Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

Masz rację bez problemu się karmi, ja też pod.druga pierś zawsze pieluche zakładałam bo inaczej wszystko bym mokre miała :)
    Mialam etap ze spac szlam z pielucha w staniku.. A jak sie obudzilam to poduszka mokra, kołdra zalana.. Wszystko w mleku :p

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)
    Ferie pochłonęły mnie bez reszty, dziś chyba mam pierwszy wolny wieczór od dwóch tygodni :D Te dwa tygodnie minęły jak jeden dzień, próbowałam Was czytać na bieżąco w nocy, ale odpisać już nie miałam siły;-)
    India ogromne gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was!! :*:*

Jutro koniec ferii, córka wraca do szkoły, więc postaram się z Wami być codziennie ;-)
    U mnie ogólnie bez zmian, samopoczucie rewelacyjne, nic nie boli, lekkie bezbolesne twardnienia brzucha czasami.
    Mam wrażenie, że nie służy mi wypoczynek, dużo lepiej się czuję będąc w ruchu i mając ogrom zajęć ;-)
    Spokojnego wieczoru dla wszystkich ;-)

Lolka30, valetta94, mysla.nieskalana, malutka_mycha, B_002, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pokusilam na https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-piersia-2-pary-853495/?catalogueNumber=918389&type=image&source=2&return=ref bez fiszbin, duże miseczki - do F. Nie sugerowałam się rozmiarówka na stronie, bardziej moim aktualnym rozmiarem, ale polecam :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O matko dziewczyny ale Wy macie duże cycki :D mi piersi urosły tylko z b do C i to dopiero niedawno... także mi spokojnie pasują te z hm xd

Mam tak samo, też zatrzymałam się na C :D

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustonoszy do KP, kupiłam wszystkie na Aliexpress takie usztywniane gąbką, bez fiszbin, czytając najpierw komentarze, zwykle wybierałam rozmiar większe :-) Kupiłam w sumie około 5 różnych, 3 okazały się strzałem w 10 a dwa oddałam koleżance która ma mniejszy biust a akurat też jej się przydadzą :)
    Mimo wszystko myślę jeszcze o takim zwykłym materiałowym, tylko na noc do spania, bo wydaje mi się, że nie dam rady spać w gąbkowym, ogólnie nie lubię chodzić w biustonoszu na co dzień a co dopiero w nim spać.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny, że Wasze cyce nie są jak donice, bo przynajmniej rozstępów nie musicie oglądać :)
    U mnie biust urósł bardzo, ale nie jest w ogóle obwisły - tylko że jakby tygrys mnie podrapał wygląda...więc nie ma z czego się cieszyć ;)

India, odezwij się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja kupiłam w bonprix koszule i biustonosze.
    Z biustonoszy jestem bardzo zadowolona, a koszule stwierdziłam, że lepsze byłyby rozpinane do karmienia, ale bez marszczeń na brzuch.
    Ale to dla mnie, ja cały czas chodzę w swoich ubraniach z przed ciąży. Te koszule nocne, to jedyne ubrania ciążowe jakie kupiła. I o ironio będę ich używać po ciąży. Hahaha
    To masz identycznie jak ja! Też kupiła te koszule i bustonosze..Koszule są trochę za wielkie,ale już zostawiam bo u nich z tym odsyłaniem i czasem wysyłki to się do porodu nie wyrobię :D Przynajmniej są do kolan i nic nie wystaje :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To masz identycznie jak ja! Też kupiła te koszule i bustonosze..Koszule są trochę za wielkie,ale już zostawiam bo u nich z tym odsyłaniem i czasem wysyłki to się do porodu nie wyrobię :D Przynajmniej są do kolan i nic nie wystaje :D
    Dokladnie, te koszule to giganty. Też się cieszę z długości, bo nie chciałabym świecić tyłkiem w szpitalu.
    W domu też śpię w koszulach, więc wykorzystam.

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak siedzę w tym domu,z przeziębieniem...że aż z nudów małe zamówienie w Smyku zrobiłam..

Tunia76, valetta94, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do szpitala dziewczyny jakie kupiloscoe koszule ??.macie jakieś linki ? I właśnie jaki rozmiar się zastanawiam... ktoś pomyśl I że trzecie dziecko to wiesz wszystko A każda ciąża jest tak inna różna parę lat minęło że człowiek jakąś amnezja ma normalnie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zżera mnie ciekawość co u Indii i jak się ma Pola :)

Natalia-Tosia, myślałam ostatnio czemu się tak długo nie odzywasz :) dobrze, że u Ciebie wszystko ok! :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A do szpitala dziewczyny jakie kupiloscoe koszule ??.macie jakieś linki ? I właśnie jaki rozmiar się zastanawiam... ktoś pomyśl I że trzecie dziecko to wiesz wszystko A każda ciąża jest tak inna różna parę lat minęło że człowiek jakąś amnezja ma normalnie
    W bonprix jak wpiszesz koszule do karmienia albo ciążowe to wyskoczy tylko pare. Ja wzięłam takie rozpinane z napami z dwóch stron :) Do porodu czarną a na później czarną i różową. Nie wiem jaki rozmiar nosisz ale tam trzeba brać mniejsze zazwyczaj. Ja wzięłam chyba 2 rozmiary większe niż normalnie nosze i to niezłe namioty :D ale ogólnie polecam :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Z Italian Fashion są śliczne, ale i na allegro ładne się znajdą. Ważne by była typowo ciążowa - wtedy bierzesz aktualny rozmiar, jest dużo miejsca na brzuch. Ja przed ciążą nosiłam XS, a koszule zamówiłam S i na pewno będą dobre, a przytyłam już 16 kg.
    Muszą też być z dostępem do cyców :) Mnie osobiście wkurzałyby guziki, więc jedną mam na takie zakładki, że jeden ruch i karmnik na wierzchu (polecane przez Espoir), a drugą na zatrzaski.

nick nieaktualny, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tak siedzę w tym domu,z przeziębieniem...że aż z nudów małe zamówienie w Smyku zrobiłam..
    Też jeszcze jakieś zakupy muszę zrobić, bo mi do pełnej pralki troche brakuje. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dobrze ze lepiej z tym brzuchem, oby całkiem się uspokoił i dał Wam odpocząć.

Natalia-Tosia no witaj :) kupa czasu :)

Ja kupowałam koszule od dolce sonno z allegro i tam to trochę loteria z rozmiarami. Wzięłam wszystkie rozmiar większy ale nie wszystkie tak samo dobrze leżały. Jedne m było w sam raz a inne za duże. Musiałam wymienić.

Dzisiaj cora mi chyba troszkę daje odpocząć od bólu zeber, mam nadzieję że tak zostanie. Chcialabym się w końcu wyspać dzisiaj

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indii gratulacje :) Dużo zdrowka dla was! Jak już dojdziesz do siebie o znajdziesz chwilę napisz nam troszkę szczegółów ☺

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też jeszcze jakieś zakupy muszę zrobić, bo mi do pełnej pralki troche brakuje. :)
    Ja mam niestety całkiem niewiele nadal..jakoś tak błądzę we mgle ;)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 dzięki że piszesz bo bym męża wysłała a zwracać bielizny nie można.
    Pójdę i wymierzenia sobie. Ale dobrze że są takie większe bo ja się bałam że małe będą.
    Ja na początek to właśnie takie materiałówki chce, a jak się już ustabizuje laktacja pójdę do brafiterek i kupię coś sexi.haha

Wiewióreczka starcza ci piersi? Mi z C skoczyły na F :/ z deka wisza. Są czerwone i spękane ...
    Ale dziewczyny czy wasze brodawki się bardzo zmieniły? Moja są okropne :( wielkie jak denka od słoików i ten kolor zrobił się jak brudny :(

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszule mam 3, jedną z lidla rozpinaną na całej długości i w tej będę rodziła, bo wydaje mi się najlepsza do kangur-owania po porodzie.
    Jedną kupioną na Bonprix, wzięłam rozmiar z przed ciąży "S", ale mimo wszystko jest ogromna :D
    Trzecią kupiłam najtańszą na allegro, taką zwykłą granatową, rozpinaną na napy na wysokości piersi po bokach i ta chyba jest najlepsza, wzięłam też "S" i jest póki co idealna, obym jeszcze za dużo nie przytyła, bo może zrobić się ciasna :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam łóżeczko,wózek,ubranka na start wzięłam kilka na 56 i.62 rozmiar ubranka po parę sztuk większe rozmiary 68 i.74 , pościel do lozeczka,pościel do wozeczka, zamówiłam pajac i komplety z troszkę grubsze bawełny i kocyk.100% bawełniany, dziś rano zamówiłam wyprawkę.na gemini kosmetyczmo-higieniczna dla.mnie i dla.dziecka,kupiłam ręczniki dla siebie do szpitala, rożek dla dziecka, pościel do lozeczka,ręcznik dla dziecka i materac do łóżeczka przyszedł 3.dni temu.

Z tego co jescze muszę zamówić to właśnie wanienka i koszula. I nie wiem czy ja jescze o czymś zapomniałam?? Bo jak tak to proszę o przypominajke ;)

Laktator i termometr mam bo kupiłam przy młodym , katarek do nosa też mam.:) krzesełko do karmienia i mate.edukacyjna też mam po synu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 20:13

‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ