Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA z ciekawości jakie ceny tam w tym polskim sklepie!!chce_byc_mama wrote:A ja jestem w pracy. Mam tu taka kolezanke, ktora zawsze przynosi mi jakies dobroci z polskiego sklepu. Po prostu zostawia mi na biurku albo princesse, albo jakas chalwe i zostawia karteczke z usmiechnieta buzka

Wczoraj ja kupilam dwa wafelki Goralki i jedna Princesse - mowie, a odwdziecze sie tym samy i teraz ja zostawie jej to na biurku.
I wiecie co..? Wlasnie zjadlam wszystko sama

Daffi oszalałam na punkcie tego Twojego kokonu. Boski!!
Karolcia mega mega wieści!! Nasz ma. Podobno loki. Ale miał pierwszy więc to możliwe. Zobaczymy niedlugo.szyjka wytrzyma na bank! -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
Ale to jak mam liczyć bo jak mnie lakrze pytają to ja dokładnie nie wiem więc mowie tylko skończony tydzień a oni wtedy kuźwa wpisuja mi wg miesiączki a ja nie cierpię nie ścisłości hahaa
w sobotę na SR ginekolog mówiła, że dla nich wiążący jest termin z pierwszych badań prenatalnych..z OM nie biorą pod uwagę... chyba, że kobieta się dowiedziała później o ciąży ( a to się zdarza! ostatnio miała pacjentkę, która nie wiedziała o ciązy do 20tc) to wtedy z OMFasolka77

-
nick nieaktualnyKochanie pierz, susz i prasuj bo z tym też schodzi weź pudełka lub pojemniki i sobie ułóż np bodziaki osobno w rekalmowke i pach do pojemnika. Komode kupicie już tylko wyciągniesz i włożysz do szuflad.Fasolka77 wrote:trochę mnie zaczęły wkurwiać te niedziele niehandlowe.. w tygodniu K. pracuje, IKEA 50km od nas... sama po komodę nie pojadę a już bym chciała prać i prasować i układać te ciuszki i parować i kompletować.. bo mam ciśnienie jak widzę te Wasze piękne szafy!!!!
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLekarze biorą zawsze z OM o ile na prenatalnych nie wyjdzie więcej niż 7 dni różnicy.Karmelllka90 wrote:Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
Ale to jak mam liczyć bo jak mnie lakrze pytają to ja dokładnie nie wiem więc mowie tylko skończony tydzień a oni wtedy kuźwa wpisuja mi wg miesiączki a ja nie cierpię nie ścisłości hahaa
Ja mam niby z OM 30+4 a z prenatalnych 30+7. Ale ja wiem kiedy była owu i liczę że 30+7 (mam cykle 24 dni i owu w 11 dniu a nie 14 tak jak oni liczą) -
Karmelka ja liczę dla siebie według dnia zapłodnienia, bo wiem dokładnie kiedy to było
Lekarze liczą mi według OM 
Termin mam niby na 20.04 według nich a ja wiem, że termin mam na 4 dni później
Ale oczywiście wszystko może się zdarzyć i może Bianka zechce się przywitać z nami wcześniej
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam w karcie ciąży wpisany termin o 5 dni późniejszy niż mi wyszedł na USG w 12tyg, bo mi moja lekarka wpisała wcześniej i już nie zmieniła potem.Karmelllka90 wrote:Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
Pani doktor która robiła to USG to powiedziała że w 12tyg termin można oszacować najdokładniej.
Więc u lekarza podaję ten z karty ciąży bo co im będę tłumaczyć za każdym razem
W szpitalu najwyżej będę miała przy sobie USG z 12 tyg i im pokażę co tam jest napisane.
A terminu wg OM nikt u mnie nie bierze pod uwagę bo owulacja opóźniła się aż o 3 tygodnie.
Także mój suwaczek jest wg tego z 12 tyg (33+3), ale wg karty ciąży dziś jestem w 32+5, dla mnie to niewielka różnica więc liczę wg tego co mi wtedy powiedziano że jest najdokładniejszy
Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Kochanie pierz, susz i prasuj bo z tym też schodzi weź pudełka lub pojemniki i sobie ułóż np bodziaki osobno w rekalmowke i pach do pojemnika. Komode kupicie już tylko wyciągniesz i włożysz do szuflad.
dziś wyprałam staniki karmniki i moje koszule do szpitala, jutro planuję pourywać metki od ciuszków Malucha i poprać ale... NIE MAM POJEMNIKÓW NA PROSZKI LOVELA!!!!! no ciągle coś
Fasolka77

-
Paula 90 wrote:Lekarze biorą zawsze z OM o ile na prenatalnych nie wyjdzie więcej niż 7 dni różnicy.
Ja mam niby z OM 30+4 a z prenatalnych 30+7. Ale ja wiem kiedy była owu i liczę że 30+7 (mam cykle 24 dni i owu w 11 dniu a nie 14 tak jak oni liczą)
ooo to widzę, że co szpital to inaczej liczą.. ja mam na szczęście i z OM i z USG prenatalnych jeden termin.. 18.04
ale sex w OWU był naszym ostatnim sexem hahaha
Fasolka77

-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.
Zresztą, kto mnie tam będzie chciał z dzieckiem
Żebyś się nie zdziwiła, jesteś bardzo atrakcyjną kobietą, na pewno nie jeden wzdycha do Ciebie tylko się jeszcze nie ujawnia
Moja mama z dwójką dzieci zmieniała faceta 3 razy
Tak więc można i da się
B_002, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTaka dupere??? Oj każdy !!!!!Karollinax26 wrote:Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.
A Na razie jest zbyt wczesnie plus wasz wspólny owoc, żeby mówić o zapominaniu. On będzie zawsze w twoim życiu. Ale z czasem się do tego przyzwyczaisz. Byleby on zachowywal się z klasą. Bo na bank jak u jakiegoś gościa wyczaił koło ciebie to by się w nim pies ogrodnika odezwalWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:00
-
Mój gin zawsze liczy z okresu , a ja mam tydzień więcej z USG. Zobaczymy jak bedzie liczył do terminu cesarki.Karmelllka90 wrote:Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
Też mnie to wkurza. Wolała bym konktetnie, po USG 1 liczymy według wyniku z USG i z glowym
-
A jeszcze odnośnie tych terminów
Już kiedyś to pisałam, uważam że bez sensu się w ogóle nad nimi zastanawiać, naprawdę niewielki odsetek dzieci przychodzi na świat dokładnie w dniu który wpisany jest w kartę ciąży
B_002, Paula 90, Kiwona, espoir lubią tę wiadomość
-
No właśnie,masz jak ja. Mnie też Pani doktor na prenatalnych kazała pokazywać USG z pierwszych badań ,bo tam 26.04.. a wg OM to dwa tygodnie wcześniej.B_002 wrote:Ja mam w karcie ciąży wpisany termin o 5 dni późniejszy niż mi wyszedł na USG w 12tyg, bo mi moja lekarka wpisała wcześniej i już nie zmieniła potem.
Pani doktor która robiła to USG to powiedziała że w 12tyg termin można oszacować najdokładniej.
Więc u lekarza podaję ten z karty ciąży bo co im będę tłumaczyć za każdym razem
W szpitalu najwyżej będę miała przy sobie USG z 12 tyg i im pokażę co tam jest napisane.
A terminu wg OM nikt u mnie nie bierze pod uwagę bo owulacja opóźniła się aż o 3 tygodnie.
Także mój suwaczek jest wg tego z 12 tyg (33+3), ale wg karty ciąży dziś jestem w 32+5, dla mnie to niewielka różnica więc liczę wg tego co mi wtedy powiedziano że jest najdokładniejszy
B_002 lubi tę wiadomość

-
Ale dzisiaj narobiłam zakupów.
Kupiłam przewijak nakładany komodę lub łóżeczko i prześcieradełka do niego, kilka ubranek z allegro bo mi brakowało śpioszków i pajacyków, ręczniczki kąpielowe, kolejny biustonosz do karmienia, tani rożek żeby był do szpitala, termofor z pestek wiśni (może się przyda zarówno mi jak i dziecku) i materac do łóżeczka też zamówiłam, łóżeczko pojedziemy kupić jak nam przyjdą zamówione meble do sypialni, do końca miesiąca powinny być. Teraz tylko czekać na kuriera i na paczki w paczkomacie.
Poza tym jeszcze robiłam zakupy z wyposażenia mieszkania, więc kasy trochę poszło. Ale jak wygodnie robi się zakupy siedząc przed komputerem
Fasolka77, mysla.nieskalana, Karmelllka90, martusiawp, Lolka30, valetta94, malutka_mycha lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyU mnie jest różnica 2 tyg a liczymy według miesiączki bo dziecko duże a nie ze wcześniej doszło do poczęcia. Nawet niektóre rozmiary ma na 35 tydz ale młodszy dokładnie tak samo miał bo wczoraj znalazłam usg i donoszony do 40 tygodnia
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Ale głupoty piszesz. Czasy, gdy kobieta z dzieckiem to był gorszy gatunek to już dawno mineły. Popatrz w lustro dziewczyno jaka z Ciebie laska do tego od razu w promocji 2w1.Karollinax26 wrote:Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:01
mysla.nieskalana, Fasolka77, Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość