Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moi wszyscy mają Szumisie
ale normalnie zasypiają też bez - po prostu traktuję to jak taki "wyciszacz" domowych odgłosów, a przy małych dzieciach to się sprawdza 
nianie z monitorem też ma każdy - nie chcę co chwilę wyłączać wody biorąc prysznic czy myjąc gary, bo "wydaje mi się, że słyszałam płacz"
wiadomo, że można sobie radzić bez tego, ale jeśli dla kogoś ma być to ułatwienie, to czemu nie skorzystać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:01
Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
no wlasnie to plus niani ze slychac.....ale ja bym nie zostawila dziecka spiacego i oddalia sie na wiecej niz 20m od domu..... wszyscy mi mowia ze przewrazliwiona i syndrom nauczycielki, ale nie usiedzialabym spokojnie na krzesle......boje sie pozaru trzesienia ziemi tsunami burzy itp.....zawsze musze miec dziecko blisko......wpakowalabym dziecko do wozka i spaloby obok grila nawet pol nocy ale byloby obok mnie.......
Do dzis nie zrozumie jak rodzice mogli zostawic spiaca Magdalene i isc na kolacje do hotelowj stolwki...potem sie dziwia ze dziecka nie ma......i tragedia....... -
nick nieaktualnyDaffi wrote:ma skoczone 9 lat.
A to spokojnie.zrob jej nasiadowke z tantum rosa albo.w aptece można kupić też nadmanganian.potasu też można.u dzieci uzyc
I po.nasiadowce ważne.zeby wysmarować krocze jakimś "tlustym"-natluszczajacym kremem dla dzieci albo oliwka dla dzieci
I jak przez 2-3 dni jej nie przejdzie to.warto zrobić badanie moczu czy nie ma.jakiejs infekcji, a jak ja swędzi czy piecze to clotrimazolem wtedy posmaruj spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:05
-
MamaAga85 wrote:Na noc 14 j a rano na czczo tylko 5 .W dzień różnie ale nie przekracza 130.
A diabetolog nie odezwała się także jutro dzwonię
a zauważyłaś poprawę cukru na czczo po insulinie? ja zwiększam.. już mam 18j.. i jakoś nie zauważam różnicy... hmmm... może to moja IO sprawia, że nie działam na insulinę... było 90-96 i tak jest ....chyba, że to jest tak, że nagle znajdziesz swoją dawkę i nagle wszystko leci na łeb na szyję.. jak Ty masz Aga 120 na czczo to te 14j to chyba zdecydowanie za mało...Fasolka77

-
Daffi wrote:Dziewczynny help!
co moge zrobic dla mojej corki w sprawach infekcji intymnej..
nic ją nie piecze, nie boli oddaje siusiu normalnie ale ma okropna wydzieline zolta na majteczkach. clotrimazol pomoze? moze nasiadowki tantum rosy?
kurcze nie wiem co robic.
hmmm myślę, że tantuum rosa nie zaszkodzi ale skąd u małej dziewczynki taka wydzielina?
może jakaś nasiadówka z rumianku?Fasolka77

-
Mi zostały do kupienia z grubszych spraw: wózek, fotelik, niania, monitor, inhalator.
Noi pierdyliard drobiazgów hihi.
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
U nas to samo. My z siostrą byłyśmy duże. Nasi synowie też sporo ponad 4000g. Ale nikt nie mówił o makrosomii (nie wiem czy dobrze nazwę zapamiętałam).mysla.nieskalana wrote:Ja miałam 4 kg,mój brat 4,5 ...Tylko wtedy nikt tego tak strasznie groźnie nie nazywał,po prostu byliśmy klockami

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:hmmm myślę, że tantuum rosa nie zaszkodzi ale skąd u małej dziewczynki taka wydzielina?
może jakaś nasiadówka z rumianku?
Mi lekarka mówiła żeby z rumianku dzieciom.nie robić nasiadowek ani nie przemyeac krocza bo rumianek potrafi silne reakcje ucuzleniowe.wywolac.na dole -
Paula 90 wrote:Co do szumisia - kiedyś nie było i się żyło. Teraz jest więc można skorzystać. Ja wierzę w teorię czwartego trymestru i związanych z nim rzeczy (m.in. szum). Zobaczymy czy moje dziecko też wierzy

Mi szum pomaga usnąć - wg fachowców warto już teraz sobie ten szum włączać żeby się przyzwyczaić - dziecka przyzwyczajać nie trzeba bo ono jest w ciągłym szumie (płynie krew, pracują narządy itd)
I mam już stresa niezależnie od tego że tłumacze sobie że to nic takiego. Nie mogę jeść i nie chce mi się spać.
Zaraz insulina, potem idę do łóżka. Głupi mózg się stresuje i mnie męczy
czemu masz Paula stresa? przed jutrzejszą wizytą czy ogólnie przed tym co będzie po porodzie?
Fasolka77

-
Daffi wrote:Dziewczynny help!
co moge zrobic dla mojej corki w sprawach infekcji intymnej..
nic ją nie piecze, nie boli oddaje siusiu normalnie ale ma okropna wydzieline zolta na majteczkach. clotrimazol pomoze? moze nasiadowki tantum rosy?
kurcze nie wiem co robic.
Ja bym szla jutro do lekarza na wlasna reke nic nie robila.......szczegolnie jeszcze na dziecku nie probowac nic......
mam w domu provaq w zelu (naturalne probiotyka )jest na nim napisane ze nawet u niemowlat mozna uzywac...to w razie swedzenia bym tym posmarowala i prosto do lekarza...zadnych clotrimazolow...bo jakby lekarz chcial wymaz pobrac to clotrimazol zaburzy wynik....... -
dzieki. ale mi numer odwinela..Blue2019 wrote:A to spokojnie.zrob jej nasiadowke z tantum rosa albo.w aptece można kupić też nadmanganian.potasu też można.u dzieci uzyc
I po.nasiadowce ważne.zeby wysmarować krocze jakimś "tlustym"-natluszczajacym kremem dla dzieci albo oliwka dla dzieci
I jak przez 2-3 dni jej nie przejdzie to.warto zrobić badanie moczu czy nie ma.jakiejs infekcji, a jak ja swędzi czy piecze to clotrimazolem wtedy posmaruj spokojnie.
ona sie nawet by nie przyznala tylko szykowalam pranie i trafilam...
i ona mi wtedy zaczyna gadke ze ona sie ladnie wyciera i ona nie wie co to jest no ale ma cos takiego...
kiedys miala cos podobnego ale od antybiotyku i od razu dostawala poziej jakis lek do picia zeby chronic te okolice wrazliwe przed infekcja...
ale teraz to miala tylko przeziebienie i teraz 3 dzien smarka mocno i nie dostaje jakis lekow poza sambucolem i inhalacja nosa...
btw
tak sie laskom spodobalo ze Jula lezy w mojej poduszce a Abiśka pokochala rozek z kokonem i sie władowała do srodka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5177625de0b1.jpg
Mama36, martusiawp, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
stresant ja nawet śmieci przed dom nie idę wywalić, nieważne czy śpią czy nie - boję się, że mi się drzwi zatrzasną czy coś. ba, ja nawet w kiblu się nie zamykam. wiadomo, nie zawsze jestem w tym samym pomieszczeniu co oni, ale jednak ograniczam to ryzyko zagrożenia (czy jak to nazwać) do minimum...
stresant, Paula 90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
widzisz boje sie isc.. dzis znajoma o 7 rano byla w przychodni zapisac corke.. to w kolejce 40 osob... telefonicznie sie nie dostaniesz... a ja boje sie w tych epidemiach stac no i zeby mloda ani ja sie czyms nie zarazila... i dlatego myslalam by cos zadzialac.. w swoim zakresie moge jutro mocz prywatnie dac do zbadania to nie drogie badanie...stresant wrote:Ja bym szla jutro do lekarza na wlasna reke nic nie robila.......szczegolnie jeszcze na dziecku nie probowac nic......
mam w domu provaq w zelu (naturalne probiotyka )jest na nim napisane ze nawet u niemowlat mozna uzywac...to w razie swedzenia bym tym posmarowala i prosto do lekarza...zadnych clotrimazolow...bo jakby lekarz chcial wymaz pobrac to clotrimazol zaburzy wynik....... -
miałam korę dębu ale widze ze juz nie ma daty waznosci...Blue2019 wrote:Mi lekarka mówiła żeby z rumianku dzieciom.nie robić nasiadowek ani nie przemyeac krocza bo rumianek potrafi silne reakcje ucuzleniowe.wywolac.na dole
poki nic ja nie boli to jeszcze zachowuje spokoj ale trzeba dzialac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blue, u mnie podobnie wyjdzie z wydatkami, zapisuję sobie wszystkie już poczynione i te planowane orientacyjnie ceny (zwykle już coś mam upatrzone). Do końca miesiąca będę mieć wszystko i wyjdzie mi około 6 tys cała wyprawka. My z mężem jesteśmy dość oszczędni a przy tym mamy wsyztsko czego nam potrzeba. Jak będzie potrzeba coś więcej to będziemy później kupować ale na ten moment raczej jest już prawie wszystkoBlue2019 wrote:O matko bosko na co ty tyle.kasy wydalas
bo ja z wózkiem,lozeczkiem gemini i podstawowym pakietem.ubranek nie wydałam więcej jak.6 tysięcy
mysla.nieskalana, Blue2019, martusiawp lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN