Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:a ja dzis maraton po lekarzach, rano ginekolog a potem dentysta
ciesze sie na gina , niby bylam niecale 2 tygodnie temu, ale teraz maluszek jakos malo aktywny i niechce sie ruszac, wiec lepiej jak wszystko posprawdza
do dentysty jade, ale bede blagac zeby mi nic nie robilado porodu jeszcze wytrzymam....2 miesiace temu pamietacie rozbolal mnie zab, zatrula mi go i od tego czasu spokoj, nie boli.....nie chcialabym zeby sie dzis w nim grzebala...jak nie boli to po co......
Jak maly sie nie rusza to przychodza mi do glowy dziwne mysli i niepokoje
zeby juz ten ten 37 tydzien .....
Kochana ząb po zatruciu trzeba leczyć. Jest to niestety potencjalne źródło zakażenia dla całego organizmu, zwłaszcza niebezpieczne dla maluszka. Skoro był zatruty to musiał być stan zapalny i bakterie. Teraz są tam tkanki martwe, które się będą rozkładać, bakterie namnażać. Wiem, że skoro nie boli to już się o tym zapomina, ale on się może uaktywnić w każdym momencie, zwłaszcza jak masz poród przed sobą
-
A ja dzis nie spalam od 3 w nocy. Masakra. Nie spie jak susel i byle co jest mnie w stanie wybudzic. Np. Ze maz sie polozy na drugi bok, albo zachrapie
choc on raczej nie chrapie ale zdaza mu sie jak jest zmeczony. Rano nie bylam w stanie zwlec sie z lozka, mimo ze nie spalam to nie chcialo mi sie isc mierzyc cukru o 7:30 i zmierzylam troche pozniej. Oczywiscie cukier wysoki 97, ale tez mam taka teorie ze wybija mi z glodu. Moja dietetyk napisala mi, zebym cukier mierzyla w tym tygodniu nawet co dwa dni, ale sprobowala sie wyspac. Tyle ze ja nie od mierzenia cukru nie spie. Nie wiem wlasciwie juz od czego, moze nawykowo. Ona twierdzi ze infekcja czy opryszczka czy niespanie nawet jak sie nie ma cukrzycy podwyzszy cukier. Jak nie spie iles godzin przed pomiarem to moze nie byc on wiarygodny, bo z glodu wybija cukier. Na szczescie ta dietetyczka jest zdania ze jak cukier bedzie po 100 i wiecej to insulina. A u mnie jest utrudniony pomiar, jak sie budze w srodku nocy i juz nie spie od kilku godzin i potem mierze. Musialabym nie jesc drugiej kolacji, a mi sie chce.
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:No właśnie co chcesz uszyć??
Kurcze ja sama z chęcią bym naszyła różnych pierdołek w kompozycjach jakie tylko mi się podobają. W M1 widziałam tam cudne materiały na stoisku wszystkie kolory minky jakie istnieja
Jadę do hurtowni tkanin w okolicach ronda Matecznego, podobno duży wybór jest.
Jak mi się spodoba to się przerzucę na trudniejsze rzeczy potem
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Anete wrote:Kochana ząb po zatruciu trzeba leczyć. Jest to niestety potencjalne źródło zakażenia dla całego organizmu, zwłaszcza niebezpieczne dla maluszka. Skoro był zatruty to musiał być stan zapalny i bakterie. Teraz są tam tkanki martwe, które się będą rozkładać, bakterie namnażać. Wiem, że skoro nie boli to już się o tym zapomina, ale on się może uaktywnić w każdym momencie, zwłaszcza jak masz poród przed sobą
masz racje kochana, no zrobie to co bedzie konieczne i co powie lekarz......byl w nim mega stan zapalny, myslalam ze do rana do wizyty u dentysty nie dozyjei wlasnie tak jak mowisz uaktywnil sie w najmniej spodziewanym momencie
-
bardzo Was podziwiam, jak tak czytam, że w trakcie bóli myślałyście o maluszkach... moje myśli krążyły tylko wokół tego, że to piekło nigdy się nie skończy, a podczas skurczy chciałam umrzeć...
twarde babki z Was, serio. albo ze mnie miękka bułaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:16
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
stresant wrote:Fasolka torba mi sie bardziej podoba z eko skory, ale ta cennna
z poliestru sa brzydkie te pasy ktore ida wzdluz calej torby
praktyczniejsza bedziesz miec wieksza torbe, bo zawsze jest cos do upchnieciaa pamietaj ze oprocz rzeczy dzieka bedziesz tam tez nosila swoje rzeczy.....portfel dokumenty czy okulary itp......wiec lepsza wieksza
już chyba decyzja zapadła!!! Będzie ta cenniejszaMały Książe
stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:masz racje kochana, no zrobie to co bedzie konieczne i co powie lekarz......byl w nim mega stan zapalny, myslalam ze do rana do wizyty u dentysty nie dozyje
i wlasnie tak jak mowisz uaktywnil sie w najmniej spodziewanym momencie
Trzymam kciuki za wizyty, będzie dobrze -
malutka_mycha wrote:Wiewiórka mam nadzieję że nie ucichnie tutaj i właśnie będziemy taka grupa wsparcia dla siebie. I jeżeli chodzi o aktywność i o dzieci
Daffi a co się robi z tą Tantum Rosa po porodzie? To są chyba jakieś saszetki?malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:no ja też sobie nie wyobrażam, że po porodzie forum ucichnie.. pewnie będzie mniej czasu ale dla mnie teraz to codzienność
a Wasze rady mega cenne! normalnie jesteście jak położne i lekarze w jednym
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karmelllka90 wrote:Oglądałam obie makaszki na żywo, bo chciałam je kupić ale duża dla mnie za duża tak przy moim wózku by mi się obijała o kolana, a organizer za mały dla mnie. Co mi tam wejdzie jeden pampers
o to musze obczaić gdzie oni mają w Łodzi sklep...Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Misiabella wrote:Z moim pracodawca sie raczej nie skontaktuja...Przebywa w Dubaju, a mieszka bardziej na stale w Indiach
A ksiegowy to firma zewnetrzna. Stare biuro wynajmuja i chyba maja gdzies czy cos tam do nich przychodzi czy nie. Ja z „szefowa”, czyli z zona szefa bedaca prokurentemw firmie kontaktuje sie przez fejsbuka...
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Współczuję. Ale cukier z nerwów taki 99 czy od czego? Jestem totalnym laikiem więc się pytam. Nigdy nie miałam do czynienia z cukrzyca
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka no i dobrze raz sie zyje, a taka torbe to ze 2 lata ponosisz jak nic jak nie dluzej
Ja wlasnie wybieram material, bo bede szyc torbe
u nas w miescie 2 sklepy z materialami na krzyz, wiec duzego wyboru nie ma....a na internecie tez bieda z nedza.....zobaczymyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Wiecie, że opryszczka u mamy jest czynnikiem ryzyka w wystąpieniu głuchoty u dziecka?
Właśnie oglądałam kartę mojej chrześniaczki, miała dodatkowe badanie (poza tym od WOŚP) i właśnie jako wskazanie była opryszczka ust w ciąży.
Bedziesz szczepic Dziecko? Pamiętaj ze jest narazone na skutki uboczne po szczpieniu.. Istnieje tez ryzyko autyzmuKarmelllka90, mysla.nieskalana, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny puchne
jest na to jakas rada?? Naprawde duzo pije. A dzis stopy opichniete, dlonie tez, szczegolnie lewa, kolan niedługo nie będzie widac
no i twarz opuchnięta, jedyny plus to pełniejsze usta - Karmelka tez ni sie to podoba
ech... aż trudno na sibie patrzeć.
Poza tym mam juz 15,3 kg na plusie, obw. brzucha 96 cm -
espoir wrote:podobno tylko pierwsza opryszczka jest groźna w ciąży. w sensie chyba pierwsza w życiu.
To troszke tak jakby napisac ze kazda nasza choroba ma wplyw na dziecko jego rozwoj i sluch i ta ktora zachoruje ma juz drzec ze strachu co bedzie. Ile kobiet musi przyjac antybiotyki.. Nie popadajmy w paranoje i nie straszmy sie wzajemnie.
Siedzę jeszcze na innym forum kwietniowek i nie znam czegoś takiego by ktoś komuś ciagle sprzedawał takie rewelacje.