Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySansivieria wrote:DoCelu, to idziemy rowniutko.
Ja już widziałam serduszko i wierzę że Ty zobaczysz je dzisiaj!!!
Melunia wielkie pozytywne emocje przed Toba!
Paula również i za Twoje wizytowanie trzymam kciuki. -
Cześć Dziewczyny
Od dłuższego czasu Was podglądam, ale chyba wypada się przywitać
Jestem w 9 tygodniu ciąży, termin mam na 6 kwietnia, choć u mnie pewnie skończy się cesarką w marcu.
Dwa lata temu poroniłam w 8 tc, przyczyną była spora przegroda macicy. Zdecydowałam się na operację, najpierw na NFZ w Łodzi w IMP - operacja nieudana. Później dwie operacje u Ludwina w Krakowie i dziś jestem w ciąży.
Biorę Estrofem i Luteinę, ponieważ cykl był stymulowany.
W 7ti2d zobaczyłam serduszko 132/min i zarodek 9,5 mm. Piękny widok
Następne USG mam 5.09.
Niestety po poronieniu zamiast cieszyć się ciążą, strasznie się boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 13:58
siamyrka, Wojna, teverde, Martita25 lubią tę wiadomość
-
Wiewireczka witamy. Ja też już odliczam czas do wizyty jeszcze 3 godzinki.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Cześć Dziewczyny
Od dłuższego czasu Was podglądam, ale chyba wypada się przywitać
Jestem w 9 tygodniu ciąży, termin mam na 6 kwietnia, choć u mnie pewnie skończy się cesarką w marcu.
Dwa lata temu poroniłam w 8 tc, przyczyną była spora przegroda macicy. Zdecydowałam się na operację, najpierw na NFZ w Łodzi w IMP - operacja nieudana. Później dwie operacje u Ludwina w Krakowie i dziś jestem w ciąży.
Biorę Estrofem i Luteinę, ponieważ cykl był stymulowany.
W 7ti2d zobaczyłam serduszko 132/min i zarodek 9,5 mm. Piękny widok
Następne USG mam 5.09.
Niestety po poronieniu zamiast cieszyć się ciążą, strasznie się boję -
DoCelu3, dzięki Na to liczę, swoje już przeszłam Trzymam za Nas wszystkie kciuki.
Kasionek, gdzie usuwałaś przegrodę? U mnie nie dało się usunąć całej Była bardzo szeroka i długa na 23 mm, obecnie zostało 6-7 mm. W poprzedniej ciąży zarodek umieścił się w dnie macicy (czyli właśnie tam gdzie są przegrody). W obecnej ciąży jest niżej, na ściance. Ginekolog mówi, że teraz przynajmniej dzidziuś ma się gdzie rozwijać, wcześniej moja macica wyglądała jak litera V. Wiesz, po prostu musimy na siebie bardziej uważać, więcej odpoczywać, częstsze usg ze względu na duże prawdopodobieństwo skracania się szyjki...ale damy radę
Dziewczyny, zazdroszczę Wam ciążowych objawów...ja mam tylko powiększone piersi i tkliwe przy dotyku i nic poza tym...czasem brzuch zaboli na chwilkę. Chciałabym doznać ciążowych mdłości - wiem, głupia jestem -
Ja usuwałam w Gdańsku na Klinicznej .Ludwin był dla mnie nieosiągalny.Moja przegroda była mylona z macicą dwurożną.I nie była pełna .Tak naprawdę nie wiem czy była przyczyną śmierci maluszka .Bo po tym wydarzeniu przebadałam się w każdy możliwy sposob i wyszedł mi też zepsol antyfosfolipidowy.Wiec teraz mam ciążę na heparynie ,acardzie ,bez przegrody i jedyne o czym marzę ,to w końcu urodzić dziecko.Żywe dziecko.Ja jestem jeszcze po konizacji szyjki więc dodatkowo muszę na nią uważać .A co do dolegliwości to myślę,że mamy szczęście że wymioty ma omijają.I to nie ma co się martwić tu trzeba dziękować losowi
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek masz rację wymioty to najgorsze co może spotkać ciężarna więc kochane dziękujcie Bogu że was to omija ja mam nadzieję że teraz mnie to ominie ale znajac moje szczęście od soboty się zacznie a ja sama mam całą sobotę chyba się pokroje jak dostanę mdłości i wymiotów bo tu na nie czasu nie ma
-
nick nieaktualny
-
Melunia jak po wizycie?
Ja też siedzę już pod gabinetem. Przyszłam trochę za wcześnie i są jeszcze dwie panie przede mną👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Już po wizycie. Dzidziuś ma 2,5 cm. Słyszałam serduszko. Jestem szczęśliwa.
Kasionek, DorotaAnna, DoCelu 3, estrella, malutka_mycha, Adonis_26, Mama dwojki, Wojna, Natalia-tosia, teverde, Sansivieria, Martita25 lubią tę wiadomość
-
Aasha wrote:Dziewczyny, a udało Wam się gdzieś zapisać na prenatalne na NFZ? Pytam, bo dzwoniłam dziś do multimedia i terminy dopiero na 16.10. Mam skierowanie.
Tak już umówiona. Za dwa tygodnie mam krew. -
Natalia-tosia wrote:Jest serduszko!! do tego torbiel i krwiak, ale lekarz powiedział, że sobie z tym poradzimy!
Też mam torbiel na jajniku.super wieści.