X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia super wiesci , dawaj fote :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karmelllka90 jak czytam o kolejnych Twoich zakupach, to tylko myślę "kur*a, gdzie ona to mieści?!" :D no i ewentualnie "na co jej tyle tego?!" :D
    Szczerze serio mieścić już nie mam gdzie. A na co mi? Wiem, że nie potrzebuje sama sobie układam plan że codziennie inny zestaw
    Ale to bardziej pokusa że jak coś mi się podoba...
    Ale laski serio nie wiem czy mam aż tyle.
    3 rożki jeden typowo do szpitala i pewnie pojedzie na wies. Bo po praniu w 95 stopniach to różnie z nim może być.
    Mam 3 ( na razie) kocyki dziane ale jeden jedzie do szpitala więc wątpię by przeżył pranie w 95 stopniach.
    Jeden dziany mały cienki cocyk z Ali ale średnio mi się podoba
    Jeden zestaw pościeli do łóżeczka bawełna+Velvet
    Jeden zestaw minki taki większy właśnie typowo lozeczkowy 75x100
    1 zestaw wafelkowy kocyk+ miś poduszka
    Jeden zestaw minki do wózka z poduszką motylek - ale wzor nie przemawia do mnie już do końca :/ jest w żyrafy to inpuls był bo mąż chciał cos wybrać całkiem sam.
    Z kompletów mam tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karmelka ile Ty tego kupujesz :D Twoja córka będzie miała lepiej jak w domu królewskim haha
    Ja nie mogę się doczekać targów mamaville w Gdańsku. Oj coś czuję, że sporo monet tam zostawię :D
    Też idziemy z mężem na targi 3.10 są w Krakowie mam nadzieję że kupię dwa kocyki i że będą jakieś rabaty a co jeszcze to nie wiem ewentualnie szumisia jak będą w dobrej cenie

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy serio pierzecie po szptalu w 95 stopniach?
    ja co ajwyzej w 60 i na szczescie corka moja zyje i ma sie dobrze.

espoir, nick nieaktualny, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja do szpitala nie biorę rzeczy dla dziecka bo u nas dają szpitalne ciuszki i ja w sumie się z tego cieszę że nie muszę swoich brudzic i niszczyć A na wypis wezmę ubranka i wybiorę je normalnie w 40 stopniach bez przesady przecież w szpitalach są bakterie wiadomo ale to nie jest jaskinia. Ja nawet nie mam takiej temperatury w pralce jak.95 stopni A na 60 stopni to naprawdę jakieś mega brudne rzeczy piore

nick nieaktualny, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki generalnie wszystko ok :)

Powiedzcie mi jak to jest z tym ALT i AST- wyszło mi 9 i 11 a w normach jest tylko podane że musi być poniżej 32 i 33, czyli chyba ok?

TSH wyszło 1,71- to też chyba ok? A ft4 wyszło 11,27 normę mam wpisaną od 12, to jest dobra norma dla ciężarnej? I co teraz jak to jest za niskie?

mysla.nieskalana, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów to dużych nie robię bo dla corki nakupowalam rzeczy kto wie ile potem je trzymałam dla drugiego dziecka które okazało się chłopcem i pół rzeczy wydałam nowych A pół.naeet nie ubralam A dla syna kupowałam nowe bo chłopiec i teraz kupiłam podstawową wyprawkę o będę dokupwoac w miarę potrzeby , nie mam gdzie trzymać zapasów na pięć lat naprzód :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oglądalam jeden głupi program i od tamtej pory mam schize. Ale serio jak leżałam w szpitalu to się szorowalam pod prysznicem wszystko codziennie mąż zabierał i prał w 95 stopniach a mi przynosił świeże. A ja i tak czułam że chodzą po mnie szpitalne syfki. Nie lubię spać w majtkach ale tam musiałam bo bałam się że wejdą mi do pochwy bakterie co skracają szyjkę
    Hahahaah - ja pierdole sama nie wierzę w to. Ale serio tak bylo

mysla.nieskalana, Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szczerze serio mieścić już nie mam gdzie. A na co mi? Wiem, że nie potrzebuje sama sobie układam plan że codziennie inny zestaw
    Ale to bardziej pokusa że jak coś mi się podoba...
    Ale laski serio nie wiem czy mam aż tyle.
    3 rożki jeden typowo do szpitala i pewnie pojedzie na wies. Bo po praniu w 95 stopniach to różnie z nim może być.
    Mam 3 ( na razie) kocyki dziane ale jeden jedzie do szpitala więc wątpię by przeżył pranie w 95 stopniach.
    Jeden dziany mały cienki cocyk z Ali ale średnio mi się podoba
    Jeden zestaw pościeli do łóżeczka bawełna+Velvet
    Jeden zestaw minki taki większy właśnie typowo lozeczkowy 75x100
    1 zestaw wafelkowy kocyk+ miś poduszka
    Jeden zestaw minki do wózka z poduszką motylek - ale wzor nie przemawia do mnie już do końca :/ jest w żyrafy to inpuls był bo mąż chciał cos wybrać całkiem sam.
    Z kompletów mam tyle.

Karmelka ja mam 5 kocykow a jeszcze jeden na drutach robie :) do tego 3 rozowe ( po corce zostaly, ale nie wrzucam, bo jakby porzygal wszystkie 5 naraz to rozowym przykryje : )

rozki mam 3 :) dwoje dzieci odchowalam, w zyciu rozka nie uzywalam .....ale teraz sa :)

4 przescieradla do lozeczka, 2 koldry i 6 kompletow poscieli :) (to juz jak bedzie starszy)
    a ilosc body i pizamek 56 to podam jak wypiore ale 2 polki w szafie poukladane w podwojnych rzedach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f30d6f9dc23a.jpg

nick nieaktualny, martusiawp, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia

Ogromne gratulacje super wieści :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też idziemy z mężem na targi 3.10 są w Krakowie mam nadzieję że kupię dwa kocyki i że będą jakieś rabaty a co jeszcze to nie wiem ewentualnie szumisia jak będą w dobrej cenie

Daj znać co tam ciekawego było :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mam wyniki generalnie wszystko ok :)

Powiedzcie mi jak to jest z tym ALT i AST- wyszło mi 9 i 11 a w normach jest tylko podane że musi być poniżej 32 i 33, czyli chyba ok?

TSH wyszło 1,71- to też chyba ok? A ft4 wyszło 11,27 normę mam wpisaną od 12, to jest dobra norma dla ciężarnej? I co teraz jak to jest za niskie?
    No próby wątrobowe super. A teraz z ft4 masz tak jak ja z tym że ja właśnie tsh 1,7 zbijalam i zbilam do 0,54 więc mam lekka nadczynność. Bierzesz letrox lub eutyrox? Endokrynolog ci zmieni dawkę.
    Ja mam jutro endokrynologa ale już sama dawkę zmienilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:25

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie tetrowych pieluszek? Bo na zdjęciu u Stresant widzę że sporo, ja aż tyle nie mam. A nie mam pojęcia ile powinnam mieć :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka ja mam 5 kocykow a jeszcze jeden na drutach robie :) do tego 3 rozowe ( po corce zostaly, ale nie wrzucam, bo jakby porzygal wszystkie 5 naraz to rozowym przykryje : )

rozki mam 3 :) dwoje dzieci odchowalam, w zyciu rozka nie uzywalam .....ale teraz sa :)

4 przescieradla do lozeczka, 2 koldry i 6 kompletow poscieli :) (to juz jak bedzie starszy)
    a ilosc body i pizamek 56 to podam jak wypiore ale 2 polki w szafie poukladane w podwojnych rzedach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f30d6f9dc23a.jpg
    No i prawidłowo.
    Ja sobie mówię że chce więcej dzieci miec ale jak już nie będę miała to już tej przyjemności nie zaznam.

Ja tam liczę na synka w drugiej ciąży :p więc ja raczej wszystko sprzedam. Są takie spotkania w Krakowie dla mam i sobie dziewczyny sprzedają ciuszki i inne ciążowe gadżety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ile macie tetrowych pieluszek? Bo na zdjęciu u Stresant widzę że sporo, ja aż tyle nie mam. A nie mam pojęcia ile powinnam mieć :)
    Ja mam sporo. Ale te od mamy ginekolog biorę do szpitala i już tam zostaną ! Mam takiego wkurwa na nie że ja pierdziu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Ja ogolem.mam.10 sztuk tetry i 3 flanele , ja nie używałam ich dużo tyle co żeby wytrzeć dziecku buźke albo do karmienia i w sumie do niczego więcej nie były mi potrzebne bo potem jak mały jadł zupki to kupowałam bawełniane śliniaki zakładane przez głowę i nie było problemu :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja do szpitala nie biorę rzeczy dla dziecka bo u nas dają szpitalne ciuszki i ja w sumie się z tego cieszę że nie muszę swoich brudzic i niszczyć A na wypis wezmę ubranka i wybiorę je normalnie w 40 stopniach bez przesady przecież w szpitalach są bakterie wiadomo ale to nie jest jaskinia. Ja nawet nie mam takiej temperatury w pralce jak.95 stopni A na 60 stopni to naprawdę jakieś mega brudne rzeczy piore
    no ja na 60 to posciele czy reczniki a do szpitala tez nie biore swoich tyle co na wyjscie. w szpitalu daja rozek, kocyk i ubranka. plus tez na sobie po przynosimy do domu... zreszta dziecko 2 doby bedzie zylo w tym szpitalu i bakteriach..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądalam jeden głupi program i od tamtej pory mam schize. Ale serio jak leżałam w szpitalu to się szorowalam pod prysznicem wszystko codziennie mąż zabierał i prał w 95 stopniach a mi przynosił świeże. A ja i tak czułam że chodzą po mnie szpitalne syfki. Nie lubię spać w majtkach ale tam musiałam bo bałam się że wejdą mi do pochwy bakterie co skracają szyjkę
    Hahahaah - ja pierdole sama nie wierzę w to. Ale serio tak bylo
    ahhahahahha az sie smieje do komputera i corka mnie pyta co sie tak usmiecham :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:30

nick nieaktualny, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    ja mam 9 szt. jak zobacze ze bedzie mi malo to dokupie. ale pranie przy dwojce bedzie na pewno czeste a pieluszki schna naprawde szybko.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam 30 bialych i 10 kolorowych.....ale tylko dlatego tak duzo bo mi po dzieciach zostalo a kazdemu kupowalam 10 nowych, teraz sobie jeszcze kolorowych dokupilam bo kiedys nie bylo kolorowych wiec chce miec :)

mysle ze spokojnie 15 -20 na dziecko straczy

malutka_mycha lubi tę wiadomość

‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ