X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa ze szczepieniem. Zrobiła mi się opryszczka. Malutka, nakleilam plaster. Zejdzie w parę dni. Ale muszę poczekać.

Tak to się właśnie moje plany układają. I cukier od razu 99.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No i dupa ze szczepieniem. Zrobiła mi się opryszczka. Malutka, nakleilam plaster. Zejdzie w parę dni. Ale muszę poczekać.

shit!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Współczuję. Ale cukier z nerwów taki 99 czy od czego? Jestem totalnym laikiem więc się pytam. Nigdy nie miałam do czynienia z cukrzyca

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mnie dziś znowu nieprzespana noc przez zgagę o ogólnie jakoś trudno mi było zasnąć.
    Teraz właśnie panowie na dachu ściągają starą blachę do gołych krokwi i będą dziś wszystkie warstwy na nowo układać. Wczoraj robili w innej części bloku to widziałam przez okno. Dzisiaj słyszę wprost nad głową.
    Chyba trzeba dziś wyjść z domu żeby nie siedzieć w tym hałasie cały czas.
    Pocieszam się że bardzo sprawie im idzie i jutro nad połową mieszkania dach będzie już zrobiony :)

Leżę jeszcze, ale plecy mnie tak bolą, nie wiem, może to wina kanapy a nie ciąży. Przyzwyczaiłam się spać na wygodnym materacu a tu chwilowa zmiana.
    Wczoraj mi dostarczyli materac do łóżka, po weekendzie będziemy już spać na nim bo był zrolowany i musi nabrać kształtu. Ciekawe czy ból minie bo nie mam na niego pomysłu. W ciągu dnia na szczęście przechodzi jak się rozruszam.

Próbuję was nadrabiać ale trudno to zrobić, bo nie siedzę na forum przez cały dzień a tu tyle różnych tematów i informacji.
    Jak pisałyście o tym pierwszym porodzie na marcówkach to powiedziałam o tym mężowi, chyba coś do niego dotarło że nasz czas też już się zbliża i to wielkimi krokami :)

Wczoraj siedziałam trochę nad projektem naszej sypialni. Pokój jest trudny w ustawieniu bo na jednej ścianie ma drzwi e rogu, na drugiej okno i kaloryfer, na trzeciej okno z drzwiami balkonowymi a czwarta jest cała bez otworów ale znajduje się między drzwiami do pokoju a drzwiami balkonowymi. Trudno meble poustawiać żeby wszędzie było wygodne przejście. No ale robię model 3D i mierzę odległości, byle jakoś było w miarę komfortowo :)
    Czy któraś używała może komodę/przewijak dla dziecka z Ikea SUNDVIK? Zastanawiam się czy ten blat jest bardzo wystający fo przodu i czy nie wystarczyłaby wersja bez tej "dostawki" rozkładanej, jakby ją tak zdemontować. Mało mam miejsca w przejściu i taki mebel krótszy byłby idealny. Podoba mi się jeśli chodzi o wygląd i jest trochę przydatnych szuflad :)

Ale się rozpisałam... Miłego dnia dziś życzę wszystkim! W Krakowie dziś od rana słoneczko świeci :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Współczuję. Ale cukier z nerwów taki 99 czy od czego? Jestem totalnym laikiem więc się pytam. Nigdy nie miałam do czynienia z cukrzyca
    Wydaje mi się (ale to moja teoria) że aktywacja wirusa opryszczki spowodowała zmiany w organizmie które odbiły się w cukrach. Poziom cukru lubi się wahać nawet przy zwykłym przeziębieniu. A opryszczka to poważniejsze gówno
    Będę obserwować, bo się nie zdenerwowałam. Ot, będę musiała poczekać tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pozwoliłam sobie na dwa batoniki do drugiego śniadania...i ten hot dog, bałam się cukrów rano ale 85 nie jest źle ... Teraz letrox śniadanko i....może drzemka. Nie wyspałam się dzisiaj, moja córcia przyzwyczają mamę. Nie śpimy do około 1 bo mała się bawi w najlepsze i wstaje przed 6 i do 7 imprezka.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu kanapa na pewno wpływa na ból pleców , a ciaza pewnie ten ból potęguje. My z mężem na święta spaliśmy 2 tyg na naszym materacu u rodziców jest miększy niż ten w domu tutaj i bardzo nas plecy bolaly nie tylko mnie.

A jak wyprawka? Zamówiłaś już wszystko?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski help...

wózek i fotelik mam w takich kolorach:
    525b54c507ab3aa0med.jpg

8cd87aa826a5fd0bmed.jpg

rozważam takie torby, pasują w ogóle?:

tańsza i większa, z poliestru
    https://allegro.pl/oferta/makaszka-shopper-bag-torba-do-wozka-organizer-7767771619

mniejsza i droższa, ze skóry ekologicznej

https://allegro.pl/oferta/makaszka-torebka-do-wozka-organizer-maly-ksiaze-7261301106

albo takie:
    https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-wzory-joie-adamex-bebetto-i-inne-7788075597
    https://allegro.pl/oferta/skip-hop-torba-do-wozka-duo-signature-grey-melange-7120649111?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMzUzNzE3OTAAMjk0MjU1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=dc09483f-8c64-4249-bb71-d8f6cd8eaad6

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć, mnie dziś znowu nieprzespana noc przez zgagę o ogólnie jakoś trudno mi było zasnąć.
    Teraz właśnie panowie na dachu ściągają starą blachę do gołych krokwi i będą dziś wszystkie warstwy na nowo układać. Wczoraj robili w innej części bloku to widziałam przez okno. Dzisiaj słyszę wprost nad głową.
    Chyba trzeba dziś wyjść z domu żeby nie siedzieć w tym hałasie cały czas.
    Pocieszam się że bardzo sprawie im idzie i jutro nad połową mieszkania dach będzie już zrobiony :)

Leżę jeszcze, ale plecy mnie tak bolą, nie wiem, może to wina kanapy a nie ciąży. Przyzwyczaiłam się spać na wygodnym materacu a tu chwilowa zmiana.
    Wczoraj mi dostarczyli materac do łóżka, po weekendzie będziemy już spać na nim bo był zrolowany i musi nabrać kształtu. Ciekawe czy ból minie bo nie mam na niego pomysłu. W ciągu dnia na szczęście przechodzi jak się rozruszam.

Próbuję was nadrabiać ale trudno to zrobić, bo nie siedzę na forum przez cały dzień a tu tyle różnych tematów i informacji.
    Jak pisałyście o tym pierwszym porodzie na marcówkach to powiedziałam o tym mężowi, chyba coś do niego dotarło że nasz czas też już się zbliża i to wielkimi krokami :)

Wczoraj siedziałam trochę nad projektem naszej sypialni. Pokój jest trudny w ustawieniu bo na jednej ścianie ma drzwi e rogu, na drugiej okno i kaloryfer, na trzeciej okno z drzwiami balkonowymi a czwarta jest cała bez otworów ale znajduje się między drzwiami do pokoju a drzwiami balkonowymi. Trudno meble poustawiać żeby wszędzie było wygodne przejście. No ale robię model 3D i mierzę odległości, byle jakoś było w miarę komfortowo :)
    Czy któraś używała może komodę/przewijak dla dziecka z Ikea SUNDVIK? Zastanawiam się czy ten blat jest bardzo wystający fo przodu i czy nie wystarczyłaby wersja bez tej "dostawki" rozkładanej, jakby ją tak zdemontować. Mało mam miejsca w przejściu i taki mebel krótszy byłby idealny. Podoba mi się jeśli chodzi o wygląd i jest trochę przydatnych szuflad :)

Ale się rozpisałam... Miłego dnia dziś życzę wszystkim! W Krakowie dziś od rana słoneczko świeci :)

Basia kto jak kto ale z Ciebie fachura to dasz radę wszystko poustawiać!
    ja patrzyłam na przewijaki w IKEA i jak dla mnie masakra.. albo za dużo wystają albo komoda musi odstawać od ściany albo te nakładki to jakieś takie dmuchane materacyki albo za małe i jeżdżą po całym przewijaku.. ja się zdecydowałam na osobną półko- przewijak z Klupsia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:55

B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja po sniadaniu,odprawieniu córki do szkoły i tuż przed dalszym spaniem ;)

Oj tak...złe łóżko do spania to katorga i dla moich pleców...wystarczyły mi krótkie wakacje u mamy gdzie spaliśmy na wersalce i już ledwo chodziłam...

Jeszcze chwila i marzec dziewczyny :) cieszę siębo wtedy ostatecznie kupimy wszystko czego nam brakuje czyli wszystko poza ciuszkami i szumisiem bo tylko to mamy :)

Fasolka i inne mamy z insuliną - trzymacie się sztywno jednej godziny wieczornej iniekcji? jecie jeszcze coś po ostatnim "strzale"?
    Ja robię między 22 a 22.30 bo spać chodzimy ok.1 codziennie albo i dalej chwilkę.A kolacje jem jedną ok.21.30-22

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:47

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu kanapa na pewno wpływa na ból pleców , a ciaza pewnie ten ból potęguje. My z mężem na święta spaliśmy 2 tyg na naszym materacu u rodziców jest miększy niż ten w domu tutaj i bardzo nas plecy bolaly nie tylko mnie.

A jak wyprawka? Zamówiłaś już wszystko?
    To już niedługo i będziemy spać na wygodnym materacu, mam nadzieje że pomoże :)
    Wyprawka prawie gotowa, ale właśnie nie mam jeszcze całej sypialni, meble będą za 2 tygodnie i dopiero wtedy kupimy te dla małej + materac. Do tego trzeba będzie te prześcieradła i całe wyposażenie potrzebne kupić. Z aptecznych rzeczy mi kilku brakuje ale wydaje mi się że to co do szpitala to już prawie mam.
    Dla siebie nie mam klapków gumowych do szpitala i biustonoszy do karmienia.
    Wczoraj zaczęłam pranie, może dziś zacznę prasowanie :)
    Jadę też dziś po materiały i w sobotę będę u mamy to będziemy szyć dla Zosi! Może się nauczę wreszcie obsługi maszyny :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis maraton po lekarzach, rano ginekolog a potem dentysta

ciesze sie na gina , niby bylam niecale 2 tygodnie temu, ale teraz maluszek jakos malo aktywny i niechce sie ruszac, wiec lepiej jak wszystko posprawdza

do dentysty jade, ale bede blagac zeby mi nic nie robila :) do porodu jeszcze wytrzymam....2 miesiace temu pamietacie rozbolal mnie zab, zatrula mi go i od tego czasu spokoj, nie boli.....nie chcialabym zeby sie dzis w nim grzebala...jak nie boli to po co......

Jak maly sie nie rusza to przychodza mi do glowy dziwne mysli i niepokoje :(
    zeby juz ten ten 37 tydzien .....

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka torba mi sie bardziej podoba z eko skory, ale ta cennna :)

z poliestru sa brzydkie te pasy ktore ida wzdluz calej torby

praktyczniejsza bedziesz miec wieksza torbe, bo zawsze jest cos do upchniecia :) a pamietaj ze oprocz rzeczy dzieka bedziesz tam tez nosila swoje rzeczy.....portfel dokumenty czy okulary itp......wiec lepsza wieksza

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - insulina po 22, zwykle między 22 a 22:30. Spać idę chwilę po podaniu insuliny. Jak zjem posiłek o 21 to już nic nie jem a jeśli jadłam przed 20 to po podaniu insuliny idę do kuchni po chleb z masłem i do łóżka.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka mi się podoba najbardziej ta torba w kwiaty.
    Wózek i fotelik masz w neutralnych kolorach więc każda torba bedzie pasować.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski help...

wózek i fotelik mam w takich kolorach:
    525b54c507ab3aa0med.jpg

8cd87aa826a5fd0bmed.jpg

rozważam takie torby, pasują w ogóle?:

tańsza i większa, z poliestru
    https://allegro.pl/oferta/makaszka-shopper-bag-torba-do-wozka-organizer-7767771619

mniejsza i droższa, ze skóry ekologicznej

https://allegro.pl/oferta/makaszka-torebka-do-wozka-organizer-maly-ksiaze-7261301106

albo takie:
    https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-wzory-joie-adamex-bebetto-i-inne-7788075597
    https://allegro.pl/oferta/skip-hop-torba-do-wozka-duo-signature-grey-melange-7120649111?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMzUzNzE3OTAAMjk0MjU1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=dc09483f-8c64-4249-bb71-d8f6cd8eaad6
    Oglądałam obie makaszki na żywo, bo chciałam je kupić ale duża dla mnie za duża tak przy moim wózku by mi się obijała o kolana, a organizer za mały dla mnie. Co mi tam wejdzie jeden pampers :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    witam się i ja po sniadaniu,odprawieniu córki do szkoły i tuż przed dalszym spaniem ;)

Oj tak...złe łóżko do spania to katorga i dla moich pleców...wystarczyły mi krótkie wakacje u mamy gdzie spaliśmy na wersalce i już ledwo chodziłam...

Jeszcze chwila i marzec dziewczyny :) cieszę siębo wtedy ostatecznie kupimy wszystko czego nam brakuje czyli wszystko poza ciuszkami i szumisiem bo tylko to mamy :)

Fasolka i inne mamy z insuliną - trzymacie się sztywno jednej godziny wieczornej iniekcji? jecie jeszcze coś po ostatnim "strzale"?
    Ja robię między 22 a 22.30 bo spać chodzimy ok.1 codziennie albo i dalej chwilkę.A kolacje jem jedną ok.21.30-22

Mama ja już nie jem nic po 20- o 20 kolacja i koniec bo nie jestem potem głodna i tak mi znajoma diabetolog powiedziała.. nie jedz jak nie jesteś głodna... iniekcja ok 22-23:30

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) na wczoraj jak na złość nie mogłam zaś ać i buszowalam po gemini i allegro aż w końcu udało się usnąć o 5 siusiu bo jak inaczej. Może jestem monotematyczna i nudna ale o 7.45 wstał mój budzik krzycząc mi do ucha mamoooo dzieeeeennnn !!

3mam kciuki za wszystkie wizyty i czekamy na same dobre wieści ;)

P.s przez ten paskudny antybiotyk straciłam smak normalnie blee

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To już niedługo i będziemy spać na wygodnym materacu, mam nadzieje że pomoże :)
    Wyprawka prawie gotowa, ale właśnie nie mam jeszcze całej sypialni, meble będą za 2 tygodnie i dopiero wtedy kupimy te dla małej + materac. Do tego trzeba będzie te prześcieradła i całe wyposażenie potrzebne kupić. Z aptecznych rzeczy mi kilku brakuje ale wydaje mi się że to co do szpitala to już prawie mam.
    Dla siebie nie mam klapków gumowych do szpitala i biustonoszy do karmienia.
    Wczoraj zaczęłam pranie, może dziś zacznę prasowanie :)
    Jadę też dziś po materiały i w sobotę będę u mamy to będziemy szyć dla Zosi! Może się nauczę wreszcie obsługi maszyny :)
    No właśnie co chcesz uszyć??
    Kurcze ja sama z chęcią bym naszyła różnych pierdołek w kompozycjach jakie tylko mi się podobają. W M1 widziałam tam cudne materiały na stoisku wszystkie kolory minky jakie istnieja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:04

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka torba mi sie bardziej podoba z eko skory, ale ta cennna :)

z poliestru sa brzydkie te pasy ktore ida wzdluz calej torby

praktyczniejsza bedziesz miec wieksza torbe, bo zawsze jest cos do upchniecia :) a pamietaj ze oprocz rzeczy dzieka bedziesz tam tez nosila swoje rzeczy.....portfel dokumenty czy okulary itp......wiec lepsza wieksza

no ja się zakochałam w obu z Makaszki :) też uważam, że ta większa lepsza.. w sumie chyba nie ma różnicy w użytkowaniu między skórą ekologiczną a poliestrem? poprosiłam sprzedawcę o fotki jak sie na wózku ta większa prezentuje i chyba się na nią zdecyduję :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ