X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Głogowa :)

Karolinko, "uroki" ciąży ;) Jak są objawy - źle, jak nie ma - jeszcze gorzej ;)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Natalia-tosia a skąd jesteście bo ja też z dolnegoslaska
    Spod Wrocławia ;-) w stronę Oławy :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Spod Wrocławia ;-) w stronę Oławy :-)

Ja wychowana w Oławie. Teraz ze Świdnicy :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Strasznie przykre :(
    A zna powód? Biło wcześniej ładnie serduszko?
    Ona czekała na usg do 13 tyg (UK) wiec nic nie wiadomo

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Opola, więc też niedaleko :)

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 1 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to możemy wspólnie wybierać szpital do narodzin :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Dziewczyny, wklejam link do ciekawego porównania wszystkich suplementów dla ciężaróweczek :)

malutka_mycha, kamylalyt lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja nie mam mdłości i nadal nie wiem czy to całkiem dobrze.

U nas rano mega burza była ale teraz się rozpogodzilo :) jedziemy na imprezkę

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Do celu jak po wizycie.

No niestety nie jest dobrze :( jest pecherzyk i ciałko zolte. Nie ma zarodka
    :( a powinno być już serce przecież.
    Dziwne, bo gin kazała przyjść na kontrolę za 4 tygodnie dopiero.
    Jak się nic nie wydarzy to 12-stego mam wizytę u mojej gin i zobaczymy.
    Raczej po wszystkim bo na pewno ciąża nie jest młodsza. Przecież wiem kiedy była owulacja.
    A byłam z was wszystkich najspokojniejsza ;) i o kant dupy te moje nudności :(
    Mam nadzieję, że mogę z wami zostać aż do mojego końca. Może będę się mniej odzywac ale nie chce jeszcze odchodzić.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Raczej po wszystkim bo na pewno ciąża nie jest młodsza. Przecież wiem kiedy była owulacja.
    Mam nadzieję, że mogę z wami zostać aż do mojego końca. Może będę się mniej odzywac ale nie chce jeszcze odchodzić.

Kochana, może jeszcze nic straconego. Jak duży jest pęcherzyk i ciałko żółte? Dostałaś wymiary?
    Ty miałaś cykl monitorowany? Którego dnia owulacja?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 1 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Kochana, ale jesteś pewna, że owulacja się nie przesunęła? Może sprawdź bhcg? Tak dla własnej wiedzy.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu jak nie miałaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 16:14

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu jak nie miałaś monitoringu to nigdy do końca nie można byc pewnym co do owu. Nie przekreslaj maluszka, moze to wstydzioch i ujawni sie na dniach. Trzymam kciuki

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja przypadła na 24dc i wtedy też był seks. Kolejny dopiero 10 dni później więc nie ma możliwości żeby owulka ba później. Nie o tyle później. Owulacje mam z ovufriend.pl wyznaczona. Wiem, że może się mylić, ale to ewentualnie kilka dni żeby te plemniki przeżyły. W najlepszym wypadku byłoby już 6t + 3. To i tak serduszko by już było. A przynajmniej zarodek.
    Beta wiem że przY pustym jaju też rośnie więc nic mi to nie da. Trzeba czekać. Nic nie mogę zrobić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, może jeszcze nic straconego. Jak duży jest pęcherzyk i ciałko żółte? Dostałaś wymiary?
    Ty miałaś cykl monitorowany? Którego dnia owulacja?
    Nie znam wymiarów. Nie podała mi a ja nie pytałam bo nie byłam w stanie myśleć.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Owulacja przypadła na 24dc i wtedy też był seks. Kolejny dopiero 10 dni później więc nie ma możliwości żeby owulka ba później. Nie o tyle później. Owulacje mam z ovufriend.pl wyznaczona. Wiem, że może się mylić, ale to ewentualnie kilka dni żeby te plemniki przeżyły. W najlepszym wypadku byłoby już 6t + 3. To i tak serduszko by już było. A przynajmniej zarodek.
    Beta wiem że przY pustym jaju też rośnie więc nic mi to nie da. Trzeba czekać. Nic nie mogę zrobić :(

Skoro dziś masz 7t2d wg OM, a owu była 10 dni później niż powinna (bo 24-ego a nie 14-ego), to rzeczywisty wiek ciąży wychodzi mi 5t6d. W dodatku owu mogłaś mieć 2-3 dni później niż seks (u mnie był pełne 3 dni przed owu w obu ciążach, żołnierzyki jak widać długo żyją), to już się robi 5t3d. Wtedy nie widać zarodka! Ja na koniec 6 tygodnia miałam tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym.

No chyba że 7t2d w Twoim podpisie jest wyliczone na podstawie dnia owulacji a nie OM??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 16:46

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Skoro dziś masz 7t2d wg OM, a owu była 10 dni później niż powinna (bo 24-ego a nie 14-ego), to rzeczywisty wiek ciąży wychodzi mi 6t0d. W dodatku owu mogłaś mieć 2-3 dni później niż seks (u mnie był pełne 3 dni przed owu w obu ciążach, żołnierzyki jak widać długo żyją), to już się robi 5t4d. Wtedy nie widać zarodka! Ja na koniec 6 tygodnia miałam tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym.
    Najwięcej by powiedziały wymiary pęcherzyka ciążowego i żółtkowego, bo są wytyczne, do jakiego rozmiaru musi się zarodek pojawić.
    Kochana 7+ 2 to jest wiek od owulacji. Owulacje miałam w 24 dniu cyklu, czyli 27 lipca. Wg Om mam 8+3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu nie poddawaj się i mocno wierz w maluszka jest pecherzyk żółtkowy to i zarodek powinien się pojawić. Jakiś czas temu czytałam o podobnej sytuacji bo długo nic się nie pojawiało i lekarz skierował dziewczynę już do szpitala na zabieg, ale ona nie pojechała postanowiła jeszcze poczekać i teraz już jest w III trymestrze ciąży. A co do owu to nigdy nic nie wiadomo, mogła się opóźnić i zagnieżdzenie też nigdy nie wiadomo kiedy nastąpiło. Także kochona głowa do góry i pozytywnie myślimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pecherzyk byłby za duży już to chyba by mi powiedziała. Sama nie wiem. Wspominałam jej kiedy miałam owulacje i że to już powinien być 7t ale nic sobie z tego nie robiła. Kazała przyjść za cztery tygodnie co dla mnie w ogóle jest wariactwem. Jak ja mogłabym wytrzymać cztery tygodnie? Pójdę tego 12 na wizytę licząc na cud. Ja nie przekreślam mojego maluszka, ale też nie chce się oszukiwać. Trzeba czekać. Nie martwcie się. Ja sobie dam radę jakoś...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki nie krwawie i nikt mi nie powiedział, że nic z tego to nadal jestem w ciąży :D
    Jestem w ogromnej nadzieji. Nic więcej nie mogę zrobić :)

Kasiulka90, Wojna, teverde lubią tę wiadomość

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ