Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To w Polsce tylko rodzic:)) w UK polityka nie jest jednak az tak pro-rodzinna.
Ja po 6 tygodniach macierzynskiego, bede pobierac tylko … wyliczylam, ze wychodzi 35% mojej wyplaty i tak az do samiutkiego konca.
Tylko przez pierwsze 6 tygodni mam 90% zarobkow, a potem to juz lipa. Starczy tylko na samochod i ubezpieczenia :PP

-
chce_byc_mama staraj się trochę zmienić nastawienie, bo osiwiejesz... owszem ciąża tutaj nie jest prowadzona idealnie, ale specjalistów mają naprawdę dobrych. jest mało scanów, ale w Polsce na NFZ też bardzo często ma się 3. większość kobiet chodzi przecież prywatnie...
szyjki nie sprawdzają jeśli nic się nie dzieje, bo są zdania, że lepiej tam nie grzebać bez potrzeby, ale jeśli masz skurcze, twardnienia brzucha, czy coś się dzieje, to Ci sprawdzą...
dostajesz mniej podczas macierzyńskiego, ale masz na przykład darmowe leki dla dziecka...
wszędzie są plusy i minusy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:44
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyFasolka
To chodzi o to że kiedyś pielęgniarki dokarmiały dziecko glukoza wtedy dzieci długo spały A one miały święty spokój
Teraz już takich praktyk się nie stosuje na wszystko co jest dziecku podawane nawet mm musisz podpisać dokument przed podaniem że się zgadzaszWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:46
-
nick nieaktualnyPołożne żeby uciszyć dzieci podają glukozę noworodkom. Niby mowia w szpitalach że tego nie praktykują a guzik prawda bo na cichaczu dają. Moja przyjaciółka w Bochni rodziła w grudniu i jej dziecku podali. Zamiast ja przywieź na karmienie do matki to dali glukozę żeby się wyciszyla.Fasolka77 wrote:A czemu maja nie podawac glukozy? Jak bedzie miala dzidziw niski cukier to tez nie?
Jak ma cukier niski to co jej da ukiza która zrobi chwilowy skok? -
Karrrmelka,
Kurcze a to mnie nastraszylas. Mowisz brac cala tabletke? A jak obnize za bardzo, czy to raczej niemozliwe?
espoir, no zobaczymy jak to bedzie. To moja pierwsza ciaza i wszystko porownuje z tym co pamietam z Polski gdy moja przyjaciolka byla w ciazy i co rusz miala wszystko sprawdzane. Ja zawsze wole chuchac na zimne, dlatego moze panikuje

-
Karolcia, Twój brzuch zawsze mi się wydawał taaaki ogrooomny jak wrzucałaś zdjęcia. A teraz tak patrzę i patrzę... Mój jest chyba identyczny xD Chyba nagle Klemek bardzo podrósłKarollinax26 wrote:
Karollinax26 lubi tę wiadomość

-
Fasolka77 wrote:Nie wiem jak z filmem ale u nas sie robi dopłatę za zdjecie 3D po wizycie jak sie uda dzidzie uchwycic
To też nieźle.
U mnie na wizycie za każdym razem jak proszę o zdjęcie, to gin przełącza na te 3D i jak się udaje to robi zdjęcie i mi daje i nic nie dopłacam, taka wizyta kosztuje mnie 140.
-
Kasiulka90 wrote:Karolcia, Twój brzuch zawsze mi się wydawał taaaki ogrooomny jak wrzucałaś zdjęcia. A teraz tak patrzę i patrzę... Mój jest chyba identyczny xD Chyba nagle Klemek bardzo podrósł

Kasiunia, dla mnie to on jest duży i ciężki
Kiedy masz wizytę ?
Kasiulka90 lubi tę wiadomość

-
Chyba tak. Bo mi powiedzieli dzisiaj, że w szpitalu muszę podać przychodnie. Szpital tam wysyła kartę dziecka. A potem dopiero pospisuje się deklaracje do konkretnego pediatry.Blue2019 wrote:Tunia u mnie w szpitalu z tego co dobrze pamiętam pytają gdzie będę zapisywać do lekarza i oni informują przychodnie jak się dziecko urodzi A deklarację zapisu przy 1 wizycie składasz.
A co do położnej to u mnie samemu się nigdzie nie wędruje tylko u położnej którą pomaga mojemu lekarzowi wypisuje się papiery do kogo chcesz chodzić i ona już dalej to przekazuje gdzie trzeba
-
Tunia76 wrote:Położną załatwiłam. Chodzi o pediatrę. Powiedzieli mi, że dopiero po porodzie.
Tak bo w szpitalu podajesz tylko do jakiej przychodni zapiszesz dziecko i oni tam wysyłają kartę szczepień. Idziesz Po porodzie do przychodni i dopiero wybierasz pediatrę bo przecież pediatrę wybierasz dla dzidziusia a jego jeszcze nie ma
przychodnia będzie potrzebowała pewnie pesel maluszka - którego nie masz jeszcze
wiec dobrze Ci powiedzieli. Przed porodem trzeba po prostu zdecydować się na przychodnie
Tunia76 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Haha, no to już jest przegięcieDaffi wrote:Wiecej wielorodek znam co po 20min rodzily. Ba! Bedac u bratowej w odwiedziny byl taki zamęt na oddziale a sie okazalo ze dziewczyna normalnie na sali urodzila przez sen.. Sasiadka z sali zaniepokoila sie ze przez sen ta wydaje jakies odglosy i jak zglosila to juz bylo po fakcie :p to dopiero porod marzenie.. Spac i rodzic i bez bólu ze szczęśliwym finałem

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja koleżanka nie chciała w nocy budzić położnej (mała Miejscowość) bo ja bolało i myślała że chce się załatwić... I poszła do toalety szpitalnej.. Ciśnie.. Ciśnie.. Mówi mi potem czmeu ta 2 nie idzie.. Dotyka ręką a tam Główka.. To już położna obudzila.. Dostała taki ochrzan biedna od położnej. Wiecie co by było gdyby urodziła do toalety a polozna spała!!??
-
Też od kilku dni mam większe zapotrzebowanie. Ale to dobrze bo wcześniej trochę za mało piłam bo nie czulam potrzebyBlue2019 wrote:Czy was też tak suszy dziewczyny???.naprawdę dużo pije i normalnie ciągle mam sucho w buzi ,i tak.od kilku dni jakie to denerwujące

-
nick nieaktualny
-
Karmelka,myśle,że taka rada do obcej osoby "bierz całą tabletkę,bo ja biore juz ileś tam lat" podczas gdy lekarz jej kazał pół to chyba troche niebezpieczne..
Nie wiem,może się nie znam,ale nie bawmy się w doktorów ,bo można komuś zrobić krzywdę.
Blue2019, espoir, Paula 90, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość