X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie w.hm czy innych sieciowkach nie ma.rozmiarow :/ z moja miseczka E/F TO z czym do ludzi o.O

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zastanawiam się też jak zmierzyć obwód piersi be biustonosza jak troszkę obwisły :/
    Mam ten sam dylemat. I mierzę w miarę luźnym biustonoszu. Tak, żeby piersi nie były ściśnięte.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Takie czarne i różowe z napisem Born ...(coś tam)? właśnie je widziałam w bon prix ale kompletnie nie mam z tą firmą wiedzy jakie rozmairy zamawiać? jezeli nosiłam 44 przed ciążą to jaki brać? 46/48?jakoś centymetrowo jak chce wybrać wg ich tabeli to chyba 52 przez cycki...a Ty piszesz ze mniejsze...to juz nie wiem
    Mam tą koszulę. Weź rozmiar taki jak przed ciąża. Wzięłam większe, to musiałam odsyłać.
    Koszula bardzo fajna, rozmiary bardzo duże.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 lat temu mialam 65 B teraz mam 80 F......bez komentarza, jak skoncze karmic ide na plastyke :) aktualnie operaja sie a wlasciwie leza na brzuchu....nawet jak sa w staniku :(

Fasolka nie mam tych drgawek.....ale cos dziewczyny pisaly o ukladzie nerwowym.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są około 33 tyg jaki macie kolor wydzieliny? Bo u mnie jest taki jakby żółto brązowy? Ogólnie ciemny i w sumie nic innego się nie dzieje więc zastanawiam się czy to ok? Bo wcześniej był raczej mleczny.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Dziewczyny które są około 33 tyg jaki macie kolor wydzieliny? Bo u mnie jest taki jakby żółto brązowy? Ogólnie ciemny i w sumie nic innego się nie dzieje więc zastanawiam się czy to ok? Bo wcześniej był raczej mleczny.
    U mnie przezroczysty lub mleczy, lekko żółtawy, jak przez całą ciążę. Na razie bez zmian.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jeszcze czy wy te biustonosze z H&M zamawiałyście przez internet czy kupowałyście w sklepach?
    Bo jak patrzę w internecie to w sklepach są tylko te takie usztywniane, a te całkiem elastyczne o kroju bardziej sportowym dostępne tylko online. A ja jednak wolę przymierzyć, bo rozmiar S, M, L nic mi nie mówi jeśli chodzi o biustonosz.

Ja kupiłam stacjonarnie, ale właśnie nie we wszystkich sklepach one są dostępne

B_002 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek mleczny.i to dziś nawet miałam. Bardzo dużo mlecznego więc zwróciłam uwagę

Kasionek lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleczny i gesty mam

• espoir Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszule z Italian Fashion polecam - już chyba z 6 czy 7 przewinęło się przez mój brzuch ;) tylko, że ja brałam zawsze XL, bo brzuch gigant... po ciąży luźna, ale mi w takiej wygodnie te pierwsze tygodnie...

Blue2019 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja kupowałam stacjonarnie wczoraj.
    Mama36 wrote:
    Basia ja mierzyłam w sklepie.
    To skoro mówicie, że gdzieś są to zaglądnę do sklepu.
    W internecie niby jest napisane że nie ma, ale ostatnio tak było z body kopertowym z krótkim rękawem, niby zostały tylko online, a ja jeszcze ostatnie sztuki znalazłam stacjonarnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian wydzielina

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam taka koszule do porodu, ze sie zawiazywalo ja sznurkiem pod biustem i byla troche jak szlafrok, choc wyglada po zawiazaniu jak koszula :) do karmienia dobra bo kopertowo jedna czesc na druga zachodzi, urodzilam przez cc w szpitalnej, wiec mam ta koszule i pewnie znow ja wezme na szczescie, moze mi cesarke zrobia ;) A ja z malego b przeszlam do d i w poprzedniej ciazy tez tak mialam. Sutki mialam male, po pierwszej ciazy zrobily sie wieksze, po ciazy zmalaly lecz juz nigdy nie byly tak male jak niegdys ;) ale mi biust po karmieniu jednego dziecka z przewaga odciagania nie zrobil sie jakis obwisly, po prostu zmalal. Jak bylam na usg piersi to mi lekarz powiedzial ze mam swietna budowe tkankowa ;) malo tkanki tluszczowej a duzo gruczołu piersiowego, szkoda ze nie mialo to przelozenia na ilosc mleka, bo mleka mialam tak srednio, musialam walczyc by starczylo synkowi bez dokarmiania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 21:28

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia co za komplement :D
    "jest pani piękna", "świetna ma pani figurę" niee, " ma pani świetna budowę tkankowa" :D oczywiście każdy komplement jest miły :)

Wiewióreczka, Misiabella, valetta94, Tunia76, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka starcza ci piersi? Mi z C skoczyły na F :/ z deka wisza. Są czerwone i spękane ...
    Ale dziewczyny czy wasze brodawki się bardzo zmieniły? Moja są okropne :( wielkie jak denka od słoików i ten kolor zrobił się jak brudny :(

Sterczą na szczęście, z 65 C wskoczyły na 70 E-F, rozstępy mam krótkie - tzn. nie idą od samego dekoltu tylko mają po 3 cm i lecą w kierunku brodawki. Jak promienie słońca...szkoda tylko, że czerwone ;)
    Brodawki bez zmian, drobne i kolor jak przed ciążą. Za to martwi mnie inna rzecz - mam drobne sutki i nie wiem cy maluch je chwyci.

Kasionek, u mnie śluz bez zmian - mętny po Luteinie i jest to kolor budyniowo-żółtawy.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wydzielina bez zmian cały czas taka mleczno-przezroczysta i są dni że płyne i zmieniam po 4 wkładki A są dni że mam wręcz sucho nie wiem z czego to wynika

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Ja 32 tc- mleczna, przezroczysta czasem lekko żółtawa. Taką ciemniejszą miałam tylko przy plamieniach (kawa z mlekiem)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Hm... kurczę to już nie mam pomysłu w czym mam rodzić :D Chciałam taką typową porodową, fioletową z flizeliny. Nawet ją kupiłam, ale potem poczytałam, ze to sztuczny materiał i nie da się w tym wytrzymać, bo strasznie się człowiek poci.
    A myślę, że taka rozpinana tylko na piersi, będzie znowu przeszkadzała w pierwszych minutach kangur-owania, bo jednak te rozpięcia nie sięgają aż do pasa...
    Może ktoś bardziej doświadczony podpowie w czym rodzić? :D
    Przy poprzedniej córce rodziłam w koszuli szpitalnej i była tak zniszczona, że prawie nic nie zakrywała, bo takie miała rozdarcia :D
    Ja pierwszy raz rodzilam w t shirt męza, do kangurowania po prostu mi ją podwineli.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Na mnie w.hm czy innych sieciowkach nie ma.rozmiarow :/ z moja miseczka E/F TO z czym do ludzi o.O
    Bez ciąży mam 75 h. W kappahal rozmiar XXL idealny i jeszcze spokojnie zmieszcze większy cyc z mlekiem. Przymierzalam też firme carrival i one też są super ale cenowo 100 zł.za.sztuke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak.slynny komplement ginekologow "podoba mi się Pani macica" albo "jakie piękne ma Pani lozysko" :D

Wiewióreczka, Misiabella, malutka_mycha, Tunia76 lubią tę wiadomość

‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ