X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A ja jestem w pracy. Mam tu taka kolezanke, ktora zawsze przynosi mi jakies dobroci z polskiego sklepu. Po prostu zostawia mi na biurku albo princesse, albo jakas chalwe i zostawia karteczke z usmiechnieta buzka :)

Wczoraj ja kupilam dwa wafelki Goralki i jedna Princesse - mowie, a odwdziecze sie tym samy i teraz ja zostawie jej to na biurku.

I wiecie co..? Wlasnie zjadlam wszystko sama

:D
    A z ciekawości jakie ceny tam w tym polskim sklepie!!

Daffi oszalałam na punkcie tego Twojego kokonu. Boski!!

Karolcia mega mega wieści!! Nasz ma. Podobno loki. Ale miał pierwszy więc to możliwe. Zobaczymy niedlugo.szyjka wytrzyma na bank!

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
    Ale to jak mam liczyć bo jak mnie lakrze pytają to ja dokładnie nie wiem więc mowie tylko skończony tydzień a oni wtedy kuźwa wpisuja mi wg miesiączki a ja nie cierpię nie ścisłości hahaa

w sobotę na SR ginekolog mówiła, że dla nich wiążący jest termin z pierwszych badań prenatalnych..z OM nie biorą pod uwagę... chyba, że kobieta się dowiedziała później o ciąży ( a to się zdarza! ostatnio miała pacjentkę, która nie wiedziała o ciązy do 20tc) to wtedy z OM

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    trochę mnie zaczęły wkurwiać te niedziele niehandlowe.. w tygodniu K. pracuje, IKEA 50km od nas... sama po komodę nie pojadę a już bym chciała prać i prasować i układać te ciuszki i parować i kompletować.. bo mam ciśnienie jak widzę te Wasze piękne szafy!!!!
    Kochanie pierz, susz i prasuj bo z tym też schodzi weź pudełka lub pojemniki i sobie ułóż np bodziaki osobno w rekalmowke i pach do pojemnika. Komode kupicie już tylko wyciągniesz i włożysz do szuflad.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
    Ale to jak mam liczyć bo jak mnie lakrze pytają to ja dokładnie nie wiem więc mowie tylko skończony tydzień a oni wtedy kuźwa wpisuja mi wg miesiączki a ja nie cierpię nie ścisłości hahaa
    Lekarze biorą zawsze z OM o ile na prenatalnych nie wyjdzie więcej niż 7 dni różnicy.
    Ja mam niby z OM 30+4 a z prenatalnych 30+7. Ale ja wiem kiedy była owu i liczę że 30+7 (mam cykle 24 dni i owu w 11 dniu a nie 14 tak jak oni liczą)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.

Zresztą, kto mnie tam będzie chciał z dzieckiem :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja liczę dla siebie według dnia zapłodnienia, bo wiem dokładnie kiedy to było ;-) Lekarze liczą mi według OM :D
    Termin mam niby na 20.04 według nich a ja wiem, że termin mam na 4 dni później :D
    Ale oczywiście wszystko może się zdarzyć i może Bianka zechce się przywitać z nami wcześniej ;-)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam w karcie ciąży wpisany termin o 5 dni późniejszy niż mi wyszedł na USG w 12tyg, bo mi moja lekarka wpisała wcześniej i już nie zmieniła potem.
    Pani doktor która robiła to USG to powiedziała że w 12tyg termin można oszacować najdokładniej.
    Więc u lekarza podaję ten z karty ciąży bo co im będę tłumaczyć za każdym razem :P
    W szpitalu najwyżej będę miała przy sobie USG z 12 tyg i im pokażę co tam jest napisane.
    A terminu wg OM nikt u mnie nie bierze pod uwagę bo owulacja opóźniła się aż o 3 tygodnie.
    Także mój suwaczek jest wg tego z 12 tyg (33+3), ale wg karty ciąży dziś jestem w 32+5, dla mnie to niewielka różnica więc liczę wg tego co mi wtedy powiedziano że jest najdokładniejszy :)

Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski - jak chcecie być dodane do FB to napiszcie mi swoje dane z FB na priv. Będę dodawać Was, bo jak Wy mi wysyłacie zaproszenia, to ja ich nie mogę otworzyć. Nie wiem co mam z tym FB :)

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kochanie pierz, susz i prasuj bo z tym też schodzi weź pudełka lub pojemniki i sobie ułóż np bodziaki osobno w rekalmowke i pach do pojemnika. Komode kupicie już tylko wyciągniesz i włożysz do szuflad.

dziś wyprałam staniki karmniki i moje koszule do szpitala, jutro planuję pourywać metki od ciuszków Malucha i poprać ale... NIE MAM POJEMNIKÓW NA PROSZKI LOVELA!!!!! no ciągle coś :( ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Lekarze biorą zawsze z OM o ile na prenatalnych nie wyjdzie więcej niż 7 dni różnicy.
    Ja mam niby z OM 30+4 a z prenatalnych 30+7. Ale ja wiem kiedy była owu i liczę że 30+7 (mam cykle 24 dni i owu w 11 dniu a nie 14 tak jak oni liczą)

ooo to widzę, że co szpital to inaczej liczą.. ja mam na szczęście i z OM i z USG prenatalnych jeden termin.. 18.04 :) ale sex w OWU był naszym ostatnim sexem hahaha :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie między terminem z owulacji a terminem z prenatalnych jest 2 dni różnicy. Wg USG w 6 tc czy nawet 8 tc idealnie szło równo z owulacja. A prenatalne między 11 a 12 tc już niunia była 2 dni starsza.

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.

Żebyś się nie zdziwiła, jesteś bardzo atrakcyjną kobietą, na pewno nie jeden wzdycha do Ciebie tylko się jeszcze nie ujawnia ;-)
    Moja mama z dwójką dzieci zmieniała faceta 3 razy :D Tak więc można i da się ;-)

B_002, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Taka dupere??? Oj każdy !!!!!
    A Na razie jest zbyt wczesnie plus wasz wspólny owoc, żeby mówić o zapominaniu. On będzie zawsze w twoim życiu. Ale z czasem się do tego przyzwyczaisz. Byleby on zachowywal się z klasą. Bo na bank jak u jakiegoś gościa wyczaił koło ciebie to by się w nim pies ogrodnika odezwal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:00

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój gin zawsze liczy z okresu , a ja mam tydzień więcej z USG. Zobaczymy jak bedzie liczył do terminu cesarki.
    Też mnie to wkurza. Wolała bym konktetnie, po USG 1 liczymy według wyniku z USG i z glowym

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ceny w polskim sklepie u nas chyba mniej wiecej takie same jak w Polsce,

Np. kostka masla kosztuje £1 (czyli ok 4.85zl), wafelek 'Grzeski' - £0.25 (1zl 20gr), jakies jogurty tak po £0.39.
    Tanioszka

Mama36 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie tych terminów ;-) Już kiedyś to pisałam, uważam że bez sensu się w ogóle nad nimi zastanawiać, naprawdę niewielki odsetek dzieci przychodzi na świat dokładnie w dniu który wpisany jest w kartę ciąży :D

B_002, Paula 90, Kiwona, espoir lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam w karcie ciąży wpisany termin o 5 dni późniejszy niż mi wyszedł na USG w 12tyg, bo mi moja lekarka wpisała wcześniej i już nie zmieniła potem.
    Pani doktor która robiła to USG to powiedziała że w 12tyg termin można oszacować najdokładniej.
    Więc u lekarza podaję ten z karty ciąży bo co im będę tłumaczyć za każdym razem :P
    W szpitalu najwyżej będę miała przy sobie USG z 12 tyg i im pokażę co tam jest napisane.
    A terminu wg OM nikt u mnie nie bierze pod uwagę bo owulacja opóźniła się aż o 3 tygodnie.
    Także mój suwaczek jest wg tego z 12 tyg (33+3), ale wg karty ciąży dziś jestem w 32+5, dla mnie to niewielka różnica więc liczę wg tego co mi wtedy powiedziano że jest najdokładniejszy :)
    No właśnie,masz jak ja. Mnie też Pani doktor na prenatalnych kazała pokazywać USG z pierwszych badań ,bo tam 26.04.. a wg OM to dwa tygodnie wcześniej.

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj narobiłam zakupów.
    Kupiłam przewijak nakładany komodę lub łóżeczko i prześcieradełka do niego, kilka ubranek z allegro bo mi brakowało śpioszków i pajacyków, ręczniczki kąpielowe, kolejny biustonosz do karmienia, tani rożek żeby był do szpitala, termofor z pestek wiśni (może się przyda zarówno mi jak i dziecku) i materac do łóżeczka też zamówiłam, łóżeczko pojedziemy kupić jak nam przyjdą zamówione meble do sypialni, do końca miesiąca powinny być. Teraz tylko czekać na kuriera i na paczki w paczkomacie.
    Poza tym jeszcze robiłam zakupy z wyposażenia mieszkania, więc kasy trochę poszło. Ale jak wygodnie robi się zakupy siedząc przed komputerem :)

Fasolka77, mysla.nieskalana, Karmelllka90, martusiawp, Lolka30, valetta94, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest różnica 2 tyg a liczymy według miesiączki bo dziecko duże a nie ze wcześniej doszło do poczęcia. Nawet niektóre rozmiary ma na 35 tydz ale młodszy dokładnie tak samo miał bo wczoraj znalazłam usg i donoszony do 40 tygodnia :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ale głupoty piszesz. Czasy, gdy kobieta z dzieckiem to był gorszy gatunek to już dawno mineły. Popatrz w lustro dziewczyno jaka z Ciebie laska do tego od razu w promocji 2w1. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:01

mysla.nieskalana, Fasolka77, Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ