WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie szpital z II stopniem referencyjności jest.
    Jeśli będe już w terminie i wszystko będzie dobrze tak jak teraz też chcę rodzić w szpitalu z II stopniem. Bo akurat Żeromski w Krakowie ma II stopień

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - no to teraz już na spokojnie, jesteś w dobrych rękach :) trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na 99% do szpitala w Wałbrzychu bo tam III stopień referencyjności położniczego i neonatologicznego - głównie ze względu na tą cukrzycę - ponoć nigdy nie wiadomo jak to będzie z cukrem dziecka po porodzie.
    Ale w razie czego mam pod ręką też Świdnicę z II stopniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Już sie rozgoscilam na sali. Zostaje na obserwacji. Nie wiadomo skad krwienie, jest delikatne (jak koncowka okresu). Może 0rzez skracajaca sie szyjke, może przez czwartkowe wymazy. Niestety mała mocno i uparcie napiera na szyjke, wiec jnak podali mi steryd. Oby tylko nie chciała za szybko wyjść.
    Szpitale nie gryzą ;) dasz radę! Polezysz, będą cię mieli na oku będziesz też spokojniejsza. Dobrze że z łożyskiem jest ok i nie ono plami.
    A nie proponowali ci jakoś dupki do gory? Żeby dziecko odsunąć i żeby nie Napierała na szyjkę?
    Jak mnie bila tak po spojeniu to kazali mi leżeć z dupka do góry i u mnie to zadziałało.
    Fajne masz warunki w szpitalu?

india lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście moj prowadzacy ma dyżur ufff... :) wiec sie mna zajał. Ogolnie na razie opieka ok. Szyjka ok. 2,25 ale mowi, ze to inne usg wiec nie wiadomo czy rzeczywiacie sie od czwartku skrocila. Ale mala caly czas niziutko :/ powiedział, ze przy plamieniach pessara juz nie założymy. Zobaczymy sytyacje w kokejnych dniach. Dlatego jednak steryd. Mialam usg z mała wszytko ok, po ktg położna nic nie mówiła wiec chyba tez OK.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Już sie rozgoscilam na sali. Zostaje na obserwacji. Nie wiadomo skad krwienie, jest delikatne (jak koncowka okresu). Może 0rzez skracajaca sie szyjke, może przez czwartkowe wymazy. Niestety mała mocno i uparcie napiera na szyjke, wiec jednak podali mi steryd. Oby tylko nie chciała za szybko wyjść.
    Kochana, a plamienie brązowe czy czerwone? Bo jeśli brązowe, to rzeczywiście po wymazach musi być. Dobrze, że podali Ci steryd. Maluch będzie miał wykształcone dobrze płucka jak coś, a wg kilku mądrych lekarzy, z którymi rozmawiałam sterydy nie mają żadnych skutków ubocznych dla dziecka.
    Też Cię tak bolał zastrzyk sterydowy w dupkę?
    Dzidzia może zdecydowanie mniej się ruszać po nim, więc się nie martw.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w szpitalach z II stopniem już są odbierane porody od 35+0. Cukrzyca ciążowa też dla szpitala z II stacja to powszechność. Te z III stopniem są głównie dla porodów wczesnych przed 35 tc i poważnych wad genetycznych dzieciaczków. Bo ja się uparłam na ten szpital z III st. Ale moja ginekolog wyjaśniła mi roznice między Ujastkiem a Żeromskim i jak bylam w Żeromskim to też ta dziewczynę dopytywałam właśnie jak to wygląda.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli poród jest w okolicy 35 tc lub później to II stopień referencyjności jest OK :)
    Strach tylko trafić przed 36 tc do szpitala z I stopniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:19

mysla.nieskalana, Paula 90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

Dobrze z jesteś już w szpitalu i masz dobrą opiekę, nawet jak by się dzidzia urodziła to nie martw się wszystko będzie dobrze u Ciebie to 34 tydzień ! Ale.trzymam kciuki żeby wiedziała do końca tyle ile trzeba

Wieiorka

Wybacz zapomniałam że ty jesteś po tych operacjach , więc myślę że lekarz położy Ciebie wcześniej nie będzie ryzykować na rozpoczęcie akcji porodowej

Ja nie zaglądam na starsze wątki bo wiadomo że tam będą porody na dniach A ja mam jeszcze trochę czasu do końca kwietnia w sumie 2.5 miesiąca

Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India sterydy to ogromny plus dla Polci, mnie położyli w 23+2 i jak powiedzieli że podadzą sterydy a wskazań żadnych nie mieli, to bardzo płakałam. Dziewczyny w sali jedna skończony 31 tc druga 33 tc, obie po sterydach mnie uspokajaly. Trzech lekarzy w szpitalu pytałam i wszystkie położne. Wszyscy mówili że powinnam się cieszyć.
    Później rozmawiałam z moją ginekolog ona się śmiała że mnie powiedziała że to akurat na prawdę dobre dla małej. Jak byłam u dr Nocuń a to autorytet wśród lekarzy i ona jak usłyszałam o moich obawach odwróciła się do mojego męża i powiedziała niech jej pan odetnie internet . Także na prawdę to mnie już w zupełności przekonało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:25

Wiewióreczka, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pampersow to przy córce używałam pampersow zielonych później pomarańczowe sleep&Play , natomiast syna uczulala bardzo matka pampers po zmianie na lidlowe spokój i uzyskaliśmy tylko wtedy były toujours A potem lupilu , lupilu są super. Teraz też będziemy używać lidlowych choć z ciekawości kupiłam jeden rozmiar tych z rosmana babyboo ale uważam że nie warto przepłacać bo na początku to będzie się hurtem je wywalac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:25

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, leż i zdawaj relacje na bieżąco <3

Mycha,idziemy na Kogut w rosole.

Trzyma mnie ta migrena, kurdeee

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, India to dobrze że nie widzą na usg nic niepokojacego. I super że na swojego lekarza trafiłaś, zawsze to pewniejsza opieka. Nic się nie stresuj, wytrzymasz jeszcze te 3/4 tygodnie na pewno :)
    w naszym regulaminie jest zakaz przedwczesnych porodów więc się dostosuj :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauwazylam, że zaczyna mi skórę na twarzy niezłe wysuszać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Chyba latawiec ma 2 stopień o ile dobrze pamiętam ?

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Paula

Chyba latawiec ma 2 stopień o ile dobrze pamiętam ?
    Tak, ma drugi. Ale ma straszne opinie.

Zostawiam go w razie W. Jakby się coś działo (odpukać) to lecimy tu bliżej. Do Wałbrzycha mamy 30 minut, ale po dziurach i w razie godzin szczytu może nam się zrobić godzina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak, ma drugi. Ale ma straszne opinie.

Zawsze z ddz że szpitala jak coś się działo to do latawca odsylaja moja prababcia po udarze tam właśnie leżała, A co do pprodowki to ode mnie z rodziny specjalnie tam rodzić jeździły bo niby lepsza opieka niż w dzierży

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wchodzę na inne fora i nie czytam, wolę nie wiedzieć i żyć z myślą że jeszcze te kilka tygodni mała posiedzi w brzuchu ;)
    Mówiłam Wam, ze ja z tych co się nakręcają i panikują :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Zawsze z ddz że szpitala jak coś się działo to do latawca odsylaja moja prababcia po udarze tam właśnie leżała, A co do pprodowki to ode mnie z rodziny specjalnie tam rodzić jeździły bo niby lepsza opieka niż w dzierży
    W latawcu lesza niż w DDZ, ale w Wałbrzychu lepsza niż w Swidnicy. I w Wałbrzychu mają ZZO dostępne całą dobę

Blue2019, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka u mnie na sr położna mówiła, że jak odejdą wody i są czyste to do szpitala można na spokojnie w ciągu 4 godzin jechać a jak zielone wody to od razu. Ale nie wiem jak to jest w przypadku Twojej macicy :(

India trzymam kciuki, oby jak najdłużej w dwupaku :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ