Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:nie chodzi mi o Twoje "gabaryty" bo pieknie wyglądasz.. tylko o to , że serce nie sługa a Ty nosisz po sercem jego dziecko...
Fasolka kochana, raczej go to nie ruszy a jeśli nawet ruszy to nie da tego po sobie poznać. Mateusz to człowiek uparty, zazwyczaj kieruje się rozsądkiem a nie sercem.
-
B_002 wrote:Ja też chciałabym już kupić biustonosze do karmienia na początek, ale też nie wiem czy kupować taki rozmiar jaki teraz noszę czy jednak większy.
Bardziej skłaniam się nad tym samym rozmiarem bo chyba kupię takie bardziej elastyczne bez fiszbin a pozostałe dokupię po porodzie.
Z H&M mi się podobają ale tam nie ma kompletnie mojego rozmiaru, jak chcę większą miseczkę niż D to nie ma obwodu poniżej 75, a dla mnie to za duży. W sieciowkach jest zawsze ten problem, pewnie się wybiorę do typowego sklepu z samą bielizną.
A mierzyłaś te staniki z h&m? Ja też myślałam, że dla mnie się nie będą nadawały a jeden model mi nawet podpasował. Idealny nie jest, ale na początek wystarczy. Kupiłam dwupak różowy i szary z koronką u góry. Inne mimo tego samego rozmiaru pod biustem były za szerokieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 17:38

-
nick nieaktualnyJa Noszę teraz E/F i każdy z h&m wlasciwie jest Za mały. Kupiłam sobie dwa największe z nadzieją że dadzą radę i dupa.
A uwierzcie mi że po porodzie po paru dniach urosna Wam o rozmiar jak nie o dwa! Trochę to potrwa, potem zejdzie i się unormuje. Więc polecam na początek byle co a te ładne kupować później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 17:37
B_002 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, oczywiście, że rozmiar większy, możecie się zdziwić jak piersi urosną, gdy nabiorą mleka, poza tym dochodzi wkładka laktacyjna. Mój cycnik ciążowy był tak zaniżony rozmiarowo, że musiałam wymieniać na dwa rozmiary większy.
Karolcia, Szymonek miał ostatnio 2150 (w środę).
Trochę mi się uspokaja brzuch...było już co 15 min, teraz co pół godziny, bezboleśnie. U mnie jest niestety tak w szpitalu, że nie ma badań bez przyjęcia. Trzeba przebrać się w piżamkę na IP w toalecie..i dopiero przyjmują na oddział.
To jest kurcze minus mniejszych miast, że człowiek się musi martwić gdzie rodzić. -
Mierzyłam właśnie. Też mierzyłam te dwupaki i niestety ale gdy miseczka dobra to za luźny obwód a nie ma mniejszych. Te z mniejszym obwodem mają za małe miseczki.Anete wrote:A mierzyłaś te staniki z h&m? Ja też myślałam, że dla mnie się nie będą nadawały a jeden model mi nawet podpasował. Idealny nie jest, ale na początek wystarczy. Kupiłam dwupak różowy i szary z koronką u góry. Inne mimo tego samego rozmiaru pod biustem były za szerokie
No ale tak na szybko mierzyłam jeden model tylko. Pójdę w tym tygodniu jeszcze raz już typowo po biustonosz to pomierzę jeszcze jakieś inne.
29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Karmelka właśnie miałam Ci pisać, wczoraj kupiłam te biustonosze z HM te w rozmiarach S-XL. Powiem Ci że XL jest za luźny w obwodzie, kupilam L i jest ok przynamniej na razie, a też celowałam XL bo w biuście mam już teraz powyżej 110cm, także lepiej przymierz bo możesz się zdziwić.Karmelllka90 wrote:Ja nadal biustonoszy nie kupiłam ale ja do szpitala chce z h&m w rozm xl a później jak już wszystko się unormuje kupię ładne cycajnikiStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewiórka to dobrze że się to wycisza. Jutro powiedz o wszystkim profesorowi.Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, oczywiście, że rozmiar większy, możecie się zdziwić jak piersi urosną, gdy nabiorą mleka, poza tym dochodzi wkładka laktacyjna. Mój cycnik ciążowy był tak zaniżony rozmiarowo, że musiałam wymieniać na dwa rozmiary większy.
Trochę mi się uspokaja brzuch...było już co 15 min, teraz co pół godziny, bezboleśnie. U mnie jest niestety tak w szpitalu, że nie ma badań bez przyjęcia. Trzeba przebrać się w piżamkę na IP w toalecie..i dopiero przyjmują na oddział.
To jest kurcze minus mniejszych miast, że człowiek się musi martwić gdzie rodzić.
A co do biustonosza to może najlepszy będzie taki elastyczny na początek. W obwodzie będzie trzymał a miseczka dopasuje się do rozmiaru który może być zmienny na początku. A potem ładniejsze będziemy kupować jak mówi Mama36.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, oczywiście, że rozmiar większy, możecie się zdziwić jak piersi urosną, gdy nabiorą mleka, poza tym dochodzi wkładka laktacyjna. Mój cycnik ciążowy był tak zaniżony rozmiarowo, że musiałam wymieniać na dwa rozmiary większy.
To jest kurcze minus mniejszych miast, że człowiek się musi martwić gdzie rodzić.
Też tak mam niestety ... u mnie jak jedziesz na IP to nawet nie schodzi ginekolog, tylko od razu przyjęcie na oddział, a że jesteś w ciąży to nawet nie pytają o zdanie. Urok mniejszych miast, dobrze powiedziane.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość

-
Basiu, ja właśnie taki mam. Elastyczny, czarny klasyk. Kupiłam na początek tylko jeden, dwa rozmiary większy - jest dobry na ten moment, ale jednocześnie tak rozciągliwy i mięciutki, że jeszcze kawał cyca się zmieści i wkładka też
Nie ma co na początek bawić się w koronki
B_002 lubi tę wiadomość
-
Na te z miseczkami nawet nie patrzyłam bo nie wiem jak miałabym się w nie zmieścić z moją miseczką KB_002 wrote:Mierzyłam właśnie. Też mierzyłam te dwupaki i niestety ale gdy miseczka dobra to za luźny obwód a nie ma mniejszych. Te z mniejszym obwodem mają za małe miseczki.
No ale tak na szybko mierzyłam jeden model tylko. Pójdę w tym tygodniu jeszcze raz już typowo po biustonosz to pomierzę jeszcze jakieś inne.
.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
B_002 wrote:A co do biustonosza to może najlepszy będzie taki elastyczny na początek. W obwodzie będzie trzymał a miseczka dopasuje się do rozmiaru który może być zmienny na początku. A potem ładniejsze będziemy kupować jak mówi Mama36.
Ja właśnie taki elastyczny kupiłam, a la sportowy. Na taki sztywniejszy w takim rozmiarze nie ma co liczyć w sieciówkach

-
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0732392001.html
O taki, tylko ja mam szary i różówy. Ty Anete z tego co pisałaś, też chyba ten masz. A coś lepszego to będxizemy dobierać po porodzie jak się rozmiar ustabilizuje
.
Anete, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyApropo biustonosza to u mnie te typowo do karmienia się nie sprawdzaly w domu nosiłam zwykły miękki biustonosz z bieliznianego sklepu i do karmienia sciagalam tylko ramiączko od piersi z której karmiłam A na wyjścia ubieralam normalny usztyeniany i wkładki laktacyjne zakładałam bo mam.duzy biust i nie chciałam mieć do kolan
-
Ja nie kupuje w ogole biustonoszy. Mam na ten cel 2 lepsze bez fiszbinow ale pięknie trzymaja. I tak jak napisala mama.. Po porodzie w 5-6 dobie mozna sie niezle zaskoczyc rozmiarem biustu jak sie rozkreci laktacja i dojdzie do nawalu..
W ogole przystawianie malucha do jednej piersi bedzie kończyło sie ze w drugiej pieluche bedziemy trzymac tak sie bedzie lało.
Dla mnie stanik do karmienia zbyteczny dam radę spokojnie cyca górą wywalic. Tylko ze ja mam miseczke E/F i nosze glownoe polusztywnianie.. Od spodu sa lekko usztywnione a gora miękka. -
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam w bonprix koszule i biustonosze.
Z biustonoszy jestem bardzo zadowolona, a koszule stwierdziłam, że lepsze byłyby rozpinane do karmienia, ale bez marszczeń na brzuch.
Ale to dla mnie, ja cały czas chodzę w swoich ubraniach z przed ciąży. Te koszule nocne, to jedyne ubrania ciążowe jakie kupiła. I o ironio będę ich używać po ciąży. Hahaha
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

-
O matko dziewczyny ale Wy macie duże cycki
mi piersi urosły tylko z b do C i to dopiero niedawno... także mi spokojnie pasują te z hm xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 18:19
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️