Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama36 wrote:Moja koleżanka nie chciała w nocy budzić położnej (mała Miejscowość) bo ja bolało i myślała że chce się załatwić... I poszła do toalety szpitalnej.. Ciśnie.. Ciśnie.. Mówi mi potem czmeu ta 2 nie idzie.. Dotyka ręką a tam Główka.. To już położna obudzila.. Dostała taki ochrzan biedna od położnej. Wiecie co by było gdyby urodziła do toalety a polozna spała!!??
no ale to nie czuła,że skurcze etc? hmmmm aż mnie ciarki przeszły....Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 hahah, Ty serio masz cukrzycę ciążową?
bo jak Cię czytam, to kurna na takiej diecie to i ja bym mogła być
dieta marzenie
mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 wrote:mi ginka mówiła, że czas jest do 32tc- prawda to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 18:49
Fasolka77 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:Karmelllka90 hahah, Ty serio masz cukrzycę ciążową?
bo jak Cię czytam, to kurna na takiej diecie to i ja bym mogła być
dieta marzenie
Ale dzisiaj miałam typowy dzień zachcianek. Zjadłam snickersa ww i hot doga :p ostatnio cukry ładne to sobie pozwoliłam haha a potem się dziwię że na wadze widzę wzrost ;p
Ale właśnie dziwne bo mi po śmieciowym żarciu cukry nie skacza. A po zdrowym tak ') np nie mogę ciemnego makaronuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 18:50
espoir lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Boziu, co za marazm mnie ogarnął! Leżę, śpię, jem i sikam. Nie potrafię się zmusić do większej aktywności. Jedyne co, to poumawialam wizyty i badania.
Chce być mama, ja też bym dzwoniła do endo, to jest już wysoki poziom TSH jak na ciążę.
noooo Kiwona.. jak poumawiałaś wizyty i badania to już całkiem sporo zrobiłaś!!!Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Później Was nadrobię, a teraz tylko napiszę, że mały waży 2150!
Szyjka wg mojego gina poszła z 3,6 na 2,9 (profesor ostatnio mierzył na 2,5 więc pewnie wyjdzie u niego 2,0 w poniedziałek), no ale to nadal nie jest źle.
Zdjęcia oczywiście nie mam, bo na głowie ręce, nogi, pępowina
Cesarka nie wcześniej niż 37 tc.
Mogę leżeć na plecach, jeśli nie jest mi duszno
Wody w normieLolka30, malutka_mycha, mysla.nieskalana, B_002, Tunia76, espoir, MamaAga85, Karollinax26, Kasiulka90, india, martusiawp, Fasolka77, Sansivieria, Kiwona, Lili90, Misiabella, DorotaAnna, Daffi, Anete lubią tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Malutka mycha
Masz rację ale właśnie moja kuzynka w lipcu się pochwalił że była u lekarza i że się starają A niedawno że jednak zdecydowali że narazie dzieci nie i chcą podróżować... trochę dziwne ale ja nie z tych co wypytuja to zbyt delikatny temat i łatwo kogoś spędzić w zakłopotanie nie zrecznymi pytaniami... zwłaszcza że udało mi się z synem zajść w 1 cyklu, sama byłam w szoku
znam dziewczynę, która stara się 5 lat, nie ma w ogóle miesiączkę ale jest cały czas u tego samego lekarza który ja tylko hormonami leczy. Dla mnie paranoja. Lekarz ewidentnie nie ma na nią pomysłu więc nie wiem po co tam tkwi. -
Paula 90 wrote:Chcebycmama - Karmelka jest naszym fachowcem od wszystkiego ale być może nie wie że nie tylko TSH się bada żeby sprawdzić stan tarczycy. Powinnaś zbadać też przynajmniej ft4. Możesz mieć niedobór jodu, różnie nietolerancję itd. a zwiększanie bezkrytyczne euthyroxu może dać efekt przeciwny do zamierzonego.
Owszem - w większości przypadków zaleca się zwiększenie dawki, ale możesz nie być w większości i wystarczy u Ciebie zmiana suplementacji.
Zgadzam się co do jednego - powinnaś jak najszybciej wyrównać tarczycę. Tarczyca w ciąży odpowiada za rozwój intelektualny dziecka, zaniedbany i w skrajnych przypadkach może prowadzić do choroby która nazywa się "kretynizm" u dziecka. A to jest rodzaj opóźnienia w rozwoju. Goń do lekarza i daj znać co tam
Paula widzę, że znasz się na tarczycy...
co powiesz na moje wyniki: pytam poważnie, wiem, że są w normie ale nie wiem czy te normy w ciąży sa takie same?
Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 5,06 pmol/L 2,63 — 5,70
Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 9,18 pmol/L 9,00 — 19,00
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 0,879 µlU/mL 0,350 — 4,940
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Mama36 cudowne zdjęcie!
I skoro taki duży chłopak się szykuje to pewnie nie będą czekać do 40tc tylko wcześniej się poznacie z małym
Jak do cesarki to nigdy nie czekają do 40 tv przynajmniej ja się nie spotkałam z tym , zazwyczaj około.1.5 tygodnia przed terminem robia przynajmniej u mnie w szpitalu , poprostu nie ryzykuja żeby dopuścić do akcji porodowej -
Tunia76 wrote:Miałam tam USG 2 razy i zawsze drzwi od oddziału były otwarte. Za drugim razem podczas usg miałam grupę studentów, którzy omawiali mój przypadek.
Gdyby nie to, że mój lekarz tam pracuje, to bym tam nie rodziła.
A tak jakoś przeżyję z tymi studentami.
Ja bym się chyba czuła nieswojo przy większej grupie ludzi, a poród to bardzo intymne doświadczenie. Ja poproszę tylko o niezbędny personel przy porodzie, im mniej osób tym lepiej.
Z drugiej strony gdzieś ci studenci muszą się nauczyć zawodu.
Moja koleżanka po pierwszym roku położnictwa przez całe wakacje miała praktykę i odbierała swoje pierwsze porody i potem tak przez całe studia, żeby po skończeniu miała już w tym jakieś doświadczenie. Są więc pacjentki które wyrażają zgodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 19:11
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paula90 ja szczepilam sie na krztusca w 28 tygodniu
mi ginka mówiła, że czas jest do 32tc- prawda to?
Ja jadę jutro się szczepićFasolka77 lubi tę wiadomość