X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

Masz rację bez problemu się karmi, ja też pod.druga pierś zawsze pieluche zakładałam bo inaczej wszystko bym mokre miała :)
    Mialam etap ze spac szlam z pielucha w staniku.. A jak sie obudzilam to poduszka mokra, kołdra zalana.. Wszystko w mleku :p

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)
    Ferie pochłonęły mnie bez reszty, dziś chyba mam pierwszy wolny wieczór od dwóch tygodni :D Te dwa tygodnie minęły jak jeden dzień, próbowałam Was czytać na bieżąco w nocy, ale odpisać już nie miałam siły;-)
    India ogromne gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was!! :*:*

Jutro koniec ferii, córka wraca do szkoły, więc postaram się z Wami być codziennie ;-)
    U mnie ogólnie bez zmian, samopoczucie rewelacyjne, nic nie boli, lekkie bezbolesne twardnienia brzucha czasami.
    Mam wrażenie, że nie służy mi wypoczynek, dużo lepiej się czuję będąc w ruchu i mając ogrom zajęć ;-)
    Spokojnego wieczoru dla wszystkich ;-)

Lolka30, valetta94, mysla.nieskalana, malutka_mycha, B_002, Karmelllka90, Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pokusilam na https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-piersia-2-pary-853495/?catalogueNumber=918389&type=image&source=2&return=ref bez fiszbin, duże miseczki - do F. Nie sugerowałam się rozmiarówka na stronie, bardziej moim aktualnym rozmiarem, ale polecam :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O matko dziewczyny ale Wy macie duże cycki :D mi piersi urosły tylko z b do C i to dopiero niedawno... także mi spokojnie pasują te z hm xd

Mam tak samo, też zatrzymałam się na C :D

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustonoszy do KP, kupiłam wszystkie na Aliexpress takie usztywniane gąbką, bez fiszbin, czytając najpierw komentarze, zwykle wybierałam rozmiar większe :-) Kupiłam w sumie około 5 różnych, 3 okazały się strzałem w 10 a dwa oddałam koleżance która ma mniejszy biust a akurat też jej się przydadzą :)
    Mimo wszystko myślę jeszcze o takim zwykłym materiałowym, tylko na noc do spania, bo wydaje mi się, że nie dam rady spać w gąbkowym, ogólnie nie lubię chodzić w biustonoszu na co dzień a co dopiero w nim spać.

Paula 90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny, że Wasze cyce nie są jak donice, bo przynajmniej rozstępów nie musicie oglądać :)
    U mnie biust urósł bardzo, ale nie jest w ogóle obwisły - tylko że jakby tygrys mnie podrapał wygląda...więc nie ma z czego się cieszyć ;)

India, odezwij się :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja kupiłam w bonprix koszule i biustonosze.
    Z biustonoszy jestem bardzo zadowolona, a koszule stwierdziłam, że lepsze byłyby rozpinane do karmienia, ale bez marszczeń na brzuch.
    Ale to dla mnie, ja cały czas chodzę w swoich ubraniach z przed ciąży. Te koszule nocne, to jedyne ubrania ciążowe jakie kupiła. I o ironio będę ich używać po ciąży. Hahaha
    To masz identycznie jak ja! Też kupiła te koszule i bustonosze..Koszule są trochę za wielkie,ale już zostawiam bo u nich z tym odsyłaniem i czasem wysyłki to się do porodu nie wyrobię :D Przynajmniej są do kolan i nic nie wystaje :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To masz identycznie jak ja! Też kupiła te koszule i bustonosze..Koszule są trochę za wielkie,ale już zostawiam bo u nich z tym odsyłaniem i czasem wysyłki to się do porodu nie wyrobię :D Przynajmniej są do kolan i nic nie wystaje :D
    Dokladnie, te koszule to giganty. Też się cieszę z długości, bo nie chciałabym świecić tyłkiem w szpitalu.
    W domu też śpię w koszulach, więc wykorzystam.

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak siedzę w tym domu,z przeziębieniem...że aż z nudów małe zamówienie w Smyku zrobiłam..

Tunia76, valetta94, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do szpitala dziewczyny jakie kupiloscoe koszule ??.macie jakieś linki ? I właśnie jaki rozmiar się zastanawiam... ktoś pomyśl I że trzecie dziecko to wiesz wszystko A każda ciąża jest tak inna różna parę lat minęło że człowiek jakąś amnezja ma normalnie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zżera mnie ciekawość co u Indii i jak się ma Pola :)

Natalia-Tosia, myślałam ostatnio czemu się tak długo nie odzywasz :) dobrze, że u Ciebie wszystko ok! :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A do szpitala dziewczyny jakie kupiloscoe koszule ??.macie jakieś linki ? I właśnie jaki rozmiar się zastanawiam... ktoś pomyśl I że trzecie dziecko to wiesz wszystko A każda ciąża jest tak inna różna parę lat minęło że człowiek jakąś amnezja ma normalnie
    W bonprix jak wpiszesz koszule do karmienia albo ciążowe to wyskoczy tylko pare. Ja wzięłam takie rozpinane z napami z dwóch stron :) Do porodu czarną a na później czarną i różową. Nie wiem jaki rozmiar nosisz ale tam trzeba brać mniejsze zazwyczaj. Ja wzięłam chyba 2 rozmiary większe niż normalnie nosze i to niezłe namioty :D ale ogólnie polecam :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Z Italian Fashion są śliczne, ale i na allegro ładne się znajdą. Ważne by była typowo ciążowa - wtedy bierzesz aktualny rozmiar, jest dużo miejsca na brzuch. Ja przed ciążą nosiłam XS, a koszule zamówiłam S i na pewno będą dobre, a przytyłam już 16 kg.
    Muszą też być z dostępem do cyców :) Mnie osobiście wkurzałyby guziki, więc jedną mam na takie zakładki, że jeden ruch i karmnik na wierzchu (polecane przez Espoir), a drugą na zatrzaski.

Blue2019, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tak siedzę w tym domu,z przeziębieniem...że aż z nudów małe zamówienie w Smyku zrobiłam..
    Też jeszcze jakieś zakupy muszę zrobić, bo mi do pełnej pralki troche brakuje. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dobrze ze lepiej z tym brzuchem, oby całkiem się uspokoił i dał Wam odpocząć.

Natalia-Tosia no witaj :) kupa czasu :)

Ja kupowałam koszule od dolce sonno z allegro i tam to trochę loteria z rozmiarami. Wzięłam wszystkie rozmiar większy ale nie wszystkie tak samo dobrze leżały. Jedne m było w sam raz a inne za duże. Musiałam wymienić.

Dzisiaj cora mi chyba troszkę daje odpocząć od bólu zeber, mam nadzieję że tak zostanie. Chcialabym się w końcu wyspać dzisiaj

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indii gratulacje :) Dużo zdrowka dla was! Jak już dojdziesz do siebie o znajdziesz chwilę napisz nam troszkę szczegółów ☺

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też jeszcze jakieś zakupy muszę zrobić, bo mi do pełnej pralki troche brakuje. :)
    Ja mam niestety całkiem niewiele nadal..jakoś tak błądzę we mgle ;)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 dzięki że piszesz bo bym męża wysłała a zwracać bielizny nie można.
    Pójdę i wymierzenia sobie. Ale dobrze że są takie większe bo ja się bałam że małe będą.
    Ja na początek to właśnie takie materiałówki chce, a jak się już ustabizuje laktacja pójdę do brafiterek i kupię coś sexi.haha

Wiewióreczka starcza ci piersi? Mi z C skoczyły na F :/ z deka wisza. Są czerwone i spękane ...
    Ale dziewczyny czy wasze brodawki się bardzo zmieniły? Moja są okropne :( wielkie jak denka od słoików i ten kolor zrobił się jak brudny :(

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszule mam 3, jedną z lidla rozpinaną na całej długości i w tej będę rodziła, bo wydaje mi się najlepsza do kangur-owania po porodzie.
    Jedną kupioną na Bonprix, wzięłam rozmiar z przed ciąży "S", ale mimo wszystko jest ogromna :D
    Trzecią kupiłam najtańszą na allegro, taką zwykłą granatową, rozpinaną na napy na wysokości piersi po bokach i ta chyba jest najlepsza, wzięłam też "S" i jest póki co idealna, obym jeszcze za dużo nie przytyła, bo może zrobić się ciasna :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam łóżeczko,wózek,ubranka na start wzięłam kilka na 56 i.62 rozmiar ubranka po parę sztuk większe rozmiary 68 i.74 , pościel do lozeczka,pościel do wozeczka, zamówiłam pajac i komplety z troszkę grubsze bawełny i kocyk.100% bawełniany, dziś rano zamówiłam wyprawkę.na gemini kosmetyczmo-higieniczna dla.mnie i dla.dziecka,kupiłam ręczniki dla siebie do szpitala, rożek dla dziecka, pościel do lozeczka,ręcznik dla dziecka i materac do łóżeczka przyszedł 3.dni temu.

Z tego co jescze muszę zamówić to właśnie wanienka i koszula. I nie wiem czy ja jescze o czymś zapomniałam?? Bo jak tak to proszę o przypominajke ;)

Laktator i termometr mam bo kupiłam przy młodym , katarek do nosa też mam.:) krzesełko do karmienia i mate.edukacyjna też mam po synu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 20:13

‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ