X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi cudny zestaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:09

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    daj proszę linka do tego cudownego sprzętu :)
    Proszę ;-)
    https://www.ceneo.pl/58705199

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mam tak samo z moim chrzesniakiem.. moja bratowa jest taka... ekonomiczna...
    Hahaha ja też chyba jestem ekonomiczna :P W ogóle mnie nie kręcą przebiernaki, dopieranie kompletów czy co tam, sama też nie stroje się i w ogóle mam małe wymagania modowe :P

Natalia-tosia, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mam tak samo z moim chrzesniakiem.. moja bratowa jest taka... ekonomiczna...

Co do ubierania i wychowywania dzieci ja sie nie odzywam bo kazdy robi jak chce a niepotrzebne klotnie w rodzinie sa
    ....ale swoje sobie pomysle :)
    Ja swoje dzieci przebieralam 5razy dziennie stroilam jak moglam 2razy w tym samym na impreze nie szly....pierwsza koszule z krawatem syn mial w rozmiarze 56 do tego sweterek w angielskie romby :) w butach skorzanych wychodzil ze szpitala
    W sobote bylismy na urodzinych tesciowej przyjechal szwagier z 10 miesiecznym synem...ubrany w wyplowiale polspiochy i "wydojone" body jakby mial ze 2 miesiace.... dziecku ktore juz siedzi raczkuje mozna spokojnie dac spodnie do tego ladne butki sweterek....a tu 7dziecko stroza a kasy jak lodu maja...ale tez troche gustu trzeba miec ;)

Fasolka77, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Teraz mam czas to Wam napiszę! Wcześniej musiałam trochę pochodzić, pozałatwiać :)
    Nadrobiłam Was na szybko, Fasolka nie pogodziliśmy się ale szarpać się też nie szarpaliśmy. Normalna rozmowa :)

Już Wam opowiadam, Marcelina ma się dobrze! Wszystkie wymiary są jak najbardziej w normie, gin mówiła że absolutnie nie ma się do czego przyczepić, tętno 151, waży 1904g! :)
    Trochę zmartwiła mnie szyjka, skraca się, ma 26 mm, ostatnio niecałe 32. Gin mówiła, że wynik absolutnie bezpieczny, że reguły nie ma, bo czasem u pacjentek z szyjką 2 cm trzeba wywoływać poród. Kazała dużo leżeć, więcej niż do tej pory, jeśli wyjście na powietrze to tylko żeby posiedzieć a nie się spacerować. Luteinę dalej brać i magnez.
    Mała ułożona główką do dołu, w 35 tc będzie mnie kontaktować ze swoją położną, z którą współpracuje, żeby zmierzyła mi miednicę, bo póki co przeciwwskazań do SN nie widzi ale powiedziała, że jestem bardzo wąska, więc po mierzeniu się okaże.
    Gdyby były bóle to wiadomo, szpital a tam sterydy na płuca.

Wiecie co ? Ginekolog robi nam to badanie a po chwili takie zdziwienie na jej twarzy, trochę się wystraszyłam a ona mówi „Matko! Ile to dziecko ma włosów na głowie!” :D
    6f19b821c58eff2emed.jpg
    <3
    P.S. Zapytałam czy dalej jest dziewczynką, więc pokazała nam ładną, dorodną pipcię :D

DorotaAnna, AniaKJ, Fasolka77, martusiawp, Kiwona, Daffi, Natalia-tosia, valetta94, Anete, Wiewióreczka, Paula 90, Karmelllka90, Kasionek, espoir, B_002, MamaAga85, Mama36, mysla.nieskalana, Lolka30, Lili90, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Marcelinka urosła :D super że wszystko w porządku! Śliczna jest :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Co do ubierania i wychowywania dzieci ja sie nie odzywam bo kazdy robi jak chce a niepotrzebne klotnie w rodzinie sa
    ....ale swoje sobie pomysle :)
    Ja swoje dzieci przebieralam 5razy dziennie stroilam jak moglam 2razy w tym samym na impreze nie szly....pierwsza koszule z krawatem syn mial w rozmiarze 56 do tego sweterek w angielskie romby :) w butach skorzanych wychodzil ze szpitala
    W sobote bylismy na urodzinych tesciowej przyjechal szwagier z 10 miesiecznym synem...ubrany w wyplowiale polspiochy i "wydojone" body jakby mial ze 2 miesiace.... dziecku ktore juz siedzi raczkuje mozna spokojnie dac spodnie do tego ladne butki sweterek....a tu 7dziecko stroza a kasy jak lodu maja...ale tez troche gustu trzeba miec ;)

otóż to!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cześć dziewczyny! Teraz mam czas to Wam napiszę! Wcześniej musiałam trochę pochodzić, pozałatwiać :)
    Nadrobiłam Was na szybko, Fasolka nie pogodziliśmy się ale szarpać się też nie szarpaliśmy. Normalna rozmowa :)

Już Wam opowiadam, Marcelina ma się dobrze! Wszystkie wymiary są jak najbardziej w normie, gin mówiła że absolutnie nie ma się do czego przyczepić, tętno 151, waży 1904g! :)
    Trochę zmartwiła mnie szyjka, skraca się, ma 26 mm, ostatnio niecałe 32. Gin mówiła, że wynik absolutnie bezpieczny, że reguły nie ma, bo czasem u pacjentek z szyjką 2 cm trzeba wywoływać poród. Kazała dużo leżeć, więcej niż do tej pory, jeśli wyjście na powietrze to tylko żeby posiedzieć a nie się spacerować. Luteinę dalej brać i magnez.
    Mała ułożona główką do dołu, w 35 tc będzie mnie kontaktować ze swoją położną, z którą współpracuje, żeby zmierzyła mi miednicę, bo póki co przeciwwskazań do SN nie widzi ale powiedziała, że jestem bardzo wąska, więc po mierzeniu się okaże.

Wiecie co ? Ginekolog robi nam to badanie a po chwili takie zdziwienie na jej twarzy, trochę się wystraszyłam a ona mówi „Matko! Ile to dziecko ma włosów na głowie!” :D
    6f19b821c58eff2emed.jpg
    <3
    P.S. Zapytałam czy dalej jest dziewczynką, więc pokazała nam ładną, dorodną pipcię :D

no to dobre wiadomości :) Marcelina śliczna! Leż i odpoczywaj teraz! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali tosia a drogi ten karcher?mamy wszedzie kafelki w domu i tez myslalam o czyms parowym do mycia ale zeby bylo zwinne i lelkie i male.
    Dafii sliczne rzeczy to wszystko szyte na zamowienie ?

Daffi lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinax26 przecudne zdjecie! Waga tez spora! :) Moj wazyl 1.85 w sobote, a mam termin 5 dni po Tobie wiec dorobne dzieciaki nam rosna :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax super wieści. Ja też się upewnialam, czy małej coś nie wyrosło. ;)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Natali tosia a drogi ten karcher?mamy wszedzie kafelki w domu i tez myslalam o czyms parowym do mycia ale zeby bylo zwinne i lelkie i male.
    Tak wszystko szyła mi 1 osoba.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super wiaodmosci! marcelinka to kawal kobiety! no i bedziesz szybko mogla kiteczki i warkoczyki czesac hihi

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ekstra wieści :) Leż sobie nasza slicznotko, odpoczywaj :) Marcelka podobna do Ciebie! :D

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka to warkocze mozesz malej juz w szpitalu zaplatac ;) dziadek bedzie dumy ze slicznej wnusi gumeczki i spineczki z Ameryki posle ;) ale serio lez ile wlezie przynajmniej do 35 tygodnia.

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

6f19b821c58eff2emed.jpg
    <3
    Cudowna Marcelinka! A powiedz kochana, czy miewasz zgagi w ciąży? :D Sprawdzam wiarygodność zabobonu ;D

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Wiesz zależy jak na to spojrzeć. Kosztuje 400zł więc na jednorazowy wydatek niby nie mało a do tego dobrze żeby dokupić jeszcze końcówki do mycia podłóg itd, jak się chce za jednym zamachem ogarnąć całe mieszkanie, koszt końcówek to około 100zł.
    Ale do tego używasz tylko zwykłej wody, żadnych detergentów a czyści 1000 razy lepiej niż nie jeden detergent ;-) Więc podliczając, że nie wydasz już złotówki na płyn do mycia piekarnika, do mycia podłóg itd, to wydaje mi się, że wyjdzie taniej mając to cudeńko :D

stresant lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Tunia super wieści! Dorodne dziewczyny!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tak wyszedl kokon jestem mega zadowolona super wykonany i fajny material

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81474a9e56ed.jpg

rożek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02379c304bb4.jpg

poducha dla mnie do spania
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92439a1f3f36.jpg

kołderka dla Fifolka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/261287177ebd.jpg

plaska drobna podusia i przescieradlo na materac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25b5a9a918a.jpg

to jest kołderka dla Julki taka już wieksza 160x200

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c167f37ac39.jpg

i gratis czapeczka dla Fifolka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62784c4bc3a1.jpg
    Extra!

Daffi lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia zaraz szukam w necie modelu,jak maz wroci z pracy zaczne negocjacje :)
    Coz moze byc lekko trudne po porannej wymiane zdan :)

‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ