X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsiadam do autobusu i albo proszę kogoś młodego o zwolnienie miejsca albo siadam jak wolne. Gówno mnie obchodzi co sobie tam pod nosem dziamgoczą te stare larwy. Takie chore ale jak na promocjach w Biedrze to wszystkie powera mają żeby sobie z rąk wyrywać.
    Kiedyś mi baba w przychodni coś tam jazgotała że wchodzę bez kolejki. To się jej zapytałam czy przy swoim proboszczu też ma w sobie tyle miłosierdzia. I był spokoj.

valetta94, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja nigdy nie miałam skurczu BH, czasem tylko mi twardnieje brzuch, ale albo prawa połowa albo na wysokości pępka. Cały jeszcze nigdy nie stwardniał..
    Mój się w tańcu nie pierd*li i twardnieje cały :D

Wiewióreczka, valetta94, martusiawp, Karollinax26, mysla.nieskalana, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Wiem, że i Ty zamawiasz na alliexpress, zamiast sliniakow zamówiłam na próbę takie chusteczki zapinane pod szyjke, żeby jak już uleje, wyglądał tak czy inaczej elegancko, haha :D super jakość i mega dostawa, a cena bodajże 2 czy 3 złote :)
    Linka linka linka ! <3

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie relaksujemy z kocim przyjacielem.
    Zazdroszczę wam, które mają koty w domu na codzień. Ja uwielbiam zwierzęta i pewnie sobie kiedyś sprawimy kotka, ale taki intensywny czas ostatnio że nie wszystko na raz :)
    Ciekawa jestem jak kicio będzie reagował na małe dziecko jak będziemy do mamy przyjeżdżać. Jakoś stopniowo trzeba będzie go nauczyć. Z natury jest bardzo przytulaśny :)

>>tu było zdjęcie<<

PS. Proszę nie cytować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:33

KarmeLoVe, DorotaAnna, malutka_mycha, valetta94, espoir, martusiawp, Daffi, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Tunia76, Mama36, Fasolka77, Szonka, Kiwona, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój się w tańcu nie pierd*li i twardnieje cały :D
    Mój też, zaczyna pod cyckami i po sam dół :P I niestety potrafi nie puścić przez kilka godzin...skurczybyk.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 też się zastanawiam jak te futrzaki zareaguja. Z jednej strony mam koty które ogólnie będą mieć wyrabane tylko są bardzo ciekawskie więc wszędzie wejdą żeby po serwować. A u rodziców mam suczke bardzo przywiązana do mnie i widać że często jest zazdrosna jak się na nią nie zwraca wystarczającej uwagi. Na szczęście jest wtedy tylko nachalna i domaga się głaskania :)

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zwiększam ten magnez i ciągle mi drga powieka. Mam w piątek do mojej gin, zapytam co zrobić. Bo już mnie to zaczyna wkurzać

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kurde zwiększam ten magnez i ciągle mi drga powieka. Mam w piątek do mojej gin, zapytam co zrobić. Bo już mnie to zaczyna wkurzać
    A bierzesz już największą dawkę?

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Linka linka linka ! <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34e0adc19eed.jpg

To te ulewajki :) są naprawdę fajne, czekam na dostawę jeszcze innych wzorów od innego sprzedawcy, zaraz poszukam linka :D

A tu przyszły mi staniki, płaciłam coś ok 4e, więc tanio, różowy jest 38C, ale podnosi mi się do góry z tyłu, na zbyt małe miseczki, mimo że obwód byłby ok, normalnie noszę ok 80D (haha teraz, bo normalnie aż 70D więc i miseczka ładnie uległa zmianie), ten jasny to 40C i ten jest lekko luźny w obwodzie, ale miseczki ma dobre, myślę, że jak urodzi się mały, może być więcej mleka i piersi będą większe. Narazie nie zamawiam, ale mam na próbę i rozeznanie. Napewno domowie jeszcze, bo za tą cenę jakośc jest naprawdę okej. Macalam sklepowe szmatki i tamte za ok 20e były porównywalne, bądź nawet gorsze. Jak już będę wiedziała jak stoję z laktacja o rozmiarem, zainwestuje w alles mama, żeby syna karmić sexy opakowana piersią :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d76306a69750.jpg

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne są filmiki w internecie takich brzdąców z kotami, ale czasem koty tracą cierpliwość jak się ich nadmiernie zaczepia, albo wyciągają pazurki bo się bawią polując.
    Ja zawsze wyznawałam taką zasadę żeby nie bawić się z kotem ręką tylko zabawkami, bo to ich natura że łapiąc coś wyciągają pazurki, taki już mają instynkt.
    Przy dziecku trzeba będzie uważać i też uczyć zarówno kota jak i dziecko co wolno a czego nie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi ty sobie tu nie wkręcają. Weź nospe jak boli połóż się wygodnie i odpoczywaj. Może coś zjadlas!? Albo te paskudne bakterie wszędzie i coś cię próbuje rozłożyć stąd to gorsze samopoczucie
    Brzuch nie boli od dzidziusia bardziej zoladkowo.. Ja sobie nie wkrecam ale pamietam ze tak sie czulam z Julcia. Z tym ze tak jak piszesz wirusow tyle kto wie czy i mnie nie dopada. Jula po chorobie chodziła 3 dni do szkoly od wczoraj żółte glutki z nosa.. Ale katar nie choroba do szkoly idzie.. M tez sie wczoraj do mnie zblizal a wieczorem zaczely go miesnie i kosci bolec.. Smarka wyglada na grypowe sprawy a ja dzis od rana jakos tak lekko smarkam. Trzymalam sie dzielnie cala ciaze ale ilez mozna? :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002 - my mieliśmy kochanego kota, był cudowny. Przytulasny, mruczasty.
    I do mieszkania obok wprowadzili się nowi sąsiedzi. Też mają kota. I koty spotkały się na balkonie. Mój kastrat a tamta to kotka. Była bójka do krwi.
    Od tego czasu w kota wstąpił demon. Rzucał się na nas. Mężowi tak rozpieprzyl wargę że trzeba było zakładać szwy.
    Porobilismy badania, zakładaliśmy feromony uspokajające i nic, radziliśmy się ekspertow. Około rok tak się męczyliśmy.
    I w końcu kolejny już behawiorysta powiedział że koty tak reagują na zmiany i dopóki ta "zmiana" (czyli kot w sąsiedztwie, dziecko, nowy mebel) nie wróci do starego stanu to nic nie da się zrobić.
    Kota oddaliśmy w lipcu 2018. W nowym domu jest znowu anioł. Nie drapie, nie atakuje, nie gryzie. Ani razu nie okazał agresji.
    Trudna to była decyzja, ale od tego czasu nie chce już kota. Skoro taki anioł potrafi w ciągu jednego dnia zmienić się w potwora to ja nie chcę ryzykować.
    Kocham koty, ale raczej już własnego mieć nie będę.

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Różne są filmiki w internecie takich brzdąców z kotami, ale czasem koty tracą cierpliwość jak się ich nadmiernie zaczepia, albo wyciągają pazurki bo się bawią polując.
    Ja zawsze wyznawałam taką zasadę żeby nie bawić się z kotem ręką tylko zabawkami, bo to ich natura że łapiąc coś wyciągają pazurki, taki już mają instynkt.
    Przy dziecku trzeba będzie uważać i też uczyć zarówno kota jak i dziecko co wolno a czego nie.
    Wiem, regularne obcinanie pazurów to podstawa :) najważniejsze to nie zostawiać ich samych. Póki dziecko się nie rusza to tylko ruszając raczki i nóżki mogą je sprowokować do zabawy. A jak zacznie się ruszać to będą uciekać na wysokości :)

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    My się właśnie relaksujemy z kocim przyjacielem.
    Zazdroszczę wam, które mają koty w domu na codzień. Ja uwielbiam zwierzęta i pewnie sobie kiedyś sprawimy kotka, ale taki intensywny czas ostatnio że nie wszystko na raz :)
    Ciekawa jestem jak kicio będzie reagował na małe dziecko jak będziemy do mamy przyjeżdżać. Jakoś stopniowo trzeba będzie go nauczyć. Z natury jest bardzo przytulaśny :)

PS. Proszę nie cytować.
    Ile ty masz lat?? A gdzie ciąża? Pielnie wygladasz.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A bierzesz już największą dawkę?
    Brałam 6 magneb6 forte. Czyli 600mg.
    I biorę oddzielnie z żelazem żeby się nie neutralizowalo.
    Zapytam, może jeszcze mi zwiększy. Ale z drugiej strony nie mam jakichś twardnien brzucha to może to oko nie od magnezu.

• espoir Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to widzę u siebie, że im mniej mam czasu, tym lepiej się czuję, bo nie mam kiedy zastanawiać się, co mnie boli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:30

Paula 90, martusiawp, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja to widzę u siebie, że im mniej mam czasu tym lepiej się czuję, bo nie mam czasu zastanawiać się, co mnie boli :D
    Ja mam właśnie tak samo ;-) Nuda to najgorszy kompan w ciąży

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Brałam 6 magneb6 forte. Czyli 600mg.
    I biorę oddzielnie z żelazem żeby się nie neutralizowalo.
    Zapytam, może jeszcze mi zwiększy. Ale z drugiej strony nie mam jakichś twardnien brzucha to może to oko nie od magnezu.
    Moja dopiero przy 8 tabletkach powiedziała dość.
    Pewnie zleci badanie na poziom magnezu żeby to wykluczyć :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ile ty masz lat?? A gdzie ciąża? Pielnie wygladasz.
    W maju skończę 29.
    Ciąża jest, kot zasłonił :) Jak stoję to taka okrągła piłeczka na tym moim brzuchu. Ale jeśli chodzi o moją własną wagę to chyba schudłam w tej ciąży chociaż tego nie planowałam i jem całkiem sporo.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja miałam szyjkę zmierzoną na USG tylko raz w całej tej ciąży na USG połówkowym. Wtedy miała 4cm.
    Moja prowadząca sprawdza szyjkę ręcznie co wizytę, ale nie mierzy, więc nie wiem jaką może mieć długość.
    Zawsze mi tylko mówi że szyjka w porządku.
    Ja jestem z tych co wolą wiedzieć mniej niż więcej więc nie domagam się pomiarów, skoro lekarz mówi że w porządku to ja jej ufam.
    A co będzie to będzie. Miałam jechać jeszcze za 2 tygodnie na baby shower do koleżanki, ale to są 3 godziny drogi od domu i chyba jednak odpuszczę. Zapytam jeszcze mojej prowadzącej co sądzi o wyjazdach w tym czasie, ale chyba przypadek Indii przekonał mnie że to już nie pora na takie wyjazdy, jeśli chcę na pewno urodzić w wybranym szpitalu.
    Ja też ufam mojemu lekarzowi. Jak mówi, że wszystko dobrze, to mu wierzę i koniec.
    Szyjkę mi mierzą na Kopernika.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ