X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przy kawie? Dzisiaj chyba nikt nie ma wizyty. Jutro wreszcie mam ja ;)
    Dzisiaj od rana znowu mdłości. Mi jest dobrze w momencie jak coś jem. Cokolwiek. Ale musiałabym w siebie pakować jedzenie non stop. Nie wirm jak sobie z tym radzić. Na spacer wzięłam wodę i popijalam co chwilę. Jutro do lekarza też chyba wezmę.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Witajcie przy kawie? Dzisiaj chyba nikt nie ma wizyty. Jutro wreszcie mam ja ;)
    Dzisiaj od rana znowu mdłości. Mi jest dobrze w momencie jak coś jem. Cokolwiek. Ale musiałabym w siebie pakować jedzenie non stop. Nie wirm jak sobie z tym radzić. Na spacer wzięłam wodę i popijalam co chwilę. Jutro do lekarza też chyba wezmę.
    Też tak miałam .Bo już to minelo.Ja jadłam praktycznie caly dzień.Tylko starałam się jeść małe porcje i zdrowe rzeczy.Takze kanapka co pół godziny

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dalszym ciągu nie mam mdłości ani objawów, lekarz mnie trochę nastraszył, że brak objawów to zły objaw, ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Czy któraś z Was miała krwiaka w poprzednich ciążach i mimo wszystko nic się nie stało z maleństwem?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja miałam kwiatka w pierwszej ciąży. Nie był dużo. Zaczęłam plamić w ok chyba 8 czy 10 tygodniu, poleciała szybko do ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala żeby się upewnić co i jak i okazało się ze właśnie krwiaczek się opróżnił. Z ciąża było wszystko ok. Urodziłam zdrowego synka.

A może jest ktoś z Łódzkiego?

Ja mam wizytę we wtorek. Już się doczekać nie mogę

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po 3 dniowym odpoczynku od ciażowych objawów i tak wróciły. Dosyc mam już tego braku siły na cokolwiek tych mdłosci i wymiotowania. Cieszcie się, kogo to omija. Wydaje mi się że brak objawów wcale nie musi być zlym znakiem, po prostu każda przechodzi to inaczej.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle, nawet najmniejszych objawów. Nawet cycki nie bolały. Tylko brzuch rósł. W drugiej bolały cycki tylko, a w trzeciej miałam metaliczny pozmak w ustach i odrzuciło mnie od kawy. I tyle. Naprawdę objawy nie są do niczego potrzebne.
    Dzieci zdrowe jak rybki. Teraz tylko w tej ciąży mam mdłości po raz pierwszy i wcale mi się to nie podoba :(

Wiewióreczka, Natalia-tosia, Martusiazabka, estrella lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog też zasugerował, że im więcej objawów, tym lepiej. Dlatego się zmartwiłam, że u mnie żadnych mdłości, choć może faktycznie o niczym złym to nie świadczy. Oby :)

Dziewczyny, jakie witaminy polecacie? Kończy mi się właśnie Prenatal Uno. Orientujecie się czy jest coś lepszego?

Ma któraś z Was problem z oduczeniem się spania na brzuchu? Ja nie potrafię inaczej spać :D Ale chyba wypadałoby przestać rozpłaszczać brzuch i nie tylko ;)

DoCelu3, o której jutro wizyta?:)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle, nawet najmniejszych objawów. Nawet cycki nie bolały. Tylko brzuch rósł. W drugiej bolały cycki tylko, a w trzeciej miałam metaliczny pozmak w ustach i odrzuciło mnie od kawy. I tyle. Naprawdę objawy nie są do niczego potrzebne.
    Dzieci zdrowe jak rybki. Teraz tylko w tej ciąży mam mdłości po raz pierwszy i wcale mi się to nie podoba :(
    Pocieszające :) Czyli faktycznie powinnyśmy się cieszyć :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mój ginekolog też zasugerował, że im więcej objawów, tym lepiej. Dlatego się zmartwiłam, że u mnie żadnych mdłości, choć może faktycznie o niczym złym to nie świadczy. Oby :)

Dziewczyny, jakie witaminy polecacie? Kończy mi się właśnie Prenatal Uno. Orientujecie się czy jest coś lepszego?

Ma któraś z Was problem z oduczeniem się spania na brzuchu? Ja nie potrafię inaczej spać :D Ale chyba wypadałoby przestać rozpłaszczać brzuch i nie tylko ;)

Ja miałam koleżankę która zawsze spała na brzuchu, mówiła mi, że przestała, bo brzuch zaczął jej przeszkadzać tak w około 13 tygodniu, więc nie miała wyjścia.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja w dalszym ciągu nie mam mdłości ani objawów, lekarz mnie trochę nastraszył, że brak objawów to zły objaw, ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Czy któraś z Was miała krwiaka w poprzednich ciążach i mimo wszystko nic się nie stało z maleństwem?
    Moja koleżanka miała wielkiego krwiaka, brała luteinę i musiała leżeć, wstawała tylko do toalety i zjeść. Krwiak się pięknie wchłonął w 3 m-cu i znów mogła chodzić, aż do 5 m-ca, kiedy zaczęła jej się skracać szyjka i kolejny nakaz leżenia. Dzidziuś urodzony zdrowy i o czasie :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

O 11.20 :D będę tam już przed 11.00 pod drzwiami warować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:30

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz chciał dac l4, ale poprosiłam, że to jeszcze nie czas, jeszcze za wcześnie, nie chce mówić póki co w pracy, ale nic nie mówił, że mam leżeć. Wspominał tylko o oszczędnym trybie życia.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja wizyta w poniedzialek raczej nie dojdzie do skutku. okazalo sie ze zwykla wizyta bez USG. na usg osobno sie umawia ale w necie nie ma na to terminow. wiec jedyne co to zaloza karte ciazy i skieruja na usg na ktore bede musiala sie umowic.
    do luxmedu mam 50km w jedna strone wiec nie wiem czy sie w to bawic czy czekac na mojego doktorka 20 wrzesnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:43

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, a masz lekką pracę? Jeśli tak to OK, ale chociaż po pracy dużo leż.
    DoCelu3, chwal się jutro od razu po wizycie, będziemy czekać :)
    Dafii, osobiście bym nie wytrzymała do 20.09. - ale ja jestem panikarą w tym temacie, więc się nie sugeruj ;)

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dafii, osobiście bym nie wytrzymała do 20.09. - ale ja jestem panikarą w tym temacie, więc się nie sugeruj ;)
    Mam typową pracę biurową, wiadomo czasami trzeba wstać rozłożyć jakieś dokumenty itd. Ale ogólnie nie robie nic co wymaga wysiłku.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    ja ogolnie tez.. ale wizyta w luxmed teraz nie gwarantuje mi ze lekarka zleci to usg i na kiedy.
    chodze do lekarza prywatnie i ustalil wizyte na 20 bo tak konczy mi sie zwolnienie lekarskie. ale dzis umowilam sie na nfz do niego i udalo sie ze tez na 20tego wiec przejde juz sobie z wizyt prywatnych na te z nfz i badania juz zrobie tez bezplatnie.
    no nic moze pojade w poniedzialek ale juz wiem zeby sie nie nastawiac na USG i ujrzenie serduszka. chyba ze jakis cud nastapi ale to wole sie milo zaskoczyc niz rozczarowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 12:13

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Ja biorę femibiin, plus dodatkiwo kwas foliowy firmy solgar oraz witaminę d

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Już po wizycie. Dzidziuś ma 2,5 cm. Słyszałam serduszko. Jestem szczęśliwa.

Gratuluję, super wiadomość :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoClu_3 powodzenia jutro ! :)

Ja wizytę mam w poniedziałek. Od 3 dni miałam okropne bóle brzucha, które niestety wystąpiły po silnym stresie, więc tym bardziej się tym przejęłam.
    Przedwczoraj dla pewności zrobiłam betę i wyszła 21354, po czym powtórzyłam następnego dnia i było 24994. Moim zdaniem bardzo mały przyrost, a że bóle nie przechodziły podjechaliśmy do szpitala. Lekarz na USG widział 5 mm zarodek ale tętna brak. Było to równo 6 tygodni ciąży. Powiedział, że lada moment powinno się pojawić. Jakoś mnie to nie uspokoiło, bo w pierwszej ciąży tętno miałam stwierdzone już w 5/6 tygodni. A tutaj 5 mm zarodek i chyba trochę dziwne, że nie "pulsuje". Martwię się bardzo, że ten stres narobił dużo złego i chyba zwariuję czekając na poniedziałkową wizytę :(

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    DoClu_3 powodzenia jutro ! :)

Ja wizytę mam w poniedziałek. Od 3 dni miałam okropne bóle brzucha, które niestety wystąpiły po silnym stresie, więc tym bardziej się tym przejęłam.
    Przedwczoraj dla pewności zrobiłam betę i wyszła 21354, po czym powtórzyłam następnego dnia i było 24994. Moim zdaniem bardzo mały przyrost, a że bóle nie przechodziły podjechaliśmy do szpitala. Lekarz na USG widział 5 mm zarodek ale tętna brak. Było to równo 6 tygodni ciąży. Powiedział, że lada moment powinno się pojawić. Jakoś mnie to nie uspokoiło, bo w pierwszej ciąży tętno miałam stwierdzone już w 5/6 tygodni. A tutaj 5 mm zarodek i chyba trochę dziwne, że nie "pulsuje". Martwię się bardzo, że ten stres narobił dużo złego i chyba zwariuję czekając na poniedziałkową wizytę :(

Przyrost bety powyżej 6000 już jest wolniejszy i na tym etapie nie ma co robić tego wyniku. Mogła ci się owulacja przesunąć lub zagnieżdżenie było później.

Martita25 lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ