dla niego ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Mama, przestań :D M też ma prawie 2m... 195 chyba.

Oby tylko jego stopy nie miała, bo będzie ciężko o szpilki w przyszłości :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zjeść wczoraj ale już mi się nie chciało robić ale przed chwilą pozarlam miskę popkornu o.O

Fasolka dzięki Haha będę grubsza niz słoń jescze jakis pomysł tu wyczytam :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka

Właśnie dlatego lepiej się nie chwalić bo teraz cała rodzina gada i głupio się ich dopytuje...A jeśli coś jest na rzeczy to napewno nie jest łatwo im mówić... dokładnie każdy myślał że to będzie wszystko od pstrykniecia palcami A tymczasem męża kuzynka 10 lat w ciążę nie mogła zajść... teraz ta moja kuzynka więc problem jest globalny.
    A z drugiej strony dziewczyny nie mówią o problemach z zajściem w ciążę i później panuje przekonanie że nie ma dużego problemu. A po tym forum widać że problem jest ogromny.
    Ja oczywiście nikogo nie potępiam jak nie mówi że się starają ale nie wychodzi z jakich powodów, każdy mówi tyle na ile czuje się na siłach.
    ale widzę po swoim otoczeniu że dopiero jak zaczęłam mówić o problemach to się okazało że kilka dziewczyn też miało problem, jedne większy inne mniejszy. A później fajnymi radami można się podzielić. Tylko trzeba wiedzieć komu można powiedzieć a komu lepiej nie.

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 fajnie,że taki duży chłopak :) wg mnie takie duże dzieci są łatwiejsze w obsłudze :)
    p.s.masz chyba na imię tak samo jak ja :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha

Masz rację ale właśnie moja kuzynka w lipcu się pochwalił że była u lekarza i że się starają A niedawno że jednak zdecydowali że narazie dzieci nie i chcą podróżować... trochę dziwne ale ja nie z tych co wypytuja to zbyt delikatny temat i łatwo kogoś spędzić w zakłopotanie nie zrecznymi pytaniami... zwłaszcza że udało mi się z synem zajść w 1 cyklu, sama byłam w szoku o.O

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jesteśmy po usg :)

29+6
    Maluch waży 1381 g :)
    BPD 79 mm
    HC 288 mm
    AC 249 mm
    FL 54 mm

AFI 12,8

termin z usg i OM się zgadza- 18.04 :)
    troszkę podgonił z brzuszkiem i przystopował z główką :) kolejne badanie 20.02

aaaa znowu nie dał sobie zrobić zdjęcia.. rączki i nóżki przy buźce.. nadal głową w dół ale plecki ma już z lewej a nie z prawej strony...

i rośnie niezły gałgan bo pokazał nam środkowy palec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 18:35

Kiwona, Blue2019, Lolka30, Kasiulka90, Karollinax26, Tunia76, Daffi, mysla.nieskalana, malutka_mycha, B_002, MamaAga85, india, Mama36, martusiawp, Sansivieria, barbillla86, Syska2202, Misiabella, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

To chodzi o to że kiedyś pielęgniarki dokarmiały dziecko glukoza wtedy dzieci długo spały A one miały święty spokój

Teraz już takich praktyk się nie stosuje na wszystko co jest dziecku podawane nawet mm musisz podpisać dokument przed podaniem że się zgadzasz

to nie wiedziałam.. myślałam, że chodzi o cukrzycę ciążową...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś niedawno wrzucał tutaj tabelę z normami wymiarów i nie zapisałam :( można prosić jeszcze raz pls

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolcia, Twój brzuch zawsze mi się wydawał taaaki ogrooomny jak wrzucałaś zdjęcia. A teraz tak patrzę i patrzę... Mój jest chyba identyczny xD Chyba nagle Klemek bardzo podrósł :)

u mnie tak samo.. w ciągu ostatnich 2 tygodni mój bebzol podgonił :)
    Karola jak zawsze prezentuje się wyśmienicie!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ