Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Takie czarne i różowe z napisem Born ...(coś tam)? właśnie je widziałam w bon prix ale kompletnie nie mam z tą firmą wiedzy jakie rozmairy zamawiać? jezeli nosiłam 44 przed ciążą to jaki brać? 46/48?jakoś centymetrowo jak chce wybrać wg ich tabeli to chyba 52 przez cycki...a Ty piszesz ze mniejsze...to juz nie wiemmysla.nieskalana wrote:W bonprix jak wpiszesz koszule do karmienia albo ciążowe to wyskoczy tylko pare. Ja wzięłam takie rozpinane z napami z dwóch stron
Do porodu czarną a na później czarną i różową. Nie wiem jaki rozmiar nosisz ale tam trzeba brać mniejsze zazwyczaj. Ja wzięłam chyba 2 rozmiary większe niż normalnie nosze i to niezłe namioty
ale ogólnie polecam 
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
MamaAga, ja mam wrażenie, że te koszule z BonPrix są naprawdę bardzo duże. Mam takąMamaAga85 wrote:Takie czarne i różowe z napisem Born ...(coś tam)? właśnie je widziałam w bon prix ale kompletnie nie mam z tą firmą wiedzy jakie rozmairy zamawiać? jezeli nosiłam 44 przed ciążą to jaki brać? 46/48?jakoś centymetrowo jak chce wybrać wg ich tabeli to chyba 52 przez cycki...a Ty piszesz ze mniejsze...to juz nie wiem
https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&source=2&return=ref
Rozmiar 36/38 i do tej pory mam w niej ogrom miejsca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa większy biust polecam staniki do karmienia z kapala są bardzo rozciągliwe i mają taką dłuższą gumę pod spodem że biust dołem nie ucieka. Koszule zamawiałam z strony szykownamama. Duży wybór. Czekam na wieści od Indii.Wiecie co dzisiaj pierwszy raz popuściłam przy kichaniu. Dziwne uczucie
-
nick nieaktualnyJa mam z Italia faschion rozmiar l i nie jest.duza.Chyba że kupisz te typowo na ciszę z takim.trojkątem to ona wypadają większe.Blue2019 wrote:A ma.ktos z Italian Fashion koszule bo spodobały mi się i bym sobie zamówiła tylko jaki rozmiar hmmm przed ciąża nosiłam 40/42 i teraz chyba koszula xl-42 powinna chyba wystarczyć hmmm
-
nick nieaktualny
-
A przed ciążą też miałaś rozmiar 36?Natalia-tosia wrote:MamaAga, ja mam wrażenie, że te koszule z BonPrix są naprawdę bardzo duże. Mam taką
https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&source=2&return=ref
Rozmiar 36/38 i do tej pory mam w niej ogrom miejsca. -
Zdecydowanie weź mniejsze..ja wzięłam wg tabeli właśnie te 52 i są ogromniaste. Nie wiem już jakie tam dokładnie są ,ale weź taki 44/46 jeśli jestMamaAga85 wrote:Takie czarne i różowe z napisem Born ...(coś tam)? właśnie je widziałam w bon prix ale kompletnie nie mam z tą firmą wiedzy jakie rozmairy zamawiać? jezeli nosiłam 44 przed ciążą to jaki brać? 46/48?jakoś centymetrowo jak chce wybrać wg ich tabeli to chyba 52 przez cycki...a Ty piszesz ze mniejsze...to juz nie wiem

-
No właśnie patrzę na taki rozmiar i tuż po wyplacie zamawiammysla.nieskalana wrote:Zdecydowanie weź mniejsze..ja wzięłam wg tabeli właśnie te 52 i są ogromniaste. Nie wiem już jakie tam dokładnie są ,ale weź taki 44/46 jeśli jest

to i całą reszte...
a tak wogóle to mam taki natłok myśli...
od kilku dni myślę o tym czy nie zjechać do Polski...
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Mi się niestety zdarza to coraz częściejKasionek wrote:Na większy biust polecam staniki do karmienia z kapala są bardzo rozciągliwe i mają taką dłuższą gumę pod spodem że biust dołem nie ucieka. Koszule zamawiałam z strony szykownamama. Duży wybór. Czekam na wieści od Indii.Wiecie co dzisiaj pierwszy raz popuściłam przy kichaniu. Dziwne uczucie
... Aż się zaczęłam zastanawiać czy po ciąży mi to popuszczanie przejdzie?
Bardzo mi wstyd z tego powodu.
Aga2606 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam te staniki z hm elastyczne (nazywam je sobie sportowe hehe) szary i różowy....u mnie nadal właściwie A wiec może B będzie przy karmieniu a brzuch z to gigantyczny.... mogłoby coś w cycki pójść

Ja słuchajcie dostałam 10 wiat ubranek po dzieciach z całej rodziny koleżanki - cały dzień wybierałam! Dużo już starych rzeczy ale były tez perełki ;wrzucę coś może. W tygodni hak się upierze:) to chyba rekompensata za te zgubione ubranka po córce:/
Ja mam wrażenie dziś ze noga lub ręka synek wyryw mi jakieś wnętrzności w lewym biodrze!!! Macie takie kłucia czasami?
Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

-
Natalia-tosia wrote:Mi się niestety zdarza to coraz częściej
Nie chciałam polubić
ja tez się zastanawiam- przy kaszleniu jak byłam teraz przeziebiona to był jakiś hardcore- pare razy dziennie bielizna do zmiany czasem razem ze spodniami!!! Oby minęło....

-
Dziewczyny ja bym się chętnie zamieniła z kimś kto ma miseczkę C. Takie duże cycki to nic przyjemnego, nie dość, że kręgosłup boli to kupowanie sukienek jest koszmarem... w dupce xs jest jak ulał a w cyckach się nie zapina, jak wezmę większy rozmiar i w cyckach dobre to dół jak w worku. Chyba, że ktoś jest bardziej proporcjonalny to może wtedy nie ma tego problemu.

-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Koszule mam 3, jedną z lidla rozpinaną na całej długości i w tej będę rodziła, bo wydaje mi się najlepsza do kangur-owania po porodzie.
Jedną kupioną na Bonprix, wzięłam rozmiar z przed ciąży "S", ale mimo wszystko jest ogromna
Trzecią kupiłam najtańszą na allegro, taką zwykłą granatową, rozpinaną na napy na wysokości piersi po bokach i ta chyba jest najlepsza, wzięłam też "S" i jest póki co idealna, obym jeszcze za dużo nie przytyła, bo może zrobić się ciasna
Miałam taki sam plan, żeby rodzić w tej koszuli z Lidla, ale jak ostatnio byłam w szpitalu to sobie ją wypróbowałam i jest po pierwsze w niej za gorąco, a przy porodzie myślę, że będzie jeszcze bardziej mi ciepło, a po drugie ma taki wąski rękaw że nie wygodnie jest podwijać go do wkłucia więc jak dla mnie odpada ta koszula jako typowa do porodu.
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia w szkole rodzenia fizjoterapeutki mówiły żeby ćwiczyć mięśnie dna miednicy. Robić wdechy przeponowe i przy wydechu zaciskać mięśnie i tak kilka minut dziennie.Natalia-tosia wrote:Mi się niestety zdarza to coraz częściej
Te mięśnie są odpowiedzialne za takie właśnie trzymanie moczu podczas kichania itd. Powinno coś pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny

Przed ciążą 36, teraz przytyłam 11 kg i nadal jest dla mnie dość duża ta koszula.