X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, Tunia i Karola, super wieści! Ale się cieszę :) żebym tylko ja nie spieprzyla dobrej passy po dzisiejszej wizycie ;) jadę już do Poznania.

A te włosy to po Tobie Karola :D Weź gumeczki, bo w szpitalu pierwsza kitka będzie ;)

Super, że u Indii dobrze - czyli Kruszynki ze skończonego 33 tc już sobie radzą :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mistella, Tunia i Karola, super wieści! Ale się cieszę :) żebym tylko ja nie spieprzyla dobrej passy po dzisiejszej wizycie ;) jadę już do Poznania.

A te włosy to po Tobie Karola :D Weź gumeczki, bo w szpitalu pierwsza kitka będzie ;)

Super, że u Indii dobrze - czyli Kruszynki ze skończonego 33 tc już sobie radzą :)
    mozesz pojechac 80km dalej do Międzyrzecza :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Śliczne fotki wysyłacie, gratulacje udanych wizyt :)

Indii Pola jak laleczka - widziałyście fote?

Ja byłam ze ślubnym mym na zakupach i kupiłam sobie trampki - drugie po szpilkach moje ulubione buty :) I będę śmigać modnie teraz :)

Półtorej godziny w aucie i dwie godziny chodzenia i jest super :)
    Byliśmy w kawiarni i jak uruchomili młynek do kawy to Ignaś mało przez brzuch mi nie wyskoczył.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Mamy o 9 rano. Dobrze że ak wcześniej bo bym tak siedziała jak na szpilkach cały dzień jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:40

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola!!! Mówiłam, że obstawiam około 2 kg super wieści!! Ile temu miałaś ta szyjkę mierzona na te 3,2? Kurde te zasrane szyjki...
    Piekne zdjęcie!!! A włosy widziałaś ?? Jak mi pokazała ginekolożka jak pływają na wodach to tydzień chodziłam podjarana. Twoja mała będzie miała ciemne włosy więc jak dużo ich jest to już w ogóle super!!

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia, zgagę mam prawie codziennie! To mój ciążowy koszmar :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Czuje ze wrócisz do domu. Tylko sobie klopsika obejrzysz.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karola!!! Mówiłam, że obstawiam około 2 kg super wieści!! Ile temu miałaś ta szyjkę mierzona na te 3,2? Kurde te zasrane szyjki...
    Piekne zdjęcie!!! A włosy widziałaś ?? Jak mi pokazała ginekolożka jak pływają na wodach to tydzień chodziłam podjarana. Twoja mała będzie miała ciemne włosy więc jak dużo ich jest to już w ogóle super!!

Widziałam włosy! Mega długie! Zmierzyła tak mniej więcej, to powiedziała że tak z 1,5 cm mają :D

Kasia, szyjkę 3 tygodnie temu miałam mierzoną na niecałe 3,2.

Pytałaś mnie jeszcze o cukry, u mnie spoko, na czczo 72-80, po posiłkach zero skoków, teraz słodkie ograniczam ze względu na zgagę ale diety nie stosuję żadnej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Natalia zaraz szukam w necie modelu,jak maz wroci z pracy zaczne negocjacje :)
    Coz moze byc lekko trudne po porannej wymiane zdan :)
    Powodzenia :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się o tą szyjkę, mam nadzieję że wytrzyma :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam dzisiaj zasysacz że mogłabym jeść non stop. Oglądam jedzenie w telefonie. Dopiero zjadłam obiad dorsza po grecku. Poprawiłam flipsami i połowa pomelo bo mnie zgaga łapała. Faktycznie ma razie tfu tfu nie odbija się i nie pali... Hmmm

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Śliczne fotki wysyłacie, gratulacje udanych wizyt :)

Indii Pola jak laleczka - widziałyście fote?

Ja byłam ze ślubnym mym na zakupach i kupiłam sobie trampki - drugie po szpilkach moje ulubione buty :) I będę śmigać modnie teraz :)

Półtorej godziny w aucie i dwie godziny chodzenia i jest super :)
    Byliśmy w kawiarni i jak uruchomili młynek do kawy to Ignaś mało przez brzuch mi nie wyskoczył.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Mamy o 9 rano. Dobrze że ak wcześniej bo bym tak siedziała jak na szpilkach cały dzień jeszcze ;)
    nie widzialysmy. jak znalezc ta grupe?

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - takie bobasy z włosami są w opór słodkie. Mój brat się taki owłosiony urodził. Ja łysa jak kolano do roczku byłam. Mąż urodził się blondyn. On w ogóle miał blond kręcone loki które mu się utrzymały do 2 roku zycia. Jak aniołek. A teraz ma ciemne, prawie czarne.

Ciekawe czy u nas będzie widać jakieś włoski czy będzie lysolek ;-)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Widziałam włosy! Mega długie! Zmierzyła tak mniej więcej, to powiedziała że tak z 1,5 cm mają :D

Kasia, szyjkę 3 tygodnie temu miałam mierzoną na niecałe 3,2.

Pytałaś mnie jeszcze o cukry, u mnie spoko, na czczo 72-80, po posiłkach zero skoków, teraz słodkie ograniczam ze względu na zgagę ale diety nie stosuję żadnej.
    To ja mam teraz cukry na czczo 81-85 po posilkowo też niskie dość ale do drugiego śniadania jem dwa batony :/ ww i drugi jakiś inny. I zgaga mnie pali po tym a na podwieczorek ostatnio kuźwa paczki :/ A dzisiaj mi się chce naleśników jakiś na slodko ale chyba muszę dziś powstrzymać i zjem jutro :/ mówię do męża nie kupuj mi słodkiego jak nie kupisz sama nie pójdę . Potem mu pisze że chce batona a ten mi robi zapas ja yebe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    nie widzialysmy. jak znalezc ta grupe?
    Jej nie da się znaleźć, bo grupa jest tajna. Musiałabym mieć Cie w znajomych i zaprosić do grupy. Możesz napisać do mnie na priv (każda z Was zapraszam) i pododaje ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie wiem jak wy sie nazywacie na fejsie;p
    dodam na chwile link do swojego profilu nie cytujcie to zaraz usune

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:56

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi włosami to prawda, ja uwielbiam jak mają włoski dlatego jak mi doktor powiedziała o jakie włosy i sama je zobaczyłam to serio podjarana na maksa. Haha.

Nie widziałam Indii córeczki na zdjęciu ale jak USG 3d pokazała to słodziak był niesamowity.
    A zdjęcie jest w inkubatorze? Bo ja się jakoś bardzo wyruszam nad takimi zdjęciami :( serce mi peka. A przecież wiem,że to normalne że okres przejściowy i dzidziuś już wtedy jest w ramionach rodziców.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Z tymi włosami to prawda, ja uwielbiam jak mają włoski dlatego jak mi doktor powiedziała o jakie włosy i sama je zobaczyłam to serio podjarana na maksa. Haha.

Nie widziałam Indii córeczki na zdjęciu ale jak USG 3d pokazała to słodziak był niesamowity.
    A zdjęcie jest w inkubatorze? Bo ja się jakoś bardzo wyruszam nad takimi zdjęciami :( serce mi peka. A przecież wiem,że to normalne że okres przejściowy i dzidziuś już wtedy jest w ramionach rodziców.
    z tym inkubatorem nie ma rady... kolezanka w 36tc urodzila i maly nie trzymal temp ciala i byl dogrzewany w inkubatorze.. bratowa rodzila synka w 35tc i mlody zero oznak wczesniactwa.. tylko oczu nie otwieral zbyt go razilo.. po miesiacu dopiero zaczal otwierac... ale teraz ma dosc spora wade wzroku +6 na oba i astygmatyzm.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boję się o tą szyjkę, mam nadzieję że wytrzyma :(
    Musi wytrzymać. Nie mówiła nic o pessarze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - nie - malutka leży sobie w beciku uśmiechnięta. No mówię Wam, laleczka :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    z tym inkubatorem nie ma rady... kolezanka w 36tc urodzila i maly nie trzymal temp ciala i byl dogrzewany w inkubatorze.. bratowa rodzila synka w 35tc i mlody zero oznak wczesniactwa.. tylko oczu nie otwieral zbyt go razilo.. po miesiacu dopiero zaczal otwierac... ale teraz ma dosc spora wade wzroku +6 na oba i astygmatyzm.
    Ja wiem o tym, nawet te marcówka obie w 37+0 i 37+1 dzieciaczki miały dogrzewane. Tylko mnie tak serduszko boli, że nie przy rodzicach. Boje się tych inkubatorów bo to mi się kojarzy jakoś tak z tymi rurkami a ja to wrazliwiec cholerny jestem :/

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ