X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek czytałam teraz na forum trójmiasto, że z Zaspy odsyłają do Wojewódzkiego przez to przeniesienie klinicznej, miejmy nadzieję że jak już otworzą nową kliniczną to wszyscy będą tam uderzać aby zaznać luksusu a na zaspie będzie luz :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim się szyjki skracaja tylko nie mnie? Jak startowała z 5 cm tak dalej jestem na tym etapie. Na razie jeszcze się z tego cieszę no ale bez jak, do końca życia w tej ciąży chodzić nie chce.
    Wiewiórka widzisz co kobieta to przypadek. Ja też mam te kłucia i szyjka ani drgnie

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wszystkim się szyjki skracaja tylko nie mnie? Jak startowała z 5 cm tak dalej jestem na tym etapie. Na razie jeszcze się z tego cieszę no ale bez jak, do końca życia w tej ciąży chodzić nie chce.
    Wiewiórka widzisz co kobieta to przypadek. Ja też mam te kłucia i szyjka ani drgnie

Ja zaczynałam z 4,5 cm. Od grudnia stała w miejscu i miała 2,5 cm. Tydzień temu się zmniejszyła na 1,5 cm. Aż się boję co będzie w czwartek 0,5 cm ? :o Ale niektórzy chodzą ze zgładzoną szyjka i taka potrafi wytrwać do 40 tc, więc to kwestia indywidualna..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Karmelka, jak byłam w Polsce lekarz badał mi szyjke na samolocie, wcale spokojna nie byłam, bo mnie tak potem wszystko bolało, że hej
    . Moja lekarska zawsze tylko dopochwowo. D zawsze wychodzi z bananem na twarzy z gabinetu ze mną, że ta lekarka ma naprawdę przechlapane ze mną :D
    Nadrabiasz tymi wizyta i za nas wszystkie :D
    Ja muszę się właśnie umówić. Na 32tc - na usg
    Szczerze to ten Kopernik to mi jest mi potrzebny jakkkkkk.... Eh. No ale najbardziej mi i mojej ginekolog zależało na dodatkowym echu serca. A teraz jak już mam to crp to oni mnie tam do porodu będą chcieli wiedzieć co 2 tyg. Jak dojdą wizyt y u mojej ginekolog co 2 tyg to pewnie będę miała wizytę co tydzień. Licząc że taksówka mnie kosztuje w jedną stronę 22-25 zł zależy czyli 200 zł na miesiąc :/ stąd wolałabym wydać to na coś innego. Bo mamy jedno auto mąż jeździ do pracy. Jak będzie ładna pogoda to z chęcią będę sobie jeździła MPK.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też szyjka cały czas taka sama. W czwartek mam wizytę to zobaczymy jak teraz :)

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis kiepsko czuje. Myslalam ze to ten powrot do poczatkow ciazy ale oprocz mdlosci dochodzi bol brzucha mam wrazenie ze zaraz będę wymiotowac.
    Pamietam ze tak sie czulam z corka w dniu porodu. Mam nadzieję ze to jakas niestrawnosc.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szyjkę zmierzoną na USG tylko raz w całej tej ciąży na USG połówkowym. Wtedy miała 4cm.
    Moja prowadząca sprawdza szyjkę ręcznie co wizytę, ale nie mierzy, więc nie wiem jaką może mieć długość.
    Zawsze mi tylko mówi że szyjka w porządku.
    Ja jestem z tych co wolą wiedzieć mniej niż więcej więc nie domagam się pomiarów, skoro lekarz mówi że w porządku to ja jej ufam.
    A co będzie to będzie. Miałam jechać jeszcze za 2 tygodnie na baby shower do koleżanki, ale to są 3 godziny drogi od domu i chyba jednak odpuszczę. Zapytam jeszcze mojej prowadzącej co sądzi o wyjazdach w tym czasie, ale chyba przypadek Indii przekonał mnie że to już nie pora na takie wyjazdy, jeśli chcę na pewno urodzić w wybranym szpitalu.

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie wiem z jaka startowalam u mnie nikt nie mierzy.. Mam tylko badanie ginekologiczne.
    Ale powiem wam ze moje spojenie jakby lepiej. Wczoraj sie z mężem dopadlismy i po tym jakbym się lepiej czula na dole.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niech te szyjki trzymają jak najdłużej !!! Jedyne co to żeby przed porodem w terminie puszczały.

valetta94, Wiewióreczka, martusiawp, KarmeLoVe, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka tych wizyt w Koperniku to współczuję. Ja narazie mam po 5 tygodniach.
    Ale potem będzie częściej.
    Czy w DobreUsg można płacić kartą?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U mnie też szyjka cały czas taka sama. W czwartek mam wizytę to zobaczymy jak teraz :)

U mnie szyjka na szczęście też bez zmian niesustanie 45mm , na ostatniej wizycie lekarz mierzył też Blizne po cc 5.6mm mówił że jest okej to się nie martwię następną wizyta na początku marca ciekawa jestem ile mały będzie ważyć i jak tam się rozwija :)

Właściwie jak patrzę na moja listę wyprawkowa to po zamówieniu dziś gemini została mi do kupienia koszula do porodu i wanienka i chyba będziemy mieć wszystko na taki "start" A resztę będę co kupować na bieżąco.

A nie zapomniałam że mam zamówione jescze ubrania dla młodego i pajac na wyjście ale to na początku marca sobie ogarnę :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie dzis kiepsko czuje. Myslalam ze to ten powrot do poczatkow ciazy ale oprocz mdlosci dochodzi bol brzucha mam wrazenie ze zaraz będę wymiotowac.
    Pamietam ze tak sie czulam z corka w dniu porodu. Mam nadzieję ze to jakas niestrawnosc.
    Daffi ty sobie tu nie wkręcają. Weź nospe jak boli połóż się wygodnie i odpoczywaj. Może coś zjadlas!? Albo te paskudne bakterie wszędzie i coś cię próbuje rozłożyć stąd to gorsze samopoczucie

Daffi lubi tę wiadomość

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Renita widze ze u Ciebie juz 11 tydzien? kiedy masz usg genetyczne ? trzymam za Was mocno kciuki :)

:)

Mam prenatalne 20 lutego :D jeszcze 10 dni.. Oczywiście mega stres, bo ostatnie usg było w 9tc. Ale jak to mówię - wciąż jestem w ciąży ;)

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, stresant, Fasolka77, Kiwona, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile się będziemy martwić ,że szyjki za długie :D

Basiu,ja właśnie też z tych co nie wnikają za bardzo. Mnie doktorek bada na fotelu,mówi,że szyjka w porządku i ja się tego trzymam. Jeszcze nigdy nie miała podanej długości. Wolę nie analizować ;)

malutka_mycha, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze że nie jestem jedyna :) B_002 ja miałam chyba 3 razy mierzona, ostatni raz po częstych twardnienia h i skurcz ach. Byłam pewna że mocno się skróci a ona jest chyba pancerna :D

Daffi nawet tak nie myśl, każda ciąża jest inna więc te objawy które wystąpiły ostatnio teraz nic nie muszą znaczyć.

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratulację córeczki! Dużo zdrówka dla Was! <3

U mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że te porodowe skurcze to często tak na górze nad pępkiem są. Aż się zapytałam czy ja rozróżnie te moje twardnienia od porodu. Porodowe są regularne i częste i tylko to je może odróżniać...

Valetta ja też mam nadzieję, że jak otworzą kliniczną to się na zaspie rozluźni :) nie chcę w wojewódzkim rodzić :(

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka tych wizyt w Koperniku to współczuję. Ja narazie mam po 5 tygodniach.
    Ale potem będzie częściej.
    Czy w DobreUsg można płacić kartą?
    Ja płaciłam gotówką więc nawet nie wiem

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja też że spojeniem mam lepiej, został mi tylko bol w łóżku przy przekrecaniu :) ciekawe że kilka z nas miała takie apogeum mniej więcej w tym samym czasie a teraz spokoj

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że pierwszego urodziłam w 39tyg i miałam że niedonoszony.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek bardzo Ci współczuję. Zawsze podziwiam kobiety, że po kolejnych niepowodzeniach nie poddają się, tylko walczą o wymarzone dziecko.
    Tuż przed 40 też staralismy się o dzidzie. Pamiętam to co miesięczne rozczarowanie, że znów przyszła @. A ja przecież miałam już syna.
    Kasionek teraz wszystko będzie dobrze.
    Ściskam mocno.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ