Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A ja jestem w pracy. Mam tu taka kolezanke, ktora zawsze przynosi mi jakies dobroci z polskiego sklepu. Po prostu zostawia mi na biurku albo princesse, albo jakas chalwe i zostawia karteczke z usmiechnieta buzka :)

Wczoraj ja kupilam dwa wafelki Goralki i jedna Princesse - mowie, a odwdziecze sie tym samy i teraz ja zostawie jej to na biurku.

I wiecie co..? Wlasnie zjadlam wszystko sama

:D
    A z ciekawości jakie ceny tam w tym polskim sklepie!!

Daffi oszalałam na punkcie tego Twojego kokonu. Boski!!

Karolcia mega mega wieści!! Nasz ma. Podobno loki. Ale miał pierwszy więc to możliwe. Zobaczymy niedlugo.szyjka wytrzyma na bank!

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
    Ale to jak mam liczyć bo jak mnie lakrze pytają to ja dokładnie nie wiem więc mowie tylko skończony tydzień a oni wtedy kuźwa wpisuja mi wg miesiączki a ja nie cierpię nie ścisłości hahaa

w sobotę na SR ginekolog mówiła, że dla nich wiążący jest termin z pierwszych badań prenatalnych..z OM nie biorą pod uwagę... chyba, że kobieta się dowiedziała później o ciąży ( a to się zdarza! ostatnio miała pacjentkę, która nie wiedziała o ciązy do 20tc) to wtedy z OM

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    trochę mnie zaczęły wkurwiać te niedziele niehandlowe.. w tygodniu K. pracuje, IKEA 50km od nas... sama po komodę nie pojadę a już bym chciała prać i prasować i układać te ciuszki i parować i kompletować.. bo mam ciśnienie jak widzę te Wasze piękne szafy!!!!
    Kochanie pierz, susz i prasuj bo z tym też schodzi weź pudełka lub pojemniki i sobie ułóż np bodziaki osobno w rekalmowke i pach do pojemnika. Komode kupicie już tylko wyciągniesz i włożysz do szuflad.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak wy liczycie swoją ciążę? Wg USG z pierwszych tygodni?? U mnie się to potwierdzało z owulacja i dziś jestem w 31+3 , ale wg USG prenatalnego mam 31+5 no bo wg okresu 32+1 ale tego nie biorę pod uwagę.
    Ale to jak mam liczyć bo jak mnie lakrze pytają to ja dokładnie nie wiem więc mowie tylko skończony tydzień a oni wtedy kuźwa wpisuja mi wg miesiączki a ja nie cierpię nie ścisłości hahaa
    Lekarze biorą zawsze z OM o ile na prenatalnych nie wyjdzie więcej niż 7 dni różnicy.
    Ja mam niby z OM 30+4 a z prenatalnych 30+7. Ale ja wiem kiedy była owu i liczę że 30+7 (mam cykle 24 dni i owu w 11 dniu a nie 14 tak jak oni liczą)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.

Zresztą, kto mnie tam będzie chciał z dzieckiem :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja liczę dla siebie według dnia zapłodnienia, bo wiem dokładnie kiedy to było ;-) Lekarze liczą mi według OM :D
    Termin mam niby na 20.04 według nich a ja wiem, że termin mam na 4 dni później :D
    Ale oczywiście wszystko może się zdarzyć i może Bianka zechce się przywitać z nami wcześniej ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam w karcie ciąży wpisany termin o 5 dni późniejszy niż mi wyszedł na USG w 12tyg, bo mi moja lekarka wpisała wcześniej i już nie zmieniła potem.
    Pani doktor która robiła to USG to powiedziała że w 12tyg termin można oszacować najdokładniej.
    Więc u lekarza podaję ten z karty ciąży bo co im będę tłumaczyć za każdym razem :P
    W szpitalu najwyżej będę miała przy sobie USG z 12 tyg i im pokażę co tam jest napisane.
    A terminu wg OM nikt u mnie nie bierze pod uwagę bo owulacja opóźniła się aż o 3 tygodnie.
    Także mój suwaczek jest wg tego z 12 tyg (33+3), ale wg karty ciąży dziś jestem w 32+5, dla mnie to niewielka różnica więc liczę wg tego co mi wtedy powiedziano że jest najdokładniejszy :)

nick nieaktualny, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski - jak chcecie być dodane do FB to napiszcie mi swoje dane z FB na priv. Będę dodawać Was, bo jak Wy mi wysyłacie zaproszenia, to ja ich nie mogę otworzyć. Nie wiem co mam z tym FB :)

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kochanie pierz, susz i prasuj bo z tym też schodzi weź pudełka lub pojemniki i sobie ułóż np bodziaki osobno w rekalmowke i pach do pojemnika. Komode kupicie już tylko wyciągniesz i włożysz do szuflad.

dziś wyprałam staniki karmniki i moje koszule do szpitala, jutro planuję pourywać metki od ciuszków Malucha i poprać ale... NIE MAM POJEMNIKÓW NA PROSZKI LOVELA!!!!! no ciągle coś :( ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Lekarze biorą zawsze z OM o ile na prenatalnych nie wyjdzie więcej niż 7 dni różnicy.
    Ja mam niby z OM 30+4 a z prenatalnych 30+7. Ale ja wiem kiedy była owu i liczę że 30+7 (mam cykle 24 dni i owu w 11 dniu a nie 14 tak jak oni liczą)

ooo to widzę, że co szpital to inaczej liczą.. ja mam na szczęście i z OM i z USG prenatalnych jeden termin.. 18.04 :) ale sex w OWU był naszym ostatnim sexem hahaha :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie między terminem z owulacji a terminem z prenatalnych jest 2 dni różnicy. Wg USG w 6 tc czy nawet 8 tc idealnie szło równo z owulacja. A prenatalne między 11 a 12 tc już niunia była 2 dni starsza.

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, nie oglądam się na razie, nie szukam. Czas musi zagoić rany, sporo będę go potrzebowała, bo M zagościł w moim sercu na długo.

Żebyś się nie zdziwiła, jesteś bardzo atrakcyjną kobietą, na pewno nie jeden wzdycha do Ciebie tylko się jeszcze nie ujawnia ;-)
    Moja mama z dwójką dzieci zmieniała faceta 3 razy :D Tak więc można i da się ;-)

B_002, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Taka dupere??? Oj każdy !!!!!
    A Na razie jest zbyt wczesnie plus wasz wspólny owoc, żeby mówić o zapominaniu. On będzie zawsze w twoim życiu. Ale z czasem się do tego przyzwyczaisz. Byleby on zachowywal się z klasą. Bo na bank jak u jakiegoś gościa wyczaił koło ciebie to by się w nim pies ogrodnika odezwal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:00

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój gin zawsze liczy z okresu , a ja mam tydzień więcej z USG. Zobaczymy jak bedzie liczył do terminu cesarki.
    Też mnie to wkurza. Wolała bym konktetnie, po USG 1 liczymy według wyniku z USG i z glowym

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ceny w polskim sklepie u nas chyba mniej wiecej takie same jak w Polsce,

Np. kostka masla kosztuje £1 (czyli ok 4.85zl), wafelek 'Grzeski' - £0.25 (1zl 20gr), jakies jogurty tak po £0.39.
    Tanioszka

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie tych terminów ;-) Już kiedyś to pisałam, uważam że bez sensu się w ogóle nad nimi zastanawiać, naprawdę niewielki odsetek dzieci przychodzi na świat dokładnie w dniu który wpisany jest w kartę ciąży :D

B_002, nick nieaktualny, Kiwona, espoir lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam w karcie ciąży wpisany termin o 5 dni późniejszy niż mi wyszedł na USG w 12tyg, bo mi moja lekarka wpisała wcześniej i już nie zmieniła potem.
    Pani doktor która robiła to USG to powiedziała że w 12tyg termin można oszacować najdokładniej.
    Więc u lekarza podaję ten z karty ciąży bo co im będę tłumaczyć za każdym razem :P
    W szpitalu najwyżej będę miała przy sobie USG z 12 tyg i im pokażę co tam jest napisane.
    A terminu wg OM nikt u mnie nie bierze pod uwagę bo owulacja opóźniła się aż o 3 tygodnie.
    Także mój suwaczek jest wg tego z 12 tyg (33+3), ale wg karty ciąży dziś jestem w 32+5, dla mnie to niewielka różnica więc liczę wg tego co mi wtedy powiedziano że jest najdokładniejszy :)
    No właśnie,masz jak ja. Mnie też Pani doktor na prenatalnych kazała pokazywać USG z pierwszych badań ,bo tam 26.04.. a wg OM to dwa tygodnie wcześniej.

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj narobiłam zakupów.
    Kupiłam przewijak nakładany komodę lub łóżeczko i prześcieradełka do niego, kilka ubranek z allegro bo mi brakowało śpioszków i pajacyków, ręczniczki kąpielowe, kolejny biustonosz do karmienia, tani rożek żeby był do szpitala, termofor z pestek wiśni (może się przyda zarówno mi jak i dziecku) i materac do łóżeczka też zamówiłam, łóżeczko pojedziemy kupić jak nam przyjdą zamówione meble do sypialni, do końca miesiąca powinny być. Teraz tylko czekać na kuriera i na paczki w paczkomacie.
    Poza tym jeszcze robiłam zakupy z wyposażenia mieszkania, więc kasy trochę poszło. Ale jak wygodnie robi się zakupy siedząc przed komputerem :)

Fasolka77, mysla.nieskalana, nick nieaktualny, martusiawp, Lolka30, valetta94, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest różnica 2 tyg a liczymy według miesiączki bo dziecko duże a nie ze wcześniej doszło do poczęcia. Nawet niektóre rozmiary ma na 35 tydz ale młodszy dokładnie tak samo miał bo wczoraj znalazłam usg i donoszony do 40 tygodnia :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ale głupoty piszesz. Czasy, gdy kobieta z dzieckiem to był gorszy gatunek to już dawno mineły. Popatrz w lustro dziewczyno jaka z Ciebie laska do tego od razu w promocji 2w1. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:01

mysla.nieskalana, Fasolka77, nick nieaktualny, espoir lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ