X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maritita mogło być za wcześnie na serduszko. Wszystko będzie dobrze. Jeszcze kilka dni i będzie pikaweczka. Nie porównuj dwóch ciąż i tym bardziej zarodków. To najgorsze co możesz zrobić. Wystarczy że ten zagniezdzil się dwa trzy dni później i już wszystko będzie Ci się wydawało opóźnione niepotrzebnie. Nie rób sobie tego :)

Martita25 lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały racje. Córcia już wie, że będzie starszą siostrą i nie może się doczekać także nie tylko my z mężem się załamiemy jak będzie coś nie tak :(

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, betą się nie przejmuj, powyżej 6000 bardzo spowalnia. Mi już powyżej 1200 spowolniła i niepotrzebnie panikowałam. Dali Ci coś w szpitalu na te bóle brzucha? Magnez plus no-spę łykaj, jeśli nie przeszło.
    Nie porównuj ciąży do ciąży. U mnie w poprzedniej beta rosła jak szalona, a poroniłam. Teraz rosła jako tako poprawnie, martwiłam się, bo porównywałam, a na wizycie piękne serce przy zarodku 9,5 mm.

Czytałam,że serduszko musi się pojawić jak CRL osiągnie 6 mm. Więc u Ciebie w poniedziałek powinno być już widoczne. Odpoczywaj i bądź dobrej myśli :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka nic nie dali poza waśnie nospą, a magnez sama zaczęłam brać jak się zaczęły bóle.
    To całe szczęście jeszcze nie było tych 6 mm, dzięki za pocieszenie !! :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    DoClu_3 powodzenia jutro ! :)

Ja wizytę mam w poniedziałek. Od 3 dni miałam okropne bóle brzucha, które niestety wystąpiły po silnym stresie, więc tym bardziej się tym przejęłam.
    Przedwczoraj dla pewności zrobiłam betę i wyszła 21354, po czym powtórzyłam następnego dnia i było 24994. Moim zdaniem bardzo mały przyrost, a że bóle nie przechodziły podjechaliśmy do szpitala. Lekarz na USG widział 5 mm zarodek ale tętna brak. Było to równo 6 tygodni ciąży. Powiedział, że lada moment powinno się pojawić. Jakoś mnie to nie uspokoiło, bo w pierwszej ciąży tętno miałam stwierdzone już w 5/6 tygodni. A tutaj 5 mm zarodek i chyba trochę dziwne, że nie "pulsuje". Martwię się bardzo, że ten stres narobił dużo złego i chyba zwariuję czekając na poniedziałkową wizytę :(
    Owulacja mogła się przesunąć, to się bardzo często zdarza. Moja ciąża według Usg jest młodsza o około 4 dni, ale mam cykle 34 dniowe więc tak może być.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko musi się pojawić do 6 tygodnia i 7 dnia .Także masz jeszcze cały tydzień .A sprzęt sprzętowi nie równy więc czasami dłużej trzeba poczekać .Dlatego najbezpieczniej iść w połowie 7 tyg.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromną prośbę do dziewczyny o nicku KasiaMamaPatryka - chciałaby do Ciebie napisać dziewczyna z różowej strony :) Stara się bezskutecznie już ponad 2 lata i przy okazji badań wykryto jej tę samą chorobę, którą Ty masz. Lekarze też jej nie dają szans na dziecko, a wręcz namawiają na dwuletnią przerwę. Wiadomo, czas działa na niekorzyść kobiety. Pomyślałam, że mogłabyś jej dać nadzieję <3 Proszę, przyjmij jej zaproszenie do znajomych.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 dodałam już ja do przyjaciółek na belly.
    :) postaram sie odpisywać :)

Dwa Razy dziennie tu wchodzę wiec napisz jej żeby była cierpliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 16:53

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Kasiulka90 dodałam już ja do przyjaciółek na belly.
    :) postaram sie odpisywać :)

Dwa Razy dziennie tu wchodzę wiec napisz jej żeby była cierpliwa :)
    Super! <3 Serdecznie Ci dziękuję :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Można dołączyć? Jestem w 8+5 tc, to moja 3 ciąża. Termin na 8 kwietnia :)

Kasionek, Wojna, teverde, Wiewióreczka, Martita25, Natalia-tosia, estrella, DoCelu 3, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia w naszym gronie :)

Monia* lubi tę wiadomość

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia

Monia* lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Monia :) miło nam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 23:48

Monia* lubi tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super coraz nas więcej!

Co do spania na brzuchu to ja uwielbiam ale już się łapie na tym ze dluzej jest nie niewygodnie...
    miłego i bezstresowego weekendu wszystkim!

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też wracam do was z dobrymi wieściami - na kontrolnym usg po dwóch tygodniach pojawił się zarodek :-) Zrobiłam sobie przerwę od forów i blogów ciążowych bo ta niepewość mnie dołowała, ale bardzo się cieszę że wracam. Następna wizyta 18.09.

Wojna, Natalia-tosia, Lili90, Martusiazabka, Kasionek, Monia*, teverde, KasiaMamaPatryka, DoCelu 3, Wiewióreczka, Kasiulka90, estrella, Pati28M, Martita25, DorotaAnna lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png

Wysłany: 1 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Dziewczyny ja też wracam do was z dobrymi wieściami - na kontrolnym usg po dwóch tygodniach pojawił się zarodek :-) Zrobiłam sobie przerwę od forów i blogów ciążowych bo ta niepewość mnie dołowała, ale bardzo się cieszę że wracam. Następna wizyta 18.09.
    Cudowna wiadomość! Cieszę się, że wróciłaś.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 1 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu na którą masz wizytę? Czekamy na wieści :-)

Kasionek lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle czuję się fatalnie. Od 3 tygodni mnie mdli non stop. Zero odpoczynku. Już wymiękam. I jeszcze dwójka dzieci w domu...
    Dobrze, że jest weekend i Mąż w domu to trochę odsapnę.
    Miłego dnia :)

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam jakiś gorszy dzień, nie wiem czemu miałam przeczucie że ta ciąża się nie utrzyma. Nic mnie nie bolało, nie plamilam a jednak. Martwiłam się bo śluz mi zanik, ale dzisiaj jak od nowa mnie zalal to szok :) Oby moje przeczucie się nie sprawdzilo

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny. U nas pierwszy dzień 8 tygodnia, nie śpię na brzuchu odkąd wiem o ciąży.
    W czwartek kiedy siedziałam w poczekalni spotkałam koleżankę. Rozmawiałam z nią o zwolnieniu lekarskim między innymi. Ja chciałam czekać do 14 tygodnia. A ona powiedziała mi coś co zmieniło moje spojrzenie na ten aspekt. Powiedziała mi że przecież teraz to ten Babel jest najważniejszy. Praca to tylko praca, jak nie ta to inna. A jeśli coś się stanie to będę obwiniać siebie że chodziłam do pracy. Mimo że praca biurowa to w korporacji i bardzo stresująca.
    Przed ta rozmowa byłam gotowa odmówić ginekolog zwolnienia. A dzięki koleżance przyjęłam decyzje lekarza (doktor sama zaproponowała).
    Rozmowa z moim szefem przebiegła bardzo dobrze, pogratulował i powiedział żebym o nic się nie martwiła. Jeśli nie będę mogła wrócić po tych dwóch tygodniach na które mam teraz zwolnienie to prosił o informacje i będzie szukał kogoś na zastępstwo.

Mam świadomość że wszystko jeszcze może się zdarzyć. Ale wiem też że dokładam wszelkich starań żeby ułatwić babelkowi start. Pomijając całkowicie fakt że przy obecnym samopoczuciu moja wydajność w pracy jest poniżej połowy.

Ja biorę femibion 2 od października zeszłego roku. Ma więcej witamin niż 1. Poprawiły mi się włosy i paznokcie, są twarde i rosną jak szalone.
    I nie mam strasznych mdłości a ponoć jednym z powodów mdłości mogą być niedoboru kwasu foliowego i witaminy b6.

Życzę Wam spokojnego weekendu. Ja leżę i poleguje zgodnie z zaleceniami gin. Dodatkowo spaceruje 2-3 razy dziennie na świeżym powietrzu po 10-15 minut (mam kompana do spacerów - psa :-) ) i po drodze idziemy po bułki na śniadanie i potem na kolację - nie jestem w stanie przełknąć starych a u nas dostarczają bułeczki dwa razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:11

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ