X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szczerze serio mieścić już nie mam gdzie. A na co mi? Wiem, że nie potrzebuje sama sobie układam plan że codziennie inny zestaw
    Ale to bardziej pokusa że jak coś mi się podoba...
    Ale laski serio nie wiem czy mam aż tyle.
    3 rożki jeden typowo do szpitala i pewnie pojedzie na wies. Bo po praniu w 95 stopniach to różnie z nim może być.
    Mam 3 ( na razie) kocyki dziane ale jeden jedzie do szpitala więc wątpię by przeżył pranie w 95 stopniach.
    Jeden dziany mały cienki cocyk z Ali ale średnio mi się podoba
    Jeden zestaw pościeli do łóżeczka bawełna+Velvet
    Jeden zestaw minki taki większy właśnie typowo lozeczkowy 75x100
    1 zestaw wafelkowy kocyk+ miś poduszka
    Jeden zestaw minki do wózka z poduszką motylek - ale wzor nie przemawia do mnie już do końca :/ jest w żyrafy to inpuls był bo mąż chciał cos wybrać całkiem sam.
    Z kompletów mam tyle.

Karmellka to nie jest z Tobą aż tak zle. Ja mam 3 zestawy bambusowe z poduszeczkami w tym jeden z poduszeczką miś, jeden większy kocyk minky z poduszeczką do łóżeczka, jeden zestaw do wózka minky , kocyk z Lullalove bambusowy, kocyk z biedronki w kotki ( był słodki i tani więc wzięłam ), jeden większy kocyk minky w króliczki, 2 otulacze i jeden rożek.. Chyba już nic nie kupuje :/

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No próby wątrobowe super. A teraz z ft4 masz tak jak ja z tym że ja właśnie tsh 1,7 zbijalam i zbilam do 0,54 więc mam lekka nadczynność. Bierzesz letrox lub eutyrox? Endokrynolog ci zmieni dawkę.
    Ja mam jutro endokrynologa ale już sama dawkę zmienilam.

Nic nie biorę i nawet nie byłam nigdy u endokrynologa. W czwartek mam gin

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ile macie tetrowych pieluszek? Bo na zdjęciu u Stresant widzę że sporo, ja aż tyle nie mam. A nie mam pojęcia ile powinnam mieć :)

Ja mam 10 białych i 10 kolorowych w razie co to się dokupi :)

malutka_mycha, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kocykow nigdy nie jest dosc :) czym wiecej tym lepiej...

ja to mialam po calym domu porozrzucane....tu siadlam z malym na kanapie to przykrywalam, tu do sypialni poszlam to nie przenosilam kocyka z salonu tylko mialam nastepny......jeden jezdzil caly czas w aucie, no bo po co nosci ......do mamy pojechalam to zapomnialam wiecj juz tam zostal......

a pozniej jakie mialy branie...jak dzieciaki podrosly i chcialy sobie domki robic to sie bardzo przydly na dach i sciany :)

valetta94, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ile macie tetrowych pieluszek? Bo na zdjęciu u Stresant widzę że sporo, ja aż tyle nie mam. A nie mam pojęcia ile powinnam mieć :)

20 białych, 10 kolorowych, 10 flanelowych

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam 10 i chyba 3 flanelowe.

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetrówek też mam dużo, ale kocyki to zawsze 2 miałam przyznam szczerze :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Nic nie biorę i nawet nie byłam nigdy u endokrynologa. W czwartek mam gin
    Nie każdy ginekolog ogarnia tarczyce, ale jak coś to xie twój skieruje do endokrynologa albo sam dostosuje. Poza tym masz ft4 na takim samym poziomie jak ja teraz więc to może być chwilowe już raz tak miałam na granicy i po tygodniu powtórzyłam badania i było w normie :) ja robię tak często te wszystkie badania że już tez zauwazylam że czasem są chwilowe skoki nic nie robisz a może wrócić na swoje tory :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przyszły 3 muślinowe w babyono i są super..ale dodatkowo wzięłam 4 flanelowe i śmierdzą jakimś octem tak,że od razu je muszę wyprać..zobaczyzmy co z ego będzię :\

Oprócz tego mam jeszcze 5 zwykłych tetrowych i w koszyku allegrowym też pare.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domu, jem sobie śledzia z warzywami po grecku i was nadrabiam :)

Powiem wam, że ta joga całkiem fajna, nigdy na takich zajęciach nie byłam. Ćwiczenia były głównie rozciągające i trenujące pracę z oddechem, w ciąży super!

Byłam potem na zakupach, pomierzyłam te staniki z H&M i niestety ale trudno o mój rozmiar. Chociaż z tych elastycznych już lepszy był 80E niż 75D, który też mierzyłam. Ale jednak te obwody są na mnie zbyt luźne, a mniejszych obwodów dla E nie mają. Jakby jeszcze przez internet były to może bym coś zamówiła, a tak to się musiałam zapinać na najciaśniejszą haftkę a i tak czułam że mogłoby być ciaśniej.
    W końcu znalazłam sklep z odzieżą typowo ciążową i kupiłam fajny biustonosz typu sportowego, rozmiar M mi spasował. Wkłada się przez głowę, dobrze leży i ma też takie wkładki (wyjmowane) dzięki którym sutki nie przebijają więc nadaje się na wyjście z domu.
    Kupiłam jeden bo nie mieli więcej w tym rozmiarze, a drugi chyba sobie zamówię ten co Wiewióreczka polecała z Babyono, z wyglądu jest bardzo podobny :)
    mysla.nieskalana wrote:
    A to z allegro od jakiegoś Krzysiu-Jarzyna :D serio :D Ale mają też stronkę wyprawkowo.com ,cenowo na jedno wychodzi :)
    Też widziałam te zestawy na allegro od Krzysiu-Jarzyna i myślałam czy nie zamówić do szpitala, bo tanie. Jak mówisz że dobrej jakości to teraz na pewno zamówię :)
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie widać że III wpłynął na jedzenie. Mogłabym żreć słodkie na potęgę. I najgorsze jest to, że cukry mam dobre - czemu najgorsze? Bo wiem że mogę jeść a inaczej bym nie jadłam np ciasta z cukierni nie moge. A paczki moge! Wczoraj zjadłam cała paczkę rurek z kremem waniliowym przez cały dzień a cukry dobre ... Czy to mogło się coś zmienić?
    U mnie to samo, nie pamiętam kiedy jadłam wcześniej tyle słodkiego co teraz w III trymestrze. Mam nadzieję, że jakoś bardzo nie zasłodzę organizmu, bo z tego co wiem to potem mogą być skłonności do infekcji grzybiczych z nadmiaru cukru.
    Daffi wrote:
    a wy serio pierzecie po szptalu w 95 stopniach?
    ja co ajwyzej w 60 i na szczescie corka moja zyje i ma sie dobrze.
    Ja też zamierzam prać w maksymalnie 60 st. Jakoś nie czuję potrzeby gotowania prania, nawet po szpitalu.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem zdania że nie mogę mieć za dużo mogę mieć ewentualnie za mało :p haha. Ale pamiętam jak moja siostra kupiła wszystko na styk a okazało się że mała okropnie ulewala a moja siostra ma 38 lat i ona jakoś nie uważa zakupów przez internet. Więc moja mama siedziała z małą a ona jeździła i dokupowala. A ubranek nakupila na 62 bo mała miała być duża i była 3735g 57 cm a topiła się w 62 więc szwagier jezdzil i kupował na 56 jakie outfity wybrał 50 letni koleś ... Z gustem ery kamienia łupanego. No ale dziecko się wychowalo całe i zdrowe. Haha.

Ale do tej pory jak odstrzelą mała to czasem mi się noz w kieszeni otwiera. Wiecie moja chesnica :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba spędza czas z M. bo jeszcze nic nam po wizycie nie napisała

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Bradford i Lincoln niedaleko mnie :)

To wpadniemy przy najblizszej okazji ;)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia mega wieści!!!
    ❤️
    Jeju ile Wy tego macie... Ja mam 4 kocyki i właśnie rozważalam czy aby o 1 nie za dużo no ale wrzuciłam do prania też. To w sumie taka rzecz ze przez parę lat będzie używał.. Nawet do auta mogę jeden wziąć położyć na siedzenia w razie wypadku wiadomo jakiego

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu,wydają się całkiem fajne,ale jeszcze nie wiem jak po praniu. Mają wszędzie metki,że produkt polski i 100% bawełna więc powinno być ok :)

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądalam jeden głupi program i od tamtej pory mam schize. Ale serio jak leżałam w szpitalu to się szorowalam pod prysznicem wszystko codziennie mąż zabierał i prał w 95 stopniach a mi przynosił świeże. A ja i tak czułam że chodzą po mnie szpitalne syfki. Nie lubię spać w majtkach ale tam musiałam bo bałam się że wejdą mi do pochwy bakterie co skracają szyjkę
    Hahahaah - ja pierdole sama nie wierzę w to. Ale serio tak bylo
    Tak się śmiałam, że aż mała się obudziła. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella super wieści! ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo i do mnie dotarla przesylka.. posciel dla malego, kokon rozek i poducha do spania.
    oczywiscie poduszka bardzo przypadla do gustu mojej corce;p

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u fryzjera :) nowa farba i skrócone włoski.. ale jeszcze przed porodem ze 2 wizyty zalieczę.... byłam w PEPCO i KIK-u... ale szajs... masakra.. nic ciekawego nie znalazłam... a chciałam kupić coś co będę mogła po szpitalu wyrzucić.... nawet do tego się te ciuszki nie nadają :( i ten okropny design...

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Daj znać co tam ciekawego było :)
    My w Gdańsku mamy 11. Jak nie urodze to na pewno tam pobuszuje.Chpciaz na tych ostatnich wcale nie było jakiś super cen.

‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ