X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a ja dzis maraton po lekarzach, rano ginekolog a potem dentysta

ciesze sie na gina , niby bylam niecale 2 tygodnie temu, ale teraz maluszek jakos malo aktywny i niechce sie ruszac, wiec lepiej jak wszystko posprawdza

do dentysty jade, ale bede blagac zeby mi nic nie robila :) do porodu jeszcze wytrzymam....2 miesiace temu pamietacie rozbolal mnie zab, zatrula mi go i od tego czasu spokoj, nie boli.....nie chcialabym zeby sie dzis w nim grzebala...jak nie boli to po co......

Jak maly sie nie rusza to przychodza mi do glowy dziwne mysli i niepokoje :(
    zeby juz ten ten 37 tydzien .....

Kochana ząb po zatruciu trzeba leczyć. Jest to niestety potencjalne źródło zakażenia dla całego organizmu, zwłaszcza niebezpieczne dla maluszka. Skoro był zatruty to musiał być stan zapalny i bakterie. Teraz są tam tkanki martwe, które się będą rozkładać, bakterie namnażać. Wiem, że skoro nie boli to już się o tym zapomina, ale on się może uaktywnić w każdym momencie, zwłaszcza jak masz poród przed sobą

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka obie makaszki ładne. Wózek masz stonowany to każda torba będzie pasować :) aczkolwiek dla mnie te torby by były za duże

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis nie spalam od 3 w nocy. Masakra. Nie spie jak susel i byle co jest mnie w stanie wybudzic. Np. Ze maz sie polozy na drugi bok, albo zachrapie ;) choc on raczej nie chrapie ale zdaza mu sie jak jest zmeczony. Rano nie bylam w stanie zwlec sie z lozka, mimo ze nie spalam to nie chcialo mi sie isc mierzyc cukru o 7:30 i zmierzylam troche pozniej. Oczywiscie cukier wysoki 97, ale tez mam taka teorie ze wybija mi z glodu. Moja dietetyk napisala mi, zebym cukier mierzyla w tym tygodniu nawet co dwa dni, ale sprobowala sie wyspac. Tyle ze ja nie od mierzenia cukru nie spie. Nie wiem wlasciwie juz od czego, moze nawykowo. Ona twierdzi ze infekcja czy opryszczka czy niespanie nawet jak sie nie ma cukrzycy podwyzszy cukier. Jak nie spie iles godzin przed pomiarem to moze nie byc on wiarygodny, bo z glodu wybija cukier. Na szczescie ta dietetyczka jest zdania ze jak cukier bedzie po 100 i wiecej to insulina. A u mnie jest utrudniony pomiar, jak sie budze w srodku nocy i juz nie spie od kilku godzin i potem mierze. Musialabym nie jesc drugiej kolacji, a mi sie chce.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że opryszczka u mamy jest czynnikiem ryzyka w wystąpieniu głuchoty u dziecka?
    Właśnie oglądałam kartę mojej chrześniaczki, miała dodatkowe badanie (poza tym od WOŚP) i właśnie jako wskazanie była opryszczka ust w ciąży.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No właśnie co chcesz uszyć??
    Kurcze ja sama z chęcią bym naszyła różnych pierdołek w kompozycjach jakie tylko mi się podobają. W M1 widziałam tam cudne materiały na stoisku wszystkie kolory minky jakie istnieja
    Na początek chcę coś prostego, żeby się nauczyć, a więc będą prześcieradła z gumką do gondoli w wózku :)
    Jadę do hurtowni tkanin w okolicach ronda Matecznego, podobno duży wybór jest.
    Jak mi się spodoba to się przerzucę na trudniejsze rzeczy potem :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Kochana ząb po zatruciu trzeba leczyć. Jest to niestety potencjalne źródło zakażenia dla całego organizmu, zwłaszcza niebezpieczne dla maluszka. Skoro był zatruty to musiał być stan zapalny i bakterie. Teraz są tam tkanki martwe, które się będą rozkładać, bakterie namnażać. Wiem, że skoro nie boli to już się o tym zapomina, ale on się może uaktywnić w każdym momencie, zwłaszcza jak masz poród przed sobą

masz racje kochana, no zrobie to co bedzie konieczne i co powie lekarz......byl w nim mega stan zapalny, myslalam ze do rana do wizyty u dentysty nie dozyje :) i wlasnie tak jak mowisz uaktywnil sie w najmniej spodziewanym momencie

• espoir Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo Was podziwiam, jak tak czytam, że w trakcie bóli myślałyście o maluszkach... moje myśli krążyły tylko wokół tego, że to piekło nigdy się nie skończy, a podczas skurczy chciałam umrzeć...

twarde babki z Was, serio. albo ze mnie miękka buła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:16

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka torba mi sie bardziej podoba z eko skory, ale ta cennna :)

z poliestru sa brzydkie te pasy ktore ida wzdluz calej torby

praktyczniejsza bedziesz miec wieksza torbe, bo zawsze jest cos do upchniecia :) a pamietaj ze oprocz rzeczy dzieka bedziesz tam tez nosila swoje rzeczy.....portfel dokumenty czy okulary itp......wiec lepsza wieksza

już chyba decyzja zapadła!!! Będzie ta cenniejsza :) Mały Książe :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    masz racje kochana, no zrobie to co bedzie konieczne i co powie lekarz......byl w nim mega stan zapalny, myslalam ze do rana do wizyty u dentysty nie dozyje :) i wlasnie tak jak mowisz uaktywnil sie w najmniej spodziewanym momencie

Trzymam kciuki za wizyty, będzie dobrze :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiewiórka mam nadzieję że nie ucichnie tutaj i właśnie będziemy taka grupa wsparcia dla siebie. I jeżeli chodzi o aktywność i o dzieci :)

Daffi a co się robi z tą Tantum Rosa po porodzie? To są chyba jakieś saszetki?
    Ja sie tym przemywalam. Nasiadowke ciezko zrobić jak masz obolale zszyte krocze. Dawalo ulge.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no ja też sobie nie wyobrażam, że po porodzie forum ucichnie.. pewnie będzie mniej czasu ale dla mnie teraz to codzienność :) a Wasze rady mega cenne! normalnie jesteście jak położne i lekarze w jednym :)
    ja bardzo się zawiodłam na forum po porodzie Bartusia i odeszłam wtedy. ale to przez jeden tekst za dużo...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądałam obie makaszki na żywo, bo chciałam je kupić ale duża dla mnie za duża tak przy moim wózku by mi się obijała o kolana, a organizer za mały dla mnie. Co mi tam wejdzie jeden pampers :)

o to musze obczaić gdzie oni mają w Łodzi sklep...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Z moim pracodawca sie raczej nie skontaktuja...Przebywa w Dubaju, a mieszka bardziej na stale w Indiach ;) A ksiegowy to firma zewnetrzna. Stare biuro wynajmuja i chyba maja gdzies czy cos tam do nich przychodzi czy nie. Ja z „szefowa”, czyli z zona szefa bedaca prokurentemw firmie kontaktuje sie przez fejsbuka...
    Ja bym złożyła i zobaczyla. Lepsze to niż nic.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Współczuję. Ale cukier z nerwów taki 99 czy od czego? Jestem totalnym laikiem więc się pytam. Nigdy nie miałam do czynienia z cukrzyca
    Nie sądzę by tak było. Ja mam teraz bolace gardlo a moj cukier zszedl na nizszy level i choroba mu nie przeszkadza i skokow nie powoduje. Ja myślę ze to takie oszukiwanie samej siebie.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka no i dobrze raz sie zyje, a taka torbe to ze 2 lata ponosisz jak nic jak nie dluzej :)

Ja wlasnie wybieram material, bo bede szyc torbe :)

u nas w miescie 2 sklepy z materialami na krzyz, wiec duzego wyboru nie ma....a na internecie tez bieda z nedza.....zobaczymy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wiecie, że opryszczka u mamy jest czynnikiem ryzyka w wystąpieniu głuchoty u dziecka?
    Właśnie oglądałam kartę mojej chrześniaczki, miała dodatkowe badanie (poza tym od WOŚP) i właśnie jako wskazanie była opryszczka ust w ciąży.
    Mam wrazenie ze próbujesz wystraszyc każdą ktora miala opryszczke. Ja myślę ze jakby usiadl lekarz na tym forum i po czytał niektore rzeczy zlapalby sie za glowe ile to kobiety potrafia sobie problemow wyszukać.
    Bedziesz szczepic Dziecko? Pamiętaj ze jest narazone na skutki uboczne po szczpieniu.. Istnieje tez ryzyko autyzmu :)

Karmelllka90, mysla.nieskalana, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno tylko pierwsza opryszczka jest groźna w ciąży. w sensie chyba pierwsza w życiu.

Karmelllka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puchne :( jest na to jakas rada?? Naprawde duzo pije. A dzis stopy opichniete, dlonie tez, szczegolnie lewa, kolan niedługo nie będzie widac :( no i twarz opuchnięta, jedyny plus to pełniejsze usta - Karmelka tez ni sie to podoba ;) ech... aż trudno na sibie patrzeć.
    Poza tym mam juz 15,3 kg na plusie, obw. brzucha 96 cm

ug378ribe4qdpu6z.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi weź Kobieto tak nie pisz, jeszcze ktoś to weźmie na poważnie :P

Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    podobno tylko pierwsza opryszczka jest groźna w ciąży. w sensie chyba pierwsza w życiu.
    Owszem pierwsza w ciąży jest niefajna ale i tak niebezpieczna dla dziecka jest opryszczka warg sromowych.

To troszke tak jakby napisac ze kazda nasza choroba ma wplyw na dziecko jego rozwoj i sluch i ta ktora zachoruje ma juz drzec ze strachu co bedzie. Ile kobiet musi przyjac antybiotyki.. Nie popadajmy w paranoje i nie straszmy sie wzajemnie.
    Siedzę jeszcze na innym forum kwietniowek i nie znam czegoś takiego by ktoś komuś ciagle sprzedawał takie rewelacje.

b2ujp2.png

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ