X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i skoro to Twoje pierwsze dziecko to raczej dostaniesz 500£ wyprawki.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja mam 164cm, waga przed ciążą u położnej 48kg, teraz 54kg. Moja waga w domu pokazuje zawsze 2 kg mniej niż ta u położnej. Mi jak narazie ginekolog nie mówiła nic na temat tego, że nie dam rady sn.
    Moja siostra jest podobnej postury do mnie ( trochę wyższa i cięższa). Pierwszy poród miała przez cc, powiedzieli jej, że ma za wąski kanał rodny. Drugi poród dała radę sn. Dzieci z wagą 3200g. Ja chyba jak mi powiedzą, że jest na granicy to będę chciała spróbować sn

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

Ty to jesteś sexy mamuska.normalnie !! Eeejjj zazdro !! :) Ja to jak słoń albo gorzej haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 ja się im wpierdziela w cięcie i szycie nie będę. Ale na resztę już chce mieć wpływ. Nie chcę żeby ją ubierali czy owijali w rzeczy że szpitala gdzie się mnożą bakterie. Nie wiadomo w czym prane. Bo na pewno nie w dzidziusia czy loveli haha

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    chce_byc_mama pamiętaj tylko, że podczas tych trzech miesięcy bezpłatnych i tak zbiera Ci się urlop i należą Ci się za niego pieniądze.

No to prawda. Wiec jesli zdecydowalabym sie zrezygnowac z pracy to lepiej juz najpierw wziac te 3 miesiace bezplatnego to chociaz za urlop troche wpadnie :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo "wymogow" po porodzie to ja mam właściwie do tego lekkie podejście uważam że w szpitalu pracuje na tyle.wykwalifikowana kadra że wiedzą co robią. Teraz na dokarmianie trzeba podpisać zgodę nic nie robią za plecami u mnie w szpitalu jak pytają o kąpiel to przy tobie kapia bo w każdej sali są przeijako-wanienki i prysznic obok naszych łóżek. Po cc jak będzie miał kto że mną siedzieć to dziecko zostanie na sali ok nie to niestety będą musiały zabrać i przynosić na karmienie bo z bezwladnymi nogami daleko nie pójdę :D pionizowac i tak będą po 12 godzinach A tak to będę się modlić żeby za mocno nie bolało, na noc podpisze zgodę na karmienie dziecka bo będzie i tak on u pielęgniarek A ja będę spać i wtedy na następny dzień rano przywiozła dziecko gdzieś koło.7 o wtedy się jazda zacznie . Tak w skrócie to u mnie będzie wyglądać według mojego planu i praktyk szpitalnych

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ty to rewelka wyglądasz! Ale właśnie ja tez już to napicie skóry czuję i ten pierwszy rozstęp na brzuchu też jest więc już mnie to dobija :(

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Lili ja mam 164cm, waga przed ciążą u położnej 48kg, teraz 54kg. Moja waga w domu pokazuje zawsze 2 kg mniej niż ta u położnej. Mi jak narazie ginekolog nie mówiła nic na temat tego, że nie dam rady sn.
    Moja siostra jest podobnej postury do mnie ( trochę wyższa i cięższa). Pierwszy poród miała przez cc, powiedzieli jej, że ma za wąski kanał rodny. Drugi poród dała radę sn. Dzieci z wagą 3200g. Ja chyba jak mi powiedzą, że jest na granicy to będę chciała spróbować sn

Ja mam taki sam wzrost jak Ty i obecnie ważę 51. Moja gin też mi nic nie mówiła ale na wizycie w poniedziałek będę pytać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i doczytałam jeszcze...
    jak chcesz badania na tarczycę to proś położną. moja bez problemu mi krew pobierała. a żeby mieć krzywą musisz ściemnić, że ktoś w rodzinie ma cukrzycę - wtedy robią ;) lub musisz mieć BMI powyżej 30.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Blue2019 ja się im wpierdziela w cięcie i szycie nie będę. Ale na resztę już chce mieć wpływ. Nie chcę żeby ją ubierali czy owijali w rzeczy że szpitala gdzie się mnożą bakterie. Nie wiadomo w czym prane. Bo na pewno nie w dzidziusia czy loveli haha

U nas ubierają szpitalne ubranka na czas pobytu ponieważ nie odpowiadają za prywatne rzeczy i wszystkie ich ciuszki wiadomo są strezylizowane czy jakoś tak , i tak jestem tam dwa dni to właściwie nie przeszkadza mi to , na wyjście ubieram swoje ciuszki dla małego w domu je ściągam małego kapie bez problemu :)

Ja przy trzecim dziecku się nie spinam tego małego wrzaskuna będę poznawać całe mnóstwo czasu :)

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    i skoro to Twoje pierwsze dziecko to raczej dostaniesz 500£ wyprawki.

ojj przydaloby sie akurat na wozek:)

No ale niestety tu nie ma czegos takiego. £500 wyprawki przysluguje tylko tym, ktorzy juz pobieraja jakies zasilki ze wzgledu na niskie zarobki. Nam nic nie przysluguje:(

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karolina

Ty to jesteś sexy mamuska.normalnie !! Eeejjj zazdro !! :) Ja to jak słoń albo gorzej haha

Nie mów, że jak słoń! :) na pewno wyglądasz wyjątkowo, jak każda ciężarna kobietka!
    Moja taka natura, że jem ile chce a tego po mnie nie widać.

Blue2019 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 każda z nas dostosowuje się do szpitala w którym chciałaby rodzić. Ja nie podważam kompetencji lekarzy w szpitalu, który wybrałam. Ja spisze moje oczekiwania bo wiem czego oczekuje. A jak będą spisane a ja zapomnę języka to położne sobie przeczytają. Po to jest to świetne "narzędzie pracy", które nazywa się planem porodu. I na szkole rodzenia powiedzieli że jest ważny. Zawsze lepiej mieć niż nie mieć. Ot co.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, plan porodu masz ze SR, z internetu czy sama będziesz tworzyć ? ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Blue2019 każda z nas dostosowuje się do szpitala w którym chciałaby rodzić. Ja nie podważam kompetencji lekarzy w szpitalu, który wybrałam. Ja spisze moje oczekiwania bo wiem czego oczekuje. A jak będą spisane a ja zapomnę języka to położne sobie przeczytają. Po to jest to świetne "narzędzie pracy", które nazywa się planem porodu. I na szkole rodzenia powiedzieli że jest ważny. Zawsze lepiej mieć niż nie mieć. Ot co.

Zgadzam się jak najbardziej jeśli mamy możliwości i pole manewru to jak najbardziej należy z tego korzystać i zrobić wszystko w zgodzie ze sobą bo to jest najważniejsze :)

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pamiętam jak to jest, bo trochę czasu minęło, ale nie słyszałam jeszcze od żadnego znajomego, żeby odmówili tego. tylko papiery trzeba było wysłać w odpowiednim czasie.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, plan porodu masz ze SR, z internetu czy sama będziesz tworzyć ? ;)
    Nie wymyślili takie co by moje wymagania ogarną haha. Będę pisała sama w oparciu o plan porodu ze strony rodzić po ludzku. MoE siądę do tego z mężem jakoś na weekendzie jak napiszę to wrzucę

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue jak najbardziej powielilabym co piszesz ja chcę tylko szybką pionizacje. Max 6 godz. No może 8 zniose.. Ale ani minuty dłużej. Jak będę się czuła tak jak zawsze oczywiście. No i kangurowanie po cc przez malza i mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bym chciała 8 marca!!! Będę miała 35+0 a jakos wtedy będę czuła się bezpiecznie bo do porodu będzie tak nie wiele

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Blue jak najbardziej powielilabym co piszesz ja chcę tylko szybką pionizacje. Max 6 godz. No może 8 zniose.. Ale ani minuty dłużej. Jak będę się czuła tak jak zawsze oczywiście. No i kangurowanie po cc przez malza i mnie :)

A ja tam z chęcią poleze bo za każdym razem czułam się marnie i nawet po 12 godzinach nie byłam na siłach funkcjonować A jak ołączyli mi cewnik to się modlilam żeby mi się za szybko siku nie zachciało bo nie dam rady wstać w dodatku ostatnie jedzenie zawsze się je wieczorem dzień przed operacją i to jescze lekkie A do północy pozwalają wodę tylko pić calybdzien po operacji ani grama jedzenia dopiero na następny dzień więc ja totalnie siły nie mialam

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ