X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia super wiesci , dawaj fote :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karmelllka90 jak czytam o kolejnych Twoich zakupach, to tylko myślę "kur*a, gdzie ona to mieści?!" :D no i ewentualnie "na co jej tyle tego?!" :D
    Szczerze serio mieścić już nie mam gdzie. A na co mi? Wiem, że nie potrzebuje sama sobie układam plan że codziennie inny zestaw
    Ale to bardziej pokusa że jak coś mi się podoba...
    Ale laski serio nie wiem czy mam aż tyle.
    3 rożki jeden typowo do szpitala i pewnie pojedzie na wies. Bo po praniu w 95 stopniach to różnie z nim może być.
    Mam 3 ( na razie) kocyki dziane ale jeden jedzie do szpitala więc wątpię by przeżył pranie w 95 stopniach.
    Jeden dziany mały cienki cocyk z Ali ale średnio mi się podoba
    Jeden zestaw pościeli do łóżeczka bawełna+Velvet
    Jeden zestaw minki taki większy właśnie typowo lozeczkowy 75x100
    1 zestaw wafelkowy kocyk+ miś poduszka
    Jeden zestaw minki do wózka z poduszką motylek - ale wzor nie przemawia do mnie już do końca :/ jest w żyrafy to inpuls był bo mąż chciał cos wybrać całkiem sam.
    Z kompletów mam tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karmelka ile Ty tego kupujesz :D Twoja córka będzie miała lepiej jak w domu królewskim haha
    Ja nie mogę się doczekać targów mamaville w Gdańsku. Oj coś czuję, że sporo monet tam zostawię :D
    Też idziemy z mężem na targi 3.10 są w Krakowie mam nadzieję że kupię dwa kocyki i że będą jakieś rabaty a co jeszcze to nie wiem ewentualnie szumisia jak będą w dobrej cenie

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy serio pierzecie po szptalu w 95 stopniach?
    ja co ajwyzej w 60 i na szczescie corka moja zyje i ma sie dobrze.

espoir, Mama36, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja do szpitala nie biorę rzeczy dla dziecka bo u nas dają szpitalne ciuszki i ja w sumie się z tego cieszę że nie muszę swoich brudzic i niszczyć A na wypis wezmę ubranka i wybiorę je normalnie w 40 stopniach bez przesady przecież w szpitalach są bakterie wiadomo ale to nie jest jaskinia. Ja nawet nie mam takiej temperatury w pralce jak.95 stopni A na 60 stopni to naprawdę jakieś mega brudne rzeczy piore

Mama36, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki generalnie wszystko ok :)

Powiedzcie mi jak to jest z tym ALT i AST- wyszło mi 9 i 11 a w normach jest tylko podane że musi być poniżej 32 i 33, czyli chyba ok?

TSH wyszło 1,71- to też chyba ok? A ft4 wyszło 11,27 normę mam wpisaną od 12, to jest dobra norma dla ciężarnej? I co teraz jak to jest za niskie?

mysla.nieskalana, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów to dużych nie robię bo dla corki nakupowalam rzeczy kto wie ile potem je trzymałam dla drugiego dziecka które okazało się chłopcem i pół rzeczy wydałam nowych A pół.naeet nie ubralam A dla syna kupowałam nowe bo chłopiec i teraz kupiłam podstawową wyprawkę o będę dokupwoac w miarę potrzeby , nie mam gdzie trzymać zapasów na pięć lat naprzód :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oglądalam jeden głupi program i od tamtej pory mam schize. Ale serio jak leżałam w szpitalu to się szorowalam pod prysznicem wszystko codziennie mąż zabierał i prał w 95 stopniach a mi przynosił świeże. A ja i tak czułam że chodzą po mnie szpitalne syfki. Nie lubię spać w majtkach ale tam musiałam bo bałam się że wejdą mi do pochwy bakterie co skracają szyjkę
    Hahahaah - ja pierdole sama nie wierzę w to. Ale serio tak bylo

mysla.nieskalana, Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szczerze serio mieścić już nie mam gdzie. A na co mi? Wiem, że nie potrzebuje sama sobie układam plan że codziennie inny zestaw
    Ale to bardziej pokusa że jak coś mi się podoba...
    Ale laski serio nie wiem czy mam aż tyle.
    3 rożki jeden typowo do szpitala i pewnie pojedzie na wies. Bo po praniu w 95 stopniach to różnie z nim może być.
    Mam 3 ( na razie) kocyki dziane ale jeden jedzie do szpitala więc wątpię by przeżył pranie w 95 stopniach.
    Jeden dziany mały cienki cocyk z Ali ale średnio mi się podoba
    Jeden zestaw pościeli do łóżeczka bawełna+Velvet
    Jeden zestaw minki taki większy właśnie typowo lozeczkowy 75x100
    1 zestaw wafelkowy kocyk+ miś poduszka
    Jeden zestaw minki do wózka z poduszką motylek - ale wzor nie przemawia do mnie już do końca :/ jest w żyrafy to inpuls był bo mąż chciał cos wybrać całkiem sam.
    Z kompletów mam tyle.

Karmelka ja mam 5 kocykow a jeszcze jeden na drutach robie :) do tego 3 rozowe ( po corce zostaly, ale nie wrzucam, bo jakby porzygal wszystkie 5 naraz to rozowym przykryje : )

rozki mam 3 :) dwoje dzieci odchowalam, w zyciu rozka nie uzywalam .....ale teraz sa :)

4 przescieradla do lozeczka, 2 koldry i 6 kompletow poscieli :) (to juz jak bedzie starszy)
    a ilosc body i pizamek 56 to podam jak wypiore ale 2 polki w szafie poukladane w podwojnych rzedach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f30d6f9dc23a.jpg

Karmelllka90, martusiawp, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia

Ogromne gratulacje super wieści :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też idziemy z mężem na targi 3.10 są w Krakowie mam nadzieję że kupię dwa kocyki i że będą jakieś rabaty a co jeszcze to nie wiem ewentualnie szumisia jak będą w dobrej cenie

Daj znać co tam ciekawego było :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mam wyniki generalnie wszystko ok :)

Powiedzcie mi jak to jest z tym ALT i AST- wyszło mi 9 i 11 a w normach jest tylko podane że musi być poniżej 32 i 33, czyli chyba ok?

TSH wyszło 1,71- to też chyba ok? A ft4 wyszło 11,27 normę mam wpisaną od 12, to jest dobra norma dla ciężarnej? I co teraz jak to jest za niskie?
    No próby wątrobowe super. A teraz z ft4 masz tak jak ja z tym że ja właśnie tsh 1,7 zbijalam i zbilam do 0,54 więc mam lekka nadczynność. Bierzesz letrox lub eutyrox? Endokrynolog ci zmieni dawkę.
    Ja mam jutro endokrynologa ale już sama dawkę zmienilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:25

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie tetrowych pieluszek? Bo na zdjęciu u Stresant widzę że sporo, ja aż tyle nie mam. A nie mam pojęcia ile powinnam mieć :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka ja mam 5 kocykow a jeszcze jeden na drutach robie :) do tego 3 rozowe ( po corce zostaly, ale nie wrzucam, bo jakby porzygal wszystkie 5 naraz to rozowym przykryje : )

rozki mam 3 :) dwoje dzieci odchowalam, w zyciu rozka nie uzywalam .....ale teraz sa :)

4 przescieradla do lozeczka, 2 koldry i 6 kompletow poscieli :) (to juz jak bedzie starszy)
    a ilosc body i pizamek 56 to podam jak wypiore ale 2 polki w szafie poukladane w podwojnych rzedach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f30d6f9dc23a.jpg
    No i prawidłowo.
    Ja sobie mówię że chce więcej dzieci miec ale jak już nie będę miała to już tej przyjemności nie zaznam.

Ja tam liczę na synka w drugiej ciąży :p więc ja raczej wszystko sprzedam. Są takie spotkania w Krakowie dla mam i sobie dziewczyny sprzedają ciuszki i inne ciążowe gadżety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ile macie tetrowych pieluszek? Bo na zdjęciu u Stresant widzę że sporo, ja aż tyle nie mam. A nie mam pojęcia ile powinnam mieć :)
    Ja mam sporo. Ale te od mamy ginekolog biorę do szpitala i już tam zostaną ! Mam takiego wkurwa na nie że ja pierdziu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Ja ogolem.mam.10 sztuk tetry i 3 flanele , ja nie używałam ich dużo tyle co żeby wytrzeć dziecku buźke albo do karmienia i w sumie do niczego więcej nie były mi potrzebne bo potem jak mały jadł zupki to kupowałam bawełniane śliniaki zakładane przez głowę i nie było problemu :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja do szpitala nie biorę rzeczy dla dziecka bo u nas dają szpitalne ciuszki i ja w sumie się z tego cieszę że nie muszę swoich brudzic i niszczyć A na wypis wezmę ubranka i wybiorę je normalnie w 40 stopniach bez przesady przecież w szpitalach są bakterie wiadomo ale to nie jest jaskinia. Ja nawet nie mam takiej temperatury w pralce jak.95 stopni A na 60 stopni to naprawdę jakieś mega brudne rzeczy piore
    no ja na 60 to posciele czy reczniki a do szpitala tez nie biore swoich tyle co na wyjscie. w szpitalu daja rozek, kocyk i ubranka. plus tez na sobie po przynosimy do domu... zreszta dziecko 2 doby bedzie zylo w tym szpitalu i bakteriach..

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądalam jeden głupi program i od tamtej pory mam schize. Ale serio jak leżałam w szpitalu to się szorowalam pod prysznicem wszystko codziennie mąż zabierał i prał w 95 stopniach a mi przynosił świeże. A ja i tak czułam że chodzą po mnie szpitalne syfki. Nie lubię spać w majtkach ale tam musiałam bo bałam się że wejdą mi do pochwy bakterie co skracają szyjkę
    Hahahaah - ja pierdole sama nie wierzę w to. Ale serio tak bylo
    ahhahahahha az sie smieje do komputera i corka mnie pyta co sie tak usmiecham :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:30

Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    ja mam 9 szt. jak zobacze ze bedzie mi malo to dokupie. ale pranie przy dwojce bedzie na pewno czeste a pieluszki schna naprawde szybko.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam 30 bialych i 10 kolorowych.....ale tylko dlatego tak duzo bo mi po dzieciach zostalo a kazdemu kupowalam 10 nowych, teraz sobie jeszcze kolorowych dokupilam bo kiedys nie bylo kolorowych wiec chce miec :)

mysle ze spokojnie 15 -20 na dziecko straczy

malutka_mycha lubi tę wiadomość

‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ