Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNam położna na szkole rodzenia mówiła, że jak wody płodowe odejdą się są czyste, żeby postać chwilę bez ruchu żeby dziecko mogło zatkać kanal, powoli bez pośpiechu wziąć prysznic ( wtedy już nie wolno brać kąpieli) ubrać się jak musimy to się dopakowac i najlepiej jechać. Żeby nas podpieli pod ktg ponieważ trzeba monitorowac tętno dziecka.
martusiawp, malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
India trzymaj się tam! Będzie dobrze! Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A propo wód bo ciagle mówimy „jeśli odejdą a są czyste” z tego co słyszałam to normalne jest że są podbarwione krwią
mówieni tym bo ja o tym wcześniej nie wiedziałam i dla mnie czyste to czyste
także żeby zawału nie dostać
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:A propo wód bo ciagle mówimy „jeśli odejdą a są czyste” z tego co słyszałam to normalne jest że są podbarwione krwią
mówieni tym bo ja o tym wcześniej nie wiedziałam i dla mnie czyste to czyste
także żeby zawału nie dostać
-
nick nieaktualny
-
No ja też tak myślałam Wiewióreczka! Dopiero jakoś czas temu koleżanka opowiadała mi o porodzie (rodziła w listopadzie) i właśnie, że odeszły jej wody i były podbarwione krwią i ona strasznie się tym zdenerwowała bo wszyscy jej mówili, że maja być CZYSTE. A w szpitalu jej powiedzieli, że to normalne
potem druga koleżanka opowoadala o porodzie (koniec stycznia) i to samo. Pytałam nawet mojej mamy i ona też mówi że to prawda xd wiadomo pewnie to nie ma być krwotok, ale pewnie nie trzeba od razu umierać ze strachu jak nie będą przezroczyste xd wiadomo zielone to bardzo źle. Ale też trzeba dopytać czy to będzie taki zielony jak trawa, mocno napigmentowany czy raczej po prostu zabarwiony na zielono
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzięki Espoir :* staram się dużo pić, ale reflux i zgaga nie pozwalają.
Wody mogą być podbarwiony krwią, różowe. Ale jak będą ciemne, zielone to od razu do szpitala. No i jak przed 37 Tc to też od razu. Z krwawieniem od razu. -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja doswiadczona nie jestem
, ale rozmawiałam z kilkoma już położnymi na ten temat kiedy jechać. Jak odejdą wody to odchodzą te pierwsze, pozostała część zostaje, dziecko wstawia się do kanału i zatyka ujście, więc wody mu zostają tam jeszcze.
I wtedy można dopakować torbę, umyć głowę i poczekać na skurcze. Zdarzają się przypadki, że od odejścia wód do skurczy partych minie 24 godziny a inne zaraz zaczynają rodzić.
ALE! Nie zawsze odejdzie tylko część, nie zawsze wszystko jest ok. Dlatego najlepiej pojawić się w szpitalu jak najszybciej. A jak już wody zielone to nie wybieramy tylko lecimy tak jak stoimy do najbliższego szpitala.
Nam właśnie na SR Mówiła ginekolog o wypadajacej pepowinie... masakra, mam stracha.... jak ida wody i cczujemy cos sliskiego miedzy udami to karetka i robimy swiece i czekamy albo jak karetka ma dlugo jechac to auto i pozycja kolankowo lokciowa w aucie ma tylnym siedzeniu aby odsunac dziecko w kierunku żeber... jak karetka szybko ma dojechac to facet wklada reke do pochwy i odpycha glowke lub posladki....zalezy jak dziecko jest ulozone.... nie wpycha pepowiny do środka! W tym przypadku od razu robia cesarke....ale sie wystraszylam....Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny