Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, Tunia i Karola, super wieści! Ale się cieszę :) żebym tylko ja nie spieprzyla dobrej passy po dzisiejszej wizycie ;) jadę już do Poznania.

A te włosy to po Tobie Karola :D Weź gumeczki, bo w szpitalu pierwsza kitka będzie ;)

Super, że u Indii dobrze - czyli Kruszynki ze skończonego 33 tc już sobie radzą :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mistella, Tunia i Karola, super wieści! Ale się cieszę :) żebym tylko ja nie spieprzyla dobrej passy po dzisiejszej wizycie ;) jadę już do Poznania.

A te włosy to po Tobie Karola :D Weź gumeczki, bo w szpitalu pierwsza kitka będzie ;)

Super, że u Indii dobrze - czyli Kruszynki ze skończonego 33 tc już sobie radzą :)
    mozesz pojechac 80km dalej do Międzyrzecza :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Śliczne fotki wysyłacie, gratulacje udanych wizyt :)

Indii Pola jak laleczka - widziałyście fote?

Ja byłam ze ślubnym mym na zakupach i kupiłam sobie trampki - drugie po szpilkach moje ulubione buty :) I będę śmigać modnie teraz :)

Półtorej godziny w aucie i dwie godziny chodzenia i jest super :)
    Byliśmy w kawiarni i jak uruchomili młynek do kawy to Ignaś mało przez brzuch mi nie wyskoczył.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Mamy o 9 rano. Dobrze że ak wcześniej bo bym tak siedziała jak na szpilkach cały dzień jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:40

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola!!! Mówiłam, że obstawiam około 2 kg super wieści!! Ile temu miałaś ta szyjkę mierzona na te 3,2? Kurde te zasrane szyjki...
    Piekne zdjęcie!!! A włosy widziałaś ?? Jak mi pokazała ginekolożka jak pływają na wodach to tydzień chodziłam podjarana. Twoja mała będzie miała ciemne włosy więc jak dużo ich jest to już w ogóle super!!

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia, zgagę mam prawie codziennie! To mój ciążowy koszmar :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Czuje ze wrócisz do domu. Tylko sobie klopsika obejrzysz.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karola!!! Mówiłam, że obstawiam około 2 kg super wieści!! Ile temu miałaś ta szyjkę mierzona na te 3,2? Kurde te zasrane szyjki...
    Piekne zdjęcie!!! A włosy widziałaś ?? Jak mi pokazała ginekolożka jak pływają na wodach to tydzień chodziłam podjarana. Twoja mała będzie miała ciemne włosy więc jak dużo ich jest to już w ogóle super!!

Widziałam włosy! Mega długie! Zmierzyła tak mniej więcej, to powiedziała że tak z 1,5 cm mają :D

Kasia, szyjkę 3 tygodnie temu miałam mierzoną na niecałe 3,2.

Pytałaś mnie jeszcze o cukry, u mnie spoko, na czczo 72-80, po posiłkach zero skoków, teraz słodkie ograniczam ze względu na zgagę ale diety nie stosuję żadnej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Natalia zaraz szukam w necie modelu,jak maz wroci z pracy zaczne negocjacje :)
    Coz moze byc lekko trudne po porannej wymiane zdan :)
    Powodzenia :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się o tą szyjkę, mam nadzieję że wytrzyma :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam dzisiaj zasysacz że mogłabym jeść non stop. Oglądam jedzenie w telefonie. Dopiero zjadłam obiad dorsza po grecku. Poprawiłam flipsami i połowa pomelo bo mnie zgaga łapała. Faktycznie ma razie tfu tfu nie odbija się i nie pali... Hmmm

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Śliczne fotki wysyłacie, gratulacje udanych wizyt :)

Indii Pola jak laleczka - widziałyście fote?

Ja byłam ze ślubnym mym na zakupach i kupiłam sobie trampki - drugie po szpilkach moje ulubione buty :) I będę śmigać modnie teraz :)

Półtorej godziny w aucie i dwie godziny chodzenia i jest super :)
    Byliśmy w kawiarni i jak uruchomili młynek do kawy to Ignaś mało przez brzuch mi nie wyskoczył.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Mamy o 9 rano. Dobrze że ak wcześniej bo bym tak siedziała jak na szpilkach cały dzień jeszcze ;)
    nie widzialysmy. jak znalezc ta grupe?

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - takie bobasy z włosami są w opór słodkie. Mój brat się taki owłosiony urodził. Ja łysa jak kolano do roczku byłam. Mąż urodził się blondyn. On w ogóle miał blond kręcone loki które mu się utrzymały do 2 roku zycia. Jak aniołek. A teraz ma ciemne, prawie czarne.

Ciekawe czy u nas będzie widać jakieś włoski czy będzie lysolek ;-)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Widziałam włosy! Mega długie! Zmierzyła tak mniej więcej, to powiedziała że tak z 1,5 cm mają :D

Kasia, szyjkę 3 tygodnie temu miałam mierzoną na niecałe 3,2.

Pytałaś mnie jeszcze o cukry, u mnie spoko, na czczo 72-80, po posiłkach zero skoków, teraz słodkie ograniczam ze względu na zgagę ale diety nie stosuję żadnej.
    To ja mam teraz cukry na czczo 81-85 po posilkowo też niskie dość ale do drugiego śniadania jem dwa batony :/ ww i drugi jakiś inny. I zgaga mnie pali po tym a na podwieczorek ostatnio kuźwa paczki :/ A dzisiaj mi się chce naleśników jakiś na slodko ale chyba muszę dziś powstrzymać i zjem jutro :/ mówię do męża nie kupuj mi słodkiego jak nie kupisz sama nie pójdę . Potem mu pisze że chce batona a ten mi robi zapas ja yebe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    nie widzialysmy. jak znalezc ta grupe?
    Jej nie da się znaleźć, bo grupa jest tajna. Musiałabym mieć Cie w znajomych i zaprosić do grupy. Możesz napisać do mnie na priv (każda z Was zapraszam) i pododaje ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie wiem jak wy sie nazywacie na fejsie;p
    dodam na chwile link do swojego profilu nie cytujcie to zaraz usune

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:56

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi włosami to prawda, ja uwielbiam jak mają włoski dlatego jak mi doktor powiedziała o jakie włosy i sama je zobaczyłam to serio podjarana na maksa. Haha.

Nie widziałam Indii córeczki na zdjęciu ale jak USG 3d pokazała to słodziak był niesamowity.
    A zdjęcie jest w inkubatorze? Bo ja się jakoś bardzo wyruszam nad takimi zdjęciami :( serce mi peka. A przecież wiem,że to normalne że okres przejściowy i dzidziuś już wtedy jest w ramionach rodziców.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Z tymi włosami to prawda, ja uwielbiam jak mają włoski dlatego jak mi doktor powiedziała o jakie włosy i sama je zobaczyłam to serio podjarana na maksa. Haha.

Nie widziałam Indii córeczki na zdjęciu ale jak USG 3d pokazała to słodziak był niesamowity.
    A zdjęcie jest w inkubatorze? Bo ja się jakoś bardzo wyruszam nad takimi zdjęciami :( serce mi peka. A przecież wiem,że to normalne że okres przejściowy i dzidziuś już wtedy jest w ramionach rodziców.
    z tym inkubatorem nie ma rady... kolezanka w 36tc urodzila i maly nie trzymal temp ciala i byl dogrzewany w inkubatorze.. bratowa rodzila synka w 35tc i mlody zero oznak wczesniactwa.. tylko oczu nie otwieral zbyt go razilo.. po miesiacu dopiero zaczal otwierac... ale teraz ma dosc spora wade wzroku +6 na oba i astygmatyzm.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boję się o tą szyjkę, mam nadzieję że wytrzyma :(
    Musi wytrzymać. Nie mówiła nic o pessarze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - nie - malutka leży sobie w beciku uśmiechnięta. No mówię Wam, laleczka :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    z tym inkubatorem nie ma rady... kolezanka w 36tc urodzila i maly nie trzymal temp ciala i byl dogrzewany w inkubatorze.. bratowa rodzila synka w 35tc i mlody zero oznak wczesniactwa.. tylko oczu nie otwieral zbyt go razilo.. po miesiacu dopiero zaczal otwierac... ale teraz ma dosc spora wade wzroku +6 na oba i astygmatyzm.
    Ja wiem o tym, nawet te marcówka obie w 37+0 i 37+1 dzieciaczki miały dogrzewane. Tylko mnie tak serduszko boli, że nie przy rodzicach. Boje się tych inkubatorów bo to mi się kojarzy jakoś tak z tymi rurkami a ja to wrazliwiec cholerny jestem :/

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ