Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się też jak zmierzyć obwód piersi be biustonosza jak troszkę obwisły :/

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    W bonprix jak wpiszesz koszule do karmienia albo ciążowe to wyskoczy tylko pare. Ja wzięłam takie rozpinane z napami z dwóch stron :) Do porodu czarną a na później czarną i różową. Nie wiem jaki rozmiar nosisz ale tam trzeba brać mniejsze zazwyczaj. Ja wzięłam chyba 2 rozmiary większe niż normalnie nosze i to niezłe namioty :D ale ogólnie polecam :)
    Takie czarne i różowe z napisem Born ...(coś tam)? właśnie je widziałam w bon prix ale kompletnie nie mam z tą firmą wiedzy jakie rozmairy zamawiać? jezeli nosiłam 44 przed ciążą to jaki brać? 46/48?jakoś centymetrowo jak chce wybrać wg ich tabeli to chyba 52 przez cycki...a Ty piszesz ze mniejsze...to juz nie wiem

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Takie czarne i różowe z napisem Born ...(coś tam)? właśnie je widziałam w bon prix ale kompletnie nie mam z tą firmą wiedzy jakie rozmairy zamawiać? jezeli nosiłam 44 przed ciążą to jaki brać? 46/48?jakoś centymetrowo jak chce wybrać wg ich tabeli to chyba 52 przez cycki...a Ty piszesz ze mniejsze...to juz nie wiem
    MamaAga, ja mam wrażenie, że te koszule z BonPrix są naprawdę bardzo duże. Mam taką

https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&source=2&return=ref
    Rozmiar 36/38 i do tej pory mam w niej ogrom miejsca.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma.ktos z Italian Fashion koszule bo spodobały mi się i bym sobie zamówiła tylko jaki rozmiar hmmm przed ciąża nosiłam 40/42 i teraz chyba koszula xl-42 powinna chyba wystarczyć hmmm

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na większy biust polecam staniki do karmienia z kapala są bardzo rozciągliwe i mają taką dłuższą gumę pod spodem że biust dołem nie ucieka. Koszule zamawiałam z strony szykownamama. Duży wybór. Czekam na wieści od Indii.Wiecie co dzisiaj pierwszy raz popuściłam przy kichaniu. Dziwne uczucie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ma.ktos z Italian Fashion koszule bo spodobały mi się i bym sobie zamówiła tylko jaki rozmiar hmmm przed ciąża nosiłam 40/42 i teraz chyba koszula xl-42 powinna chyba wystarczyć hmmm
    Ja mam z Italia faschion rozmiar l i nie jest.duza.Chyba że kupisz te typowo na ciszę z takim.trojkątem to ona wypadają większe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja mam z Italia faschion rozmiar l i nie jest.duza.Chyba że kupisz te typowo na ciszę z takim.trojkątem to ona wypadają większe.

Ja właśnie patrzyłam na te z serii koszula ciążowa, nie na te typowe.koszule nocne

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    MamaAga, ja mam wrażenie, że te koszule z BonPrix są naprawdę bardzo duże. Mam taką

https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&source=2&return=ref
    Rozmiar 36/38 i do tej pory mam w niej ogrom miejsca.
    A przed ciążą też miałaś rozmiar 36?

31ba25b915.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Zdecydowanie weź mniejsze..ja wzięłam wg tabeli właśnie te 52 i są ogromniaste. Nie wiem już jakie tam dokładnie są ,ale weź taki 44/46 jeśli jest :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Zdecydowanie weź mniejsze..ja wzięłam wg tabeli właśnie te 52 i są ogromniaste. Nie wiem już jakie tam dokładnie są ,ale weź taki 44/46 jeśli jest :)
    No właśnie patrzę na taki rozmiar i tuż po wyplacie zamawiam :)
    to i całą reszte...
    a tak wogóle to mam taki natłok myśli...
    od kilku dni myślę o tym czy nie zjechać do Polski...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

31ba25b915.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Na większy biust polecam staniki do karmienia z kapala są bardzo rozciągliwe i mają taką dłuższą gumę pod spodem że biust dołem nie ucieka. Koszule zamawiałam z strony szykownamama. Duży wybór. Czekam na wieści od Indii.Wiecie co dzisiaj pierwszy raz popuściłam przy kichaniu. Dziwne uczucie
    Mi się niestety zdarza to coraz częściej :(... Aż się zaczęłam zastanawiać czy po ciąży mi to popuszczanie przejdzie? :( Bardzo mi wstyd z tego powodu.

Aga2606 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A przed ciążą też miałaś rozmiar 36?
    Tak ;-) Przed ciążą 36, teraz przytyłam 11 kg i nadal jest dla mnie dość duża ta koszula.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam te staniki z hm elastyczne (nazywam je sobie sportowe hehe) szary i różowy....u mnie nadal właściwie A wiec może B będzie przy karmieniu a brzuch z to gigantyczny.... mogłoby coś w cycki pójść:)

Ja słuchajcie dostałam 10 wiat ubranek po dzieciach z całej rodziny koleżanki - cały dzień wybierałam! Dużo już starych rzeczy ale były tez perełki ;wrzucę coś może. W tygodni hak się upierze:) to chyba rekompensata za te zgubione ubranka po córce:/

Ja mam wrażenie dziś ze noga lub ręka synek wyryw mi jakieś wnętrzności w lewym biodrze!!! Macie takie kłucia czasami?

nick nieaktualny, Fasolka77 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Mi się niestety zdarza to coraz częściej :(... Aż się zaczęłam zastanawiać czy po ciąży mi to popuszczanie przejdzie? :( Bardzo mi wstyd z tego powodu.

Nie chciałam polubić:/ ja tez się zastanawiam- przy kaszleniu jak byłam teraz przeziebiona to był jakiś hardcore- pare razy dziennie bielizna do zmiany czasem razem ze spodniami!!! Oby minęło....

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bym się chętnie zamieniła z kimś kto ma miseczkę C. Takie duże cycki to nic przyjemnego, nie dość, że kręgosłup boli to kupowanie sukienek jest koszmarem... w dupce xs jest jak ulał a w cyckach się nie zapina, jak wezmę większy rozmiar i w cyckach dobre to dół jak w worku. Chyba, że ktoś jest bardziej proporcjonalny to może wtedy nie ma tego problemu.

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Koszule mam 3, jedną z lidla rozpinaną na całej długości i w tej będę rodziła, bo wydaje mi się najlepsza do kangur-owania po porodzie.
    Jedną kupioną na Bonprix, wzięłam rozmiar z przed ciąży "S", ale mimo wszystko jest ogromna :D
    Trzecią kupiłam najtańszą na allegro, taką zwykłą granatową, rozpinaną na napy na wysokości piersi po bokach i ta chyba jest najlepsza, wzięłam też "S" i jest póki co idealna, obym jeszcze za dużo nie przytyła, bo może zrobić się ciasna :D

Miałam taki sam plan, żeby rodzić w tej koszuli z Lidla, ale jak ostatnio byłam w szpitalu to sobie ją wypróbowałam i jest po pierwsze w niej za gorąco, a przy porodzie myślę, że będzie jeszcze bardziej mi ciepło, a po drugie ma taki wąski rękaw że nie wygodnie jest podwijać go do wkłucia więc jak dla mnie odpada ta koszula jako typowa do porodu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie suszarkę do butelek i smoczków.? Bo na smyku są w promocji i się zastanawiam czy warto bo nie są drogie
    Np.

https://www.smyk.com/abakus-baby-suszarka-na-butelki-i-akcesoria.html

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Natalia w szkole rodzenia fizjoterapeutki mówiły żeby ćwiczyć mięśnie dna miednicy. Robić wdechy przeponowe i przy wydechu zaciskać mięśnie i tak kilka minut dziennie.
    Te mięśnie są odpowiedzialne za takie właśnie trzymanie moczu podczas kichania itd. Powinno coś pomóc a na pewno nie zaszkodzi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi nie rosły.. Mi po prostu bardziej zaczęły zwisac z rozmiaru C do rozmiaru F :D
    A skutki są wielkie jak satelity.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Tak ;-) Przed ciążą 36, teraz przytyłam 11 kg i nadal jest dla mnie dość duża ta koszula.
    Ok.
    Dziękuję za doradzenie :)

31ba25b915.png
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ