Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej. Musialam jeszcze po wizycie na paznokcie leciec i nie mialam kiedy napisac
Pecherzyk 6mm za tydzien mam sie zglosic na podgladniecie zarodka. Az sie zdziwilam ze mam tak co tydzien wizyte ale w sunie to sie cieszeDorotaAnna, DoCelu 3, estrella, malutka_mycha, siamyrka, Adonis_26, teverde, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aasha wrote:Pati a dokąd się zapisywałas i kiedy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas serduszko bije, zarodek ma 8,3mm odpowiada terminowi z OM. I L4 na 2 tygodnie.
Gratuluję wszystkim dobrych wieściKasiulka90, KasiaMamaPatryka, Daffi, DoCelu 3, Wojna, Kasionek, malutka_mycha, Mama dwojki, siamyrka, sowa81, teverde, Sansivieria, estrella lubią tę wiadomość
-
U nas też serduszko bije! Z miesiączki wychodzi 7+6 a z usg 7+4 do lekarza znowu za 2 tyg bo krwiak nadal jest...
Wojna, KasiaMamaPatryka, Natalia-tosia, malutka_mycha, Mama dwojki, siamyrka, teverde, Sansivieria, estrella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Aga2606 wrote:Super gratuluje wszystkich wizyt:) ja jutro z rana na badania krwi:)
A któraś z was miała może cukrzyce ciążowa w poprzedniej ciąży? W którym tyg robi się badanie w kolejnej ciąży? Bo coś mi świta ze wcześniej... -
nick nieaktualny
-
Mi kazał powtórzyć glukozę jak znowu wyjdzie wysoka to robimy krzywą....👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Czy któraś z dziewczyn będzie miała prenatalne refundowane ze względu na wiek lub Jakieś wskazania? Mi lekarz powiedział, że wystawi mi skierowanie. Nie ze wsględu na wiek, ale na to że mąż ma wrodzoną wadę serca.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Czy któraś z dziewczyn będzie miała prenatalne refundowane ze względu na wiek lub Jakieś wskazania? Mi lekarz powiedział, że wystawi mi skierowanie. Nie ze wsględu na wiek, ale na to że mąż ma wrodzoną wadę serca.
-
I jak to wyglada ? Dostanę skierowanie od mojego lekarza i muszę zgłosić się do jakiejś placówki która takie badania wykonuje na NFZ? Bo ja chodzę całkowicie prywatnie do lekarza. I to jest ten test PAPPa? Może dziwne pytania ale kompletnie się nienorientuje a on tylko tak wspomniał, że mi wystawi, że mam dokładnie się dowiedzieć czy w mojej rodzinie były jakieś choroby itd. Jak mu powiedziałam o mężu to od razu powiedział, że się kwalifikujemy. A co gdybyśmy się nie kwalifikowali? Ile takie coś kosztuje?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Czy któraś z dziewczyn będzie miała prenatalne refundowane ze względu na wiek lub Jakieś wskazania? Mi lekarz powiedział, że wystawi mi skierowanie. Nie ze wsględu na wiek, ale na to że mąż ma wrodzoną wadę serca.
DorotaAnna, DoCelu 3 lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:I jak to wyglada ? Dostanę skierowanie od mojego lekarza i muszę zgłosić się do jakiejś placówki która takie badania wykonuje na NFZ? Bo ja chodzę całkowicie prywatnie do lekarza. I to jest ten test PAPPa? Może dziwne pytania ale kompletnie się nienorientuje a on tylko tak wspomniał, że mi wystawi, że mam dokładnie się dowiedzieć czy w mojej rodzinie były jakieś choroby itd. Jak mu powiedziałam o mężu to od razu powiedział, że się kwalifikujemy. A co gdybyśmy się nie kwalifikowali? Ile takie coś kosztuje?
Test Pappa składa sie z testu z krwi i badania USG. Prywatnie kosztuje kilkaset pln. Kiedyś (na pewno 3 lata temu) na stronach wojewódzkich NFZów, były listy placówek, które biorą udział w programie badań prenatalnych i do których można się zgłaszać.
tutaj jest informacja nt. badań prenatalnych na stronach Ministerstwa Zdrowia. https://www.gov.pl/zdrowie/program-badan-prenatalnych
znalazłam.
wyszukiwarka dla całej Polski jest tutaj:
https://zip.nfz.gov.pl/GSL/GSL/ProgramyProfilaktyczne
w pole nazwa programu trzeba wpisać "badania prenatalne"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 21:48
07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
Kasionek wrote:Ja usuwałam w Gdańsku na Klinicznej .Ludwin był dla mnie nieosiągalny.Moja przegroda była mylona z macicą dwurożną.I nie była pełna .Tak naprawdę nie wiem czy była przyczyną śmierci maluszka .Bo po tym wydarzeniu przebadałam się w każdy możliwy sposob i wyszedł mi też zepsol antyfosfolipidowy.Wiec teraz mam ciążę na heparynie ,acardzie ,bez przegrody i jedyne o czym marzę ,to w końcu urodzić dziecko.Żywe dziecko.Ja jestem jeszcze po konizacji szyjki więc dodatkowo muszę na nią uważać .A co do dolegliwości to myślę,że mamy szczęście że wymioty ma omijają.I to nie ma co się martwić tu trzeba dziękować losowi
Poczytałam o tym zespole antyfosfolipidowym...faktycznie są niewielkie szanse na donoszenie ciąży... Co innego, gdy jest leczony - wtedy szanse właściwie jak u zdrowych dziewczyn
Niestety ja nie robiłam po poronieniu żadnych badań w tym kierunku, a może powinnam... Powiedz, czy u Ciebie podstawowe wyniki krwi mogły wskazywać na zespół? Chodzi mi o morfologie, płytki krwi, czas krzepnięcia - u mnie wszystkie wyniki OK, ale zastanawiam się czy nie lecieć jutro na te całe P/c antykardiolipinowe.