X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ale ja nie wiem jak wy sie nazywacie na fejsie;p
    dodam na chwile link do swojego profilu nie cytujcie to zaraz usune
    Wysłałam Ci zaproszenie. Zaakceptuj i Cię dodam do grupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:59

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie. Zaakceptuj i Cię dodam do grupy :)
    edytuj swoja wiadomosc bo zacytowalas i jest link do mojego profilu ;p

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - nie - malutka leży sobie w beciku uśmiechnięta. No mówię Wam, laleczka :)
    Oh to cudownie !!!!! Bo bałam się właśnie tego widoku rurek że mi ściśnie serce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka M. zachowywał się jak należy? Zapłacił ci za wizytę? Czy przyszedł oglądać corcie na krzywy ryj? ;)

Fasolka77, mysla.nieskalana, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    edytuj swoja wiadomosc bo zacytowalas i jest link do mojego profilu ;p
    Blondynka... Już usunęłam :)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewióra ty se nawet jakiś podśmiechujek nie rób. Wieści na pewno będą dobre tym bardziej że byłas u doktorka a nawet gdyby profesorek postanowił że musicie zostać w szpitalu to te 6 tygodni do terminu zleca szybko ;) zobaczysz że u ciebie to CC będzie na zimno bo już ci termin minie

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oh to cudownie !!!!! Bo bałam się właśnie tego widoku rurek że mi ściśnie serce.
    Moj starszak z 35 tyg. Tak lezal byl zaintubowany bo nie oddychal wiec rura w gardle druga rura w nosie bo odzywiali go sonda do tego piana z buzi a ja 60 km dalej w innym szpitalu przez 5 dni zanim mnie wypuscili.....maz jezdzil do malego ale zdjec mi nie chcial pokazac z tego czasu....zrobil to dopiero jak wszyscy bylismy juz w domku....dzis zadnych oznak wczesniactwa nawet okularow nie nosi...ale wiecej choruje i trzeba pilnowac witamin jedzenia itp. Bo starczy ze go przewieje i juz chory.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka M. zachowywał się jak należy? Zapłacił ci za wizytę? Czy przyszedł oglądać corcie na krzywy ryj? ;)

Na krzywy ryj xd padłam

Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam właśnie do kawy dwa cukierki: jednego Michałka i jednego kasztanka i jedna babeczkę od teściowej. No musiałam tak mi się chciało słodkiego

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w pracy. Mam tu taka kolezanke, ktora zawsze przynosi mi jakies dobroci z polskiego sklepu. Po prostu zostawia mi na biurku albo princesse, albo jakas chalwe i zostawia karteczke z usmiechnieta buzka :)

Wczoraj ja kupilam dwa wafelki Goralki i jedna Princesse - mowie, a odwdziecze sie tym samy i teraz ja zostawie jej to na biurku.

I wiecie co..? Wlasnie zjadlam wszystko sama

:D

Fasolka77, Karmelllka90, Mama36, Tunia76, espoir, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wiesz zależy jak na to spojrzeć. Kosztuje 400zł więc na jednorazowy wydatek niby nie mało a do tego dobrze żeby dokupić jeszcze końcówki do mycia podłóg itd, jak się chce za jednym zamachem ogarnąć całe mieszkanie, koszt końcówek to około 100zł.
    Ale do tego używasz tylko zwykłej wody, żadnych detergentów a czyści 1000 razy lepiej niż nie jeden detergent ;-) Więc podliczając, że nie wydasz już złotówki na płyn do mycia piekarnika, do mycia podłóg itd, to wydaje mi się, że wyjdzie taniej mając to cudeńko :D

poważnie? nie wlewa się tam żadnych płynów???? sama woda? i czyści parą??? wow!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
    Karolina piękna córcia, super że takie zdjęcie piekne wyszło.

Natalia z tym zabobonem ze zgagą i włosami u dziecka coś może być, bo mi też na USG pani doktor mówiła że dużo włosów, a zgaga mnie męczy niemal codziennie.
    Paula 90 wrote:
    Jej nie da się znaleźć, bo grupa jest tajna. Musiałabym mieć Cie w znajomych i zaprosić do grupy. Możesz napisać do mnie na priv (każda z Was zapraszam) i pododaje ;-)
    Paula wysłałam zaproszenie na priv.

Paula 90, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mistella, Tunia i Karola, super wieści! Ale się cieszę :) żebym tylko ja nie spieprzyla dobrej passy po dzisiejszej wizycie ;) jadę już do Poznania.

A te włosy to po Tobie Karola :D Weź gumeczki, bo w szpitalu pierwsza kitka będzie ;)

Super, że u Indii dobrze - czyli Kruszynki ze skończonego 33 tc już sobie radzą :)

Wiewióreczka nie może być inaczej!!! będzie dobrze!!! Jeszcze MamaAga dziś popołudniu miała zaplanową wizytę to czekamy na wieści!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Śliczne fotki wysyłacie, gratulacje udanych wizyt :)

Indii Pola jak laleczka - widziałyście fote?

Ja byłam ze ślubnym mym na zakupach i kupiłam sobie trampki - drugie po szpilkach moje ulubione buty :) I będę śmigać modnie teraz :)

Półtorej godziny w aucie i dwie godziny chodzenia i jest super :)
    Byliśmy w kawiarni i jak uruchomili młynek do kawy to Ignaś mało przez brzuch mi nie wyskoczył.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Mamy o 9 rano. Dobrze że ak wcześniej bo bym tak siedziała jak na szpilkach cały dzień jeszcze ;)

no właśnie czekamy na zdjęcie Poli :)
    gratuluje zakupów :)
    Paula kiedy się szczepisz na ten krztusiec? kurczę ja dziś z lekkim bólem gardła i drobnym katarkiem.. pewnie jutro nie dostanę zgody :( ale już się zorientowałam, że mogę mieć zgodę od zewn lekarza i ze szczepionką (za 90 a nie za 200 zł :)) mogę podejść do mojej przychodni na piku piku ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny co konkretnie trzeba zamówić jeśli chodzi o Katarek?
    https://www.aptekagemini.pl/search/st_search/?q=katarek&hPP=24&idx=aptekagemini.pl&p=0
    są tam jakieś czyściki, końcówki... sól fizjologiczna???? help...

halo halo!!! Towarzyszki pomożecie? bo ja zielona jestem w tych glutkach!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no właśnie czekamy na zdjęcie Poli :)
    gratuluje zakupów :)
    Paula kiedy się szczepisz na ten krztusiec? kurczę ja dziś z lekkim bólem gardła i drobnym katarkiem.. pewnie jutro nie dostanę zgody :( ale już się zorientowałam, że mogę mieć zgodę od zewn lekarza i ze szczepionką (za 90 a nie za 200 zł :)) mogę podejść do mojej przychodni na piku piku ;)

Za tydzień w czwartek podejdę do iternisty żeby mi wypisał jeszcze raz zaświadczenie, żem zdrowa i receptę na szczepionke.
    Cieszę się, że się udało tą stówę zaoszczędzić :) Będzie na pączki jak już spalimy glukometry :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boję się o tą szyjkę, mam nadzieję że wytrzyma :(

no a jak M. po wizycie? widział Marcepanka na usg?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    halo halo!!! Towarzyszki pomożecie? bo ja zielona jestem w tych glutkach!
    Katarek complete plus (tam masz wszystko) plus szczotkę do czyszczenia wężyka (za 12zł na Gemini)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - nie - malutka leży sobie w beciku uśmiechnięta. No mówię Wam, laleczka :)

a nie da się jakoś zapisać zdjęcia i tutaj wrzucić? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze lepiej poczekac az sama wrzuci zdjecie… ;) Troche nie na miejscu byloby, gdyby ktos skopiowal i dodal je tutaj bez jej wiedzy :)

Paula 90, Karmelllka90, B_002, Fasolka77, Mama36, Tunia76, mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ