X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Bez ciąży mam 75 h. W kappahal rozmiar XXL idealny i jeszcze spokojnie zmieszcze większy cyc z mlekiem. Przymierzalam też firme carrival i one też są super ale cenowo 100 zł.za.sztuke.

Ja na codzień noszę biustonosze sprawdzonej firmy Konrad tanie nie są ale robote robią i warto w nie zainwestować, ja pod biustem mam 85

I właściwie mimo.duzeog biustu to nie mam obwislych piersi bo te biustonosze idealnie się sprawdzają A na noc śpię w miękkich biustonoszach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 21:34

• Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie kiepsko z odzywianiem, bylismy z synem na kinderparty, tak sie zagadalam ze nie jadlam od 14 do 17:30, nie liczac wypitej kawy i zjedzenia kawalka mikrociasta. Nie chcialo mi sie go nawet jesc, ale stwierdzilam ze lepsze to niz nic. Moj syn niestety ma nietolerancje glutenu z pszenicy i brzuch go rozbolal po torcie, ale bawil sie nieziemsko. Nie chcialam mu zabraniac jesc jak inne dzieci jadly, choc w domu i przedszkolu trzyma diete.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak, dziewczyny to opisywały jak drgawki u dziecka. Podobno normalne
    oo ja nieraz jak leze czuje jak mi cos na boku sie trzesie... doslownie mi drga.. myslalam ze to moze moj miesien jakis podryguje...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia co za komplement :D
    "jest pani piękna", "świetna ma pani figurę" niee, " ma pani świetna budowę tkankowa" :D oczywiście każdy komplement jest miły :)
    To tak jak gin mi powiedział przy usg "ma pani fajne jajka"...aż spojrzałam co mam między nogami, ale i tak brzuch zasłonił ;)

Misiabella, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Sterczą na szczęście, z 65 C wskoczyły na 70 E-F, rozstępy mam krótkie - tzn. nie idą od samego dekoltu tylko mają po 3 cm i lecą w kierunku brodawki. Jak promienie słońca...szkoda tylko, że czerwone ;)
    Brodawki bez zmian, drobne i kolor jak przed ciążą. Za to martwi mnie inna rzecz - mam drobne sutki i nie wiem cy maluch je chwyci.

Kasionek, u mnie śluz bez zmian - mętny po Luteinie i jest to kolor budyniowo-żółtawy.
    Wiewióreczka to mamy podobny rozmiar, bo mi z 70C biust skoczył do 70E.
    Jaki rozmiar tego elastycznego biustonosza do karmienia kupiłaś teraz?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Dziewczyny które są około 33 tyg jaki macie kolor wydzieliny? Bo u mnie jest taki jakby żółto brązowy? Ogólnie ciemny i w sumie nic innego się nie dzieje więc zastanawiam się czy to ok? Bo wcześniej był raczej mleczny.
    jak mialam tgaka od razu dostalam macmiror. w moczu juz byly leukocyty i nieiczne bakterie.
    nic mi tez nie dolegalo.. nieswedzialo, nie szczypalo ani nie pachnialo w zaden sposob.

Kasionek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    oo ja nieraz jak leze czuje jak mi cos na boku sie trzesie... doslownie mi drga.. myslalam ze to moze moj miesien jakis podryguje...
    To może być mięsień a może być dzidziuś. Mi się zdarzało wcześniej raczej. Teraz chyba nie, nie zauważyłam ostatnio

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Sterczą na szczęście, z 65 C wskoczyły na 70 E-F, rozstępy mam krótkie - tzn. nie idą od samego dekoltu tylko mają po 3 cm i lecą w kierunku brodawki. Jak promienie słońca...szkoda tylko, że czerwone ;)
    Brodawki bez zmian, drobne i kolor jak przed ciążą. Za to martwi mnie inna rzecz - mam drobne sutki i nie wiem cy maluch je chwyci.

Kasionek, u mnie śluz bez zmian - mętny po Luteinie i jest to kolor budyniowo-żółtawy.

rozstepy zbielna po latach, wierz mi, tez mam "promienie" ale nigdy nie nosze tak glebokich dekoldow, zeby bylo je widac....ze stroju kapielowego pare "promykow" wystaje :) bardzo je lubie, bo to znak ze dwojke wykarmilam :)

Kup nakladki do karmienia to na pewno chwyci...a potem sie tak naciagna ze nie bedzie problemu z karmieniem....ja tez mam male a dalam rade, nakladka wypelnia cala buzie malucha i nie zasysa powietrza po bokach.....

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale powiedzial ze mam cycki jak dwudziestolatka jesli chodzi o budowe tkankowa hehe, a robilam usg rok temu :)

DorotaAnna, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To może być mięsień a może być dzidziuś. Mi się zdarzało wcześniej raczej. Teraz chyba nie, nie zauważyłam ostatnio

raz z jednej str mam raz z drugiej... drga 1-2 razy na dzien ale nie codziennie.. co jakis czas. a to cos zlego oznacza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 21:38

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela

A jeśli dziecko ma.taka nietolerancja i zje coś co zawiera alergen to podajesz mu jakiś odczulacz ??

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wiewióreczka to mamy podobny rozmiar, bo mi z 70C biust skoczył do 70E.
    Jaki rozmiar tego elastycznego biustonosza do karmienia kupiłaś teraz?
    BabyOno Biustonosz dla matek karmiących i kobiet w ciąży F 75-80 - czarny. Bierz śmiało, będzie na pewno dobry, jest super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 21:39

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka

Jak sutki masz nie wyciągnięte to warto zainwestować albo w muszle laktacyjne albo w nakładki silikonowe na piersi-ja używałam z.aventa

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja na codzień noszę biustonosze sprawdzonej firmy Konrad tanie nie są ale robota robią i warto w nie zainwestować, ja pod biustem mam 85
    U mnie staniki to.najdrozsza część garderoby. Bo tych słoniowatych rozmiarów nie ma tanich. Ale jednak te staniki do karmienia bezfiszbin bedziemy nosić krótko. A że po porodzie potrzebujemy przynajmniej 3 sztuki bo w staniki trzeba też spać to wydanie ok 120 za sztukę robi całkiem spora kwotę. Dlatego jak udało.mi się dopasować ten z kapala za 120 zł 2 sztuki i jeszcze kupić na promocji 3za 2 to czułam się jakbym wygrała na loterii. Ja już tylko w tych bezfiszbinowych chodzę od miesiąca i jestem zachwycona.

Blue2019, Lolka30, mysla.nieskalana, B_002, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Paula to chyba Ty ostatnio pisałaś o tym dźwięku z macicy, jakby pstryknąć palcami? Całe szczęście, że temat był poruszony, bo się mocno zdziwiłam kilka dni temu :)

Paula 90, mysla.nieskalana, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jak mialam tgaka od razu dostalam macmiror. w moczu juz byly leukocyty i nieiczne bakterie.
    nic mi tez nie dolegalo.. nieswedzialo, nie szczypalo ani nie pachnialo w zaden sposob.
    Wyniki z przed tygodnia super. Jeszcze jutro poobserwuje. Jak będzie dalej taka to pójdę do ginka.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na szczescie w macicy nic nie pstryka ale jak siadam z lezenia to mi tak kosci strzelaja w miednicy i przeskakuja ze az zaboli.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was żebra? Jak to się objawia ? :D boli mnie pod piersiami właśnie tak jakby żebra, tak jakby mnie coś tam cianęło.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Wyniki z przed tygodnia super. Jeszcze jutro poobserwuje. Jak będzie dalej taka to pójdę do ginka.
    mozesz zawsze siknac i zaniesc do badania. to chyba nie jest drogie badanie i miec pewnosc zaim pojdziesz do ginka.
    ja zawsze miewam przezroczysta wydzieline, zoltawa taka kremowa lub biala. jak wpada w brąz to ja u siebie wiem ze cos sie dzieje.

niekoniecznie musisz miec jak ja :) i oby to nie byla zadna infekcja.
    moja byla drobna. 3 globulki macmiror mialam wziac i pomogly juz wrocilo do normy.

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, Blue, dzięki za wskazówki, kupię nakładki, bo nie pomyślałam o tym :)

B-002, nie sugeruj się, że obwód tego stanika jest 75-80, a masz 70 (ja też mam tyle). Kupiłam 70 i wymieniałam, bo cisnął. Ten jest i będzie w sam raz.

Blue2019, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ