X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie wczesniej o zadyszkach......ze ide po schodach i dysze to normlane, no bo wysilek itp....ale ja mam zadyszke jak jem :) nie nadazam nabierac powietrza miedzy kesami jedzenia i po czasie mi brakuje tchu :) to juz chyba nie jest normalne :)

mysla.nieskalana, espoir, malutka_mycha, valetta94 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, ja się wczoraj z moim informatykiem też scielam, też bez sensu i też tylko niepotrzebnie ryczalam jka bobr w poduszkę. Bo ja zaczęłam mu mówić o Indii, że to ju ztakie realne a my w czarnej dupie z przygotowaniami. A on spokojnie jak na wojnie. Zero stresu. I nie wiem, czego oczekiwałam... Ze mi wczoraj całe mieszkanie pomaluje ekspresem, czy co? Ale się tak nakrecilam na niego, że peklam i awantura. Buuu

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Pisalyscie wczesniej o zadyszkach......ze ide po schodach i dysze to normlane, no bo wysilek itp....ale ja mam zadyszke jak jem :) nie nadazam nabierac powietrza miedzy kesami jedzenia i po czasie mi brakuje tchu :) to juz chyba nie jest normalne :)
    Mam tak :) Zadyszka nawet na leżąco, podczas zmiany pozycji :P

stresant, espoir lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, właśnie ze nie mam energii na to, ale w tygodniu nie bardzo jest czas na basen, więc tak się skumulowalo. Ale powiem Wam, że w tym moim ciążowy stroju wyglądam ekstra :D Jak w uwolnić orke 3 :D Hahaha no czad!

stresant, Mama36, Natalia-tosia, espoir, malutka_mycha, valetta94 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, ja się wczoraj z moim informatykiem też scielam, też bez sensu i też tylko niepotrzebnie ryczalam jka bobr w poduszkę. Bo ja zaczęłam mu mówić o Indii, że to ju ztakie realne a my w czarnej dupie z przygotowaniami. A on spokojnie jak na wojnie. Zero stresu. I nie wiem, czego oczekiwałam... Ze mi wczoraj całe mieszkanie pomaluje ekspresem, czy co? Ale się tak nakrecilam na niego, że peklam i awantura. Buuu

ja ma identycznie....narkecam sie niepotrzebnie ... a ten jego stoicki spokoj mnie do szalu doprowadza :)
    ale ciesze sie za mam taki charakter w domu, bo z innym bym nie wytrzymala....i ten jego spokoj juz pare razy mi dupe uratowal w zyciu ....wiec niech jest spokojny a ja ta nerwowa :)

a mieszkanie spokojnie zdazycie pomalowac, Ty z Kazikiem na szarym koncu listy jestes, wiec kupa czasu jeszcze jest :)

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - ja już też nie mam pomysłu na tę cukry. Wkurwia mnie ten cukier, to kłucie i że mnie to boli.
    Nie widzę żadnego sensu w zwiększaniu tej insuliny.
    Mierzyłam cukier o 3 rano. Było 86. O 6:30 już 100.

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, właśnie ze nie mam energii na to, ale w tygodniu nie bardzo jest czas na basen, więc tak się skumulowalo. Ale powiem Wam, że w tym moim ciążowy stroju wyglądam ekstra :D Jak w uwolnić orke 3 :D Hahaha no czad!

Mamy prawo w tym stanie tak wygladac, gorzej jakbysmy bez stanu tak wygladaly :) a sa nietety panie o takiej "figurze" :)

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Dziewczyny które są około 33 tyg jaki macie kolor wydzieliny? Bo u mnie jest taki jakby żółto brązowy? Ogólnie ciemny i w sumie nic innego się nie dzieje więc zastanawiam się czy to ok? Bo wcześniej był raczej mleczny.
    Czasami czop lubi się łuszczyć na kilka tygodni przed porodem, moja mama tak miała przy siostrze. 5 tygodnie przed porodem się zaczęło. Ewentualnie może jakaś nadżerka się pojawiła?
    U mnie czop zaczął odchodzić na 3 tygodnie przed porodem.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kiwona ja czekam na zrobienie ściany w kuchni już 2 lata Hahaha... A On dalej ma czas i mam się nie wtrącać bo On ma. Plan na wszystko :D

Tunia76, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teorię. Śniło mi się że byłam w cukierni i ten cukier mi rano właśnie skoczył.
    To jednak prawda że dupa może rosnąć od samego patrzenia.
    Mi urósł cukier od samego patrzenia. I to we śnie!

:-D

B_002, Natalia-tosia, Misiabella, Lolka30, mysla.nieskalana, Fasolka77, espoir, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny bolą Was żebra? Jak to się objawia ? :D boli mnie pod piersiami właśnie tak jakby żebra, tak jakby mnie coś tam cianęło.
    Mam to samo, ale byłam przeziębiona i trochę pokasływałam, myślałam że to od tego kaszlu bolą mnie mięśnie między żebrami :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim mężem to wszystko zależy. On potrafi zrobić coś natychmiast jak tylko go poproszę. Nawet malowanie.
    Tak było ostatnio. W środę wymyśliłam malowanie, w sobotę już było skończone.

A czasem jak proszę o wytarcie kurzy z szafek na górze w kuchni to potrafi czekać kilka tygodni. Aż w końcu zrobię awanturę na cztery fajerki. I z łaską i mina zbitego psa się weźmie do roboty.

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pewnie co szpital to inne zwyczaje, u nas wręcz takie są zalecane :) wydaje mi się że to w czym będziemy rodzic czy karmić to na prawdę jest najmniejszy nasz problem :)
    No nie wiem, dla mnie po pierwszym porodzie to bardzo istotna sprawa:D Mi było głupio jak musiałam chodzić po korytarzu w podartej szpitalnej koszuli w której były pourywane troczki i nie mogłam się zasłonić praktycznie ;/ Dobrze, że to był późny wieczór i noc, bo gdybym miała tak paradować przy wszystkich odwiedzających to chyba bym wcale nie wyszła, a leżenie w bólach na łóżku porodowym nie jest niczym dobrym i przyjemnym. Jak przychodził skurcz to jedną ręką ściskałam cokolwiek co było pod ręką, klamki itd a drugą trzymałam górę koszuli by nie łazić z cyckami na wierzchu :D Gdy skurcz mijał chodziłam ze skrzyżowanymi rękami:D Musiało to co najmniej dziwnie wyglądać :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Z moim mężem to wszystko zależy. On potrafi zrobić coś natychmiast jak tylko go poproszę. Nawet malowanie.
    Tak było ostatnio. W środę wymyśliłam malowanie, w sobotę już było skończone.

A czasem jak proszę o wytarcie kurzy z szafek na górze w kuchni to potrafi czekać kilka tygodni. Aż w końcu zrobię awanturę na cztery fajerki. I z łaską i mina zbitego psa się weźmie do roboty.

a no to wiadomo :) u nas to samo :) a jak nie ma ochoty robic to nawet wolami nie zaciagniesz :) a jak juz sie drzesz i zacznie robic, to oczywiscie spieprzy robote i wtedy moja wina, bo on dzis nie byl w nastroju do pracy a ja go zmusilam :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga - ja już też nie mam pomysłu na tę cukry. Wkurwia mnie ten cukier, to kłucie i że mnie to boli.
    Nie widzę żadnego sensu w zwiększaniu tej insuliny.
    Mierzyłam cukier o 3 rano. Było 86. O 6:30 już 100.
    Mi dziś pewnie znowu dołożą kolejne jednostki...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moja teściowa by mi ewentualnie łóżko fakira wyjęła :-D i naostrzyla
    Ahahahaha, chyba miałabym tak samo:D

Paula 90, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dzisiaj miałam świetną noc w porównaniu z poprzednimi :)
    Zasnęłam około północy bez zgagi a obudziłam się bez bólu pleców, jeszcze bym pewnie spała, ale miałam budzik. Wychodzę zaraz z domu i jadę na ćwiczenia, a w drodze powrotnej pójdę się przejść po sklepach za tymi biustonoszami, ciekawe czy coś znajdę.

Miłego dnia :)

Paula 90, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a no to wiadomo :) u nas to samo :) a jak nie ma ochoty robic to nawet wolami nie zaciagniesz :) a jak juz sie drzesz i zacznie robic, to oczywiscie spieprzy robote i wtedy moja wina, bo on dzis nie byl w nastroju do pracy a ja go zmusilam :)
    Ooo to to. Normalnie jakbyś mojego znała :-D

stresant, Kiwona lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina może czuje, że zbliża się wizyta, cały brzuch mi faluje :D a niech tylko matka zdjęcia ładnego nie dostanie!!

Natalia-tosia, Kiwona, B_002, mysla.nieskalana, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia powodzenia i czekamy na wieści :)

‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ