Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha ja też chyba jestem ekonomicznaFasolka77 wrote:mam tak samo z moim chrzesniakiem.. moja bratowa jest taka... ekonomiczna...
W ogóle mnie nie kręcą przebiernaki, dopieranie kompletów czy co tam, sama też nie stroje się i w ogóle mam małe wymagania modowe
Natalia-tosia, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:mam tak samo z moim chrzesniakiem.. moja bratowa jest taka... ekonomiczna...
Co do ubierania i wychowywania dzieci ja sie nie odzywam bo kazdy robi jak chce a niepotrzebne klotnie w rodzinie sa
....ale swoje sobie pomysle
Ja swoje dzieci przebieralam 5razy dziennie stroilam jak moglam 2razy w tym samym na impreze nie szly....pierwsza koszule z krawatem syn mial w rozmiarze 56 do tego sweterek w angielskie romby
w butach skorzanych wychodzil ze szpitala
W sobote bylismy na urodzinych tesciowej przyjechal szwagier z 10 miesiecznym synem...ubrany w wyplowiale polspiochy i "wydojone" body jakby mial ze 2 miesiace.... dziecku ktore juz siedzi raczkuje mozna spokojnie dac spodnie do tego ladne butki sweterek....a tu 7dziecko stroza a kasy jak lodu maja...ale tez troche gustu trzeba miec
Fasolka77, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Teraz mam czas to Wam napiszę! Wcześniej musiałam trochę pochodzić, pozałatwiać

Nadrobiłam Was na szybko, Fasolka nie pogodziliśmy się ale szarpać się też nie szarpaliśmy. Normalna rozmowa
Już Wam opowiadam, Marcelina ma się dobrze! Wszystkie wymiary są jak najbardziej w normie, gin mówiła że absolutnie nie ma się do czego przyczepić, tętno 151, waży 1904g!
Trochę zmartwiła mnie szyjka, skraca się, ma 26 mm, ostatnio niecałe 32. Gin mówiła, że wynik absolutnie bezpieczny, że reguły nie ma, bo czasem u pacjentek z szyjką 2 cm trzeba wywoływać poród. Kazała dużo leżeć, więcej niż do tej pory, jeśli wyjście na powietrze to tylko żeby posiedzieć a nie się spacerować. Luteinę dalej brać i magnez.
Mała ułożona główką do dołu, w 35 tc będzie mnie kontaktować ze swoją położną, z którą współpracuje, żeby zmierzyła mi miednicę, bo póki co przeciwwskazań do SN nie widzi ale powiedziała, że jestem bardzo wąska, więc po mierzeniu się okaże.
Gdyby były bóle to wiadomo, szpital a tam sterydy na płuca.
Wiecie co ? Ginekolog robi nam to badanie a po chwili takie zdziwienie na jej twarzy, trochę się wystraszyłam a ona mówi „Matko! Ile to dziecko ma włosów na głowie!”

P.S. Zapytałam czy dalej jest dziewczynką, więc pokazała nam ładną, dorodną pipcię
DorotaAnna, AniaKJ, Fasolka77, martusiawp, Kiwona, Daffi, Natalia-tosia, valetta94, Anete, Wiewióreczka, Paula 90, Karmelllka90, Kasionek, espoir, B_002, MamaAga85, Mama36, mysla.nieskalana, Lolka30, Lili90, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

-
Ale Marcelinka urosła
super że wszystko w porządku! Śliczna jest
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:Co do ubierania i wychowywania dzieci ja sie nie odzywam bo kazdy robi jak chce a niepotrzebne klotnie w rodzinie sa
....ale swoje sobie pomysle
Ja swoje dzieci przebieralam 5razy dziennie stroilam jak moglam 2razy w tym samym na impreze nie szly....pierwsza koszule z krawatem syn mial w rozmiarze 56 do tego sweterek w angielskie romby
w butach skorzanych wychodzil ze szpitala
W sobote bylismy na urodzinych tesciowej przyjechal szwagier z 10 miesiecznym synem...ubrany w wyplowiale polspiochy i "wydojone" body jakby mial ze 2 miesiace.... dziecku ktore juz siedzi raczkuje mozna spokojnie dac spodnie do tego ladne butki sweterek....a tu 7dziecko stroza a kasy jak lodu maja...ale tez troche gustu trzeba miec
otóż to!!!Fasolka77

-
Karollinax26 wrote:Cześć dziewczyny! Teraz mam czas to Wam napiszę! Wcześniej musiałam trochę pochodzić, pozałatwiać

Nadrobiłam Was na szybko, Fasolka nie pogodziliśmy się ale szarpać się też nie szarpaliśmy. Normalna rozmowa
Już Wam opowiadam, Marcelina ma się dobrze! Wszystkie wymiary są jak najbardziej w normie, gin mówiła że absolutnie nie ma się do czego przyczepić, tętno 151, waży 1904g!
Trochę zmartwiła mnie szyjka, skraca się, ma 26 mm, ostatnio niecałe 32. Gin mówiła, że wynik absolutnie bezpieczny, że reguły nie ma, bo czasem u pacjentek z szyjką 2 cm trzeba wywoływać poród. Kazała dużo leżeć, więcej niż do tej pory, jeśli wyjście na powietrze to tylko żeby posiedzieć a nie się spacerować. Luteinę dalej brać i magnez.
Mała ułożona główką do dołu, w 35 tc będzie mnie kontaktować ze swoją położną, z którą współpracuje, żeby zmierzyła mi miednicę, bo póki co przeciwwskazań do SN nie widzi ale powiedziała, że jestem bardzo wąska, więc po mierzeniu się okaże.
Wiecie co ? Ginekolog robi nam to badanie a po chwili takie zdziwienie na jej twarzy, trochę się wystraszyłam a ona mówi „Matko! Ile to dziecko ma włosów na głowie!”

P.S. Zapytałam czy dalej jest dziewczynką, więc pokazała nam ładną, dorodną pipcię
no to dobre wiadomości
Marcelina śliczna! Leż i odpoczywaj teraz!
Fasolka77

-
Tak wszystko szyła mi 1 osoba.stresant wrote:Natali tosia a drogi ten karcher?mamy wszedzie kafelki w domu i tez myslalam o czyms parowym do mycia ale zeby bylo zwinne i lelkie i male.
Dafii sliczne rzeczy to wszystko szyte na zamowienie ?
stresant lubi tę wiadomość
-
Cudowna Marcelinka! A powiedz kochana, czy miewasz zgagi w ciąży?Karollinax26 wrote:Cześć dziewczyny! Teraz mam czas to Wam napiszę! Wcześniej musiałam trochę pochodzić, pozałatwiać

Sprawdzam wiarygodność zabobonu
-
stresant wrote:Natali tosia a drogi ten karcher?mamy wszedzie kafelki w domu i tez myslalam o czyms parowym do mycia ale zeby bylo zwinne i lelkie i male.
Dafii sliczne rzeczy to wszystko szyte na zamowienie ?
Wiesz zależy jak na to spojrzeć. Kosztuje 400zł więc na jednorazowy wydatek niby nie mało a do tego dobrze żeby dokupić jeszcze końcówki do mycia podłóg itd, jak się chce za jednym zamachem ogarnąć całe mieszkanie, koszt końcówek to około 100zł.
Ale do tego używasz tylko zwykłej wody, żadnych detergentów a czyści 1000 razy lepiej niż nie jeden detergent
Więc podliczając, że nie wydasz już złotówki na płyn do mycia piekarnika, do mycia podłóg itd, to wydaje mi się, że wyjdzie taniej mając to cudeńko
stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyExtra!Daffi wrote:tak wyszedl kokon jestem mega zadowolona super wykonany i fajny material
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81474a9e56ed.jpg
rożek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02379c304bb4.jpg
poducha dla mnie do spania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92439a1f3f36.jpg
kołderka dla Fifolka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/261287177ebd.jpg
plaska drobna podusia i przescieradlo na materac
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25b5a9a918a.jpg
to jest kołderka dla Julki taka już wieksza 160x200
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c167f37ac39.jpg
i gratis czapeczka dla Fifolka