X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To teraz musi być dobrze, wyeliminowałaś wszystkie możliwe przyczyny niepowodzeń! Warto, żebyś brała też magnez 500 mg/dzień i no-spę szczególnie, gdy czujesz skurcze. W naszym przypadku jest to bardzo ważne, bo macica ma i tak utrudnione rozciąganie.
    Poczytałam o tym zespole antyfosfolipidowym...faktycznie są niewielkie szanse na donoszenie ciąży... Co innego, gdy jest leczony - wtedy szanse właściwie jak u zdrowych dziewczyn :)
    Niestety ja nie robiłam po poronieniu żadnych badań w tym kierunku, a może powinnam... Powiedz, czy u Ciebie podstawowe wyniki krwi mogły wskazywać na zespół? Chodzi mi o morfologie, płytki krwi, czas krzepnięcia - u mnie wszystkie wyniki OK, ale zastanawiam się czy nie lecieć jutro na te całe P/c antykardiolipinowe.
    Nie rób badań sama na własną rękę .Musiałabyś zrobić caly pakiet a to jest dużo badań.Z zwykłych badań nawet w ciąży nic nie wynikało.Byly wzorowe.Mozesz zapytać lekarza czy brać acard .Bo czasami lekarze dają tak na zaś i on już robi dużą robotę Ale jedno poronienie to niestety przykry standard i naprawdę znam wiele dziewczyn które po tym wydarzeniu rodzą zdrowe dzieci.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Teverde, to po Clo badania prenatalne są refundowane??
    Ja też miałam cykl stymulowany, wcześniej 1 poronienie i mam 31 lat. Ginekolog mnie kieruje na prywatne prenatalne, a to dziad ;)
    Mi się wydaje że te badania są refundowane po 35 roku życia lub jeśli masz wskazania .Nie dla wszystkich .Koszt testu papa i bety to ok 180 zł plus USG ok 250

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionku, biorę Acard. Ginekolog jak tylko zadzwoniłam, że jestem w ciąży, kazał brać (tak się właśnie zastanawiałam po co). To mnie uspokoiłaś, że w razie czego on na to pomaga, dziękuję :*

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • teverde Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża, i to był pierwszy cykl stymulowany - to była jedyna przyczyna, dla której dostałam refundację. Faktycznie dziad ;)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w środę z nim pogadam, może się dopatrzy wskazań ;)
    A tak naprawdę najważniejsze zobaczyć, że serduszko dalej bije...jak ten czas powoli leci!

teverde lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kasionku, biorę Acard. Ginekolog jak tylko zadzwoniłam, że jestem w ciąży, kazał brać (tak się właśnie zastanawiałam po co). To mnie uspokoiłaś, że w razie czego on na to pomaga, dziękuję :*
    Ponoć jak się bierze acard a robił by Ci się zakrzep to dzieje się to bardzo powoli i lekarz w czasie USG dostrzegł by że dziecko nie wzrasta jak powinno i jest czas żeby wprowadzić heparyne.Takze śpij spokojnie .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ponoć jak się bierze acard a robił by Ci się zakrzep to dzieje się to bardzo powoli i lekarz w czasie USG dostrzegł by że dziecko nie wzrasta jak powinno i jest czas żeby wprowadzić heparyne.Takze śpij spokojnie .
    Uff...dziękuję, jesteś kochana. Naprawdę mnie uspokoiłaś. A kiedy masz następne podglądanie maluszka?:)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 17 a potem 18 prenatalne .Także trochę jeszcze poczekam

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to długo. Ale nie martw się, mam przeczucia, że wszystko będzie dobrze :) A moje przeczucia są nieomylne - czasem ich nienawidzę. W ogóle czuję, że Kwietnióweczki 2019 to będzie szczęśliwy miesiąc, dziś sporo dziewczyn już to potwierdziło, z czego bardzo się cieszę :)

Natalia-tosia, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was próbowała ostatnio zapisać się na prenatalne w Warszawie? Jeśli tak, to gdzie jeszcze są miejsca w jakichś racjonalnych terminach? W multimedzie są zbyt odległe, a do kilku innych przychodni w ogóle nie mogłam się dodzwonić...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy prywatnie prenatalne do zrobienia. Moja gin nie dopatrzyła się możliwości refundacji, ale ona taka służbistka straszna jest...

U nas 450zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 05:16

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mamy jakieś dzisiaj wizyty.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja się w nocy obudzilam i spać nie mogłam chyba z 2 godz :(
    Zasnelam a na 7 musiałam wstać do laboratorium. Pojechałam, a zmienili godziny przyjęć i od 8 jest. Dobrzr, że przychodnia pod domem. Ale mecze się teraz, bo mnie szarpie z głodu na wymioty :(

3mam moooocno kciuki za dzisiejsze wizyty :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) gratuluję kolejnych fantastycznych wieści z wizyt oby tak dalej :) do mojej jeszcze tydzień i nie mogę się doczekać!

Ja w pierwszej ciazy miałam prenatalne na NFZ mimo że to była pierwsza ciaza, bez wcześniejszych poronien i w wieku 28 lat. Pamiętam tylko że byłam przeziębiona na początku ciąży i chyba to uprawnialo do zrobienia tych badań na NFZ.

Wczoraj skrecalismy meble do pokoju córki, tzn ja nadzorowałam a mąż skręcal :) więc wieczorem padlam i spałam cała noc, teraz jeszcze sobie leżę :) tak to można żyć :)

A dziś mam wizytę u dermatologa żeby sprawdzić pieprzyki po lecie... Trochę się stresuję bo sporo ich mam... Ale mam nadzieję że będzie ok.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Moj Gin tez polecał mi Acard 75 podczas staranek.. kwas acetylosalicylowy w takiej profilaktycznej dawce 75mg zmniejsza prawdopodobienstwo wystąpienia mikrozakrzepów, co czesto utrudnia implantacje zarodka. Korzystnie wplywa tez na ukrwienie macicy :)
    W ciazy mówil że mozna stosowac za wyjątkiem 3 trymestru.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Cześć dziewczyny mamy jakieś dzisiaj wizyty.
    W poniedziałek jest moja wizyta:P może zobaczę ♥ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:57

b2ujp2.png

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    W poniedziałek jest moja wizyta:P może zobaczę ♥ :)
    To już blisko a jednocześnie daleko.

Daffi lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    To już blisko a jednocześnie daleko.
    Tak ale jestem totalnie wyluzowana... mimo tylu smutnych wiesci ostatnio postanowilam kompletnie sie nie stresowac. nic nie zmienie i z kazda sytuacja musze sie pogodzic. Ogólnie uwazam ze wszystko jest dobrze nie mam powodow do zmartwien. po luteinie brzuch nie boli. Jestem pewna tego serduszka:)

b2ujp2.png

• teverde Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę do tematu darmowych prenatalnych dla mieszkanek woj. śląskiego poniżej 35 rż. Nie przeszkadza im, że pierwsze prenatalne mam gdzieś indziej, do nich zapisałam się na połowkowe na 25.10. Krew robi się wcześniej, też u nich.
    Dla przypomnienia oraz dla nowych dziewczyn :) :
    https://www.gyncentrum.pl/programy-unijne

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w lubuskim są takie programy?:P
    ktos cos wie? jest w ogole ktos z lubuskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:22

b2ujp2.png

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ