Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ciekawa jestem jak na Was zareaguje :)

Nie wiem jak ja mam zareagować na niego i jak się wobec niego zachowywać, ciężko mi udawać, ze jest ok. Ostatnio widzieliśmy się na święta, od tego czasu trochę urosłam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy India miała wcześniej jakieś problemy, które mogły świadczyć o możliwości wcześniejszego porodu?
    Trochę mnie przestraszył tak wczesny poród. A mąż to mi spanikował, bo u nas wyprawka jeszcze w proszku.

Skracała jej się szyjka i miała plamienie

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Basiu, ślicznie wyglądasz i kotek mega! Jesteś u rodziców? bo piszesz, że to nie Twój kotek? czy dostałas na chwilę pod opiekę? :)
    Tak, jestem u mamy na weekend.
    Mama po śmierci taty wzięła sobie kotka żeby nie mieszkać sama.
    Kotek jest cudownym terapeutą, dużo lepszym niż jakikolwiek psycholog :)
    A do mnie na kolana sam przychodzi, chyba czuje że ja lubię zwierzęta.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Skracała jej się szyjka i miała plamienie
    Czyli coś się jednak działo.
    Przekaże mężowi, bo mi biedak całkowicie posiwieje ze stresu. :)

valetta94 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strach obleciał z tymi moimi plamieniami a jednocześnie czuje się spokojna ze w 33 tyg dzieci sobie zupełnie dobrze radzą :)

valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta na zaspie jest oddzielna izba przyjęć ginekologiczno-położnicza i stamtąd położna prowadzi na oddział lub trakt porodowy. Ja stricte na oddziale nie byłam

Basia nie wyglądasz na 29lat! No góra 24 :)

Z tymi szyjkami to masakra. Jednego dnia na wizycie może być 3cm a drugiego poród :/ mi w szpitalu na ip w 20tc wymierzyli na 4,8cm, 3 dni później ginekolog wymierzył na 3,16 a po tygodniu moja prowadząca zmierzyła na 4cm i u niej zawsze mam w granicach 3,7-4cm. Każdy mierzy jak chce a różnice są duże.
    Dobrze, że te nasze dzieciaczki już takie kluseczki

Ja mam zamiar jechać na urodziny swojego chrześniaka w przyszły weekend 350km w jedną stronę. Teraz się zaczęłam stresować, że to może zły pomysł przy tych moich twardnieniach...

B_002 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76
    India miała już wcześniej takie dość mocne skurcze i twardnienia, szyjka zaczęła się jej skracac i w sumie wczoraj rano plelamienie przed północ wody i jakieś 4 godziny później córcia już była na świecie. Ale chyba jakiegoś zagrożenia przedwczesnym porodem nie miala

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czyli coś się jednak działo.
    Przekaże mężowi, bo mi biedak całkowicie posiwieje ze stresu. :)
    Ale to plamienie miała przedwczoraj, a wczoraj odeszły wody i urodziła. Więc to już taki objaw typowo porodowy był w jej przypadku.
    Szyjka jej się skracała, ale nie jakoś drastycznie, miała wciąż "bezpieczne" 2,5 cm w tym tygodniu. A to jest naprawdę dobry wynik na tym etapie ciąży.
    Nie ma żartów. Oczywiście nie można się nastawiać, że u wszystkich tak będzie, bo moze wszystkie rozpakujemy się o czasie, ale dobrze mieć spakowaną torbę ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Valetta na zaspie jest oddzielna izba przyjęć ginekologiczno-położnicza i stamtąd położna prowadzi na oddział lub trakt porodowy. Ja stricte na oddziale nie byłam

Ooo dziękuję za info! Czyli tam trzeba się udać po prostu na SOR szpitalny i tam gdzieś będzie się znajdowała izba przyjęć położnicza?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś twardnienia co 15 do 30 minut. I cholera wie czy to normalne, czy nie, czy jechać na IP, czy czekać. Już bym chciała przenieść się w czasie na koniec marca i karmić maluszka z cyca :) taki obraz przed oczami mam :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy z mężem i psem na spacer do parku za bloki, pogoda super ale roztopy a to park w trakcie tworzenia. Szłam po murku jakiś ciapach, buty ważyły po 3 kg jeden. On jak mnie zabierze na spacer to na prawdę....jestem cała zgrzana. Czy wy też tak szybko łapiecie zadyszkę ?

• Anete Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ooo dziękuję za info! Czyli tam trzeba się udać po prostu na SOR szpitalny i tam gdzieś będzie się znajdowała izba przyjęć położnicza?

Idziesz na sor do okienka gdzie Cię rejestrują, potem zawołają Cię na triage, gdzie mierzą ciśnienie i temp i stamtąd ratownik zaprowadzi Cię na ip gin-poł. Ona jest piętro niżej, zjeżdża się tylko windą :)

valetta94 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja mam dziś twardnienia co 15 do 30 minut. I cholera wie czy to normalne, czy nie, czy jechać na IP, czy czekać. Już bym chciała przenieść się w czasie na koniec marca i karmić maluszka z cyca :) taki obraz przed oczami mam :)
    Dość krótkie odstepy. A miałaś już tak? Ja to że wszystkim co mnie niepokoi jadę, a masz numer do swojego lekarza?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mnie strach obleciał z tymi moimi plamieniami a jednocześnie czuje się spokojna ze w 33 tyg dzieci sobie zupełnie dobrze radzą :)

O dokładnie też mnie to uspokaja, ale marzę aby jeszcze tydzień wytrzymać. Wtedy chyba nie będę już taka spanikowana i przerażona jak wybije ten magiczny 34 tc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 15:11

B_002 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że te obawy mi odpuszcza już całkiem w 35+0

• valetta94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 15:11

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas byli teściowie i dopiero co.pojechali na kawę wpadli to dobrze bo z wczoraj zostało mi trochę ciasta i sałatek A tak.to mam.problem z głowy bo.teraz już prawie nie mam.nic :)

Ale tu produkcja nawet w niedzielę hehe

Apropo szyjki mi lekarz też długości nie mówi jedynie czy spoko A długosc wpisuje w karcie z wizyty którą dostaje do domu i tam wyczytałam :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam nadzieję, że te obawy mi odpuszcza już całkiem w 35+0

Hehe każdy czeka na jakiś konkretny tydzień, Ty na 35 , ja na 34 i tak sobie dni lecą :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu po obiedzie argmagedon! Dostaje po żebrach równo!

Tak czekam na te jutrzejsze spotkanie z Marcelką na ekranie! Oby już ważyła jakieś 1800 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 15:18

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Spróbuj iść pod ciepły prysznic. Mi to pomogło jak miałam skurcze co 5 minut. Chyba z 20 min tam siedziałam

f1d9680377.png
‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: